Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Palivový filtr
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 12:57   Citovat  

Zdravim, tak doslo na to ze se mi za wc palivák, ted jsem chvili koukal do manualu a nejak se tam nemuzu nikde dokokat kde se nachazi, takze ma otazka zní kde u D13B2 je Palivový filtr prosím?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 14:04   Citovat  

U mé D15B2 je v motorovém prostoru, jako by před spolujezdcem. U tebe by měl být připevněn někde na nádrži / u nádrže...někde jsem to snad v minulosti zahlédl? Ale jestli se pletu, tak mě neukamenujte Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 16:56   Citovat  

Tak ted mi bylo taky receno ze to je v motorovym prostoru normalne, ale nevim prave jak u karbecu no :-/
   Návrat  
MikeMaster je teď offline  MikeMaster
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 17:07   Citovat  

nn, u karbecu právě v motorovým prostoru není... teda u D13B2 C5g, u 1.3 C4g tam je... na tvým Civicu ho najdeš na straně jak je nádrž, zpod auta před levým zadním kolem... je tam takovej plastovej kryt, ten sundáš a tam bys ho měl najít... taky budu v nejbližších dnech měnit, už jsem zakoupil Nipparts filtr... Úsměv už se to tady řešilo, nedávno jsem četl hodně starý příspěvky ohledně D13B2 a tam to bylo - ...tady to je
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 17:13   Citovat  

Mardoc napsal:
Zdravim, tak doslo na to ze se mi za wc palivák

A jak si na to přišel, že je už zanesenej ? co ti auto dělá ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 17:33   Citovat  

MikeMaster napsal:
A jak si na to přišel, že je už zanesenej ? co ti auto dělá ?

No doslo na to ze jsem jel a dosel mi benzin, tak jsem jen tak tak dojel domu, vzal penize a znova nastartovl a jel jsem na pumpu, ktera je porad z kopce.. a aby mi to nechcipalo tak jsem vzdycky musel proslapnout plyn, takze to vytahalo z nadrze asi ty nejevtsi usazeniny a ten filtr to nejak nezvladl, po natankovani auto porad cuká a chcípa... Zejtra to jdu vymenit tak se rovnou podelim o to jestli to opravdu bylo ono ci ne
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 17:54   Citovat  

Mardoc napsal:
No doslo na to ze jsem jel a dosel mi benzin, tak jsem jen tak tak dojel domu, vzal penize a znova nastartovl a jel jsem na pumpu, ktera je porad z kopce.. a aby mi to nechcipalo tak jsem vzdycky musel proslapnout plyn, takze to vytahalo z nadrze asi ty nejevtsi usazeniny a ten filtr to nejak nezvladl, po natankovani auto porad cuká a chcípa... Zejtra to jdu vymenit tak se rovnou podelim o to jestli to opravdu bylo ono ci ne

Asi skutečně bude zanešenej filtr a možná bude i voda v karburátoru. To uvidíš až vyměníš filtr, co to bude dělat.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 18:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
Asi skutečně bude zanešenej filtr a možná bude i voda v karburátoru. To uvidíš až vyměníš filtr, co to bude dělat.

JAk by s emohla dostat voda do karburatoru?? to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 19:25   Citovat  

Mardoc napsal:
JAk by s emohla dostat voda do karburatoru?? to mi hlava nebere

Voda je normálně v benzínu, usazuje se na dně nádrže a když vyjedeš nádrž až do dna, tak nacucneš i tu vodu. Ta se dostane do filtru a do plovákové komory karburátoru. Pak se musí karbec rozebrat a vyčistit.
Nejenom proto je lepší nádrž do dna nevyjíždět. Já se snažím nejít pod 1/3.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 20:16   Citovat  

No, já jezdím na plívu v nádrži celkem často a auto zatím v pohodě... nedávno mi Rom. karburátor rozebral a vyčistil a ten byl taky velmi čistý, jen malý povlak na dně, který neměl žádný vliv... takže spíš preventivně. Palivový filtr taky budu měnit, ale zatím žádné takové příznaky nemám, spíš pravidelná údržba... Úsměv
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 20:28   Citovat  

ja jezdim snad skoro pravidelne uplne do dna, ale pozor, ne do sucha, vim az kam muzu jit. Úsměv No a jezdim no problema, asi sem si tu nadrz uz krasne vycistil Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2009 , 12:36   Citovat  

FastCivic napsal:
ja jezdim snad skoro pravidelne uplne do dna, ale pozor, ne do sucha, vim az kam muzu jit. Úsměv No a jezdim no problema, asi sem si tu nadrz uz krasne vycistil Velmi šťastný

No asi jsem to fakt prehnal no Velmi šťastný KArbec by nemel bejt spinavej, bylo ocividne videt ze mi nejde proste benzin, kdyz jsem slapnul lehce na plyn tak to ten filtr nejak asi nevzal a chciplo to, za chvilku to jdu udelat tak uvidime Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2009 , 20:17   Citovat  

Takze hotov, vymeneo auto jede jak hodinky Úsměv v nedeli jdu dat pryc ten doraz na klapce, tak uvidíme Hihi Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 18:47   Citovat  

tak s tím dorazem dej pak vědět... už jsem se na to pár lidí ptal... vcleku pozitivní zkušenosti, ale očekávám vyšší spotřebu...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.9.2009 , 15:07   Citovat  

Jenom takovej dotaz pro někoho, kdo řešil podobný případ. Včera jsem měnil palivový filtr na D13B2 C5g, která má filtr pod autem na straně nádrže. Dával jsem tam filr Nipparts na japonská auta, Filtr pasuje, ale problém je v tom, že starý palivák měl mensí objem nádobky a vešel se do té objímky, která tam je na upěvnění pro ten palivový filtr. Filtr Nippart má větší průměr a do té objímky se nevešel, tak jsem ho tam pouze nechal viset vedle objímky. Jenže dneska když jsem jel, tak jsem pořád cítil benzín a když jsem zastavil a kouknul pod auto, tak mi právě z paliovvý filtru kapal benzín. Pravděpodobně při nějakých hrbolech a nerovnostech, se musel hnout a naklonit nebo nevím. Musím to nějak předělat a upennit ho tam, někdo nějakou radu ?

EDIT: tak uvidíme, asi to bylo v netěsnosti hadiček...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.9.2009 , 20:06   Citovat  

MikeMaster napsal:
Jenom takovej dotaz pro někoho, kdo řešil podobný případ. Včera jsem měnil palivový filtr na D13B2 C5g, která má filtr pod autem na straně nádrže. Dával jsem tam filr Nipparts na japonská auta, Filtr pasuje, ale problém je v tom, že starý palivák měl mensí objem nádobky a vešel se do té objímky, která tam je na upěvnění pro ten palivový filtr. Filtr Nippart má větší průměr a do té objímky se nevešel, tak jsem ho tam pouze nechal viset vedle objímky. Jenže dneska když jsem jel, tak jsem pořád cítil benzín a když jsem zastavil a kouknul pod auto, tak mi právě z paliovvý filtru kapal benzín. Pravděpodobně při nějakých hrbolech a nerovnostech, se musel hnout a naklonit nebo nevím. Musím to nějak předělat a upennit ho tam, někdo nějakou radu ?

EDIT: tak uvidíme, asi to bylo v netěsnosti hadiček...

Určtě ten filtr upevni a nenech ho jenom tak plandat. Použij ty plastové stahovací pásky. Super jsou ty velký široký co používá URNA jako pouta Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Palivový filtr
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina