Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jake zarovky H4???
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Zbysek09 je teď offline  Zbysek09
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 11:36   Citovat  

Chtel jsem se zeptat,jake zarovky H4 pouzivate? Ted mam obyc H4,ale to zlute svetlo se mi moc nelibi....Jinak predtim jsem mel xenony,ale uz jsem je odmontoval. Zkousel jsem i normalni modre H4 z burzy,ale ty odesly hned Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 11:52   Citovat  

OSRAM SILVERSTAR OK

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:00   Citovat  

Hele nedávno jsem to taky řešil u svýho Civicu VTI 5g, origo světla svítěj dost spradicky, tak jsem se rozhodl ivestovat do nějakých kvalitních značkových žárovek, žádný tuningový nesmysly "jakoxenon" apod., prostě kvalita s certifikací od solidního výrobce.
Nakonec padla volba na Philips a jeho X-treme Power, u kterých Philips udává "až o 80% více světla na vozovce". A musím uznat, že jsou opravdu funkční a já v noci na vozovce opravdu konečně taky něco vidím. Zvýšená svítivost je opravdu znatelná a ač to výrobce neuvádí, řekl bych že zabarvení světla je bělejší, není to sice xenonových 5000 kelvinů, ale oproti klasický žárovce to světlo bělejší je. Hlavní je, že je mohu i přes vysokou cenu opravdu doporučit. Myslím že se ta invstice rozhodně vrátí je to dobrý
Jako druhou variatnu jsem zvažoval Osram Night Braker u kterýc výrobce udává až 90% více světla a 10% světlejší zabarvení světla oproti klasické žárovce...já nakonec šel do Philipse, ikdy byl ještě o cca 50,- dražší. Ale myslím že s Osramem člověk chybu taky neudělá...

Jami je teď offline  Jami
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:04   Citovat  

Já mám taky osramky, teď mi jedna po roce a půl odešla, ale jdu do nich znova. Oproti běžné žárovce skutečný rozdíl.

Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:05   Citovat  

O Osramu jsem četl, že dlouho nevydrží...pravda, záleží taky na hodně okolnostech. Jak dlouho cca máš ty Philips?

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:10   Citovat  

mě ty night braker moc nevydrželi, vždy jedna praskla a když jsem kupoval už druhý balení za sezonu tak jsem koupil xenon a mam pokoj

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:17   Citovat  

OsekSpider napsal:
mě ty night braker moc nevydrželi, vždy jedna praskla a když jsem kupoval už druhý balení za sezonu tak jsem koupil xenon a mam pokoj

No to jsi mě neotěšil, já je mám cca 6 týdnů...
Ale tak ono hraje roli hodně faktorů, myslím že praskání po tak krátké dbě jako u tebe rozhodně neí normální, možná by sis měl přeměřit jestli ti tam neběhá vyšší napětí. Další věc co to může ovlivnit je vzlínající vlhkost ve světle atd... Nicméně jak jsem se dozvěděl, samotný výrobci žárovek dopručují u aut měnit žárovky 1x za rok, protože u nich dochází postupem času ke ztrátě svítivosti v důsledku nepatrného povytahování žhavícího vlákna a s tím spojeného prověšování, čímž se vlákno dostane mimo idální pozici. Takže třeba originální servisy mají vesměs interní směrnice, kdy mění u aut přijíždějících k nim napovinné garančky autamticky také žárovky (pakliže nemají xenony).

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:19   Citovat  

já dal mámě do Feldy Osram Nightbreakery a spolehlivost je bez problémů, má je víc jak rok! A to jezdí denně 3-5km,takže rozsvítí a za 4minuty zase zhasne, pro žárovky obecně neexistuje nic horšího než s nimi krátkodobě svítit a hned je zase vypínat. Navíc svítí líp než moje xenony...
Spolehlivost žárovek nezáleží na výrobci,ale na co nejspolehlivějším napětí v sítí auta. Pokud ti kolísá napětí budou ti praskat žárovky od kohokoliv.

"sopta" napsal: ...Nicméně jak jsem se dozvěděl, samotný výrobci žárovek dopručují u aut měnit žárovky 1x za rok...

to je reklamní trik,abys výrobcům a servisům zase nasypal víc peněz. Tak to vidím já...

kojak je teď offline  kojak
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:41   Citovat  

tak v mém okolí co měli osram a já si je koupil pak taky tak nám vydrželi max půl roku bavím se se mnou o čtyřech autech.
Když se kámoš pokoušel o reklamaci tak mu sic dali nový ale z poznámkou že žárovky nejsou nestavený ne celo denní svícení a že můžou svítit max myslím 2 hodiny denně. Mohu zjistit jestli tento text ještě nikde má. Jinak žárovky co mu dali výměnou už taky nesvítí HaHaaa HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:46   Citovat  

A proto jsem raději vsadil na Philips, ke kterýmu mám jenpřeci větší důvěru. Nikomu to nevnucuju, je to můj osobní pocit ze značky.
Nicméně si myslím že nižší životnost žárovek s extrémně zvýšenou svítivostí bude obecně nižší a nějaký dlouhověkosti od nich nemůžeme chtít, je to holt něc za něco...
Ale upřímně, raději budu každý rok kupovat nový drahý žárovky, který mi zajistěj, že budu na vozovce opravdu vidět, než abych někde riskoval. A jak jsem si sám na nyní použitých Nigh Braker vyzkoušel, svítivost je opravdu výrazně lepší, což jsem kvitoval obzvláště při jízdě po cesách v lese, dosah světel je výrazně vyšší. A na dálkový světla to pak vypadá jako bych měl vepředu ještě přídavno světelnou rampu jakej je to svit Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 13:01   Citovat  

Já mám Osram Cool Blue - životnost 60% oproti normálním a svítí super. Ale používám je na VTi,které moc nenajezdí... Úsměv

Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 14:10   Citovat  

nezkoušel někdo tohle?hid-II
vypadá to zajímavě

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 14:34   Citovat  

Obecně lze dost zvýšit životnost žárovek tím, že budete zapínat světla až po nastartování. Startér udělá v palubní síti proudový náraz, který žárovkám příliš nechutná. Od té doby, co svítím až po startu, o žárovkách nevím, a že už to bude tak rok Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 14:39   Citovat  

dj-bobr napsal:
Obecně lze dost zvýšit životnost žárovek tím, že budete zapínat světla až po nastartování. Startér udělá v palubní síti proudový náraz, který žárovkám příliš nechutná. Od té doby, co svítím až po startu, o žárovkách nevím, a že už to bude tak rok Úsměv

Že by někdo startoval se zapnutými světly?
O obyč žárovkách jsem nevěděl 4 roky,co mám auto... C4g jsem koupil se žárovkami Narva (pro rally) - svítily super,ale při normál provozu vydržely 2 měsíce... Ble

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 17:33   Citovat  

osram má svoje pro a proti Chápeš!

Jami je teď offline  Jami
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 17:35   Citovat  

Já měl ty cool blue osramky cca rok a půl, denní provoz. Teď zkusím ty silverstary, tak jsem zvědavý.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 17:39   Citovat  

sopta napsal:
Ale tak ono hraje roli hodně faktorů, myslím že praskání po tak krátké dbě jako u tebe rozhodně neí normální, možná by sis měl přeměřit jestli ti tam neběhá vyšší napětí. Další věc co to může ovlivnit je vzlínající vlhkost ve světle atd... Nicméně jak jsem se dozvěděl, samotný výrobci žárovek dopručují u aut měnit žárovky 1x za rok, protože u nich dochází postupem času ke ztrátě svítivosti v důsledku nepatrného povytahování žhavícího vlákna a s tím spojeného prověšování, čímž se vlákno dostane mimo idální pozici. Takže třeba originální servisy mají vesměs interní směrnice, kdy mění u aut přijíždějících k nim napovinné garančky autamticky také žárovky (pakliže nemají xenony).

nn přepětí není možné, klasický 100wat tak vydrželi úplně normálně, pak jsem pořád laboroval jaký žárovkz koupit aby to pořádně svítilo a když jsem narazil zde na xenonovou sadu za 700kč nebylo co řešit

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 17:49   Citovat  

osramy nightbreakery praskaly dost rychle ale u silverstaru zatim bez problemu, ve felicii a golfu jsou uz +- 2roky , jezdi to kazdy den a zatim zadny problem

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 18:06   Citovat  

Tyhle ty žárovky night braker a X-treme power mají jen poloviční životnost a je to uvedeno na krabičce těch žárovek. X-treme jsou prý odolnější ,ale o kolik toť otázka. Můžu koupit X-treme a po dvou dnech obě prasknou a night braker ti vydrží třeba rok ,ale všechno záleží od kusu může to být i opačně. Tyhle žárovky nejsou vhodné na denní svícení ,protože se jim přes den zbytečně zkracuje životnost. Já jsem tohle taky řešil ,protože co si budem povídat anglány moc dobře nesvítí spíše vůbec tak jsem začal tuhle otázku řešit. Xenony jsem zavrhnul hned nestojím o to aby mě pro nic za nic chytali policajti a nepotřebuju nikoho protijedoucího ozařovat takže xenon ne a ať si kdo chce co chce říká mě nepřesvědčí. Tak jsem se rozhodl pro night braker ,ale s použítím denního homologovaného LED denního svícení odkaz Proč mám zbytečně svítit H4 ,kdy jedna odebírá 55W když Ledky berou jen 5W. Po nastarvování se automaticky rožnou tedy až začne dobíjet altík. Pokud s tím budeš jezdit převážně přes den tak jsou to zbytečně vyhozené prachy to si raději kup tu nižší třídu Silverstar. Já je dal místo mlhovek a je to super

IMG_0068.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0068.JPG, 336.69 kB

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 18:09   Citovat  

Měl jsem Osram Silverstar, svítilo to tak nějak normálně, ale po roce mi odešlo jedno potkávací vlákno (a to přitom nenajezdim moc, cca 7-8tis ročně). Pak sem dostal darem nové NightBreakery a ty svítí opravdu dobře (o poznání více a minimálně di žluta), mám je zatím půl roku, "ťuk, ťuk".

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 20:08  Naposledy upravil M@jk dne 11.7.2010 , 20:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sopta napsal:

Sopťo a ostatní,

na toto téma jsou tu alespoň 2 topicy, kde jsme to vše řešili, kluci ušatí.

Jinak není divu, někde se ta svítivost musí projevit. Ale ono je to na obalu napsáno, že mají omezenou svítivost, pokud se nepletu, pokud ano, tak pardon.

Tady jsou diskuze:

1)
2)
3) téma věnované problematice žárovek tu na fŕu.

Chápeš! Chápeš! Chápeš!

Stačí použít funkci HLEDAT přátele je to dobrý Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 20:16   Citovat  

M@jk napsal:
Sopťo a ostatní,

na toto téma jsou tu alespoň 2 topicy, kde jsme to vše řešili, kluci ušatí.

Jinak není divu, někde se ta svítivost musí projevit. Ale ono je to na obalu napsáno, že mají omezenou svítivost, pokud se nepletu, pokud ano, tak pardon.

Tady jsou diskuze:

1)
2)
3) téma věnované problematice žárovek tu na fŕu.

Chápeš! Chápeš! Chápeš!

Stačí použít funkci HLEDAT přátele je to dobrý Honda

Nechápu proč to inzeruješ mě, já ten topic nezaložil, já informace o žárovkách nehledám, takže nemám jedinej důvod používat vyhledávání v diskuzi, jen odpovídám v založeném topicu. Nebo ty snad pokaždé než odpovíš hledáš v diskuzi, jestli už na to dané téma někdo někdy neodpovídal? kouř

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 20:41   Citovat  

sopta napsal:
Nechápu proč to inzeruješ mě, já ten topic nezaložil, já informace o žárovkách nehledám, takže nemám jedinej důvod používat vyhledávání v diskuzi, jen odpovídám v založeném topicu. Nebo ty snad pokaždé než odpovíš hledáš v diskuzi, jestli už na to dané téma někdo někdy neodpovídal? kouř

Ola,

no abych se přiznal, snažím se, aby pak ta odpověď byla co nejkvalitnější Mrk

No já reagoval na Tvůj příspěvek o té výdrži žárovek, že tomu tak je a mají ji sníženou a i výrobce tak uvádí. Jéééé, teď na to koukám, já nezvýraznil, nač reaguji u Tebe, kudla mi to vypadlo ... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 21:47   Citovat  

majk dělá moderátora Úsměv

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 21:52   Citovat  

OsekSpider napsal:
majk dělá moderátora Úsměv

majk se nudí HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 22:18   Citovat  

posero napsal:
majk se nudí HaHaaa

Posero: úplně nejvíc hele.
Oseku: tywe pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 22:44   Citovat  

M@jk napsal:
Posero: úplně nejvíc hele.
Oseku: tywe pořádnej výtlem

na honday skonzultujem a zapijeme žárovky Lucy

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 23:21   Citovat  

OsekSpider napsal:
na honday skonzultujem a zapijeme žárovky Lucy

Nema problema. Je to tam.

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 23:26   Citovat  

optimas napsal:
Tyhle ty žárovky night braker a X-treme power mají jen poloviční životnost a je to uvedeno na krabičce těch žárovek. X-treme jsou prý odolnější ,ale o kolik toť otázka. Můžu koupit X-treme a po dvou dnech obě prasknou a night braker ti vydrží třeba rok ,ale všechno záleží od kusu může to být i opačně. Tyhle žárovky nejsou vhodné na denní svícení ,protože se jim přes den zbytečně zkracuje životnost. Já jsem tohle taky řešil ,protože co si budem povídat anglány moc dobře nesvítí spíše vůbec tak jsem začal tuhle otázku řešit. Xenony jsem zavrhnul hned nestojím o to aby mě pro nic za nic chytali policajti a nepotřebuju nikoho protijedoucího ozařovat takže xenon ne a ať si kdo chce co chce říká mě nepřesvědčí. Tak jsem se rozhodl pro night braker ,ale s použítím denního homologovaného LED denního svícení odkaz Proč mám zbytečně svítit H4 ,kdy jedna odebírá 55W když Ledky berou jen 5W. Po nastarvování se automaticky rožnou tedy až začne dobíjet altík. Pokud s tím budeš jezdit převážně přes den tak jsou to zbytečně vyhozené prachy to si raději kup tu nižší třídu Silverstar. Já je dal místo mlhovek a je to super

a ja sem si rikal co ti to tam tak pekne sviti a myslel sem ze to sou mlhovky a ony ledky parada OK
jinak ja mam na bilem C4G H1 night breaker uz rok a pul a porad drzi a v noci to paradne sviti nestezuju si

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2010 , 11:22   Citovat  

Hondik napsal:
a ja sem si rikal co ti to tam tak pekne sviti a myslel sem ze to sou mlhovky a ony ledky parada OK
jinak ja mam na bilem C4G H1 night breaker uz rok a pul a porad drzi a v noci to paradne sviti nestezuju si

Jojo,
to by mohlo odpovídat, kolik máš za 1.5roku nájezd kilometrů???
Mě třeba ty silvestrary též vydržely pomalu 1,5 roky cca, jenže jsem při vyndavání jednou žárovkou ťuknul a bylo po srande. Svítily bíle a paráda.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jake zarovky H4???
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina