Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Křivé kotouče
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 13:45   Citovat  

Zdravím lidičky, po výměně čepů se mi začala dít taková věcička ... a sice při brždění (do 50kmh se to moc neprojevuje) ale přo vyšších rychlostech se mi klepe volant a se zvyšující rychlostí se zvyšuje i intenzita klepání a snižuje účinnost brždění. Podle mýho to dělalo už dřív, ale ztratilo se o právě v těch vymlácenejch čepech (malinko to bylo cítit i předtim ale jen trochu). Včera jsem přehavzoval na letní kola a zjistil sem že levý přední se točí trochu ztuha což je asi normální ale točí se ztuha rovnoměrně kdežto pravý přední jde cca půl otáčky docela snadno a půl drhne .. takže mam ze to že pravej přední kotouč je křivej.

Rád bych se zeptal jestli jde nějak zjistit zda to tak je nebo není, protože jsou oba ještě docela dobrý a nechce se mi je měnit jentak zbytečně oba .. že bych vyměnil jen ten pravej třeba, ale jak řikam potřeboval bych to nějak zjistit, tak se chci zeptat jestli s tím někdo nemá zkušenost. Nebo nápad čím jiným by to mohlo být.

Předem díky za názory.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 13:48   Citovat  

kotouče se měni vždy v páru stejně jako destičky, takže na laborování že bys vymenil jeden tak na to zapomeň a koukej si ty brzdy dát dokupy jak se patří

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 13:49   Citovat  

Tohle teda nebylo pěkný Úsměv Cožpak o to já bych stejně asi vyměnil beztak oba .. spíš mi jde o to jestli jde zjistit zda to je nebo neni příčina toho klepání, protože pokud neni tak nechci vyhazovat 4000 za dva nový kotouče když ty moje nejsou skoro vůbec sjetý.... o to mi primárně šlo Úsměv

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 14:28   Citovat  

a jsi si jistý že máš dobře dotáhle šrouby atd.? Úsměv jinak se to dá aji změřit jestli jsou kotouče rovné. a snad to jde vidět, když je sundáš, pouhým okem. Tak bych t o teda udělal já...Pak eventuálně koupil kotouče.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 14:36   Citovat  

vojt4s napsal:
a jsi si jistý že máš dobře dotáhle šrouby atd.? Úsměv jinak se to dá aji změřit jestli jsou kotouče rovné. a snad to jde vidět, když je sundáš, pouhým okem. Tak bych t o teda udělal já...Pak eventuálně koupil kotouče.

Já na to koukal včera když jsem měnil kola ale okem jsem nic neviděl .. spíš podle toho jak to kolo kus otáčky drhlo a kus ne jsem usoudil že by to mohlo být tim. Asi s tim někam zajedu jestli to nemůžou něčim změřit Úsměv to bude nejlepší :-p

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 15:07   Citovat  

Pokuď jsou kotouče ještě v dobrém stavu,mohl bys je nechat stočit o nějakou desetinku milimetru. Možná to pomůže, možná ne.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 16:00   Citovat  

asi by bylo dobre nejdriv taky sundat kolo, sundat kotouc a vycistit vsechny dosedaci plochy...jak na naboji, tak zevnitr kotouce, zvenku kotouc a i dosedaci plochu kola!
po par km, az se gumy zajedou, nechat kola prevazit

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 17:49   Citovat  

a ložiska máš v pohodě?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 23:26   Citovat  

sundej kotouč hod ho k soustružníkovy...ten si ztočí nejdřív dosedací plochu na nějakém materiálu na něj řádně očištěnej kotouč přidělá a změří hodinkama...případně ti ho srovná...mohlo se ti to stát špatnou montáží a nečistotou mezi dosedacíma kotoučema...jestliže na kotoučích je již málo masa,nebo na nich najdeš prasklinky nebo ´maji mnoho falcíků-zvlnění tak si z nich udělej činky Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 8:10   Citovat  

PAKO napsal:
sundej kotouč hod ho k soustružníkovy...ten si ztočí nejdřív dosedací plochu na nějakém materiálu na něj řádně očištěnej kotouč přidělá a změří hodinkama...případně ti ho srovná...mohlo se ti to stát špatnou montáží a nečistotou mezi dosedacíma kotoučema...jestliže na kotoučích je již málo masa,nebo na nich najdeš prasklinky nebo ´maji mnoho falcíků-zvlnění tak si z nich udělej činky Se stydím

Jak tu tak delší dobu pozoruju, ty jsi v práci s kovem docela znalej že Úsměv)) Díky za radu už jsem tak nějak rozhodil sítě :-p No pokud to už nepujde daj se nový, ale každopádně bych rád alespoň se dozvěděl co a jak tak dík ! Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Křivé kotouče
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina