Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Konstrukce vyfuku f18b2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 19:35   Citovat  

Ahoj všeci. Probiral jsem par diskuznich for vcetne tohohle a stale z toho nejsem moudrej. Jde mi o to, ze mi brzo odejde vyfuk na acco f18b2 r.v. 2002. Je to vyfuk, slozeny z 4-2-1 svodu. Ty samy o sobe nejsou az tak dobre konstrucne reseny. Kanaly jsou o 2mm mensi nez vyvody z hlavy. Je v nich naprskano od svarovani. Kratke vetve ve spojeni 4-2 atd. Výstup z nich je myslim 45mm. Tato šíře je jakš takš udržovaná i na zbytku potrubý. Za svodama je lambda, zdrave vypadajici katr, druha lambda, trubka (tech 45mm), mezitlumic, za nim jakoby zplacatela trubka ale porad s obvodem 45mm a nakonec koncak. Proste viz fotky. Muj dotaz zni, jak vyfuk upravit a zkonstruovat a za co vymenit rychle rezivejici tlumice. Jde mi o vykon ale take i snesitelnou hlasitost. Proste aby se v tom dalo cestovat treba cely den ve 4500 otackach a neupadla mi hlava, Auto je totis strasne tichounky coz se mi libi ale zase neni nad to kdyz trosku bruni.... Naproti tomu ale ocekavam nejaky ten osel navic. Homologaci neresim ale je vyhodou. Takze co s tema svodama. Co katr vzhledem k lambde za nim. Co s mezitlumicem a co misto nej. Co ta splostela trubka za nim. Jaky koncak. Dekuji vsem za pripadne rady a zkusenosti. Mozna je to prkotina ale porad se nemohu rozhodnout jak postupovat a co by mohlo byt nejlepsi. Proto vas prosim o help. Jde mi o konkretni doporuceni, znacky, postupy, pravidla pro ucinny konfortni vyfuk se sportovnim zalozenim Mrk

Fotky here:

Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 9:55   Citovat  

nikdo neporadi. uvazuju nad nejakym rezonatorem misto mezitlumice, koncak kopie mugen s twin loopem od netami. trubky nechat tak jak jsou jen se zbavit toho splacateni. katr ponechat a u svodu zabrousit ty necisty svary. zvetseni kanalu tam nehrozi (trubku nenafouknu) + omotavka. co myslite. treba s tim twinloopem si nejsem vubec jistej. jaky to ma zvuk, jak siroky je vztup. co s tim rezonatorem. dat ho tam nebo nedat... diky.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 10:26   Citovat  

Kup novej seriovej a nekombinuj. Mrk
Fakt, pokud chceš ticho a pohodlí tak o jiném než seriovém neuvažuj. Samozřejmě s ponechaným katem.
A už vůbec nepočítej, že by jsi jenom jiným výfukem nahnal nějaký koně. Výfuk to je velká věda stejně jako sání a doma v garáži toho moc nevykouzlíš. Naopak by se mohlo stát, že s jiným výfukem to bude mít horší průběh výkonu než se seriovým.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 11:09   Citovat  

tak to bych zase netvrdil. urcite tam bude spousta rezerv. za druhe nechci aby to bylo uple tiche (tak jak ted) ale o neco brumlavejsi, ale i tak pohodlne.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 13:02   Citovat  

krtekm napsal:
tak to bych zase netvrdil. urcite tam bude spousta rezerv. za druhe nechci aby to bylo uple tiche (tak jak ted) ale o neco brumlavejsi, ale i tak pohodlne.

Tak potom bych doporučil nějaký homologovaný zadní tlumič výfuku (Ulter Sport, Supersprint,...).
Rozhodně nešahej na střední tlumič nebo kat. To už by řvalo moc.
A samozřejmě že u seriového výfuku josu rezervy ve výkonu, ale v domácích podmínkách je velmi těžko "vydoluješ".
Mnohem větší riziko je, že si úpravou výfuku výkon ubereš než přidáš.
Opravdu to není o tom vrznout tam co největší rouru a vyházet tlumiče.
Tohle není turbomotor. Atmosférickej motor potřebuje pro správnou funkci protitlaky.
A aby sis nemyslel, že jenom tak teoretizuju, tak jsem si něco i vyzkoušel na vlastní kůži.
Třeba vím, co udělá vyhození katu, nebo jakej vliv na výkon a spotřebu má výfuk zbastlený z různých kousků trubek a s nevhodnými tlumiči.
Po mnoha experimentech jsem se ochotně vrátil k origo výfuku s katem a pouze se zadním homologovaným tlumičem Ulter Sport. Pro běžný ježdění podle mně není lepší kombinace.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 13:23   Citovat  

jj ulter sport je jedna z moznosti. rozhoduju se prave mezi timto a tim twinloopem. trubky necham. stredni taky ale otazka zni jestli origo, nebo znackovy sport. rezonator...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Konstrukce vyfuku f18b2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina