Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
G23 VTEC Frankenstein
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
myst je teď offline  myst
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.6.2009 , 15:02   Citovat  

Kolega mi poslal docela peknej clanek, jak typek swapoval Frankieho =))))
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 12:34   Citovat  

Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! ten pán asi nejni tak trošku normální HaHaaa ale má to pěkný je to dobrý VTEC VTEC
   Návrat  
Speedy je teď offline  Speedy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 17:45   Citovat  

Moc pěkný jen škoda že tomu nerozumím co píše
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 18:34   Citovat  

ja vam to prekladam.... akorat mam problem s nekterou terminologii, takze mi pro dnesek ruply nervy, takze po vikendu to sem hodim cesky
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 20:01  Naposledy upravil sablos dne 5.6.2009 , 20:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rád si to přečtu.těším se na překlad.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 20:34   Citovat  

co to ma jako bejt... chces mi rict ze se tady s tim ***** abys to pak ****** skrz prekladac?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 20:41   Citovat  

sablos napsal:
Hodil sem to do překladače. tak kdo chce at si to přečte.

Pokud jste čtení této šance, že jste vlastnil přeměnily Honda nebo dva ve svůj den. Pokud ne, budete chtít jeden. Ale kde začít? B18A / B motorů nabízí dvě kamery a 1,8 l o vysídlení-nevýrazný, ale i hlavy válce. B16As jsou levné a nabídnout VTEC ... ale jsou také staré a relativně malé. Ctihodný B18C je stále dražší a vzácné, nemluvě zastíněna v K20A na i-VTEC, agresivní vaček, válečkové rockers a další ,2l o vysídlení. Zvuk, který skvěle, dokud se v jeho faktor $ 5K cenovka. A je tu šéf z nich: na K24. Jeden a půl násobek velikosti a B16, 200 hp z pole, a že je možné učinit mnohem více energie než kterýkoli z výše-uvedených možností. Tahat někoho z TSX, nebo vybudovat K20/24 hybrid - buď cestou, v případě, že myšlenka na pád 5000 dolarů na K20 swapový jste poklonkovat, zapomněl tuto možnost právě teď.

Ale co to Honda "big block" ze včera, H22A? DOHC, VTEC, 2.2L z vysídlení, a 190 hp pro všechny třetiny z K-série 'cena. Není špatné řešení, kromě jeho vlákniny-zesílené kovové (FRM) lahví, které přes-vyvrtávací a není možné získat spolu s díly písty. Takže to, co je ekonomické (čti: zlomila), ale mechanicky skloněno Honda majitel udělat? Pokud jste Bolisbuilt to Chris Bolin, ty role všech výše uvedených motorů do jednoho 2.3L, 250 hp, DOHC VTEC monstrum, jméno to "G23 VTEC", a to vše za méně než byste strávit na některém z dalších .

01. "Hledal jsem spolehlivý motor bych swap v mém EF, aby všichni-velký výkon motoru, a jen řídit každý den," Kristus nám říká: "A K-sérii by jste byla skvělá, ale ty byly příliš drahé . A já jsem chtěl něco bgger než GSR nebo B20 VTEC, "pokračuje," A tak jsem začala přemýšlet o výměně v parku H22A. " Ale pak se četlo o Honda-tech člena write-až o F23/H23 "Frankenstein" projekt. "Ten chlap byl úspěšně mated mimo-VTEC H23 vedoucí k F23 blokovat," vysvětluje, "a můj přítel byl prodeje H22A dlouhý blok s skaná tyč nesoucí za 200 dolarů, tak jsem si proč ne zkusit to s VTEC? I koupil F23 krátký blok za 100 dolarů a dostala se do práce. "Přes řadu podobností mezi Honda to F-a H-řady motorů, z nichž každá nabízí výhody, které ostatním chybí. V H22A brags vyšší-proudění, DOHC VTEC hlavy válce. Na F23, ,1liter větší výtlak a železa lahví. Co víc, v bloku F23 rysy 55mm hlavní ložiska časopisy, zatímco rané H22As měřit pouze 50 mm, F23 a opasek je mnohem větší než většina motory Honda. V F23 je jediným motorem z banda s zdvizích pokud 97mm a 86mm porodila. Z tohoto důvodu konvenční moudrosti rozhodl, že F23 písty a tyče musel být s blokem při přechodu hlavy, ale vyšší spalovací komory z H22 hlavu přinesl komprese na nízké 8.8:1 - vynikající pro posilovanou aplikace, ale Chris Nebyla 't za to. Vzhledem k tomu, že F23 je pístový specifikace téměř zrcátko na K20 to, že oba motory mají plovoucí tyč konstrukce, Chris K20 písty zjištěno, že by byl na skladě F23 tyče, uvnitř parku porodila-F23 bloku. A oni by se kodrcat komprese 11.5:1, pokud je použit s H22A hlavu. "Ventil reliéfy v K20 písty vybavit H22 sání výfukových ventilů dokonale," dodává, "je to stejně jako Honda se dobře podívat na F23, když navrhl K-série."
Nebyly zjištěny žádné závažné stroj práce bylo zapotřebí, aby všechno dohromady, ale H22 hlavu používá osm portů pro odvodnění oleje zpět do svého bloku, v bloku F23 používá pouze šest. Vše, co je to F odvodňovány porty shodovat s H22 hlavě, ale zbývajících dvou Chris musel zablokovat s DIY svíčky, který se skládá z poháněné šrouby do hlavy a pak rozemlít splachovacími. Došlo také mírný rozdíl ve vnější vodní dýmka směrování mezi F a H, které Chris vyřešit některé kreativní využití a svářeče a některé scavenged potrubí. "Ale kus silikonu chladič hadice a svorky by to trik," prohlásil poznámky.
Často se říká, že načasování je všechno. To platí za dvojlůžkový en motoru se ze dvou polovin různých motorů. Vzhledem k tomu, že byl použit H22A hlavu, Chris odůvodněné, že bych upravit F23 blok komponenty dle potřeby. F23 je vodní čerpadlo byl odtažen od svých zařízení, a lisované do H22 jednotky. V H22 klikové těžiště a F23 kladka byly použity, a top mrtvých Center (TDC) bylo zjištěno, staré-moderní způsob, vložením TDC rozchod do počtu dvou nebo čtyř válců a značení na F23 blok, kde se klikové kladka poukázal na jejich Nejnižší body, pak podél H22 vačkové zařízení až na jejich populace bodů. H22 je načasování pás byl omotání skladby a napnou pomocí OE F23 zařízení. V H22 distributor byl zachován, na EF kabelový svazek byl upraven tak, aby se práce s novým motorem, a celý vůz byl převeden na OBD 1 a synchronizovaných s Crome odštípnutý-P28 ECU. "Ale zásoby H22A P13 ECU by také mohly být použity," radí mu, "a původním načasování by mělo být asi 16 stupňů před horní úvratí při 1100 ot. / min-nečinnosti."
Nakonec byl driveline. Prostě, jak se dá dostat K20-naplněny, Preludium / Accord hybrid motor pro pohon jeden EF Občanské pokIop, vlastně je? Je to jednodušší, než by se mohlo zdát. Od podvozku původně používalo kabelu-ovládaná převodovka, Chris se rozhodl začít s B16A S1 trans. Připojeným k F23 bloku pomocí QSD to H2B adapter kit. Sestávající z trans. Deska adaptéru, připojit adaptér, setrvačník spacer, polovina-hřídelového adaptér, všechny potřebné Chris přidat byly Hasport B-sérii montuje na EF Občanské všude kolem, a populace B-série spojka, setrvačník a půl-hřídele, a JDM Občanské SIR vazby (resp. Hasport jeden), a DA Integra náprav. Akciový EF klapky kabel byl upraven tak, aby vyhovovaly novým motorem.
S automobilem a běží, Chris mohli jsme zastavili, kde jste s hybridním 2.3L mill chlouba K-série výkon a točivý moment za zlomek ceny, ... ale proč ne strávit trochu více, aby byl ještě rychlejší? Při zkoumání jeho vybudování, Chris dozvěděl se, že na téměř stejné mince jako použité OE K20 písty, off-the-shelf Wiseco K20 písty by mohla nabídnout ještě vyšší kompresi-12.8 :1-ventil a jejich osvobození mohla vyhovět zvýšené zdvih a dobu trvání mnohem agresivnější kamery ... jako použité Skunk2 Pro 3 vačka vačky a ozubených kol našel na eBay za 500 dolarů, aby spojil s Supertech duální ventil prameny a titanu zálohy za pár babek víc. Na pomoc vačky dosáhnout jejich potenciál naplno, Chris nahrazuje jeho domácí příjem sadou 52mm TWM ITBs. A Kaizenspeed saldo stěhování hřídel kit uvolní několik dalších poníci snížením rotační hmotnosti. A protože celý motor byl nyní více energie, Chris viděl vhodné, aby posílila svou driveline, zatímco odstranění trochu rotační hmotnosti, který nouzové přistání jeho OE-B série spojky a setrvačníku s Clutchmasters FX500 a ACT Prolite náhradníků. Výsledek: WHP 248,6 a 181,2 lb-ft točivého momentu, měřeno a laděny v Latrobe, Pa založené HybriDynamics posádky.
Je zpracovala lepší, než jsem čekal, "přiznává Chris na konci je vše." Je to skvělý-vše kolem motoru, spousta energie, spousta točivého momentu, a postavil se snadnou-na-najít dílů. Není třeba zdůrazňovat ukázat nemusíte a 'K', aby se hodně 'HP'. "Ale Chris varuje, že ne každý by měl pustit na G23 stavět." Jestliže jste dostali nářadí a garáže, a vědí, vaše cesta kolem motoru, všemi prostředky-go pro ni, "radí mu:" Ale pokud jste očekával, že všichni, kdo chtějí prostě snap dohromady ... lepší nechat profík zvládnu to. "Slova pro život by. Chris má svůj EF do pruhu několikrát od dokončení jeho vybudování. Je to pryč nízké 12 je s plným interiéru a street pneumatiky a Chris očekává se hluboko do 11 to po hlavě portu, tuning, a možná více než-porodila. "Nejlepší část je všechny," říká, "je vzhled záměny na tváře lidí, když výtah kapotu. Nevědí, co to sakra je! "

Krásný článek to mi hlava nebere
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 20:42   Citovat  

Sablosi, kdyz Myst pise ze se s tim preklada tak to asi nebylo uplne vhodne sem davat ten paskvil ktery si muze do prekladace hodit kazdy ne?
Krom toho se to vubec neda cist...
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 20:45   Citovat  

tak se omlouvám.už nebudu prudit.mažu příspěvek.člověk jen chce aby to někdo přečet a pak mě ještě zprdnete.no nic.
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 20:54   Citovat  

Cist preklad odborneho clanku z prekladace je horsi, jak cist ENG original. Mrk Mimoto to neni zadna slozita anglictina...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 23:06  Naposledy upravil Destak dne 6.6.2009 , 13:39, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

mám to přeložený, kdyby někdo měl zájem ....
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.6.2009 , 23:36   Citovat  

Četl jsem jen začátek, ale jde tam o "dvě vačky" a ne o "dva druhy vaček". Prostě tím říká, že je to DOHC motor, nic víc.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2009 , 6:14   Citovat  

díky minore, já jak mám doma jen samou jednovačku tak mě nenapadlo že by motor mohl mít i dvě Úsměv
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.6.2009 , 8:43   Citovat  

wtf, dalsi? co to s vama lidi je? Ble

mno je sice super Destaku a ostatni ze se ted vsichni tak obetave vrhate do toho prekladu ale moc nechapu proc. Kvuli tomu za nekdo napsal ze na tom dela tak se chcete ukazat ze to mate driv? Smutný

Hm za hodinu super, taky jsem ten tvuj preklad necetl cely ale co jsem to castecne proletel tak chyby at uz preklepy nebo jine ale priste bych tomu asi byt tebou obetoval hodiny dve aby sis to po sobe aspon precetl a opravil to nejnutnejsi... OK

Safra lidi, kdyz napise ze na tom dela ta na tom uz treba nejakou tu hodku asi stravila, neprijde vam lepsi misto toho nekomu to takhle prekazit mu treba nabidnout pomoc ze kdyz uz s tim teda zacla ze udelate treba druhou pulku? Nebo rict rovnou nepatlej se s tim ja to budu mit za hodinu hotovy? Kdybych to vedel tak ty dve hodiny co jsem s Myst stravil na ICQ jen u korekci a aby to vsechno bylo technicky spravne, tak bych je v patek vecer vyuzil jinak, je to super motivace priste se na to ****** nebo jeste lip napisu ze na tom delam a hned se tu dva az tri preklady objevi a nebudu se s tim muset patlat... achjo Smutný

Spojit svoje sily je prece lepsi nez delat takhle kontraproduktivni a demoralizujici kroky ne?
Tak snad priste...

peace
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2009 , 9:29   Citovat  

Díky všem za snahu a překlad.Angličtina jde mimo mě Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2009 , 12:59   Citovat  

omlouvám se neobnovoval jsem to okno a ze zkušenosti s článkem o výfuku jsme si to radši hned přeložil sám, po tom oc jsme to přidal jsem si všimnul že o překladu někdo psal tak jsme napsal že jsem nechtěl čekat aby to nevypadalo jako sabotáž ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
G23 VTEC Frankenstein
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina