Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ventilové víko C5G - rada
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 13:54   Citovat  

narazil jsem na problém s velikostí gumových krytek na zapalovacích kabelech do C5G coupe
podle techničáku je v autě motor D15B7, tak i podle toho jsem nechal objednat kabely, které ale nesedí (správně nezakryjí) na díře na víku ventilů a na krámu mi tvrdí, že musím mít v autě jiný typ motoru a to D15B2, že v katalozích a u dodavatelů na motor D15B7 patří ty kabely co mi dali a žádné jiné, a pokud mi tam nesedí tak musím jíný motor .... a kabel z auta co jsem jim donesl ukázat, že je z D15B2 a teď mi jde o to, jestli coupe má opravdu jiné ventilvé víko než hatch nebo sedan?
máte někdo foto k porovnání? podle mě je to blbost co mi tvrdí ...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 14:00   Citovat  

hoď sem fotku motoru a kabelů na něm OK

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 14:05   Citovat  

foto sem dám až navečer až budu doma ...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 14:06   Citovat  

jj OK

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 15:22   Citovat  

Já myslím že je to blbost. B7 a B2 se snad liší jen v manifoldu, atd. holý motor jako takový (blok, víko) je stejný, nebo ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 15:26   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
Já myslím že je to blbost. B7 a B2 se snad liší jen v manifoldu, atd. holý motor jako takový (blok, víko) je stejný, nebo ne?

jo je ale počkáme si na fotky než budem dělat závěry Mrk

Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 16:11   Citovat  

Mám doma jeden motor z coupé a víko je stříbrné a hladké,na D15B2 ze sedana je černá "struktura".

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 16:13   Citovat  

Robo napsal:
Mám doma jeden motor z coupé a víko je stříbrné a hladké,na D15B2 ze sedana je černá "struktura".

neřešíme barvu ale rozměrově OK jinak i v sedanu jsem viděl stříbrný což sem se divil a zdálo se to origo

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 16:19   Citovat  

tady můj motor (foto mobil), kabely jen tak na rychlo abych s tím vůbec odjel domů a čekám na správný kabely ...
ty co jsem dostal, tak všechno bylo OK, jen prostě ta horní guma (víčko) jsem nepřetáhl přes ranlt tý díry na víku, chyběli mi cca 2mm

IMAGE_026.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAGE_026.jpg, 400.02 kB

IMAGE_028.jpg

IMAGE_028.jpg, 273.47 kB

jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 16:26   Citovat  

prazvláštní, já kabely z těhle motorů navzájem prohazoval a nebyl problém.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 16:30   Citovat  

od oběda jsem googlil plno obrázků a fotek motorů a všechny se lišily maximálně barvou, ale všechy měli ty gumový krytky stejný (jako mám já ty dvě původní na motoru) ty nový prostě byly menší a nešli přetáhnout přes ten rantlík... a aby prodejce nevypadal jako debil, tak mi začal tohle vykládat ...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 16:39   Citovat  

kabely co jsem dosal, měli tyhle krytky co jsou na tomhle motoru a ten jsem taky našel pod "heslem" D15B7

je možný, že by bylo stejný označení motorů D15B7 a D15B7vtec ?

d16_engine_swap_02007.jpg

d16_engine_swap_02007.jpg, 291.98 kB

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:02   Citovat  

Já si taky myslím, že tě prodejce pěkně lakuje. "Znalosti" některých prodejců mě občas dokážou rozesmát (nebo rozbrečet?).
A co to jsou vůbec za kabely? Od jaké firmy? Na kolik vyšly?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:05   Citovat  

Petura napsal:
kabely co jsem dosal, měli tyhle krytky co jsou na tomhle motoru a ten jsem taky našel pod "heslem" D15B7

je možný, že by bylo stejný označení motorů D15B7 a D15B7vtec ?

D15B7 vtec neexistuje. Maximálně tak D15B vtec. Ale ani tam to nebude jiné. Tohle není auto z Francie, aby byly během jednoho roku 3 mezitypy.

Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:17   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
neřešíme barvu ale rozměrově OK jinak i v sedanu jsem viděl stříbrný což sem se divil a zdálo se to origo

Omlouvám se Se stydím Teď jsem byl v dílně a velikost těch gumových krytek je na 100% stejná D15B2,D15B7 a D16Z2,osobně vyzkoušeno je to dobrý

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:22   Citovat  

já to můžu podtvrdit mam kabely z d16z2 na d15b2 a sedí a co mam ještě z coupe d15b7 tak žádný rozdíl, takže bud je to nakej zmetek z výroby anebo oni někde udělali chybu.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:29   Citovat  

Takze kabel by sedel,i po obvodu,ale nepasuje na doraz o 2mm?Nejak to presne nechapu,ale to by teoreticky taky mohlo byt svickama,nevedel jsem to,ale podle popisky a nakresu (co mam na deklu vzduchovyho filtru v Integre a dnes jsem si ho vsiml),je kratsi a delsi sroubovaci zakonceni svicky.To by pak mohlo byt tim,kdyz by tam byl ten delsi typ.Koukni,jestli tam nemas jeste puvodni svicky anebo nejakou zvlastni znacku.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:42  Naposledy upravil Petura dne 24.6.2009 , 17:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Wayne napsal:
Takze kabel by sedel,i po obvodu,ale nepasuje na doraz o 2mm?Nejak to presne nechapu,ale to by teoreticky taky mohlo byt svickama,nevedel jsem to,ale podle popisky a nakresu (co mam na deklu vzduchovyho filtru v Integre a dnes jsem si ho vsiml),je kratsi a delsi sroubovaci zakonceni svicky.To by pak mohlo byt tim,kdyz by tam byl ten delsi typ.Koukni,jestli tam nemas jeste puvodni svicky anebo nejakou zvlastni znacku.

kabely seděli v pohodě, i auto jelo v pohodě, jen prostě ta gumová krytka co sedí na vetilovém víku(aby neteklo na svíčku) nešla přetáhnout přes tu díru co v ní je svíčka ...

no prostě prodejce vs. můj otec a známej servisák (všichni starší pánové ale manuelně opravdu zruční) a vs. počítač a katalogy se do mě pustili a hádalli se, se mnou do krve, že mám prostě v autě jinej motor nebo teda aspoň jiný ventilový víko, že prostě v katalogu a v počítači u všech dodavatelů jsou jen a jen ty dotyčné kabely na D15B7 a prostě jiné tam nejdou ...
a že když tam chci teda ty kabely s větší krytkou, tak mám motor D15B2 a v žádném případě to nemůže být D15B7 - takže je pravda že v první chvíli jsem začal plašit, ale teď už se tomu směju Velmi šťastný
chlapíkům jsem to sice nevysvětlil, protože oni jsou starší a zkušenější (navíc mechanici) a já zobák kancelářská krysa prostě mám jinej motor v autě ... tak jsem je nechal v jejich pravdě a zítra budu mí ty správné kabely ...

snad jsem to napsal srozumitelně, ale prostě já už v tom mám jasno (kabely co mi dali, byly na ho..no a né na můj motor) Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:46   Citovat  

Petura napsal:
kabely seděli v pohodě, i auto jelo v pohodě, jen prostě ta gumová krytka co sedí na vetilovém výku(aby neteklo na svíčku) nešla přetáhnout přes tu díru co v ní je svíčka ...

no prostě prodejce vs. můj otec a známej servisák (všichni starší pánové ale manuelně opravdu zruční) a vs. počítač a katalogy se do mě pustili a hádalli se, se mnou do krve, že mám prostě v autě jinej motor nebo teda aspoň jiný ventilový víko, že prostě v katalogu a v počítači u všech dodavatelů jsou jen a jen ty dotyčné kabely na D15B7 a prostě jiné tam nejdou ...
a že když tam chci teda ty kabely s větší krytkou, tak mám motor D15B2 a v žádném případě to nemůže být D15B7 - takže je pravda že v první chvíli jsem začal plašit, ale teď už se tomu směju Velmi šťastný
chlapíkům jsem to sice nevysvětlil, protože oni jsou starší a zkušenější (navíc mechanici) a já zobák kancelářská krysa prostě mám jinej motor v autě ... tak jsem je nechal v jejich pravdě a zítra budu mí ty správné kabely ...

snad jsem to napsal srozumitelně, ale prostě já už v tom mám jasno (kabely co mi dali, byly na ho..no a né na můj motor) Velmi šťastný

Tak pánům "zkušeným" ukaž tohle téma. Asi moc Hond neopravovali co? Oni mechanici vůbec moc Hondy neznají. Čím to asi bude.....

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:49   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak pánům "zkušeným" ukaž tohle téma. Asi moc Hond neopravovali co? Oni mechanici vůbec moc Hondy neznají. Čím to asi bude.....

Tak to máme stejnou zkušenost HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2009 , 17:57   Citovat  

Petr 78 napsal:

no Hondy už taky nějaký dělali, vesměs dělaj všechny auta a většinou takový vychytávky do kterých se jiným mechanikům moc nechce, jak říkám jsou šikovní jak na karosařinu tak na motory, ale prostě některý věci jim člověk nevysvětlí a nemá cenu se s nima o tom hádat (což jsem právě já udělal) Velmi šťastný

ono kdyby mě tak nesplašili a já si to vklidu našel a nehádal se s nima, tak by byly obě strany spokojený ... já bych dostal kabely na motor D15B2 (podle nich), který by seděli v pohodě, oni by měli pravdu a mě auto jezdilo Velmi šťastný

snažil jsem se to vysvětlit i pomocí fotek a typů motorů, ale prostě nechtěj věřit tomu že v katalogu byla chyba ...
což možná ani chyba nebyla, ale v dobře označeném balení bylo špatné zboží, což je taky možné

Obsah fóra Honda-club.cz   
ventilové víko C5G - rada
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina