Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rodiče vs. Honda Civic VTI
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
D4nda je teď offline  D4nda
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:19   Citovat  

Zdarec,mám taký problém,rodiče.To je sám o sobě problém ale ja mám k tomu eště jeden a to,že mě nechcou dovolit civica.Nezajíma je,že jsem se do něho zamiloval už ve 13-ti letech,že je to nejkrasnější auto,spolehlive,bezpečné,rychle a tak bych mohl vykladat tyden,takže prostě dokonale.Při prvním vyběru auta jsem hned chtěl civica,ale ne koupilo se jine auto,ktere se nečekaně po roku začalo rozpadat Velmi šťastný Takže je potřeba nove.Zastavilo se to na argumentu drahe nahradní dily.takže vás prosím mužete mi sem napsat co si o hondě myslite,jako spolehlivost,poruchovost atd.Děkuju a doufam že je to konečně přesvědčí.
A sorry pokud to tu už někde je
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:23   Citovat  

napiš o kerý vti jde, ať víme který díly Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:26   Citovat  

Hele co se tyce dilu, nevim jak an VTi ale na myho smejda pomalyho jsou díly celkem za prijatelny ceny, jde o to v jakym stavu ho koupis, hlavne pokud chces Hondu tak zarucene kupuj tady odsad, rekl bych ze aspon kazdej mesic, sem da nekdo nejakou Úsměv Ja jsem musel ze zacatku zpravovat podvozek... jinak co se tyce motoru, nema Honda konkurence, jsou to drzaky Úsměv a co se poruchovosti tyce zatim jsem krome klasickych spotrebnich veci zadnej zasadni velkej problem nemel Úsměv Takze je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:27   Citovat  

Bezpečné rozhodne ne.
   Návrat  
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:27   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Bezpečné rozhodne ne.

to jsem zapomel zminit no Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:30   Citovat  

no jim je to pravě jedno jake to je slyší honda=drahe dily.chtěl bych něco takeho tudy odkaz nevím jestli je i tu na foru,ale jak říkam jim je to jedno je to honda to stačí.například mě začali nutit fabiu a podobne dravé auta HaHaaa
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:30   Citovat  

To jako ze ti chteji rodice koupit auto? Pak bych to chapal. Jestli si ho chces koupit sam tak neni co resit, ne? Zvlast pokud o nem snis od 13ti let...
Nahradni dily jsou drahe, z druhovyroby prijatelne...

Anebo jim rekni ze kdyz ti nechteji koupit civica za 120, tak si koupis civica za 10 svatoušek svatoušek
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:32   Citovat  

Musím jiím říkat že je bezpečné,to bych se s tím mohl rozloučit uplně Úsměv
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:34   Citovat  

na 5D té druhovýroby moc není Velmi šťastný ale zase je bezpečnější OK
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 14:37   Citovat  

myslim ze pokud chces vti a vetsiho tak tohloe by ybla jasna volba. myslim ze stav je vice nez luxusni tudy odkaz
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 15:01   Citovat  

mel jsem doma neco podobnyho ... taky drahy nahradni dily atd adt .. ale stal jsem si za svym co to slo a mam hondu .. Úsměv
pravda ale je ze napred jsem chtel c5g vti ale po tom co otec slysel co je to auto zac tak me to nedovolil Velmi šťastný nejakej znamej mu rekl ze je to strasna motokara ktera je moc rychla a ja 18ti letej bych se v tom zabil Velmi šťastný

takze se slo do 6g kvuli tomu ze je bezpecnejsi Úsměv

jinak co ti poradit ... nemel jsi povolit koupi neceho jinyho a jit si za svym ... skus to aspon teda napodruhe Mrk rekni ze pokud nebude honda tak nic Velmi šťastný (jako ja) Úsměv
samo taky jde o to jestli to platis ty nebo rodice , pokud ti to cely kupuji rodice tak to se pak jde za svym hur Úsměv
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 15:28   Citovat  

Z osobni zkusenosti - rodice nepresvedcis :) setri si vlastni penize a v 18ti si kup vlastni hondu ;) Ja kdyz shanel prachy na Civica, tak mi mama nejdriv ze jako pujci a pak najednou obratila a ze ne. Ze proc si nekoupim nejaky novy nez ojety, treba Matize nebo Daciu :)) Tak sem si prachy sehnal jinak a mam Civica. Ale to uz sem byl dospely no. A ted je teprve mozna trochu presvedcena, ze jsem koupil dobre :) Takze asi tak.

Jinak muzes argumentovat bezpecnosti pri predjizdeni. A tim ze sportovni auto lip posloucha a chova se lip v krizovych situacich. Jinak dily jsou naprosto v pohode jak cenove tak kvalitativne. Ano, treba francouzi maj prej ultralevny dily, ale vydrzej prej tak tretinu toho co honda dily.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 15:40   Citovat  

Řekni rodičům,že už pár let nežijeme v komunismu,kdy problémy s díly platily. Na 1.8 je problém s karosařinou - ta se v druhovýrobě moc nedělá. Běžné díly jsou v pohodě...
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 15:52   Citovat  

Já bejt tebou jdou do VTI 6g 3D, jestli vyloženě nepotřebuješ zadní boční dveře, tak je třídvířko atraktivnější auto i s o generaci lepším podvozkem. Můžeš argumentovat bezpečností (jako víme že to není tak slavný, na dnešní dobu spíš neslavný, ale to rodiče nemusí tušit Mrk ) že to má Airbagy, ABS, silný brzdy...náhradní díly jsou sice o trochu dražší, ale když se snažíš a využíváš třeba klubový slevy u partnerů, tak už to fakt není tak hrozný, navíc to jsou oproti klasický evropský konkurenci neskutečný držáky. Doporučuju tuhle generaci po faceliftu, protože tam byla výrazně zlepšená antikorozní ochrana, takže už je to i z tohohle hlediska vpohodě.
   Návrat  
kalich je teď offline  kalich
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 16:46   Citovat  

musis to udelat tak ze se jim to auto bude taky zamlouvat.kdyz se mne nekdo blbe zepta proc zrovna Honda tak jim reknu protoze to neni tuctovy auto ktery ma kazdej blb z nahradnima dilama je to v klidu da se to myslim druhovyroba o bespecnosti bych moc nemluvil.mimochdem jakej civa by to mnel byt?4g 5g 6g?
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 16:56   Citovat  

S tou bezpecnosti je ale fakt, ze ta 6. generace uz ujde. Precijen ty bagy apod. Anglan mel skoro 4 hvezdicky dle stary Euro NCAP. pulhvezdicku mu nakonec strhli za neco malo. Ale bejvalo tam i video a sice auto docela pomackany, ale pasazer by prezil vcelku vpohode, max nejaka mala zlomenina u ridice, ale spolujezdec byl na tom jeste lip (ma pred sebou more mista a to vyplni oooobrovskej airbag). Japonec tusim ze na tom bude dost podobne.
   Návrat  
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 17:29   Citovat  

Co se týče toho problému bezpečnosti tak na to je taky řešení který se u mě vyplatilo. Když mi vymlouvali starší auto, tak jsem řekl, že si za ty svoje peníze koupím motorku. Nejdřív mi nevěřili že to dotáhnu do konce, ale když už jsme měl i hotový papíry, vyhlídou mašinu na netu a už se chystal volat na inzerát, tak mě naši ještě moooc rádi podpořili v pořízení Honda je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 18:55   Citovat  

[quote="Ossi"]mel jsem doma neco podobnyho ... taky drahy nahradni dily atd adt .. ale stal jsem si za svym co to slo a mam hondu .. Úsměv
pravda ale je ze napred jsem chtel c5g vti ale po tom co otec slysel co je to auto zac tak me to nedovolil Velmi šťastný nejakej znamej mu rekl ze je to strasna motokara ktera je moc rychla a ja 18ti letej bych se v tom zabil Velmi šťastný

takze se slo do 6g kvuli tomu ze je bezpecnejsi Úsměv ... což moc není, i když má pytle ... je to obdobný "papírák" jako C5G, ta 7G a 8G je na tom mnohonásobně lépe ... Úsměv
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 19:21   Citovat  

M@jk napsal:
takze se slo do 6g kvuli tomu ze je bezpecnejsi Úsměv ... což moc není, i když má pytle ... je to obdobný "papírák" jako C5G, ta 7G a 8G je na tom mnohonásobně lépe ... Úsměv

jn je me jasny ze c6g neni taky zadnej zazrak - navic ty pytle uz tam ani nejsou, ale tak honda je a to je hlavni ... Mrk
   Návrat  
Martas99 je teď offline  Martas99
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 20:16   Citovat  

Argumentuj spolehlivostí japonských aut, a tudíž že nebudeš kupovat skoro žádný díly atd. Ještě k těm dílum, nejlevnější díly má asi ford, ale francouzi a das auto jsou možná dražší než na hondu.

Dobrej nápad je taky s tou motorkou, pořádnej výtlem pořádnej výtlem ,hlavně to musí bejt silnice a aspon litr,to pak rodiče povolí na sto procent
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 20:35   Citovat  

To že jsou na Hondu drahé náhradní díly je pomluva škdovkářů, která mě vždycky jenom rozesměje Velmi šťastný
V druhovýrobě jsou ty díly za srovnatelnou cenu s ostatními auty s tím, že ty díly se mění mnohem méně než na jiných autech.
Hondy jsou po technické stránce opravdu spolehlivá auta. Když koupíš zachovalý kus, tak jenom leješ benzín a jezdíš.
S tou bezpečností to taky není nejhorší. Jsou mnohem horší auta, která se na první pohled nezdají.
A každej kdo ignoroval ty pomluvy a zkusil Hondu, tak svého rozhodnutí nelituje a už jinou značku nechce.
Věř mi, mám už 4. Hondu a nic jiného ani nechci Mrk

A ještě k té spolehlivosti. Podívej se tady na fórum co se řeší za problémy: už máte přezuto?, jaké je u vás počasí?, kdo si dneska zapíchal?...... Velmi šťastný
Důvod je jasný. Hondy se prostě téměř nekazí a není tedy co řešit za problémy.
Pro zajímavost se podívej třeba na BMW nebo VW klub a uvidíš. Mrk
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 20:41   Citovat  

panove. ani 5, ani 6g neni bezpecny auto. bezpecny auto je volvo, ale je to krabice. jestli jim de o ceny nahradnich dilu, tak co se tyce bezny spotrebky, tak sou to ceny celkem v norme. co se tyka karosariny, tak to uz je problem jak psal hellborn. druhovyroba nesedi, vubec! a ceny originalnich dilu sou hodne vysoko. pro predstavu: predni naraznik na 6g poface, bez pripravy pro mlhovky stoji v honde novy 17000kc. osobne me dostala cena za lozisko zadniho kola, ktere jsem kupoval jako druhovyrobu od nippars za 5000, ale to sem jeste neznal klub, tady sezenes spoustu veci za smesny penize proti novemu. a ja osobne rikam ze bych do 6g facelift znova asi nesel. je mnohem hezci, nez stara verze, ale dily z druhy ruky na to nesezenes. celej predek je uplne jinej, byt se tvari stejne. takze zaverem. pokud si chces uzit jizdu a vychutnat si ji naplno, tak si kup 5g VTi(idealne od esa-www.sannycars.cz) nech do nej vevarit trubkovej ram kvuli bezpecnosti a brzdy tam nejsou spatny a kdyz budes hledat posledni rok vyroby, tak ho sezenes i s abs a bagem. samozrejme za vic penez. 5g ma tu vyhodu ze na nej sezenes v pohode dily z druhy ruky a pokud ho dostatecne osetris tak ti ani nak extremne rychle neschnije.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 20:43   Citovat  

NO tak zitra to na ně vybalim a uvidím co bude Velmi šťastný jinak co říkate na tuhle hondu tudy odkaz děkuji všem za rady Úsměv
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 20:48   Citovat  

D4nda napsal:
NO tak zitra to na ně vybalim a uvidím co bude Velmi šťastný jinak co říkate na tuhle hondu tudy odkaz děkuji všem za rady Úsměv

ten vykon bych chtel po nem dokazat grafem. a jestli na tech 17kach jezdi uz delsi dobu, tak bude mit odrovnanej podvozek. vsechny klouby a cepy. navic ten nelakovanej predni naraznik by me od toho taky tahnul pryc. bude to po bouracce. hondy sou dost mekky a malokdo to opravi slusne.
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 20:50   Citovat  

Kdybych poslouchal rodice, tak jezdim v nejake zaprdene Feline. Velmi šťastný
   Návrat  
Martas99 je teď offline  Martas99
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 21:11   Citovat  

Winie napsal:
panove. ani 5, ani 6g neni bezpecny auto. bezpecny auto je volvo, ale je to krabice. jestli jim de o ceny nahradnich dilu, tak co se tyce bezny spotrebky, tak sou to ceny celkem v norme. co se tyka karosariny, tak to uz je problem jak psal hellborn. druhovyroba nesedi, vubec! a ceny originalnich dilu sou hodne vysoko. pro predstavu: predni naraznik na 6g poface, bez pripravy pro mlhovky stoji v honde novy 17000kc. osobne me dostala cena za lozisko zadniho kola, ktere jsem kupoval jako druhovyrobu od nippars za 5000, ale to sem jeste neznal klub, tady sezenes spoustu veci za smesny penize proti novemu. a ja osobne rikam ze bych do 6g facelift znova asi nesel. je mnohem hezci, nez stara verze, ale dily z druhy ruky na to nesezenes. celej predek je uplne jinej, byt se tvari stejne. takze zaverem. pokud si chces uzit jizdu a vychutnat si ji naplno, tak si kup 5g VTi(idealne od esa-www.sannycars.cz) nech do nej vevarit trubkovej ram kvuli bezpecnosti a brzdy tam nejsou spatny a kdyz budes hledat posledni rok vyroby, tak ho sezenes i s abs a bagem. samozrejme za vic penez. 5g ma tu vyhodu ze na nej sezenes v pohode dily z druhy ruky a pokud ho dostatecne osetris tak ti ani nak extremne rychle neschnije.

Já kupoval ložiska v hondě za 2000/kus ,palivák za 600,- takže asi jak kde
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 21:18   Citovat  

No tohle mi přijde téma jak noha. Vypadá to že někdo kdo má řidičák tejden by chtěl rychlý auto a rodiče mu to nechtějí dovolit:-) Co se týká náhradních dílů a spolehlivosti tak si uvědom že je to už dost starý auto kterýmu asi dával někdo dost zabrat. Takže pokud do něj neinvestuješ tak se ti začne rozpadat taky, honda nehonda. Rychlý auto není jen o tom že budeš jezdit, ale taky musíš občas do servisu atd. Zkrátka není to zadarmo. Pokud se tomu věnovat nebudeš tak auto půjde za chvíli do kytek
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 21:31   Citovat  

Gregy.Type.R napsal:
No tohle mi přijde téma jak noha...

Jej a ja myslel že když si koupím rychly auto,že mě vydrží až do smrti a nic do něho nebudu muset davat Tak to koukám! to bude asi tím že mam řidičak tejden HaHaaa dík za radu
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 21:35   Citovat  

Winie napsal:

druhovýroba sedí celkem slušně OK rozhodně lepší zaplatit pár hodin práce navíc za dopasování než kupovat nárazník za 17000 Velmi šťastný a 6G je výrazně bezpečnější třeba přední nosníky mají mnohem víc vyztužené než 5g OK
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2009 , 21:39   Citovat  

děkuju své mamince že mi půjčila na mou první Hondu. i po velký bouračce mně v tom docela podporuje. samo má strach, ale ví že něco v tý hlavě mám a že mně to baví.
nicméně k tématu. šel bych do civica 6g vti. za těch 130tis seženeš parádního s airbagama a klimou.
Taky jde teda o to abys měl mozek na správném místě, když už chceš rychlé auto, což vtíčko je, to mi nikdo nevymluví. svádí to a 200 je tam hned.
Co mám já zkušenost už 4.rokem. nejdřív 1,5 (90K) 3roky a ted 3/4roku vti. Nikdy jsem neměl problém, prostě je to všechno funkční. všechno svítí, neskřípá, spotřeba v pohodě, jen olej se musí hlídat pořád. jediný že jsem dělal spojku, brzdy vzadu a relé pal. čerpadla, což je klasika. jinak nic za 4roky užívání a to s najetýmí 250 000km u 1,5tky.
co se týče bezpečnosti, nenexistuje úplně bezpečné auto. i volvo rozlomíš o strom. musíš jen přemejšlet a taky trochu doufat. ale je fakt že tyhle malý Hondy jsou na tom nic moc. sloupky to má jak špejle a jseš dost nízko. ale to svezení je to dobrý VTEC fakt pohoda.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rodiče vs. Honda Civic VTI
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina