Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
krutá pravda o autolékárnách
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 12:53   Citovat  

tohle mi dnes prislo emailem:

Krutá pravda o nutnosti tzv. nových autolékárniček.

Protože  záchranáře přímo učím, něco bych vám všem rád sdělil. V Česku je cca  4,3 milionů registrovaných automobilů. Takže při ceně řekněme kolem 250 Kč za jednu autolékárnu jde o obchod zhruba za miliardu.  Takže evidentně musel mít někdo mohutný zájem. Nicméně si asi sbor  zákonodárců   jaksi nevšiml, že od loňského roku platí v EU zcela nová závazná  pravidla pro neodkladnou resuscitaci. V nich se výslovně  nedoporučuje dýchání z úst do úst. Většinou totiž jen zdržuje a má  nebezpečné vedlejší efekty. Především většina vdechovaného vzduchu  jde do žaludku  a chudák postižený se potom dosti často pozvrací s rizikem vdechnutí  zvratků. Je totiž  takzvaně "předýchán". Neškolený záchrance totiž do postiženého 
povětšinou funí jako do nafukovací matrace. To někdy vede až k velmi  nebezpečnému otoku mozku postiženého .  Proto se umělé dýchání v té či oné formě doporučuje pouze školeným týmům záchranářů.  Primární je masáž srdce. Tečka. Minimálně první čtyři minuty je vždy nejdůležitější masáž - na dýchání raději zapomeňte.  Pokud si totiž vezmete resuscitační roušku s ventilem z lékárny,  nasadíte si jí moc těsně a zkusíte dýchat, pocítíte minimálně i  jako  zcela zdraví lidé silný diskomfort. Pokud máte nějaké dechové  obtíže, začnete se sám  dusit. Přesto je tato hloupost u nás povinná. Nové autolékárny a přiložené návody  jdou tedy zcela proti posledním předpisům Evropské resuscitační> rady a nejsou momentálně ničím jiným, než jen zdrojem velmi dobrého  kšeftu a buzerace občanů! Co tedy všechny automobilisty stejně a  logicky v dohledné době čeká znovu? Další nové autolékárničky s  jiným návodem a obsahem! Což bude samosebou dalším skvělým kšeftem pro příslušné podnikatelské kruhy většinou velmi blízkých některým  vlivným zákonodárcům a politikům.  A ty občane blbečku jen drž hubu a znovu a znovu plať! Pošlete  proto všem a dál i svým zastupitelům. 

P.S. Tyto nové předpisy v češtině je možné prosím kdykoliv > zhlédnout 
např. na web stránkách 
Pražské záchranné služby. 
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 13:04   Citovat  

a na to prisel sam? Nebo mu to nekdo poradil??? pořádnej výtlem Ne, ted vazne - co jineho nez kseft? A kdo si mysli ze je to jinak je naivka Velmi šťastný Kazdopadne nevim jak kdo, ale ja dal za komplet novou lekarnicku do auta 170,-

jedno pozitivum na tom vsak vidim -) spousta lidi si vymenila lekarnicku starou 10 let a vice za novou, protoze MUSELA Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 13:05   Citovat  

že mě to ani nepřekvapilo Úsměv)
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 13:18   Citovat  

gizmi napsal:
a na to prisel sam? Nebo mu to nekdo poradil??? pořádnej výtlem Ne, ted vazne - co jineho nez kseft? A kdo si mysli ze je to jinak je naivka Velmi šťastný Kazdopadne nevim jak kdo, ale ja dal za komplet novou lekarnicku do auta 170,-

jedno pozitivum na tom vsak vidim -) spousta lidi si vymenila lekarnicku starou 10 let a vice za novou, protoze MUSELA Mrk

170 to ještě jde ,ale byl tady borec co koupil tyhle lékarny za těch pár peněz a nechal tam vytiskout nápis Honda a prodával to tu za 350 kč pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 13:23   Citovat  

to ze to je jen lobby se vedelo uz pred tim zavedenim Mrk kazdopadne lekarnu sem dostal zadara, takze to nak neresim. Úsměv
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 13:27   Citovat  

gizmi napsal:

ja daval za novou 230 kc a byl sem nastvanej pac sem mel rok starou proste jen vymejslel kraviny aby si nahrabali penize.treba ty nuzky to sem trosku nepobiral
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 15:26   Citovat  

optimas napsal:
170 to ještě jde ,ale byl tady borec co koupil tyhle lékarny za těch pár peněz a nechal tam vytiskout nápis Honda a prodával to tu za 350 kč pořádnej výtlem pořádnej výtlem

a pár volů jako já, co chtěli mít stylovou lékárničku, si je dokonce koupilo Velmi šťastný Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 15:48   Citovat  

Střelec napsal:
a pár volů jako já, co chtěli mít stylovou lékárničku, si je dokonce koupilo Velmi šťastný Honda

Já bych bral kdyby to bylo fakt stylový jako, že jenom ten nápis Honda + třeba civi ,crx atd. ,ale tam bylo tolik blbostí vytištěných, že ten nápis ani nebyl vidět a stejně to každý hodí do kufru nebo do rezervy a není to vidět, protože když to hodíš na zadní plato tak asi moc dlouho nevydrží a je to fakt příjemný když ti v zatáčkách vzadu lítá nějaký balíček a nedej bože když to zadupneš jak ti to vletí do předního skla nebo někoho trefí do hlavy. Tak jsem se na to díval já a raději jsem si koupil tu samou za 190 kč ,ale bez nápisu Honda hodil do rezervy a je to pořádnej výtlem
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 16:01   Citovat  

a tak to je snad všeobecně známo ne, že se nemá dělat umělé dejchání, ale masáž srdce...
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 16:03   Citovat  

crxmann napsal:
a tak to je snad všeobecně známo ne, že se nemá dělat umělé dejchání, ale masáž srdce...

Nedělám si iluze, víc než půlka lidí neví co by měla dělat případě nehody. Ještě že už tam teď dávají ten návod Úsměv
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 16:04   Citovat  

Střelec napsal:
Nedělám si iluze, víc než půlka lidí neví co by měla dělat případě nehody. Ještě že už tam teď dávají ten návod Úsměv

jj svatá pravda. Nám to hustěj rok co rok do hlavy na školení řidičů
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 16:21   Citovat  

každá taková haló akce je jen tahák peněz Úsměv to samý jsou ty prasečí, ptačí, krůtí a já nevim jaký ještě chřipky...ono se to ale jednou krutě vymstí až lidi na tyhle vypočítaný akce přestanou slyšet a bude se dít něco závažnýho...
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 16:31   Citovat  

lékarnicku jsem sice dostal, ale od rodičú na vánoce, takže to je vlastně jak kdybych si ji koupil sám... to že je to jen kvuli tomu aby si někod nahrabal mi bylo jasné hned.. a ten návod co tam je mi je stejně k wc protože vím že bych se určitě sám sesypal kdybych měl někoho zachraňovat... Tak to valím bulvy
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 16:56   Citovat  

Ohanet se tim co se v EU ma nebo nema je taky silne o nicem. Kdyby nam EU naopak prikazovalo co si do lekarnicky muset dat, tak tu budou vsichni dupat vzteky ze nam zase neco proti nasi vuli diktuje prozmenu EU a vyjde to nastejno. Kazdy duvod moct na nekoho zase nadavat je pro spoustu lidi dobry.
V kazde zemi EU ma byt v lekarnicce neco jineho a nekde nemusi byt lekarnicka dokonce vubec. Nekde nemusi byt reflexni vesty, jinde je povinny hasici pristroj, pak zas nemusi byt vubec ani trujuhelnik. Atd. atd..
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 17:51   Citovat  

já jsem dal za novou lékárnu 190Kč s tím, že mi právě končila platnost té staré Velmi šťastný tak doufám, že další změny budou nejdřív za 4 roky.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 23:01   Citovat  

Mame doma 6 aut, z toho u 4 byla lekarna kupovana loni, jeste nez vysel novy zakon, berem to doma jako sport, kdyz je kupujem kazdy rok... HaHaaa
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 23:25   Citovat  

bordel napsal:
Mame doma 6 aut, z toho u 4 byla lekarna kupovana loni, jeste nez vysel novy zakon, berem to doma jako sport, kdyz je kupujem kazdy rok... HaHaaa

Supru v to nepočítaje? Velmi šťastný
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 23:30   Citovat  

M@jk napsal:
Supru v to nepočítaje? Velmi šťastný

Pocitaje Se stydím
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 23:40   Citovat  

bordel napsal:
Pocitaje Se stydím

No vidíš, tak to potom jo. Velmi šťastný
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 0:05   Citovat  

optimas napsal:
Já bych bral kdyby to bylo fakt stylový jako, že jenom ten nápis Honda + třeba civi ,crx atd. ,ale tam bylo tolik blbostí vytištěných, že ten nápis ani nebyl vidět a stejně to každý hodí do kufru nebo do rezervy a není to vidět, protože když to hodíš na zadní plato tak asi moc dlouho nevydrží a je to fakt příjemný když ti v zatáčkách vzadu lítá nějaký balíček a nedej bože když to zadupneš jak ti to vletí do předního skla nebo někoho trefí do hlavy. Tak jsem se na to díval já a raději jsem si koupil tu samou za 190 kč ,ale bez nápisu Honda hodil do rezervy a je to pořádnej výtlem

a proc to hazis dolu k rezerve kdyz mas v kufru primo drzak na lekarnicku na pravem boku Velmi šťastný
ja sem si taky musel koupit jednu novou podle nove vyhlasky ale aspon ji mam na 3 auta pořádnej výtlem
   Návrat  
v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 12:31   Citovat  

marty89ul napsal:
ja daval za novou 230 kc a byl sem nastvanej pac sem mel rok starou proste jen vymejslel kraviny aby si nahrabali penize.treba ty nuzky to sem trosku nepobiral
já mám teda lékárnicku koupenou v listopadu 2009 a ta už splňovala tu novou vyhlášku.

jinak taky mám kurz první pomoci a natrefit na něco takovýho bych nikdy nechtěl.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 12:49   Citovat  

Jak uz tu padlo, ma to jednu vyhodu, lidi si obmenili lekarnicky OK Jinak bych dal ruku do ohne za to, ze polovina ridicu nevi, jak davat prvni pomoc.

OT: Bordel, ukaz jakou mas Supru Úsměv))
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 17:03   Citovat  

Hondik napsal:
a proc to hazis dolu k rezerve kdyz mas v kufru primo drzak na lekarnicku na pravem boku Velmi šťastný
ja sem si taky musel koupit jednu novou podle nove vyhlasky ale aspon ji mam na 3 auta pořádnej výtlem

Držák tam sice je to máš pravdu ,ale pořád mi to z něj vypadává. Nějak mi ta spona špatně drží nebo co tak jsem to frunknul do rezervy a je to ok. Stejně vím prd co bych v případě nehody měl dělat. Ještě bych víc ublížil než pomohl a než si přečtu nějaký návod jak to a to udělat tak by mi pod rukama stejně umřel. Nedovedu si představit jak tam ošetřuju člověka když má otevřené zlomeniny nebo něco horšího to snad ne
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 17:39   Citovat  

Mě dostal ten skandál s lékarničkama co si zakoupila armáda ČR útrata myslím za 8,5mega to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 17:55   Citovat  

MSX napsal:
Mě dostal ten skandál s lékarničkama co si zakoupila armáda ČR útrata myslím za 8,5mega to snad ne

A pak Kalousek dělá škrty na lidech to snad ne
   Návrat  
Michalka je teď offline  Michalka
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 18:40   Citovat  

k čemu ti je, že tam bude H+ :o) stejně ti to leží někde v kufru:o) asi jen pro pocit (a to jsem blázen do Hondy mám jí kde můžu, ale tady po tom zrovna netoužím:o)...zrovna nedávno byl v tv krátky spot a ukazovali tam první pomoc...má se dělat jen masáž srdce prý 100x za minutu... to je asi fuška pěkná... nemá se ani dávat do stab. polohy. Má se jen zaklonit hlava aby se uvolnila dých.cesta a jazyk... Prý se nemá ani sahat do úst, že tím zakloněním se ten jazyk upraví sám...
Lékarničku hned dvě jsem bez řečí koupila...když se musí,tak se musí...
Doufám, že se mi nestane žádná nehoda při které budu muset pomáhat oživovat... a jestli ano jsem velmi zvědavá, jak budu reagovat ...
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.4.2011 , 7:01   Citovat  

tudy odkaz
naštvanej pořádnej výtlem to snad ne pořádnej výtlem naštvanej pořádnej výtlem to snad ne pořádnej výtlem naštvanej pořádnej výtlem
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.4.2011 , 7:03   Citovat  

K tomu nepotřebuju chytrý články na novinkách abych tohle věděl, to muselo bejt každýmu normálně myslícímu člověku naprosto jasný že to je zbytečnost lékárničky měnit to snad ne Prostě si jako vždy chtěl někdo namastit kapsu kiss me
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.4.2011 , 7:31   Citovat  

novou lekarnicku nemam a kupovat neplanuju
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 13.4.2011 , 8:06   Citovat  

crxmann napsal:

Pokud Ti ten clovek ktereho resuscitujes neni blizky, tak je umely dychani "zbytecny". Pokud Ti na nem zalezi, tak je to nezbytnost. U malych deti cca do 12 let je to nezbytnost a u nich umelym dychanim zacinas.

Pro pripomenuti pomer 30/2
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
krutá pravda o autolékárnách
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina