Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Majitelé Civic 5D 6G 1.5Vtec vs 1.6 5D nahradne dily...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 13:29  Naposledy upravil chalejkum dne 13.8.2009 , 14:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ahoj vsem ja vim urcite to tu nekde uz bylo ale...
...chtel bych moc Civic 6G 1.5Vtec - 5D tudiz anglana a kluci mne presvedcujou ze dily jsou tezko sehnatelne a k tomu i docela drahe...tak bych rad vedel jestli je to jenom pro anglanu nebo vseobecne pro hondu...
...dalsi dotaz na co si dat pozor pri koupe...byl jsem mrknout na jednoho civica a ten vubec netahnul kulisa razeni byla docela vyvyklana...

dekuji Úsměv

PS oprava moje chyba Vti/Vtec
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 13:37   Citovat  

1) 1.5 VTi neexistuje (leda 1.5 Vtec tzv. ekonom nebo 1.8 Vtec VTi - jsou tam "drobné" rozdíly jako rozvod SOHC u 1.5 a DOHC u 1.8,ale ty sem nepatří).

2) Originál díly jsou drahé obecně na Hondu,ale existuje kvalitní druhovýroba. U angličáků je problém, že některé karosářské díly se v druhovýrobě nedělají (ale dají se sehnat oroginál např. z vrakáče), motor, podvozek, brzdy apod. není (podle mých info) problém.

3) Na co pozor? Aby motor neklepal, nekouřil, převodovka něškrtala (obzvlášť při řazení u červeného pásma). Honda je vysokootáčkový motor,takže je do nějakých 3tis. ot línější - obzvlášť 1.5 Vtec,který má dlouhou (a tím méně síly dole) převodoku kvůli spotřebě.

Civic obecně trpí na lemy - zlepšilo se to faceliftem 6g v r.98.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 14:07   Citovat  

hellborn...diky za odpoved...jo Vti zere i travu u cesty Velmi šťastný...myslel sem ekonoma Vtec...
...ja bych chtel 1.5Vtec po facelifte ale ta info o nahradnych dilech mne zarazila...

Hellborn napsal:
1) 1.5 VTi neexistuje (leda 1.5 Vtec tzv. ekonom nebo 1.8 Vtec VTi - jsou tam "drobné" rozdíly jako rozvod SOHC u 1.5 a DOHC u 1.8,ale ty sem nepatří).

2) Originál díly jsou drahé obecně na Hondu,ale existuje kvalitní druhovýroba. U angličáků je problém, že některé karosářské díly se v druhovýrobě nedělají (ale dají se sehnat oroginál např. z vrakáče), motor, podvozek, brzdy apod. není (podle mých info) problém.

3) Na co pozor? Aby motor neklepal, nekouřil, převodovka něškrtala (obzvlášť při řazení u červeného pásma). Honda je vysokootáčkový motor,takže je do nějakých 3tis. ot línější - obzvlášť 1.5 Vtec,který má dlouhou (a tím méně síly dole) převodoku kvůli spotřebě.

Civic obecně trpí na lemy - zlepšilo se to faceliftem 6g v r.98.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 14:10   Citovat  

chalejkum napsal:
hellborn...diky za odpoved...jo Vti zere i travu u cesty Velmi šťastný...myslel sem ekonoma Vtec...
...ja bych chtel 1.5Vtec po facelifte ale ta info o nahradnych dilech mne zarazila...

Zas tak zlý to se spotřebou není... Tak o 2-3l (takže kolem 100kč) na 100km... 1.5 Vtec (jezdil jsem 6-7l) jsem měl a VTi 1.6 mám teď a stejné trasy 7-9l (obvykle 8 - 8.5l). Úsměv

s dílama ti nejlíp poradí angličákaři,ale co jsem slyšel,tak kromě některých dílů kastle (např. přední mřížka) není s díly problém...

Pokud chceš pofacelift,tak bych zkusil najít 1.6 - to byla už 1.6 SOHC Vtec (předfacelift má jen 1.6 bez Vtecu a podle ninjy - moc šikovný opravář nejsou ty 1.6 (83kW) moc povedené motory a odchází snad na klice - už si nepamatuju přesně).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 15:04   Citovat  

...he he ja myslel 1.8Vti Úsměv...prave jsem chtel 1.5Vtec kvuli spotrebe...
...tak jsem zvedav co mne reknou anglicakari Úsměv...mam v merku jednoho rv98 130tis dovoz v merku tak bych rad vedel na cem budu kdyz se mne to pototo protoze potrebuju auto k dennimu jezdeni Mrk...

Hellborn napsal:
Zas tak zlý to se spotřebou není... Tak o 2-3l (takže kolem 100kč) na 100km... 1.5 Vtec (jezdil jsem 6-7l) jsem měl a VTi 1.6 mám teď a stejné trasy 7-9l (obvykle 8 - 8.5l). Úsměv

s dílama ti nejlíp poradí angličákaři,ale co jsem slyšel,tak kromě některých dílů kastle (např. přední mřížka) není s díly problém...

Pokud chceš pofacelift,tak bych zkusil najít 1.6 - to byla už 1.6 SOHC Vtec (předfacelift má jen 1.6 bez Vtecu a podle ninjy - moc šikovný opravář nejsou ty 1.6 (83kW) moc povedené motory a odchází snad na klice - už si nepamatuju přesně).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 15:06   Citovat  

chalejkum napsal:
...he he ja myslel 1.8Vti Úsměv...prave jsem chtel 1.5Vtec kvuli spotrebe...
...tak jsem zvedav co mne reknou anglicakari Úsměv...mam v merku jednoho rv98 130tis dovoz v merku tak bych rad vedel na cem budu kdyz se mne to pototo protoze potrebuju auto k dennimu jezdeni Mrk...

1.8 si o moc víc neřekne... u ní je prý trošku problém na dálnici,kdy Vtec sepne už asi při 140... Ale nevím - na dálnici jsem ještě s 1.8 nejel... Cool
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 17:46   Citovat  

Hellborn napsal:
1.8 si o moc víc neřekne... u ní je prý trošku problém na dálnici,kdy Vtec sepne už asi při 140... Ale nevím - na dálnici jsem ještě s 1.8 nejel... Cool

já měl s ekonomem 7/100 s 1.8vti 7,3/100... když jsem jel po dálnici, tak při +-150km/hod asi 5-5,500 ot takže ještě ne ale kdybych po dálnici jezdil, tak mi 6. převodový stupeň chybí (origo kola 195/55/ R15)
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 19:07   Citovat  

Jak už je psáno výš, problém je s karosářskými díly...plechy, světla, nárazníky atd. Jinak mám už třetího angličáka a spokojenost. Samo že má svoje mouchy, ale co ne že?

S 1,5kou jezdím okolo 6,2 - 6,6 do práce, převážné mimo město a trochu dálnice. Na víkendy mám 1,8VTi a s tím se dá za 7,2 - 7,5 ale chce to sebezapření Velmi šťastný Brácha má 1,4 předface pro manželku, ale když s tím jezdíval do práce, tak taky kolem 6,5.

Optimální je dát do ekonoma převodovku z 1,4 a hned je to poznat. S tou 6. kou pro 1,8VTi bohužel pravda, chybí jak sůl Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 19:13   Citovat  

Dopis napsal:
Jak už je psáno výš, problém je s karosářskými díly...plechy, světla, nárazníky atd. Jinak mám už třetího angličáka a spokojenost. Samo že má svoje mouchy, ale co ne že?

S 1,5kou jezdím okolo 6,2 - 6,6 do práce, převážné mimo město a trochu dálnice. Na víkendy mám 1,8VTi a s tím se dá za 7,2 - 7,5 ale chce to sebezapření Velmi šťastný Brácha má 1,4 předface pro manželku, ale když s tím jezdíval do práce, tak taky kolem 6,5.

Optimální je dát do ekonoma převodovku z 1,4 a hned je to poznat. S tou 6. kou pro 1,8VTi bohužel pravda, chybí jak sůl Smutný

přesně tak OK někteří si schovávají i kliky do zásoby, co? Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2009 , 21:52   Citovat  

alien44 napsal:
přesně tak OK někteří si schovávají i kliky do zásoby, co? Úsměv

Je to tam. tak, tak, to je nedostatkové zboží...stejně jako zrcátka...ale tam už jsem do zásob šáhnul Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 12:09   Citovat  

...tak to se mam na co kluci tesit ze? Velmi šťastný...
...noo dotazy mam dva...rozdil u civika 1.5Vtec rv 1997 a 1998 ->tady jsem nasel jednoho z rv97 tak nevim ci jit do neho 1.5Vtec rv 1997...a dalsi ohledne te kulisy razeni kdyz sem sedel v tom poslednim tak se mi to zdalo hooodne na volno...je to normalni? /branim se octafke sec muzu Velmi šťastný/...

PS PRIPADNE kdyby se tu nasel nejaky HONDAR z okoli HODONINA tak SS Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 12:12   Citovat  

chalejkum napsal:
...tak to se mam na co kluci tesit ze? Velmi šťastný...
...noo dotazy mam dva...rozdil u civika 1.5Vtec rv 1997 a 1998 ->tady jsem nasel jednoho z rv97 tak nevim ci jit do neho 1.5Vtec rv 1997...a dalsi ohledne te kulisy razeni kdyz sem sedel v tom poslednim tak se mi to zdalo hooodne na volno...je to normalni? /branim se octafke sec muzu Velmi šťastný/...

PS PRIPADNE kdyby se tu nasel nejaky HONDAR z okoli HODONINA tak SS Úsměv

U angličáka 1.5 byla změna právě v tom roce 97, kdy dostal místo D15Z3 (66kW) motor D15Z8 (84kW), jestli byly i nějaké kosmetické změny,jsem si nevšim... Se stydím

Páka se v kulise po těch letech asi trochu hýbat bude,ale nemělo by to být tak,že chceš dvojku a dáš čtyřku... Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 13:01   Citovat  

Hellborn napsal:
U angličáka 1.5 byla změna právě v tom roce 97, kdy dostal místo D15Z3 (66kW) motor D15Z8 (84kW), jestli byly i nějaké kosmetické změny,jsem si nevšim... Se stydím

Páka se v kulise po těch letech asi trochu hýbat bude,ale nemělo by to být tak,že chceš dvojku a dáš čtyřku... Mrk

Na tenhle jsem taky nedávno koukal, vypadá moc pěkně a pokud je pravda, co tam majitel píše, tak je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 13:04   Citovat  

alien44 napsal:
Na tenhle jsem taky nedávno koukal, vypadá moc pěkně a pokud je pravda, co tam majitel píše, tak je to dobrý

...no jo kurnik ale koukam je to bez klimy Smutný...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 13:07   Citovat  

chalejkum napsal:
...no jo kurnik ale koukam je to bez klimy Smutný...

koukni po bazaru, jestli někdo neprodává klimu...dá se to dodělat
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 14:27   Citovat  

třeba půjde s cenou dolů Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 15:00   Citovat  

alien44 napsal:
třeba půjde s cenou dolů Úsměv

...to doufam Úsměv kdyby se nasla ta klima tak mne ji snad nekdo i namontuje Úsměv...hmm jeste prepis na SK znacky a bude dobre Velmi šťastný...
...vecer se uvidi kdy na ni zajedem kouknout a co dal ale ochcafka ne ne Velmi šťastný...jeste tahle krasavice je ve hre...

HELE zadnej HONDAr od Hodonina?...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 15:06   Citovat  

chalejkum napsal:
...to doufam Úsměv kdyby se nasla ta klima tak mne ji snad nekdo i namontuje Úsměv...hmm jeste prepis na SK znacky a bude dobre Velmi šťastný...
...vecer se uvidi kdy na ni zajedem kouknout a co dal ale ochcafka ne ne Velmi šťastný...jeste tahle krasavice je ve hre...

HELE zadnej HONDAr od Hodonina?...

Nikde nepíše, že by u toho byla serviska a stojí v bazaru... myslím, že se někdo na ní byl kouknout ale už nevím kdo
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 15:25   Citovat  

Angličana 1,6 z roku 97 jsem vlastnil 5 let a za 100tis km co jsem s ním najel, tak mě ani jednou nenechalo stát někde na cestě. Když jsem to auto před dvouma týdnama prodal, tak mělo najeto oficiálně 320tis, ale "hodný" majitel přede mnou to stočil, takže na tach bylo cca 230tis. Že to je stočené jsem zjistil až nějaký ten pátek po koupi když jsem si zašel do Hondy vyjet servisní historii. Řadící páka v kulise neměla ani přei těch 300tis nějakou velkou vůli a vůbec celé auto bylo zachovalé.

Škoda, že jsem ho už prodal, protože mám rodiče u Hodonína a domů jezdím docela často, podíval by ses jak to vypadá a taky jak to jezdí. Spotřeba na dálkových trasách po dálnici byla cca 7l což nebylo tak špatné.
Auto jsem po několika měsících inzerování prodal nakonec za 55tis a to auto mělo plnou výbavu. Asi jsem to měl stočit taky na 109t a prodal bych to třeba za 85tis jak ty 1,4 Velmi šťastný
Většinu nabídek jsem měl pod 60tis což je si myslím v dnešní těžké době reálná cena.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2009 , 8:48   Citovat  

Ctverak napsal:
Angličana 1,6 z roku 97 jsem vlastnil 5 let a za 100tis km co jsem s ním najel, tak mě ani jednou nenechalo stát někde na cestě. Když jsem to auto před dvouma týdnama prodal, tak mělo najeto oficiálně 320tis, ale "hodný" majitel přede mnou to stočil, takže na tach bylo cca 230tis. Že to je stočené jsem zjistil až nějaký ten pátek po koupi když jsem si zašel do Hondy vyjet servisní historii. Řadící páka v kulise neměla ani přei těch 300tis nějakou velkou vůli a vůbec celé auto bylo zachovalé.

Škoda, že jsem ho už prodal, protože mám rodiče u Hodonína a domů jezdím docela často, podíval by ses jak to vypadá a taky jak to jezdí. Spotřeba na dálkových trasách po dálnici byla cca 7l což nebylo tak špatné.
Auto jsem po několika měsících inzerování prodal nakonec za 55tis a to auto mělo plnou výbavu. Asi jsem to měl stočit taky na 109t a prodal bych to třeba za 85tis jak ty 1,4 Velmi šťastný
Většinu nabídek jsem měl pod 60tis což je si myslím v dnešní těžké době reálná cena.

...hmm tak to by mne teda zajimalo co bylo s tou hondou podelane protoze tech deklarovanych 130tis muselo byt jinde Velmi šťastný...

...jinak tu cernou od Hodoninska v sobotu prodali...podivne cely mesic nic a v patek to tu uverejnim a je pryc pořádnej výtlem ...
...pokud by nekdo narazil na hezkou hondicku 1.5 1.6vtec tak sem s ni Úsměv...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 18:48  Naposledy upravil chalejkum dne 27.8.2009 , 19:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...co myslite stoji tahle hondicka za 100tis?...

[url=http://autobazar.hyperinzerce.cz/honda[/url]

Bueee
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 18:54   Citovat  

tak jestli je pravda co tam pise tak to je dobra cena je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2009 , 19:52   Citovat  

...tak se chci zeptat /abych nezakladal nove tema/ jak ma postupovat pri overeni VIN cisla...nejde mi o to aby nebylo kradene ale o vypis ze servisu...teda km a poruchy...
...ja se v tom vubec nevyznam tak kdyby mi nekdo poradil jak na to...jestli staci zavolat do nejakeho honda servisu a kdyz tak do jakeho pripadne na netu ci se neco neda najit...

dekuji Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 6:54   Citovat  

chalejkum napsal:
...tak se chci zeptat /abych nezakladal nove tema/ jak ma postupovat pri overeni VIN cisla...nejde mi o to aby nebylo kradene ale o vypis ze servisu...teda km a poruchy...
...ja se v tom vubec nevyznam tak kdyby mi nekdo poradil jak na to...jestli staci zavolat do nejakeho honda servisu a kdyz tak do jakeho pripadne na netu ci se neco neda najit...

dekuji Úsměv

Na netu si akorát "ověříš" rok výroby a typ auta...

Do servisu bych šel s VINem osobně... Ještě mě napadá, že by ses mohl domluvit s Mattikem - dělá v servisu Honda v Brně,tak by snad byl ochotný a koukl Ti i na zavolání...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 8:22   Citovat  

Hellborn napsal:
Na netu si akorát "ověříš" rok výroby a typ auta...

Do servisu bych šel s VINem osobně... Ještě mě napadá, že by ses mohl domluvit s Mattikem - dělá v servisu Honda v Brně,tak by snad byl ochotný a koukl Ti i na zavolání...

...diky hellborne jo jo mattik to je velky frajer Úsměv i s kolegou velice ochotny Úsměv...hondicka overena a jelikoz syn majitele ktery delal vsechny "servisky" je na dovolene prijede az pristi tyden tak musim pockat abychom probrali nejake nesrovnalosti Bueee ja uz chtel mit hondicku doma...
...jinak zmena technologie ochrany kapoty pred rezavenim nastala kdy? protoze prodavejici uvadi rok vyroby 98 ale podle servisu je to 97...

hezky den

PS ja to snad prejmenuji "neznalec se pta pred koupi"
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 19:08   Citovat  

chalejkum napsal:
...diky hellborne jo jo mattik to je velky frajer Úsměv i s kolegou velice ochotny Úsměv...hondicka overena a jelikoz syn majitele ktery delal vsechny "servisky" je na dovolene prijede az pristi tyden tak musim pockat abychom probrali nejake nesrovnalosti Bueee ja uz chtel mit hondicku doma...
...jinak zmena technologie ochrany kapoty pred rezavenim nastala kdy? protoze prodavejici uvadi rok vyroby 98 ale podle servisu je to 97...

hezky den

PS ja to snad prejmenuji "neznalec se pta pred koupi"

Angličáci měli facelift snad v 97 - poznáš podle blinkrů zadních světel (bílý by měl být poface).

Ten rok rozdílu je možný - můj C4g nemá v TP zapsaný rok výroby (nezjištěn),ale rok uvedení do provozu,což je běžné třeba v Německu. U nás,telata, pak vezmou ten rok jako rok výroby...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Majitelé Civic 5D 6G 1.5Vtec vs 1.6 5D nahradne dily...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina