Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 - chyba c.7
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
certaz je teď offline  certaz
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 18:39   Citovat  

Nazdarek,mam problem s moji hondou.Jedna se o motor d15b2 u civicu 5G,92-95.Posledni dobou mam problem se startovanim a taky kolisanim otacek.Vycistil jsem palivove cerpadlo,resp. sitko na nem,dival jsem se taky na stav skrtici klapky-ta nebyla nijak zatentovana,ale ted se mi objevilo i rozsvecovani kontrolky motoru a to behem jizdy nebo nekdy i po nastartovani.Kdyz se kontrolka rozsviti,tak se auto dusi,vubec to proste nejede,musim zastavit,trochu to proslapnout na volnobehu,chcipnout a znovu nastartovat.Po te to uz vetsinou jede normalne.Vyblikal jsem si chybovy kod ECU a ten odpovida chybe cislo 7,cili - chyba u snímače, měřícího úhel sešlápnutí plynového pedálu - škrtící klapky (přerušen, nefunkční).Muze mi nekdo poradit kde ten snimac najdu??Videl bych to asi na vymenu ze?Predpokladam,ze ten snimac bude nejaky spatnoucky a nejak proste vynechava.Diky;)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 19:11   Citovat  

certaz napsal:
Nazdarek,mam problem s moji hondou.Jedna se o motor d15b2 u civicu 5G,92-95.Posledni dobou mam problem se startovanim a taky kolisanim otacek.Vycistil jsem palivove cerpadlo,resp. sitko na nem,dival jsem se taky na stav skrtici klapky-ta nebyla nijak zatentovana,ale ted se mi objevilo i rozsvecovani kontrolky motoru a to behem jizdy nebo nekdy i po nastartovani.Kdyz se kontrolka rozsviti,tak se auto dusi,vubec to proste nejede,musim zastavit,trochu to proslapnout na volnobehu,chcipnout a znovu nastartovat.Po te to uz vetsinou jede normalne.Vyblikal jsem si chybovy kod ECU a ten odpovida chybe cislo 7,cili - chyba u snímače, měřícího úhel sešlápnutí plynového pedálu - škrtící klapky (přerušen, nefunkční).Muze mi nekdo poradit kde ten snimac najdu??Videl bych to asi na vymenu ze?Predpokladam,ze ten snimac bude nejaky spatnoucky a nejak proste vynechava.Diky;)

tu klapku jsi šrouboval ven? co jsi s ní vše dělal? ten snímač plynu je na klapce, nevypojil jsi ho? neupadl od něj káblík? Jestli jsi měl klapku venku, není špatně našroubovaná/není mezi ní smetí a nepřisává falešnej vzduch?
když odpovíš na tohle, určitě někdo chytřejší odpoví Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 19:40   Citovat  

md.doxa napsal:
tu klapku jsi šrouboval ven? co jsi s ní vše dělal? ten snímač plynu je na klapce, nevypojil jsi ho? neupadl od něj káblík? Jestli jsi měl klapku venku, není špatně našroubovaná/není mezi ní smetí a nepřisává falešnej vzduch?
borec je to dobrý

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 19:48   Citovat  

md.doxa napsal:

je to dobrý
Jj, taky si myslím, že nastala chyba při "kontrole" klapky.
Takže se připojuju s žádostí o více informací co jsi všechno s klapkou dělal? Mrk

Paty je teď offline  Paty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 20:13   Citovat  

Sorry že do toho kecám ale kolísání otáček může dělat vyrovnavač otáček,okolo klapky když se podíváš do sání vidíš kanálek a když je klapka zavřená tak tím kanálkem ti to nasává vzduch a je tam servomotorek kterej to vyrovnává a ten když se zanese tak haprujou otáčky,to se mě stalo...stáčí ho vytáhnout a pročistit

0
PříspěvekZaslal: 1.9.2009 , 19:08   Citovat  

No tak tu klapku jsem nemel uplne vydelanou,jen jsem se na ni dival,jestli neni nejaka zanesena a prave s emi zdala v uplne v poho.Jen jsme sundali ten vrch,abychom se k ni dostali,ale nijak jsme ji nekuchali ven.Jinak ten snimac je ze zadu na te klapce?Kamos mi to akorat prostrikl nejakym odmastovadlem bo co to bylo.Ja nevim,on se rype v autech,ja v tom nejsem az tak sbehly.Dali jsme to zpet a nehazelo mi to tu chybu hned,az po nejakych kilometrech to zacalo blbnout.Nevim,budu to muset zitra vykuchat a podivat se na to poradne.Pak dam vedet.Zatim dikes

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2009 , 19:36   Citovat  

certaz napsal:
No tak tu klapku jsem nemel uplne vydelanou,jen jsem se na ni dival,jestli neni nejaka zanesena a prave s emi zdala v uplne v poho.Jen jsme sundali ten vrch,abychom se k ni dostali,ale nijak jsme ji nekuchali ven.Jinak ten snimac je ze zadu na te klapce?Kamos mi to akorat prostrikl nejakym odmastovadlem bo co to bylo.Ja nevim,on se rype v autech,ja v tom nejsem az tak sbehly.Dali jsme to zpet a nehazelo mi to tu chybu hned,az po nejakych kilometrech to zacalo blbnout.Nevim,budu to muset zitra vykuchat a podivat se na to poradne.Pak dam vedet.Zatim dikes
no rpave jak jste sundali vrch, tak to muze byt spatne dotazeny, nebo spatne dolehatz jak si to slozil zpet a uz to nefakci Úsměv kdys to rozdelas zkus to poradne vse skontrolvoat a treba ten vrch a klapku tak tam udelej tesneni z klingeritu treba Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 17:03   Citovat  

Tak jsem to rozdelal.Sundal jsem jen to viko a sitko a vysunul cely ten zlab.V tom problem urcite nebyl,bylo to tam nabastlene v poradku.Jeste otazka,ta skrtici klapka je ta vrchni nebo ta spodni?Ta spodni se vlastne otvira pri seslapnuti plynu.Ktera byva zanesena?Jinak jsem prolezl hadicky a v jedne byla lehce proriznuta-uzka hadicka vedouci z nejakeho "valecku" nachazejiciho se pod palivovym filtrem,vypada to taky jako nejaky filtr,kdyztak mi ujasnete co to je:)).Vedou z toho 2 silnejsi a tato tenka hadicka.A dale byla lehce prodrena sirsi hadicka hned zezadu za tou vrchni klapkou,ktera vede do toho snimace bo kam,jestli to teda je ten snimac te klapky.Obe jsem kousek zastrihnul a dal zpet.Ale problem stale pretrvava.Resetnul jsem ECU,zdalo se to byt v poho,byl jsem to projet,ale pak to zas blbe chytlo a rozsvitila se kontrolka motoru.Samozrejme to zas vyblikava chybu.Jinak je divne,ze tam mam vic otacek nez by melo byt,ukazuje to tak 1000 ot. pri zahratem motoru,sem tam kdyz zastavim to ukazuje tech 800-900,nekdy i min,proste to cele tak divne hapruje.Nebude opravdu spatny ten snimac?

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 - chyba c.7
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina