Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím nejlépe ošetrit sváry
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2009 , 22:28   Citovat  

Ahoj, dneska sem vyvařoval lemy na autě a chtěl bych se zeptat na to čím nejlíp zaštříknout sváry, aby nerezly? Já je stříknul zinkovym sprejem a nevim jestli to mám přestříkat ještě akrylovym základem, nebo to můžu rovnou kitovat.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 11:15   Citovat  

hlavně po dovaření vyčistit od oxideace...i když se sváří pod ochranou atmosférou tak se vždy něco najde...mno měl by jsi cínovat nebo použít adekvátní tmel,nemyslím tím tmel na nerovnosti.Hlavně ošetřit kvalitně oboustraně,čistit odmaš´tovat

Yokohama je teď offline  Yokohama
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 11:36   Citovat  

LJay napsal:
Ahoj, dneska sem vyvařoval lemy na autě a chtěl bych se zeptat na to čím nejlíp zaštříknout sváry, aby nerezly? Já je stříknul zinkovym sprejem a nevim jestli to mám přestříkat ještě akrylovym základem, nebo to můžu rovnou kitovat.

No ten zinek v kombinaci s nějakyma barvama může dělat neplechu "myslím" to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 11:51   Citovat  

on ten zinkovej sprej má se zinkem společnej asi jenom název... nebo aspoň většina

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:06   Citovat  

Mně byl právě ten zinkovej sprej doporučenej na ošetření svárů.
Jinak sváry sem ještě z přední strany zabrušoval flexou a odmašťoval techničákem. Z vnitřní strany sem se tam ale bruskou nedostal, takže je to jen odmaštěný.
Právě se trochu bojim, aby to šlo přes ten zinkovej sprej normálně lakovat.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:30   Citovat  

LJay napsal:
Mně byl právě ten zinkovej sprej doporučenej na ošetření svárů.
Jinak sváry sem ještě z přední strany zabrušoval flexou a odmašťoval techničákem. Z vnitřní strany sem se tam ale bruskou nedostal, takže je to jen odmaštěný.
Právě se trochu bojim, aby to šlo přes ten zinkovej sprej normálně lakovat.
když ho vypálíš...chicht

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 13:37   Citovat  

jak píše PAKO ... očistit a přecínovat je nejlepší OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 13:46   Citovat  

ještě rada...né k nezaplacení ale k nereznutí....když flexa tak tak aby se kov nepřehříval(nemodral do ocelové modré,prostě netmavnul)ty místa pak rádi lechce korodují

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 14:47   Citovat  

Při sváření i broušení sem to chladil vodou, ale asi na dvo místech sem to trochu nevychyt a lehce sem to přehřál. Dá se to ještě nějak ovlinit, nebo to už mám nechat?

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 14:56   Citovat  

co vim od mistru, tak pako radi dobre a na zinkovej sprej se vykasli, bude tam spis na obtiz.

md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 17:18   Citovat  

já mám nejlepší zkušenosti s šedým základem od body nebo ZELENÝ Formex (Synorex) a na to přelakovatelnou, netvrdnoucí hmotu na sváry (tu samo jen zevnitř blatníku) a pak to celý přetřít lakem, popřípadě ještě tlumexem nebo já používám hmotu na podvozky od Body. A jak píše pako, nepřehřát a důkladně očistit... železo koroduje už po půl hodině bez povrchové úpravy.

...a to cínování nevím z vlastní zkušenosti, ale vím, že kluci říkali, že lakýři strašně nadávali... prý je to jakoby mastný a dělá to pak fleky na laku.

Baaaarny je teď offline  Baaaarny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 17:41   Citovat  

lidi taky bych potreboval poradit... mam prelude 3g.. kdyz jsem sundal sibr, tak jsem zjistil kolem nej ze je to tam dost orezly.. delam komplet repas auta bude o novy lak.. tak bych byl nerad kdyby to pak zase zaclo... sterchu z vnitrni strany kolem sibru jsem taky obrousil az na zdravy kov.. pote jeste pro jistotu jsem pouzil odrezovac. pak jsem technickym benzinem a do 10 cm od sibru jsem po obvodu nanesl K+D jestli to nekdo znate... takova ta bila sracka co zgumovati.. pouziva se to na bodovane spary na kastly.. prodava se to v tubach jako silikon. a pote jsem temer celou strechu zevnitr nastrikal tim BODY co se tim strikaj lemy.. taky takova ta guma.. ma takovy ten krupicovy povrch. no ale ted nevim co mam udelat s vnejsi hranou, o s vrchni stranou kolem sibru.. vybrousil jsem to az na zdravy plech.. abych se ujistil ze je to ok.. mate nekdo zkusenosti s tim body na holej plech? je to konkretne body999. napadlo me ze na tu vnejsi hranu sibru.. nevim jestli to maj ostatni hondy taky tak. ale mam tu hranu jakoby vertikalne dovnitr auta... tak ji stetkou potrit tim body999.. pak jej vybrousit do hladka a nastrikat plnicem.. planuju pouzit nejaky kvalitni plnic.. ne obyc.. s ruznyma sairaitama.. na tom setrit necu.. ale chcu aby to bylo poradne a aby to uz nekorodovalo.. za kazdou radu budu rad.. taky i kolem gufru taky tu odvodovou mezeru na vodu u kufru kolem te tesnici gumi jsem celou vybrousil az na zdravy plech.. a nastrikal bodyckem.. bude to stacit, kdyz na to prijde jeste plnic a lak?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 21:32   Citovat  

Baaaarny napsal:
tak ji stetkou potrit tim body999.. pak jej vybrousit do hladka a nastrikat plnicem

tohle je blbovina, gumový body na to plnič jestli to chápu správně? plnič ti popraská, bude to vvypadat blbě

- jinak i pod body bych dal vždy základovku, jak jsem psal výš
- po oodrezovači jsem vždy odmašťoval acetonem... technickej benzín je sám o sobě "mastnej" Na odrezovač pak základ atd...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2009 , 22:33   Citovat  

md.doxa napsal:
já mám nejlepší zkušenosti s šedým základem od body nebo ZELENÝ Formex (Synorex) a na to přelakovatelnou, netvrdnoucí hmotu na sváry (tu samo jen zevnitř blatníku) a pak to celý přetřít lakem, popřípadě ještě tlumexem nebo já používám hmotu na podvozky od Body. A jak píše pako, nepřehřát a důkladně očistit... železo koroduje už po půl hodině bez povrchové úpravy.

...a to cínování nevím z vlastní zkušenosti, ale vím, že kluci říkali, že lakýři strašně nadávali... prý je to jakoby mastný a dělá to pak fleky na laku.
jj cín maže...taky se to hold musí pod lak upravit....ale znáš to malíř pokoju ti řekne...pořádně napenetrovat at to drží,ale že si zavřeš zeď a ta pak již nedýchá je věc druhá ,jen malíř je vyzívanej protože to krásně kryje a nevylézá starej podklad...ne ne...to TOP co existuje je cín ,bohužel....ostatní jsou již lehce nebo více kulhající náhražky...má to ruzné stiné stránky...a to je čas ,pracnost a cena,ale vyvažuje to kvalita...a taky váha pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2009 , 18:03   Citovat  

PAKO napsal:
jj cín maže...taky se to hold musí pod lak upravit....ale znáš to malíř pokoju ti řekne...pořádně napenetrovat at to drží,ale že si zavřeš zeď a ta pak již nedýchá je věc druhá ,jen malíř je vyzívanej protože to krásně kryje a nevylézá starej podklad...ne ne...to TOP co existuje je cín ,bohužel....ostatní jsou již lehce nebo více kulhající náhražky...má to ruzné stiné stránky...a to je čas ,pracnost a cena,ale vyvažuje to kvalita...a taky váha pořádnej výtlem

Tak jsem se dozvěděl, že na cín hravě přilne základovka FORMEX na barevný kovy, kupodivu je to zrovna zelená, kterou já používám i na obyč železo a mám s ní asi nejlepší zkušenosti. Takže to by byla pohoda. Ale googloval jsem dál a našel jsem bezva článek o cínování - TADY , protože jsem si vůbec nedokázal představit, jak se to dělá. Ale ty ceny... Bueee Asi to nakonec stejně skončí vařením, pak použítím kvalitního základu, kytováním, antikorozním plničem a lak Smutný
Ale zase, když tak přemejšlím, 5 kilo, cena tak 3300 a udělal bych s tím asi pěknejch pár límečků a prahů... no uvidíme Velmi šťastný

Kdyby ještě někdo měl nějaký zkušenosti, rád se něco dozvím.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím nejlépe ošetrit sváry
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina