Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kolik jede vti na 17" al??
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
vti17 je teď offline  vti17
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:31   Citovat  

zdravim bude velky rozdil v maximalni rychlosti u hondy civic 5g sedan když ted jezdim na 15"al a dal bych tam 17"?? mate nekdo na aute ty 17?a jestli jo,kolik vam to jede?dekuji za info
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
lempl69 je teď offline  lempl69
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:33   Citovat  

vti17 napsal:
zdravim bude velky rozdil v maximalni rychlosti u hondy civic 5g sedan když ted jezdim na 15"al a dal bych tam 17"?? mate nekdo na aute ty 17?a jestli jo,kolik vam to jede?dekuji za info

kdyby honda videl ze rvete 17tky na vti tak se asi obraci v hrobe.. zabijes tim dynamiku a pojede to min vsude.. nema to zadnej kroutak..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:36   Citovat  

Docela důležitá informace je, jaký rozměr pneu použiješ.
17" můžou mít menší obvod než 15" a pak by to na nich jelo ještě líp (při stejné šířce a stejné váze).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:37   Citovat  

lempl69 napsal:
kdyby honda videl ze rvete 17tky na vti tak se asi obraci v hrobe.. zabijes tim dynamiku a pojede to min vsude.. nema to zadnej kroutak..

Vesměs je tohle pravda právě kvůli větší hmotnosti větších kol a větší šířce pneu.
Takže jak říká stará pravda: 17" na parádu a 15" na ježdění Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:38   Citovat  

Petr 78 napsal:
Docela důležitá informace je, jaký rozměr pneu použiješ.
17" můžou mít menší obvod než 15" a pak by to na nich jelo ještě líp (při stejné šířce a stejné váze).

to by jedine musel projit z profilu - traktor na profil - slupka.. šuk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:39   Citovat  

lempl69 napsal:
to by jedine musel projit z profilu - traktor na profil - slupka.. šuk

Velmi šťastný jj tak jsem to myslel. Sice jako extrém ale pro příklad.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:41   Citovat  

no tak kola to sou 7.5 siroke a pneu 205/40 r 17 ,jeden znamy mi prave řikal že jeho kamarad to ma na vtičku a jezdi mu to jen 200 což se mi nechtelo veřit proto se ptam tady
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:44   Citovat  

vti17 napsal:
no tak kola to sou 7.5 siroke a pneu 205/40 r 17 ,jeden znamy mi prave řikal že jeho kamarad to ma na vtičku a jezdi mu to jen 200 což se mi nechtelo veřit proto se ptam tady

je to možný protože motor už to neutáhne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:45   Citovat  

takys bacha na to že velkejma kolama všechno trpý a budeš dělat čepy a silenty častěji než s úzkejma malejma Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:54   Citovat  

jo to vim ,jen mne to zajimalo jestli stim ma nekdo skusenost jestli to je opravdu pravda
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:56   Citovat  

vti17 napsal:

Jo, to je jasný. Samotný disky budou o dost těžší než 15" což je na rotujících hmotách hodně znát a pneu jsou sice "jenom" o 1cm širší, ale i to se projeví na valivém odporu a i na hmotnosti pneu.

Lepší kompromis jízdní vlastnosti/vzhled by byly kola 7x16" s pneu 195/45 R16.
Ale 195/50 R15 jsou největší rozumnej rozměr.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:58   Citovat  

mel sem 17tky na c6g coupe nez jsem prodal a hruza, jednak sem nemoh dat plnej rejd, dynamika v pryci.. jel sem nejvic 190 z kopce, na 195/50/15 jsem jel z kopce 220.. je to hrozny lepidlo na asfalt, je pravda ze kdyz sem pustil z 5ti tisic spojku tak to odpalilo nehorazne, ale kolikrat to delas.. do zatacek sem moc taky nebrzdil no, pac na ty 215tky bylo opravdu spoleh pořádnej výtlem
   Návrat  
spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:16   Citovat  

Musím potvrdit, že 17" kola dost sníží akceleraci i max.rychlost. Nemám sice osobní zkušenost, ale známý vyměnil 15" za 17" OZ na Fordu Puma. Auto sice sedí pěkně a vypadá parádně, ale za cenu horší dynamiky. Jo a ještě mu to naložené při propružení drhne o zadní podběhy...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:17   Citovat  

lempl69 napsal:
mel sem 17tky na c6g coupe nez jsem prodal a hruza, jednak sem nemoh dat plnej rejd, dynamika v pryci.. jel sem nejvic 190 z kopce, na 195/50/15 jsem jel z kopce 220.. je to hrozny lepidlo na asfalt, je pravda ze kdyz sem pustil z 5ti tisic spojku tak to odpalilo nehorazne, ale kolikrat to delas.. do zatacek sem moc taky nebrzdil no, pac na ty 215tky bylo opravdu spoleh pořádnej výtlem

No jo tak 215 to už je úplně špatný a pokud ty kola byly široký 7,5" tak se nediv že se to chovalo tak jak se to chovalo.
Já měl na C5G 3D 205/40 R17 kola 7" ET38 a i na seriový kastli to fugovalo bez problémů. Ale na plecháčích 175/70 R13 to jelo o poznání líp.... Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:20   Citovat  

spacekiller napsal:
Musím potvrdit, že 17" kola dost sníží akceleraci i max.rychlost. Nemám sice osobní zkušenost, ale známý vyměnil 15" za 17" OZ na Fordu Puma. Auto sice sedí pěkně a vypadá parádně, ale za cenu horší dynamiky. Jo a ještě mu to naložené při propružení drhne o zadní podběhy...

To ale není průměrem disků. Nemůžete to takhle paušalizovat, že 17" drhnou a 15" ne. Tam je mnohem důležitější šířka disku, ET a rozměr pneu.
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:28   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
je to možný protože motor už to neutáhne
To si teda nemyslím. Měl jsem tam při koupi 16/195/50 a v serii to dalo 216 GPS pokud si to dobře pamatuju a ted s 15/195/45 to víc točí a ve 222km/h mi skočí omezovač (ale mám teda komplet výfuk už). Každopádně mít větší kola tak mám menší ot a dám víc a ne mín. Ale nemyslím tím že když bych tam dal 18tky tak pojedu 250 Velmi šťastný ale že neznamená že se 17tkama to vti neutáhne. I s nema to musí dát přes 200... no... vidím jak to po sobe čtu že bych sám z toho stejnak nic nepochopil Velmi šťastnýVelmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:32   Citovat  

Henges napsal:
To si teda nemyslím. Měl jsem tam při koupi 16/195/50 a v serii to dalo 216 GPS pokud si to dobře pamatuju a ted s 15/195/45 to víc točí a ve 222km/h mi skočí omezovač (ale mám teda komplet výfuk už). Každopádně mít větší kola tak mám menší ot a dám víc a ne mín. Ale nemyslím tím že když bych tam dal 18tky tak pojedu 250 Velmi šťastný ale že neznamená že se 17tkama to vti neutáhne. I s nema to musí dát přes 200... no... vidím jak to po sobe čtu že bych sám z toho stejnak nic nepochopil Velmi šťastnýVelmi šťastný

jo já to chápu...záleží na kondici motoru a auta celkově no ale určitě to nemá takový zrychlení OK .
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:34   Citovat  

Otázka je proč dávat na takový auto 17tky? Na takový auto pokud chceš pořádný papuče dej nějaký široký 15/215/40 , sniž podvozek a bude to paráda
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:34   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
jo já to chápu...záleží na kondici motoru a auta celkově no ale určitě to nemá takový zrychlení OK .
Jo to určitě nemá, ale když se to nepřežene s tou velikostí tak ve vysokých rychlostech bych řekl že to má právě víc navrch ty větší kola než malé přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:48   Citovat  

Miki Civic napsal:
Otázka je proč dávat na takový auto 17tky? Na takový auto pokud chceš pořádný papuče dej nějaký široký 15/215/40 , sniž podvozek a bude to paráda
Protože pokud to nechce na sprinty a závodění a chtěl to jen proto že to nejede jak 1.4 tak větší kola většinou lépe vypadají Mrk Neříkám že malé nemůžou vypadat dobře, ale většinou větší jsou hezčí přátele
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 13:01   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, to je jasný. Samotný disky budou o dost těžší než 15" což je na rotujících hmotách hodně znát a pneu jsou sice "jenom" o 1cm širší, ale i to se projeví na valivém odporu a i na hmotnosti pneu.

Lepší kompromis jízdní vlastnosti/vzhled by byly kola 7x16" s pneu 195/45 R16.
Ale 195/50 R15 jsou největší rozumnej rozměr.

hlavně u 17ek liťáků je problém, že největší hmota disku (tj. ráfek) je oproti 15kám na každou stranu od středu otáčení o palec, tj. 2,5 cm dál, a to je pro setrvačnost to hlavní, vzdálenost hmoty od středu. A na 4 kolech to je už pěkná hromádka setrvačnosti, co zabije VTi a dovolí mi ho pojet s poladěným ESi na 14kách svatoušek Velmi šťastný kouř
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 13:04   Citovat  

Henges napsal:
Protože pokud to nechce na sprinty a závodění a chtěl to jen proto že to nejede jak 1.4 tak větší kola většinou lépe vypadají Mrk Neříkám že malé nemůžou vypadat dobře, ale většinou větší jsou hezčí přátele

věc názoru, líp vypadají menší a snížený podvozek si zas myslím já, vždycky když vidím malý auto a obrovský kola tak mi to přijde pěkně hnusný Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 14:49   Citovat  

Henges napsal:

Ne, za predpokladu stejneho obvodu (takze i stejneho prumeru) kola a logiky, ze vetsi kolo vic vazi a vic hmotnosti na obvodu kola (+ navic i bezna vec, ze jsou vetsi kola i sirsi, takze i sirsi a tezsi pneu), se ti maximalka i akcelerace VZDYCKY zhorsi. Myslet si, ze zvetsovanim prumeru kola treba do velikosti zadniho kola od traktoru zvysim i maximalku je blbost. A cim mas mensi kroutak, tim vic to poznas, treba u dieselu minimalne, u 1,4 benzin fest.
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 14:55   Citovat  

Bully napsal:
Ne, za predpokladu stejneho obvodu (takze i stejneho prumeru) kola a logiky, ze vetsi kolo vic vazi a vic hmotnosti na obvodu kola (+ navic i bezna vec, ze jsou vetsi kola i sirsi, takze i sirsi a tezsi pneu), se ti maximalka i akcelerace VZDYCKY zhorsi. Myslet si, ze zvetsovanim prumeru kola treba do velikosti zadniho kola od traktoru zvysim i maximalku je blbost. A cim mas mensi kroutak, tim vic to poznas, treba u dieselu minimalne, u 1,4 benzin fest.

třeba na dálnici zkrátka ve větších rychlostech jsou malá kola (obvodově) na škodu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 15:04   Citovat  

Bully napsal:
Však jsem to psal Úsměv Myslel jsem to tak že na 15/195/45 mám menší Vmax než na 16/195/45 jen díky otáčkám kde o 16tek mi tak brzo neskočí omezovač..
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 17:56   Citovat  

panove je tu nekde odkaz na nejaky konfigurator promerovani (chyby mereni) tachometru pri ruznych rozmerech pneu a disku? myslim ze sem tu nekde odkaz uz videl ale nemuzu ho najit a pocitat se mi to nutne nechce.)
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 23:00   Citovat  

Miki Civic napsal:
třeba na dálnici zkrátka ve větších rychlostech jsou malá kola (obvodově) na škodu

Vzhledem k tomu, ze stejne musis ze zakona pro silnicni provoz pouzivat stejny obvod kol jako origo, je to stejne k nicemu. Jinak mas pravdu, prakticky viz Henges, ktereho omezuje jen omezovac otacek HaHaaa ale jenom za predpokladu, ze to motor vubec utahne. Jak mas naklad, zafouka vitr, nejedes zrovna z kopce atd., tak se i vykonny motor s malym kroutakem zadycha.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.7.2009 , 9:03   Citovat  

Nevim jak vti..ale i zmena ze 195/55 na 185/60 je znat i u meho auta..15ky vypadaji lip,ale proste ta dynamika je vetsi u 14tek...a zakonite bych rekl ze to bude u kazdeho motoru..lip sedi ale je lenivejsi a zravejsi a pri tech rozmerech asi i o dost tvrdsi Smutný

ja osobne bych 17 teda fakt nedaval..nemit 200kW bestii teda pořádnej výtlem
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 5:30   Citovat  

s ITR jsem dal na 17'' ( obvod uplně stejný jako serie 15'' ) 245km/h tacho a taky jsem poslouchal jak to nepojede Úsměv

ano serie je serie, ale pokud v provozu nejsem žádnej závodník, tak proč ne

napiš SZ Sopťovi, ma C5G VTi má 17''
   Návrat  
Pawson je teď offline  Pawson
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 7:24   Citovat  

spacekiller napsal:

Promin:) ale známý by si měl koupit pořádný auto s motorem aby ho netrápila dynamika a hlavně potřebuješ aby ti auto jelo a nesedělo?Úsměv V první řadě jde o podvozek Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
kolik jede vti na 17" al??
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina