Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkrat, nezapne se autorádio
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 8:36   Citovat  

Včera jsem si koupil od cápka za aukra aktivní tubu. Dneska ráno jsem jí zkusil připojit. Hlavně na tubě jsou dva plusy a jeden mínus. Vzhledem k tomu, že se jedná o čínskej šmejd, zeptal jsem se ho, jak se to má zapojit. Řekl mi, že oba krajní a kdyby se nechtěla rozsvítit LEDka, tak mam krátkym drátkem přemostit z krajního na prostřední. Tož ledka se nerozsvítila tak jsem krátkym drátkem přemostil krajní + na středovej, ukázala se jiskřička a od tý doby se mi autorádio nezapne. Myslíte, že to odneslo autorádio nebo nějaká pojistka. Nevim kde je u acco 5g pojistková skříň. V manuálu uváděj že může být v motoru i pod palubkou ale nenašel jsem ani jednu Tak to valím bulvy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 9:59   Citovat  

83427 napsal:
Včera jsem si koupil od cápka za aukra aktivní tubu. Dneska ráno jsem jí zkusil připojit. Hlavně na tubě jsou dva plusy a jeden mínus. Vzhledem k tomu, že se jedná o čínskej šmejd, zeptal jsem se ho, jak se to má zapojit. Řekl mi, že oba krajní a kdyby se nechtěla rozsvítit LEDka, tak mam krátkym drátkem přemostit z krajního na prostřední. Tož ledka se nerozsvítila tak jsem krátkym drátkem přemostil krajní + na středovej, ukázala se jiskřička a od tý doby se mi autorádio nezapne. Myslíte, že to odneslo autorádio nebo nějaká pojistka. Nevim kde je u acco 5g pojistková skříň. V manuálu uváděj že může být v motoru i pod palubkou ale nenašel jsem ani jednu Tak to valím bulvy

Obrázek v tom manuálu není?

já mám třeba ještě pojistku přímo v rádiu zezadu. Jinak určitě hlavní pojistky jsou v motororvém prostoru někde asi u přepážky. a další budou někde u volantu ve spodní části.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 11:06   Citovat  

vojt4s napsal:
Obrázek v tom manuálu není?

já mám třeba ještě pojistku přímo v rádiu zezadu. Jinak určitě hlavní pojistky jsou v motororvém prostoru někde asi u přepážky. a další budou někde u volantu ve spodní části.

mi se stalo neco podobneho,odnesla to pojistka v radiu(zezadu) a pojistka v motoru...jinak vevnitr jsou pojistky u ridicovy leve nohy

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 15:23   Citovat  

Mely by byt u motoru na pravem podbehu (velka cerna krabice) a v kabine u leve nohy(mely by to byt plastove dvirka a na nich napsane FUSE. je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 6:20   Citovat  

díky. kouknu se. Byl bych raději kdyby to byla pojistka ve skříni v kabině než někde za rádiem. Přece jenom tam se asi leze hůř Tak to valím bulvy

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 7:18   Citovat  

taky jsem si nejednou skrtnul na radio a odnesla to vzdy pojistka v motorovem prostoru.
Jinak pokud to vemu logicky, tak na te tube bude jedno plus a minus zdroj a druhe plus bude buzeni z radia aby ti tuba nebezela, kdyz zrovna nebezi radio. to mi hlava nebere

SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 7:44   Citovat  

mi se to podarilo, kdyz sem rozdelaval palubku a vytahoval zapalovac,pri pripojovani toho uzemneni jsem nejak zavadil o neco jineho kovoveho a sup jiskra,jelikoz mi u toho hralo radio,tak se to zkratlo

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 8:51   Citovat  

určin napsal:
taky jsem si nejednou skrtnul na radio a odnesla to vzdy pojistka v motorovem prostoru.
Jinak pokud to vemu logicky, tak na te tube bude jedno plus a minus zdroj a druhe plus bude buzeni z radia aby ti tuba nebezela, kdyz zrovna nebezi radio. to mi hlava nebere

přesně tak. ale tak chtěl jsem to jenom testnout jestli to poběží tak jsem jenom spojil ty dva plusy jak mi poradil prodejce Tak to valím bulvy

Pojistky v interiéru jsem našel. Ale podle popisu k čemu jsou to asi bude chtít kouknout ještě pod kapotu. Protože tam uvnitř jsou pojistky pro ecu, srs, ostřikovače, ele zrcátka a další a další věci. Je tam i pojistka pro motor k anténě ale ta funguje. když se rádio vyplo tak anétna poslušně zajela Úsměv

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 10:16   Citovat  

83427 napsal:
přesně tak. ale tak chtěl jsem to jenom testnout jestli to poběží tak jsem jenom spojil ty dva plusy jak mi poradil prodejce Tak to valím bulvy

Pojistky v interiéru jsem našel. Ale podle popisu k čemu jsou to asi bude chtít kouknout ještě pod kapotu. Protože tam uvnitř jsou pojistky pro ecu, srs, ostřikovače, ele zrcátka a další a další věci. Je tam i pojistka pro motor k anténě ale ta funguje. když se rádio vyplo tak anétna poslušně zajela Úsměv
hele, ja u vsech hond co jsem mel sem mel pojistku radia v motorovym prostoru, taky sem cosi basstlil a pak me nejela pulka elektriky a byla v motoru prave Úsměv

beastti je teď offline  beastti
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 13:46   Citovat  

Zdar u civica se mi stala podobna neprijemnost s radiem.
Neodnesla to pojistka, ale upalil se dratek co napaji hodiny a radio +12Voltama.
Tak sem si vzal lanko (ohebny drat Velmi šťastný ) a pripojil na baterku a do eurokocovny k tomu dratu co tam byl a radio s hodinama fici tak jak ma uz asi rok.
Vlastne jde o to, ze stava jde do mista preruseni tak jako predtim a ten co jsem si natah novy tak mi posila stavu zase z druhe strany.
Doporucuji si udelat napajeni pro radio zvlast a silnejsim vodicem aspon 1.5kou, ikdyz woofer napajis primo z baterie silovymi vodici, jelikoz origo vodice jsou smesne tenke a pokud jsi pripojil jeste subwoofer, tak radio zvysilo vystupni signalni vykon (to jsou ty dva chince co vedou do zesaku nebo aktivni tuby).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2009 , 18:21   Citovat  

tak jsem otevřel kapotu, otevřel pojistkovou skříň a identifikoval jednu praklou pojistku 10A. Po výměně za 15A se již rádio opět zaplo Je to tam.

Horší zjištění je, že jsem udělal druhý pokus o připojení tuby. Nejříve jsem na jakýsi REM+ připojil drát od rádia, aby se tuba zapla jen když je zaplé rádio. Následně jsem připojil na GRND modrej (doufejme že mínusovej) drát a nakonec na 12V+ hnědej (snad plusovej) drát. A v tomto okamžiku jak jsem se dotkl plusovým drátem plusové svorky, objevily se malé jiskřičky v místě spoje, drát se zahřál a začlo se z něj mírně kouřit. Samozřejmě jsem drát dal okamžitě zase pryč. Následně jsem zkusil znovu zapnout rádio a najelo v pohodě takže pojistka to ustála. Takže jsem napsal svému prodejce jestli bychom tubu nemohli vyzkoušet třeba na jeho autě. Už toho mam dost Tak to valím bulvy

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkrat, nezapne se autorádio
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina