Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Evideční kontrola vozidla - jak má probíhat
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 11:45   Citovat  

Poměrně často mi někdo říká, že narazil při koupi vozidla na potíže při evidenční kontrole.
Dokázal byste někdo tohle téma obsáhleji zpracovat?
Na co má evideční technik právo a jaké důvody mohou být, aby autu potvrzení o EK nevystavil?
Podle otázek v autoškole je popis EK tento:
Evidenční kontrola silničního vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívá v:
Porovnání údajů uvedených v technickém průkazu silničního vozidla a v osvědčení o registraci vozidla se skutečnými údaji a stavem vozidla.

Vinko a údaje o vozidle jsou jasné. Zažil jsem i kontrolu rozměru pneumatik, v pořádku.
Může technik při EK zkoumat výfuk, originalitu nárazníku a tak dál a pokud se mu jakkoli nezdají, auto neschválit?
Stanoví tohle přesně nějaká vyhláška?
Na stránkách MDCR stojí toto:
Co to je evidenční kontrola
Evidenční kontrola vozidla je kontrola vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívající v porovnání údajů uvedených v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla nebo v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, pokud se jedná o vozidlo, které nepodléhá registraci, se skutečnými údaji a stavem vozidla.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:07   Citovat  

ne ne EK nesupluje technickou kontrolu .Sice vypadá jako zbytečná protože TK pod sebe bere i kontrolu identifikačních znaků ,ale zase neporovnává v registru zda nejsou jinde používány.Bylo to zavedeno kůli korupci v PČR která dřívě měla na starosti papírovou agendu a za peníze čistila kradená auta. Smůla byla v tom že PČR zlegalizovala kradené auto ,když se na to přišlo ,PČR ho zabavila ve většině případů(dalo se ale i účině bránit) a kupující-noví majitel neměl nic a stát-viník mu nic nedal.

Samozřejmě při EK se nekouká jen na vin ale také na to že je to opravdu honda civic 3D 5g rozumíli tomu nebo není li se línej kouknout jak to auto má vypadat. Takhle mi to bylo vysvětleno loni na stk pamatuji li se dobře...příjemná dívčina na recepci v brandýse
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:13   Citovat  

Ano, takhle to nejpíš chápou všichni normální lidé. Bohužel někteří technici zřejmě chápou svou práci poněkud "akčněji".
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:20   Citovat  

ideální by bylo sehnat jejich obježník jak kontrolu provést,případně je li prováděcí předpis...což by nám zde mohl pomoci někdo kdo je na stk zaměstnán.
   Návrat  
Martin16 je teď offline  Martin16
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:29   Citovat  

Minor napsal:
Poměrně často mi někdo říká, že narazil při koupi vozidla na potíže při evidenční kontrole.
Dokázal byste někdo tohle téma obsáhleji zpracovat?
Na co má evideční technik právo a jaké důvody mohou být, aby autu potvrzení o EK nevystavil?
Podle otázek v autoškole je popis EK tento:
Evidenční kontrola silničního vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívá v:
Porovnání údajů uvedených v technickém průkazu silničního vozidla a v osvědčení o registraci vozidla se skutečnými údaji a stavem vozidla.

Vinko a údaje o vozidle jsou jasné. Zažil jsem i kontrolu rozměru pneumatik, v pořádku.
Může technik při EK zkoumat výfuk, originalitu nárazníku a tak dál a pokud se mu jakkoli nezdají, auto neschválit?
Stanoví tohle přesně nějaká vyhláška?
Na stránkách MDCR stojí toto:
Co to je evidenční kontrola
Evidenční kontrola vozidla je kontrola vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívající v porovnání údajů uvedených v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla nebo v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, pokud se jedná o vozidlo, které nepodléhá registraci, se skutečnými údaji a stavem vozidla.

Ahoj Minore děkuji za zveřejnění tohoto problému je to dobrý pro úplnost přikládám protokol s STK jak se mnou dnes vyběhli když jsem chtěl udělat EK

20101208121623346.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20101208121623346.JPG, 297.95 kB
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:32   Citovat  

trošku nesmysl ne??? zajed jinam a je to, je dobrý aby to auto vypadalo co nejmin napadnejc, ja když sem jel dělat EK tak sem nic nedělal, jen sem pak otevřel haupnu on číhnul na čísla řek ok je to vpoho a nashle.
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:36   Citovat  

Kocourkov to snad ne
mě kontrolovali VIN, typ motoru, barvu a to asi vše Velmi šťastný samozřejmě jestli to je Honda nebo něco jiného snad poznají
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:38   Citovat  

Zkusím vám sehnat nějaký metodický pokyn pro Evidenční kontrolu...... Mrk
Pač ta evidenčka, co tu postoval Martin16 je očividně spíš než EK klasická STK..
Evidenčka neřeší technický stav vozidla, ale pouze evidenční znaky (VIN, motor, atp.)

Tak mi dejte něco času Úsměv
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:41   Citovat  

Martin16 napsal:
Ahoj Minore děkuji za zveřejnění tohoto problému je to dobrý pro úplnost přikládám protokol s STK jak se mnou dnes vyběhli když jsem chtěl udělat EK
zajed do roztok u prahy,tam si s nim jeste pokecas o tech upravach Úsměv
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:44   Citovat  

Já sem vždy přijel na EK a za chvilku sem odjížděl.
Auto mám o 9cm dole a dokonce mi neseděli ani pneumatiky.
V TP mám zapsané:na předku 7.5"ky s pneu 225/45 R17 a zadku 8.5"ky s 245/40 R17.
S tím,že na EK sem měl na autě P:215/45 R17 a Z:225/45 R17.

A chlápek se podíval do TP a jen se usmál.Nic víc.
Jak tu psal Minor.Někteří sou moc "akčněji".
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:48   Citovat  

MikeT napsal:
Zkusím vám sehnat nějaký metodický pokyn pro Evidenční kontrolu...... Mrk
Pač ta evidenčka, co tu postoval Martin16 je očividně spíš než EK klasická STK..
Evidenčka neřeší technický stav vozidla, ale pouze evidenční znaky (VIN, motor, atp.)...

To je právě ten problém. Jistě, člověk může zajet jinam, řešit to přes známý atd., ale tenhle stát na mě uvaluje neustále další a další povinnosti, bere mi víc a víc peněz, aby ufinancoval všechny zlodějny, a přitom mě víc a víc buzeruje.
A já chci vědět, jak se mohu bránit.
A v případě Martina bych asi na technika podal stížnost, pokud se prokáže, že postupoval neoprávněně.
Z popisu EK vyplývá, že se mají kontrolovat údaje v TP se skutečností. Ten popis je ovšem značně neurčitý. V TP se mimo jiné uvádí i spotřeba, výkon, nejvyšší provozní rychlost atd. Pochybuju, že by to zákon myslel tak, že tohle má technik také kontrolovat.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:10   Citovat  

Tak co jsem zatím vyzjistil z věstníku MDS 20/1998:

V případě martina bych rozhodně podal stížnost a to ze dvou důvodů, kvuli kterým Evidenční kontrolu neudělal:

Výfuk a hluk
Typ a homologace zadního nárazníku

To jsou kraviny, který se při evidenčce nekontrolují.Pochybuju, že vzal auto i na emise, nebo aby změřil hluky.
Výrobce vozidla je povinen držet náhradní díly 10 let od ukončení výroby. Pochybuju, že by technik hledal v katalogu náhradních dílů, zda tamn ten výfuk či nárazník je..co je starší 10ti let, nemá co řešit(tak mi to bylo sděleno na STK)

Identifikační znaky vozidla jsou:
1)RZ
2)Výrobní číslo(typ) motoru..Výrobní číslo se již neeviduje
3)Odchylky v provedení vozidla - viz TP...Co není v TP, nesmí být na vozidle( včetně délky, šířky, výšky vozidla), ráfků, pneu. tažné, majáky, dříve i přepážka u nákladních automobilů.. atd
4)Barva vozidla

a připravuje se i novinka, a tou budou Dolňkové značky a nálepky..

Takže zatím mam toto...až se tím vším, co mi vytiskli, prokoušu, dám víc info..Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:25   Citovat  

všem díky za názory a rady přátele Až do dnešního dne sem se s něčím takovým nesetkal - vždy zkontrolovali VIN č. motoru a barvu a nashle a další věci se neřešily. Ono mě ostatně též nezbyde nic jiného zajet jinam akorát je to podle mě prachsprostá buzerace ze strany STK - podobné důvody jsem měl v protokolu TK když mi jednou neprošlo CRX, ale tam to i poněkud i chápu ale při provedení EK mi to hlava moc nebere. No doufám že v jiných končinách budou poněkud sdílnější
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:32   Citovat  

Osobně si myslím, že je to vždy hlavně na technikovi, jak se vyspal a jak moc chce či nechce dělat svoji práci.

Tak držím palce, at jsou jinde "lidštější" a nad věcí. Všichni vědí, i technici STK, že zákony jsou dělány na auta, která už dosluhují nebo tu už nějaký rok nejezdí..Bohužel, žádná novelizace se nechystá, ač je nová "56ka" už 3 roky v šuplíku... Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:33   Citovat  

MikeT napsal:

V případě martina bych rozhodně podal stížnost a to ze dvou důvodů, kvuli kterým Evidenční kontrolu neudělal:

Výfuk a hluk

To jsou kraviny, který se při evidenčce nekontrolují.Pochybuju, že vzal auto i na emise, nebo aby změřil hluky.
Výrobce vozidla je povinen držet náhradní díly 10 let od ukončení výroby. Pochybuju, že by technik hledal v katalogu náhradních dílů, zda tamn ten výfuk či nárazník je..co je starší 10ti let, nemá co řešit(tak mi to bylo sděleno na STK)

1)RZ
3)Odchylky v provedení vozidla - viz TP...Co není v TP, nesmí být na vozidle( včetně délky, šířky, výšky vozidla), ráfků, pneu. tažné, majáky, dříve i přepážka u nákladních automobilů.. atd
4)Barva vozidla

Takže zatím mam toto...až se tím vším, co mi vytiskli, prokoušu, dám víc info..Úsměv

Děkuji za zjištění na emisích auto samozřejmě nebylo a nikdo nic neměřil(hluk atd) Jediné co je podle mě v tom protokolu oprávněné jsou disky a gumy ty podle TP skutečně nejsou Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:36   Citovat  

Ještě možná tak výška vozidla....Ale, lítal tam s metrem? Velmi šťastný...Nebo na to přišel jen tím, že se podíval na "barevnej podvozek"?..Opět.jak ví, že to není origo příslušenství? Velmi šťastný
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:40   Citovat  

Martin: to je sila vcelku....jak ti tam mohli dat hlucnost vyfuku, tys to pred nima musel nastartovat?

U nas se traduje, ze evidencku resi vhodne polozeny petikilo v motorovym prostoru Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:44   Citovat  

petikilo za evidencku bokem? pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:49   Citovat  

martas napsal:
zajed do roztok u prahy,tam si s nim jeste pokecas o tech upravach Úsměv

Ahoj to je ta adresa STK - Přílepská 1707, Roztoky tušim že autoholý abych náhodou nefrčel jinam Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:54   Citovat  

Buchtak napsal:
Martin: to je sila vcelku....jak ti tam mohli dat hlucnost vyfuku, tys to pred nima musel nastartovat?

U nas se traduje, ze evidencku resi vhodne polozeny petikilo v motorovym prostoru Mrk

jojo musel jsem projet celou tu dílnu a randál neskutečněj zvlást v uzavřeným prostoru Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:54   Citovat  

Jo,jo je to ono,byl jsem tam pred rokem a vse ok. A hlavne jsem to platil az po kontrole. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:57   Citovat  

martas napsal:
Jo,jo je to ono,byl jsem tam pred rokem a vse ok. A hlavne jsem to platil az po kontrole. je to dobrý

díkes přátele vyzkouším to buď to projde nebo zase půjdu o dům dál Úsměv někde to snad proboha udělat musej
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 13:57   Citovat  

Hlavne nejezdi do Motola!
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 14:02   Citovat  

MikeT napsal:

Výfuk a hluk

1)RZ
4)Barva vozidla

A prave v tehle vete bych rekl ze je vsechno zakopany. Odchylka muze byt i nehomologovany "ladak".

Na motorce ma evidencni kontrole taky koukal jestli je vyfuk homologovany (byl) a i technik byl pote spokojeny.

Vzdycky kdyz vezu nejake auto na evidenci nebo stk, tak davam pozor prave na pneumatiky a disky, je to prvni vec co se kontroluje a podle toho se odviji cela kontrola. Kdyz tohle sedi, technik spokojene odchazi a nehleda dalsi "problemy". S autem co ma jiny rozmer v TP a jiny na aute bych tam vubec nelezl - vyhozene penize.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 14:02   Citovat  

chce se mi z toho to snad ne
buzerace,buzerace a buzerace naštvanej

herka,kterou tam dotlačíš,všude oblitá od oleje,vazošky a stoletý špíny projde,jen aby se neumazal..

přijedeš tam s károu,na který děláš jak tokok,všechno čistý,vyměněný a na 297% funkční a neprojde..
je to prostě závist a vidina peněz bokem...jee hele ten má prachy,z toho něco kápne Ble

Edit:beru za samozřejmost souhlasící vin,typové označení motoru,rozměr pneu a že to auto vypadá jako to,který to má být..néé že to auto zdálky připomíná Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 14:13   Citovat  

No tomuhle se nedá ani říči "laďák" borec od kterého to auto pochází tam jednoduše navařil místo zadního tlumiče lauf z motorky HaHaaa chci to dát pryč ale potřebuju to nejdřív dohlásit Smutný a tohle zabere nějaký čas (úpravy nárazniku atd)
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 14:44   Citovat  

jak to tady tak ctu tak je mi z toho na to snad ne jak se nekde chovaji
ja zatim nemel zaden problem sice ted naposledy jak sem si koupil anglana tak me upozornoval na kola ze tam nemaji byt a taky na sportovni sani v motoru ale nic bokem sem mu davat nemusel
EK me stala klasickych 200,-
pred 2mi lety jak sem si prihlasoval wintercar od Happyho tak meli nejake pindy na stavu auta ale i tak sem ji normalne dostal
takze nevim co stim delaji takove obstrukce
auto nikdy nebylo vevnitr pokazde sem stal venku na parkovisti borec prisel mrknul a sel otazka 10 minut a jel sem domu Velmi šťastný
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 15:12   Citovat  

Tak já tam jezdím s každým autem,hlavne kola jiný vejfuk atd a dokonce i ty moulové ve vrchlabí me nechali bejt vždy se vším.. ješn si pamatuju , že mi říkal , že s tema kolama a foliema neprojdu STK a já na to , že nemusí mít strach , že k nim určitě nepojedu..Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 15:24   Citovat  

salat: Tak kola už máš v cajku, ne?..Do TP jsme je už zapsali Úsměv
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 15:59   Citovat  

mam dotaz..
potrebuju prihlasit auto a papir z evidencky je skoro rok starej..
poslou me udelat novou evidencku.. nebo jim bude stacit ta rok stara? Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Evideční kontrola vozidla - jak má probíhat
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina