Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna manžety homokinetického kloubu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2007 , 11:37   Citovat  

Od: Luke Datum: 12.8.2005 8:42:33
zdarvím, chci se zeptat jestli je moc složité vyměnit manžetu na poloosy a na co si mám dat bacha. Auto CRX 1.6 DOHC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2007 , 11:44   Citovat  

Daver • 14.8.2005 21:13:32
šťastný konec jedině s tudy odkaz !

Luke • 13.8.2005 17:58:29
Tak je to tam!! Konečně. Musel sem to fakt celé vytahnout z auta a použít na to hrubou sílu, protože to nešlo vubec ven ta zku*vená poloosa!

monty • 13.8.2005 10:27:52
to bych chtěl vidět Hihi

Daver • 13.8.2005 10:25:22
monty: do držky dostaneš !

monty • 13.8.2005 10:23:42
Vzhledem k tomu že to určití jedinci o)) nechápou jednoznačně,tak to upřesním- musí se to sklepnout směrem ven z kloubu -opřeš se tím dřevem(abys to nepoškodil) o tu trojnožku a klepneš směrem ven z kloubu.Předpokládám ,že celý to už máš venku z auta.

monty • 13.8.2005 9:55:05
Rozpěrný kroužek tam je,tak jak píše daver -pokud jsi to sundával celý -tak jak jsem psal,tak vyklepni jen poloosu -zapři si do toho konce co byl v převodovce kousek dřeva a do něj dej větší ránu kladivem-líp se to dělá ve dvou-jeden táhne poloosu od kloubu a drží to a druhej ji vyklepne ven.Je zbytečný se trápit s tou matici.

Luke • 13.8.2005 9:53:09
Horší, že já nemůžu povolit tu středovou matici...

Daver • 13.8.2005 9:26:12
na mém favoritu byl rozpěrný kroužek, který po zasunutí poloosy do kineťáku zapadl do drážky uvnitř kineťáku. Tento však nebylo možné nijak povolit a sundával jsem to kladivem. Myslím si, že je to stejné i u tebe. Nejprve povolíš středovou matici na kole, vyjmeš poloosu i s kineťákem ven a někde ve svěráku zapřeš ten kineťák tak, aby si poh bezpečně majznout po poloose a vyrazit jí. Pozor, zapřenu musíš mít vnitřní část kloubu, tu ve které je poloosa, aby sis nerozstřelil celý kloub. Rána by měla stačit jedna, rozhodně neklepat malé rány a 1000x ... to nepomůže, musíš překonat odpor toho rozpěrného kroužku.
Tak hodně štěstí

Jiří • 16.8.2005 19:12:27
Mám stejný problém na civicu 91 1.6. Je stejný postup práce?

Luke • 12.8.2005 12:38:21
Ty jojo, no snad to nějak zvládnu. Mám anglický manuál s obrazkama a vaše rady tak snad to pujde.

Monty • 12.8.2005 10:28:14
Výměna složitá není,s tou maticí souhlas,většinou mi zatím stačilo na trhák nasadit metr trubky a povolilo to.Jednou jsem ji musel odsekávat majzlíkem-švajc bych na to nebral,to ložisko má plastovou klec,jak ji ohřeješ tak se roztaví.Simeringům to taky neprospěje-takže nahřívat jen když se mění ložisko.Nejlepší na tom je,že pro výměnu manžet tu matici VŮBEC POVOLOVAT NEMUSÍŠ!!
Postup:
odpáskovat manžety-obě(i na převodovce),odmontovat brzdovej třmen,někam si ho pověsit aby sis neutrh hadici,pak to vyhodit z čepů na ramenech- nahoře i dole,z čepu řízení, a celý to vytáhnout z auta ven-vyjede to z unašeče na převodovce,jsou tam 3 dráhy -bacha na ty ložiska-vypadnou,jsou jen nasazený,neotočit-nejde to pak nasadit do unašeče.No a pak stačí vyklepnout poloosu z homokineťáku a vyměnit tu manžetu.Montáž v obráceným pořadí.

jamescrx • 12.8.2005 9:38:28
samotná výměna neni až takovej problém. Ovšem je DOST problém povolit matku na poloose (pokud se v tom dlouho nikdo nevrtal ) . Většinou se to musí nahřát autogenem ,aby to šlo povolit (prej pak vodejdou ložiska - je to pravda?) . Doporučuju rovnou nechat vyměnit druhou stranu, odejde do dvou měsíců taky. Je velmi vhodné to vyměnit co nejříve po zjištění závady, protože jinak kloub velmi rychle odejde.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna manžety homokinetického kloubu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina