Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mobil v alkoholu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:32   Citovat  

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jaké následky může mít nechtěná koupel mobilního telefonu v alkoholu. Předem díky OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:36   Citovat  

Po te koupeli by se ti mel dobit kredit o 500kc. OK

Ne, fakt nevim, co cekas za odpoved? Je to tekutina, tak to urcite pro mobil idealni neni. Nejlepe co nejrychleji vysusit, utrit vlhkou hadrou, nechat vyschnout..
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:37   Citovat  

to je dotaz, to víš asi sám nejlíp, když ti tam spadl ne .. vysuš, zapni a uvidíš ... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:38   Citovat  

Čím čistší, tím lepší, ale dříve nebo později je po něm. Záruka skončila rozhodně. Taky záleží jak rychle byl po koupeli rozebrán a vysušen.
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:39   Citovat  

no kamarádovy jednou na střední spadl do čisté vody (wc) a normálně pak fungoval ..
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:49   Citovat  

Já jsem dvě nokie prolil pivem a obe to prezily pořádnej výtlem ale ta predposledni nepřezila 10ti minutové praní v pračce pořádnej výtlem nefungoval display ale jinak bezel normalne....Kdyby ti spadl do čisteho alkoholu nebo lihu tak by se mu nemelo stat nic.Mám namysli součásti které tekutina neposkodi.myslim ze by to odnes jen display OK
   Návrat  
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:49   Citovat  

nejedná se o můj mobil, navíc po vytopení vodou se to dá ještě zachránit rozebráním a vyčištěním desky v izopropylalkoholu nebo tak nějak... mě de o samotný alkohol, co to může udělat s deskou a tak...
   Návrat  
MikeMaster je teď offline  MikeMaster
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:52  Naposledy upravil MikeMaster dne 3.5.2009 , 14:55, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Mno, takže jako dlouholetý uživatel a přispivatel na webu SiemensMania bych sem taky mohl něco napsat... Po jakémkoliv kontaktu mobilu s tekutinou je doporučené telefon okamžitě vypnout (jak to u 90% telefonů bývá - ať žije outdoor Velmi šťastný ), rozebrat co to jde (každý model jinak, kdo má praxi a šroubováčky Torx, má výhodu) a nechat pořádně vysušit. Někdo to dělá na topení, někdo pro urychlení používá fén. Ale rozhodně se doporučuje nechat ho vysychat klidně celej den, aby byla záruka, že vlhkost je pryč. Pak složit mobil dohromady a zkusit zapnout. Taky se může stát, že ani po dodržení všech bodů nepůjde, ale obvykle poté normálně fungují... Avšak pokud nastal někde na základní desce zkrat a mobil se vypl z toho důvodu, tak je to horší. Záleží jaká součástka to odnesla, některé se dají přeletováním vyměnit...
Blbost no.1 je v těhle případech vyjmutí mobilu z kapaliny a okamžitá zkouška zapnutí jestli jde. Ble
Jinak by tomu až zas tolik uškodit nemusel, ale záleží jak moc byl čistej... Velmi šťastný Protože třeba pozlacený kontakty na základní desce se líhem přečišťují...
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:52   Citovat  

Vojtas napsal:
nejedná se o můj mobil, navíc po vytopení vodou se to dá ještě zachránit rozebráním a vyčištěním desky v izopropylalkoholu nebo tak nějak... mě de o samotný alkohol, co to může udělat s deskou a tak...

Plošný spoje se samy o sobe natiraly po zapajeni smesi lihu a pryskyrice...tak ze jestli myslis přímo jen plošnej spoj,tak jemu by se nemelo nic stat...to spis nejakej citlivej soucastce na nem...nevim jak jsou nachylny SMD soucastky na slivovici pořádnej výtlem
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 14:57   Citovat  

Jde o to mobil ihned vypnout,vyndat baterku a vysušit co to de. Rozhodně ho nezapínat hned jestli funguje když přestane z nej kapat Velmi šťastný
   Návrat  
skodik je teď offline  skodik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 15:07   Citovat  

a nebo mít telefon co to zkousne Úsměv Úsměv
   Návrat  
Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 15:42   Citovat  

Kolik asi má ten mobil promile? HaHaaa Sorry za offtopic
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 18:49   Citovat  

heeele, taky nekdo kdo ma rad Siemens (mam uz treti a asi posledni - S68 - predposledni kus v CR), tak zdravim kolegu.
jinak to kluci napsali. Blby je to s tou zarukou no, uz to maj posychrovnay a vetsinou tam cpou nejaky papirky bo co, co reaguje na vlhkost a praskne, ze se mobil vykoupal.
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 21:14   Citovat  

Hele asi takhle u nás na Samsungu na ty samolepky co detekují vlhkost nekoukáme. Zákazníka posíláme do řiti až když je na desce opravdu oxidace Úsměv Ale pokud se tam už najde nějaká ta oxidace tak je to radost HaHaaa
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 6:43   Citovat  

Vojtas napsal:
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jaké následky může mít nechtěná koupel mobilního telefonu v alkoholu. Předem díky OK
co takhle napsat jaký mobil...na takovouhle otázku ti dám odpověď dvěma mobilům co jsem měl to nikterak nevadilo,mohl sem s nima i plavat šuk
   Návrat  
beastti je teď offline  beastti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 6:54   Citovat  

to ja jednou nechal telefen v kalhotech a ty hodil do pracky. no musim rict ze byl krasne cisty, vonel a po vytazeni sem ho jenom hodil na topeni pockal prez noc a zapl ho. Ficel krasne vsecky tlacitka display vse ok az na antenu ktera nechytala signal. ale byla stara motorola tak nevim jak ty dnesni mob.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 10:35   Citovat  

beastti napsal:
to ja jednou nechal telefen v kalhotech a ty hodil do pracky. no musim rict ze byl krasne cisty, vonel a po vytazeni sem ho jenom hodil na topeni pockal prez noc a zapl ho. Ficel krasne vsecky tlacitka display vse ok az na antenu ktera nechytala signal. ale byla stara motorola tak nevim jak ty dnesni mob.
To nemusela odnést anténa... Mrk na té není pomalu nic co by se na ní mohlo pokazit spíš to odnesl koncový zesilovač Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 13:28   Citovat  

Bitkar napsal:
heeele, taky nekdo kdo ma rad Siemens...

Taky zdravím.. Velmi šťastný A taky jsi podlehl do tajů patchování a elfování ??? Nebo tě tahle mánie minula... Já jsem jí podlehl a ne a ne se pustit, potvora jedna... HaHaaa Teď už to teda není tak žhavý, ale dříve to byly téměř denně desítky hodin zkoušení, lazení apod... Jo, vyhrál jsem si. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 13:33  Naposledy upravil Bitkar dne 4.5.2009 , 21:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ja se na to chystal.. hlavne na vymenu firmwaru, pak jeden patch aby mi cerveny tlacitko fungovalo jako u starych siemacu a ne to ze me to hodi uplne nahoru na plochu. Jinak nemas nahodou servisni kabel k s68, s75 apod. (DCA-110, dela to nejaka ceska firma gsmcables), jen abych si upgradnul ten firmware. Jestli teda existujes nekde u praglu. Sem si ten kabel nebyl schopnej objednat do ted :-/ Snad se jeste prodava.
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 14:43   Citovat  

Bitkar napsal:
heeele, taky nekdo kdo ma rad Siemens ...

Já si jako svůj druhý telefon pořídil (a sám si na něj našetřil) Siemens MT 50 Web Page Name a byl jsem spokojen, poté jsem přešel k Sony Ericssonu a modeli K700i Web Page Name donedávna chodil ale pak se začal kakat tak jsem si půjčil od táty Siemens M65 (ten co je výše v pivě) Web Page Name Vydrží hodně, ale už jsem si zvykl na ovládání sony ericssonu, takže další bude asi opět sony, nebo iPhone 3G (dostává mě ten displej a připojení přes wifinu, do práce za bar jak dělanej na chvíle nudy)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 15:07   Citovat  

ja jen dodam perlicku ohledne Siemensu... muj S55 jsem nedavno vytahl zase a ackoliv je uz asi 7 let? je to mozny? stary, tak baterka vydrzi stale 5-6 dni, origo. Navic me dostal kdyz mi po letech zvonil ve skrince zavrenej, ze v kalendari poznamka :D fakt spolehlivej telefon, me prezije. Doufam ze s68 budu mit jeste par let.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 17:22   Citovat  

ja mam taky porad M65ku, vsichni se mi smejou ze ho mam dat do muzea pořádnej výtlem funguje, tak na co bych ho menil Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 19:29   Citovat  

No Siemens je kapitola sama o sobě... Modely jako Siemens ME45, SL45, S55, apod patří téměř k nesmrtelným... opravdu není jakýkoliv problém je vytáhnout ze šuplat a používat... Jo, to byly zlatý dobrý časy... Jinak M65 už mám pátým rokem, už to není tak bezproblémový jako předchozí modely, ale když člověk chce, tak to jde...

Mobil mám napatchován (pro neználé - přepsané bloky ve FW), které mění vzhled či funkce telefonu. Používám i platformu elf, která původně pochází z Linuxu a rusové přišli na způsob, jak tuto platformu spustit na Siemensovské platformě SGOLD (řada x65 + některé x75) a NewSGOLD (x75, E/L71, ...). Aplikace typu elf pak přináší naprosto revoluční novinky v podobě nových funkcí - např. zprovoznění emulátorových her (Nintendo, GameBoy,...), podpora mp3 souborů na řadě x65, kde podporovány nebyly, podpora multitaskingu, zrychlení Javy atd, atd...

Prostě mě to bavilo, no.... Velmi šťastný

Kabel servisní mám, ale bohužel pouze na x65/x75, tzn. DCA-510. A v Praze opravdu nepobývám, možná za půl roku na ČVUT :hehe:
Jinak na M65 mám spoustu originálních náhradních dílů, včetně celého krytu, který jsem koupil za hodně symbolické ceny, když se rozprodával zbývající velkosklad Siemensu. Ale nepodařilo se mi sehnat kryt z limitované edice Rescue Edition, který jsem moc chtěl (klidně i teď). Bueee
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 20:08   Citovat  

MikeMaster napsal:
No Siemens je kapitola sama o sobě... Modely jako Siemens ME45, SL45, S55, apod patří téměř k nesmrtelným... opravdu není jakýkoliv problém je vytáhnout ze šuplat a používat... Jo, to byly zlatý dobrý časy... Jinak M65 už mám pátým rokem, už to není tak bezproblémový jako předchozí modely, ale když člověk chce, tak to jde...

Mobil mám napatchován (pro neználé - přepsané bloky ve FW), které mění vzhled či funkce telefonu. Používám i platformu elf, která původně pochází z Linuxu a rusové přišli na způsob, jak tuto platformu spustit na Siemensovské platformě SGOLD (řada x65 + některé x75) a NewSGOLD (x75, E/L71, ...). Aplikace typu elf pak přináší naprosto revoluční novinky v podobě nových funkcí - např. zprovoznění emulátorových her (Nintendo, GameBoy,...), podpora mp3 souborů na řadě x65, kde podporovány nebyly, podpora multitaskingu, zrychlení Javy atd, atd...

Prostě mě to bavilo, no.... Velmi šťastný

Kabel servisní mám, ale bohužel pouze na x65/x75, tzn. DCA-510. A v Praze opravdu nepobývám, možná za půl roku na ČVUT :hehe:
Jinak na M65 mám spoustu originálních náhradních dílů, včetně celého krytu, který jsem koupil za hodně symbolické ceny, když se rozprodával zbývající velkosklad Siemensu. Ale nepodařilo se mi sehnat kryt z limitované edice Rescue Edition, který jsem moc chtěl (klidně i teď). Bueee

fáákt tam jdou mp3ky? tak o to sem prisel Velmi šťastný je to uz pekna radka let co sem byl zavisly na siemensmanii a stahoval kdejakou blbinu Úsměv Na kolik se ti podarila zvetsit pamet? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 20:28   Citovat  

jj, mp3ky chodí taky už tak rok... nejdřív to bylo celkem nestabilní, ale už je to v pohodě... Rusáci jsou doslova hova*** v tomhle směru. muhehe
Mno s pamětí to je takový ošemetný... M65 má udávanou uživatelskou paměť 10,32MB. Vím, že existují patche na zvětšení na 12,44MB apod, jenže ty byly strašně nestabilní a proto se nedoporučovali používat. Ve skutečnosti to tam je tak, že tam je paměť rozdělena do 3 hlavních systémových složek (říkáme tomu disky). Ty se zpřístupní tak, že aplikuješ patch na otevření skrytách disků. Pak máš přístup na :
Disk A: Data (10,32MB)
Disk B: Cache (cca 500kb)
Disk C: Config (cca 1,5MB)

A využívat můžeš téměř veškerý z těchto prostorů. Hodně místa získáš smazáním nepotřebných T9 slovníků (myšleno tím cizích), pak zbytcích dat po Java aplikacích, atd atd... Uvolníš si tím, klidně až 2-3MB místa.
Snad tomu rozumíš... Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 20:55   Citovat  

MikeMaster napsal:
jj, mp3ky chodí taky už tak rok... nejdřív to bylo celkem nestabilní, ale už je to v pohodě... Rusáci jsou doslova hova*** v tomhle směru. muhehe
Mno s pamětí to je takový ošemetný... M65 má udávanou uživatelskou paměť 10,32MB. Vím, že existují patche na zvětšení na 12,44MB apod, jenže ty byly strašně nestabilní a proto se nedoporučovali používat. Ve skutečnosti to tam je tak, že tam je paměť rozdělena do 3 hlavních systémových složek (říkáme tomu disky). Ty se zpřístupní tak, že aplikuješ patch na otevření skrytách disků. Pak máš přístup na :
Disk A: Data (10,32MB)
Disk B: Cache (cca 500kb)
Disk C: Config (cca 1,5MB)

A využívat můžeš téměř veškerý z těchto prostorů. Hodně místa získáš smazáním nepotřebných T9 slovníků (myšleno tím cizích), pak zbytcích dat po Java aplikacích, atd atd... Uvolníš si tím, klidně až 2-3MB místa.
Snad tomu rozumíš... Se stydím

no, trochu, uz je to davno co sem si s tim hral, ted uz z nej jen pisu smsky a semtam volam HaHaaa jen v posledni dobe zlobi klavesnice. no tak to zas rozeberu a vycistim Úsměv dokud pojede tak ho menit nebudu. jinak takova zajimavost. nemel sem s tim telefonem jediny problem, zadna reklamace, proste nic. vsem se pos...kazil jen me porad jede Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 21:07   Citovat  

Tak to si docela šťastlivec... Největší vadou téhle řady bylo to, že odcházeli na studený plošný spoj u procesoru, z čehož se z ničeho nic vypínali. Abych se přiznal, tak s původní M65, kterou jsem koupil před 5 lety, tam mám tak 1-2 součásti. Základní desku tam mám z CX65 (jsou totožné, kromě diod), FW předělanou na M65. Kryt už tam mám celkově 3 originální, první skončil na maděru, ale hlavně kvůli debilním technikům z Britexu, který mi na původním strhli závity u 3 šroubků... Od té doby jsem si všechno zpravoval sám, přehrával FW, koupil šroubováčky, překrytovával, čistil, vyměňoval desky atd atd

Fotečka při výměně základních desek:
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 22:16   Citovat  

MikeMaster napsal:
Tak to si docela šťastlivec... Největší vadou téhle řady bylo to, že odcházeli na studený plošný spoj u procesoru, z čehož se z ničeho nic vypínali. Abych se přiznal, tak s původní M65, kterou jsem koupil před 5 lety, tam mám tak 1-2 součásti. Základní desku tam mám z CX65 (jsou totožné, kromě diod), FW předělanou na M65. Kryt už tam mám celkově 3 originální, první skončil na maděru, ale hlavně kvůli debilním technikům z Britexu, který mi na původním strhli závity u 3 šroubků... Od té doby jsem si všechno zpravoval sám, přehrával FW, koupil šroubováčky, překrytovával, čistil, vyměňoval desky atd atd

Fotečka při výměně základních desek: ]
[fade] Ještě že jsem tam v tu dobu kdy se tam tyhle jepice opravovali nedělal HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 22:25   Citovat  

no aspon vim na koho se krom fora siemensmanie obratit, az koupim ten kabel ;) (jinak je to DCA-110 pro me akorat me zas matou, maj tam jeste nejakej 110 M3, tak nevim zas co je na nem jinyho)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 17:08   Citovat  

S těma kabelema to byl věčnej boj... Nejsnažší cesta (avšak ne vždy možná), je zajít do kamenného obchodu a tam poprosit prodavače, jestli si kabel můžeš připojit k mobilu... a tam lehce zjistíš jestli se jedná o ten tvůj, co potřebuješ... Ale jak říkám, ne všude to je možné, kord v e-shopech... Smutný
Jinak na Siemensmanii už nechodím, jen se tam občas mrknu, co je novýho...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mobil v alkoholu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina