Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada:Bezpečnost c7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Mike je teď offline  Mike
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 19:46   Citovat  

Zdarec.Chci se zeptat,jestli někdo nemáte(nedejbože)zkušenost,jak je s tim Civic 7g s bezpečností..V pondělí jsme měli při cestě do práce nehodu a s firemním tranzitem jsme sestřelili Chevrolet Spark..:(Paní co ho řídila byla bohužel na místě mrtvá,a její spolujezdec bojuje o život..:(My jsme jeli rychlostí cca 100Km/h,spark mohl jet +- 40km/h.Bylo to čelně a ze sparka skoro nic nezbylo..Kolega co řídil je na urazovce v brně,a mě není vůbec nic..Ještě dodám,že to bylo chybou kolegy,kterej jel jak prase,a na moje varování nezpomalil..:(Chci na jaře kupovat c7g.Vim,že bude o 100% bezpečnější než moje c4g,ale chci se zeptat jak moc?Nejsem závodník,myslim,že se snažim jezdit bezpečně,ale vždycky se najde nějakej blbeček...určitě vite jak to myslim...SmutnýPřidávám fotku tranzita...SmutnýMějte se a jezděte opatrně..

Obraz042.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obraz042.jpg, 335.32 kB

Obraz041.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obraz041.jpg, 355.99 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
brumm je teď offline  brumm
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 20:01  Naposledy upravil brumm dne 26.11.2009 , 12:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

-
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 20:33   Citovat  

Tak to koukám!
A sakra. To ti nezávidím, takovej zážitek.
C7G bude o mnoho bezpečnější než C4G. Už když do něj sedneš tak budeš mít pocit většího bezpečí. C7G už je docela robustní auto, což se bohužel odráží na jeho hmotnosti. Smutný
Dalo by se říct, že 7. generace Civica je první opravdový pevný Civic. Předešlé generace měly v pevnosti karoserie pořád rezervy.
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 21:15   Citovat  

Je mi lito co se stalo,bohuzel se takove veci stavaji Bueee

C7g je uz pomerne hodne pevny a bezpecny jak pro posadku,tak i treba pro chodce.

Mrkni na muj odkaz. tudy odkaz

Oproti minulé generaci je tento vůz velkorysejší v nabídce vnitřního prostoru a to i přes fakt, že má stejnou délku a rozvor větší jen o 5 mm. Prodloužením zadního převisu získali konstruktéři 40 l zavazadlového prostoru navíc. Samozřejmě nebyla opomenuta ani bezpečnost, čtyři airbagy jsou standardem a karoserie na jejíž konstrukci připadá 57% vysokopevnostní oceli je v krutu o 47% a v ohybu o 2% pevnější.

Youtube-crash test C4g
Youtube-crash test C7g u hatchu to bude skoro stejne

a jeste C5g celne...jak je vidno,v te dobe se moc neresilo,ze kabina ma zustat nezdeformovana (vlastne takovy monokok) a A sloupek a dvere maji zustat temer netknute...
tudy odkaz

Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 21:33   Citovat  

Hmm to musela být docela velká rána, tranzit je na odpis. Měl jsi docela štěstí, že jsi vyvázl bez zranění.

C7g je podstatně bezpečnější jak předcházející generace Civica, v nárazových testech získal C7g 4* což byl v té době solidní výsledek.
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:08   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:19   Citovat  

Byla to hooodně velká rána...Nevim,kolik váží spark,ale náš tranzit měl cca 2t,spark 1t?My měli štěstí,že tam nejel nějakej náklaďák,nebo něco většího..:(To auti nás,dalo by se říct,zbrzdilo..:(Když sem z auta vystoupil,tak sem nevěřil,že stojim na svejch nohách..a že mě nic není a ani nebolí..Včera sem lítal celej den po vyšetřeních a rentgenech,ale mám jen pochroumanou krční páteř,a hrudník od pásu..Zitra zase na kriminálku,měnit protokol,a kolega,až se dostane z nemocnice,si to půjde odsedět..Ale každý svého štěstí strujce..Měl zmrzačit sám sebe,a někde o strom..:(Sice to vyzní sobecky,ale sem rád,že to dopadlo takhle...Kdyby to šlo,namontuju si do auta bezpečnostní rám,a aspoň šestibodový pásy,ale s rozjetym tranzitem bych se nechtěl potkat..Jenom fakt přemejšlím,kolik takovejhle nehod se dá přežít..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:21   Citovat  

Jinak diky všem za názory...Úsměv
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:23   Citovat  

Spark má asi 800kg Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:24   Citovat  

Ondras napsal:
Spark má asi 800kg Smutný
Strašný si představit,co prožili v ten okamžik ty lidi v tom sparku.. Smutný
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:47   Citovat  

to je fest..... píšeš celkem v klidu na to, že si zažil smrtelnou nehodu, nechtěl bych u toho bejt Ble
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:53   Citovat  

Byl sem z toho dost špatnej...Ale já sem dost pozitivní člověk,a kamoši mi dost pomohli,takže už o tom dokážu psát v klidu...Ale ten den sem byl duchem někde jinde,a měl sem to furt před očima...Tohle by asi nechtěl nikdo zažit..:(Ale prostě se to stalo,už nikomu nepomužu..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:55   Citovat  

Mike napsal:
Byl sem z toho dost špatnej...Ale já sem dost pozitivní člověk,a kamoši mi dost pomohli,takže už o tom dokážu psát v klidu...Ale ten den sem byl duchem někde jinde,a měl sem to furt před očima...Tohle by asi nechtěl nikdo zažit..:(Ale prostě se to stalo,už nikomu nepomužu..

smekám kámo, jen bych asi měl problém ještě někdy jet jako spolujdezdec......
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:04   Citovat  

No,hned ještě v pondělí večer sem jel za kamošema,a i když sem řídil,tak každý auto co jelo protimě,se mi zdálo moc blízko,a furt sem se cpal ke kraji..:(Teď už je to v pohodě,ale je fakt,že sem zatim jako spolujezdec nejel..Každopádně vim to,že se budu poutat málem,i když bude zajíždět do garáže,protože ti kriminalisti,co přijeli k nehodě říkali,že kdybych nebyl připoutanej,tak už tady nejsem..SmutnýA hlavně mi ani nikdo nevěřil,že sem v tom autě jel..Když přijeli hasiči,tak mě vyháněli pryč,prej ať si jdu ke svýmu autu..Když sem jim řekl,že u něj stojím,tak mě každej sjel pohledem od hlavy až k patě,a na ty něvěřícný obličeje asi taky nikdy nezapomenu..:(Ta samá byla reakce lidí,co přijeli sanitkou..Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:07   Citovat  

kolikrát je to masakr, já se toho strachu asi už nikdy nezbavim, nikdy mi to nevadilo a teď se bojim i v 90ti a to sám lítam celkem dost svižně
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:08   Citovat  

bezpečnost C4g proti C7g bude opravdu minimálně jednou tolik ... to co schytáš v C4g v 50km/h tak v 7g bude ve 100km/h
C7g je prostě tuhý auto ještě plný pytlíku Úsměv

PS. držím palce, ať nemáš další problémy ... zdravotní ani jiné přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:11   Citovat  

Rom. napsal:
bezpečnost C4g proti C7g bude opravdu minimálně jednou tolik ... to co schytáš v C4g v 50km/h tak v 7g bude ve 100km/h
C7g je prostě tuhý auto ještě plný pytlíku Úsměv

PS. držím palce, ať nemáš další problémy ... zdravotní ani jiné přátele
Diky,moc..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:16   Citovat  

posero napsal:
kolikrát je to masakr, já se toho strachu asi už nikdy nezbavim, nikdy mi to nevadilo a teď se bojim i v 90ti a to sám lítam celkem dost svižně
Tenhle problém mám na motorce,tam by mě nikdo do zadu nedostal ani za nic..:(Doufám,že v osobáku to tak prožívat nebudu..Když jedu s někym,koho znám,a vim,že je rozumnej,tak se nebojim(nebo nebál doteď)..Zrovna tomuhle klukovi,co řídil toho tranzita,sem to říkal každou jízdu,že jezdí jak prase..a že se s ním prostě bojim..Jeho suveréní odpověď "co se může v týhle rychlosti stát"mě vždycka dostala..Prostě měl v hlavě vymatláno,a teď vidí,co se může stát..:(Zrovna před chvílí se dozvěděl,že ta paní to nepřežila...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 0:14   Citovat  

větší tuhost karoserie 7G je poznat i při jízdě , karoserie se nekroutí tolik jako předchozí generace .

Odkaz
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 0:33   Citovat  

z toho člověka zamrazí. Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 20:06   Citovat  

Mám další novinku,kdyby to někoho zajimalo...Kolegovi,co řídil našli v krvi THC,takže si to za tyčema asi ještě prodlouží..
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 20:15   Citovat  

Tak to valím bulvy to je to snad ne
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 22:39   Citovat  

Mike napsal:
Mám další novinku,kdyby to někoho zajimalo...Kolegovi,co řídil našli v krvi THC,takže si to za tyčema asi ještě prodlouží..

to snad ne
A doufám, že už NIKDY nesedne za volant. Tyhle lidi by neměli řídit.
Tam bych byl nekompromisní.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 23:45   Citovat  

Na to mám stejnej názor...V práci sem krátce,a ještě tenhle borec dlouho marodil,takže sem ho moc neznal,a ani sem to o něm nevěděl..Řidičák by už podle mě taky nikdy vidět neměl.. OK
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 23:57   Citovat  

No pak sem napiš, jak to dopadlo v reálu, protože tady jeden z vedlejší vesnice má asi 15 dioptrií, nalitej zabil cyklistu (vláčel ho asi 100m) a někde za 2 měsíce jsem ho potkal u krámu, normálně si tam přifrčel autem KO naštvanej Nevim, jestli dostal jen podmínku a zákaz co nerespektoval, ale já čekal, že půjde sedět - prostě ty naše zákony nechápu wc
Soused zase vyhrožoval nalitej s bouchačkou mámě, pak utekl, donutil zastavit nějakýho řidiče, sebral mu auto a ujel, následně ujel i od benzínky a uhráli to na hlavu. Byl asi 14 dní v nějaký léčebně nebo kde a od tý doby pohoda, jako by se nic nestalo. Prostě hajzlíci maj tady zelenou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 0:06   Citovat  

Tydy je to v řiti,no...:(Budu informovat,co se budu dozvídat nového..
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 12:30   Citovat  

husty mno ... ono ta bezpecnost je vzdycky o tom koho potkas ... pokud i v novym malym aute potkas stary kravoauto tak moc sanci mit nebudes ... jedna vec sou deformacni zony, druha vec fyzika funguje a s ni i zakon akce a reakce. a potkat celne tranzita i v novym civicovi bude asi nicmoc a ti tranzitaci na tom budou asi stejne lip - uz jen protoze sedej vyse. samozrejme se to nevztahuje na neprivazany jedince kteri v takovych pripadech maji unikovy otvor - myslim celni megasklo - dokoran otevrene a pak je to uz jen o tom jak a na co dopadne ...

jako opet mi vrta hlavou proc nemuzou byt auta vyramovany - pac novy auta ten ram maji vlastne z vyroby formou karoserie (kdy se kabina neborti a zustava tuha) .. a argument ze by se zranila vlastni posadka trebas pri kotrmelci o roury?? hm - resitelne ze "na vlastni nebezpeci" nebo obalenim (furt lepsi se majznout do palice nez byt rozmackany cely) ... kazdopadne argument ze auto bude nebezpecny ostatnim ucastnikum provozu mi prijde nesmyslny ... esipa za tim nebude zase nejaka autolobby ... pac jedina vec co mne na mych starych plechovkach mrzi je fakt jen a jedine ta mira bezpecnosti ... a mit moznost auto legalne vyztuzit, tak bych se myslenkou na vuz mladsi 10ti let ani obcas nezabyval meetallll

drz se chlape.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 12:35   Citovat  

happy napsal:
husty mno ... ono ta bezpecnost je vzdycky o tom koho potkas ... pokud i v novym malym aute potkas stary kravoauto tak moc sanci mit nebudes ... jedna vec sou deformacni zony, druha vec fyzika funguje a s ni i zakon akce a reakce. a potkat celne tranzita i v novym civicovi bude asi nicmoc a ti tranzitaci na tom budou asi stejne lip - uz jen protoze sedej vyse. samozrejme se to nevztahuje na neprivazany jedince kteri v takovych pripadech maji unikovy otvor - myslim celni megasklo - dokoran otevrene a pak je to uz jen o tom jak a na co dopadne ...

jako opet mi vrta hlavou proc nemuzou byt auta vyramovany - pac novy auta ten ram maji vlastne z vyroby formou karoserie (kdy se kabina neborti a zustava tuha) .. a argument ze by se zranila vlastni posadka trebas pri kotrmelci o roury?? hm - resitelne ze "na vlastni nebezpeci" nebo obalenim (furt lepsi se majznout do palice nez byt rozmackany cely) ... kazdopadne argument ze auto bude nebezpecny ostatnim ucastnikum provozu mi prijde nesmyslny ... esipa za tim nebude zase nejaka autolobby ... pac jedina vec co mne na mych starych plechovkach mrzi je fakt jen a jedine ta mira bezpecnosti ... a mit moznost auto legalne vyztuzit, tak bych se myslenkou na vuz mladsi 10ti let ani obcas nezabyval meetallll

drz se chlape.

Pamatuješ na video staré Volvo x Renault Modus? Chudák Volvo...
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 12:37   Citovat  

happy napsal:
...pokud i v novym malym aute potkas stary kravoauto tak moc sanci mit nebudes ...

Proti Tatře ne, ale proti stále relativně velkému soupeři to dopadá jinak...

Odkaz

EDIT: Pozdě Velmi šťastný
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 12:45   Citovat  

Kolegu bych na miste zabil!!! Takova to prasata nepatri na silnici, opravdu zastrelit!!!!!!!!!!!!! A zase na to dojeli nevinni lide Tak to valím bulvy. Bych se stydel rici, ze je to muj "kamarad".
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada:Bezpečnost c7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina