Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odvzdušnění chladící soustavy - problém
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
djpatrik je teď offline  djpatrik
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 11:34  Naposledy upravil djpatrik dne 5.10.2009 , 14:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj,mám problém s odvzdušněním chladící soustavy P4G (klesají a stoupají otáčky na volnoběh)
Postup přibližně vím - jen pro kontrolu:
Zahřeju motor na provozní teplotu (2x sepnutí ventilátoru)
Vypnu motor
Otevřu víčko chladiče
Zapnu motor a povolím odvzdušnovací šroubek a dolívám vodu a prostě dokud neteče z odvzd.šroubku jen kapalina bez bublinek vzduchu.

Tak a ted ten problém... když povolím odvzdušnovací šroubek,žádná kapaline neteče! je tam sucho! a když trochu doliju na volnoběh vodu tak asi po 10sec voda začíná bublat až stříkat z chladiče (víčko tam v tu chvíly není)... to je vše

Taky jsem si všiml,že i v těch největších mrazech mám auto zahřáte i za minutu,což si myslím je nějak rychle. Nikdy mi ale ukazatel teploty nepřeskočí na víc než 90stupnů.. (že by ukazoval vaření vody),když ale někdy po jízdě otevřu motor tak slyším z přepadové nádobky,hlasité bulbání.. Když zkusím hadice tak jsou normal natlakované.

Dvě podobné témata tady sice na foru jsou,ale nejsou dořešené

Prosím o jakékoliv postřehy a nápady. Popřípadě někdo z Ostravy a okolí kdo by pomohl.. Dík Patrik
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 11:42  Naposledy upravil DrSlimm dne 4.10.2009 , 11:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Prvni co me napadlo je ucpany odvzdusnovaci sroub, protoze jestli lejes dovnitr vodu a z odvzdusnovaku nic neleze, tak je to divne... to mi hlava nebere

(ber to s rezervou, pouzil jsem jen selsky rozum)

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 11:43   Citovat  

já jsem teda u mýho c5g sem za studenýho motoru otevřel víčko chladiče povolil odvzdušnovak a dolil kapalinu dokud netekla šroubkem, pak jsem ho dotáhl uzavřel chladič a nechal zahřát. taky mi kolísal volnoběh a pak to přestalo, a ta voda po zahřátí co bude přebytečna jde do expanzky takže žádný strach.

0
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 12:01   Citovat  

DrSlimm napsal:
Prvni co me napadlo je ucpany odvzdusnovaci sroub, protoze jestli lejes dovnitr vodu a z odvzdusnovaku nic neleze, tak je to divne... to mi hlava nebere

(ber to s rezervou, pouzil jsem jen selsky rozum)

Ano jak jsem psal tento příspěvek mě to taky napadlo a bude to hned první věc co udělám Úsměv ale i tak berte to jako by to nebyl ucpaný ten šroubak.. co by to mohlo být...?? i to ostatní co jsem psal.. dík

Paty je teď offline  Paty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 14:19   Citovat  

ještě bych zkontroloval tlak v potrubí protože v tom musí být určitej přetlak a když není tak voda vře v nižším bodu varu. kvůli tlaku takže víčko na expanzní nádobce může být špatný! Neudrží tlak a potom ubejvá voda když to vaří.. no že se to zahřívá tak bych vytáhl chladič a propral bych ho vapkou ale ne mooc zblízka at ho neposereš, můžou tam být smetí a bordel hmyzu.

0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 12:03   Citovat  

Paty napsal:
ještě bych zkontroloval tlak v potrubí protože v tom musí být určitej přetlak a když není tak voda vře v nižším bodu varu. kvůli tlaku takže víčko na expanzní nádobce může být špatný! Neudrží tlak a potom ubejvá voda když to vaří.. no že se to zahřívá tak bych vytáhl chladič a propral bych ho vapkou ale ne mooc zblízka at ho neposereš, můžou tam být smetí a bordel hmyzu.

CHladič trošku prolíná to je pravda.. ale že by se i přes takové mini dírky ztrácel tlak?

Ještě někdo nějaký postřeh please?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 12:27   Citovat  

djpatrik napsal:
CHladič trošku prolíná to je pravda.. ale že by se i přes takové mini dírky ztrácel tlak?

Ještě někdo nějaký postřeh please?

No tak to je jasný. Dej dokupy chladič (nejlépe vyměň za dobrý) a odvzdušní se to samo a bude po problému. Mrk

0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 12:29   Citovat  

Petr 78 napsal:
No tak to je jasný. Dej dokupy chladič (nejlépe vyměň za dobrý) a odvzdušní se to samo a bude po problému. Mrk

vážně? i přes takové mikroskopické dírky? Může mi to ještě někdo potvrdit? ¨
ono totiž vyměnit znamená 3tis,a to jen proto,že mám dobré nákupky na náhr.díly.. ale i tak je to pro mě ted zrovna hodně..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 12:36   Citovat  

djpatrik napsal:
vážně? i přes takové mikroskopické dírky? Může mi to ještě někdo potvrdit? ¨
ono totiž vyměnit znamená 3tis,a to jen proto,že mám dobré nákupky na náhr.díly.. ale i tak je to pro mě ted zrovna hodně..

to si měl říct že máš děravý chladič, skus vyměnit pro začátek víčko a pak uvidíš jestli máš měnit chladič.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 13:18   Citovat  

Pánové, přečtěte si pořádně co píše nazačátku - leje vodu a neteče mu to povoleným odvzdušňovacím šroubkem. To opravdu není kvůli trošku prolínajícímu chladiči nebo netěsnému víčku expanzní nádobky ...
Já jsem s tekoucím chladičem jezdil rok, pak ho nechal za 500,- opravit a jezdil ještě 2 roky a nikdy jsem takový problém neměl.

Zkoušel jsi ten šroubek úplně vyšroubovat ven ?

0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 13:33   Citovat  

Riccardo napsal:
Pánové, přečtěte si pořádně co píše nazačátku - leje vodu a neteče mu to povoleným odvzdušňovacím šroubkem. To opravdu není kvůli trošku prolínajícímu chladiči nebo netěsnému víčku expanzní nádobky ...
Já jsem s tekoucím chladičem jezdil rok, pak ho nechal za 500,- opravit a jezdil ještě 2 roky a nikdy jsem takový problém neměl.

Zkoušel jsi ten šroubek úplně vyšroubovat ven ?

Zkoušel,je tam sucho a nikde nic.. ještě dneska jak přijdu z práce to zkusím jestli není ucpaný,ikdyž se mi to nezdá,ale aspon at to vyloučíme a napíšu..

Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 14:04   Citovat  

Cau Patriku tak moje preludka uz jezdi Úsměv
Odvzdusneni chladici kapaliny sem delal 2x a pokazde zadny problem. Jedine co hodne lidi zapomina je dat topeni na maximum, jinak ti hned po startu zacne tryskat voda pres otevrene vicko chladice. Ten odvzdusnovaci sroubek povol co to jde, ale pozor pri vypnutem motoru, a kdyz dolivas kapalinu tak cca nekde kdyz hladina doshane vysky tak 1cm pod vickem musi uz zacit tect voda pres ten sroubek, pokud teda nemas auto nejak extremne nakloneny. Pak to jen dotahni a nastartuj motor pri otevreneme vicku a topeni porad na max. a jen dolivej vodu do chladice, bude urcite chvili klesat.

Jinak to kolisani otacek mne to delalo taky, ale problem byl v tom, ze nekdo nechal zbytky stareho tesneni na klapce sani pod tim novym tesnenim a tak se tam prisaval vzduch a ECU z toho byla zmatena a pak zacne kolisat z otackama.

0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 13:40   Citovat  

tak odvzdušnovací šroub není ucpaný ani ta dírka ve které je.. normal se to dá vymontovat a je tam sucho! to mi jako nejde voda do motoru ?? to mi hlava nebere.. jestli mi termotat nesepíná? asi ho rozdělám a vyzkouším v horké vodě..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 13:54   Citovat  

djpatrik napsal:
tak odvzdušnovací šroub není ucpaný ani ta dírka ve které je.. normal se to dá vymontovat a je tam sucho! to mi jako nejde voda do motoru ?? to mi hlava nebere.. jestli mi termotat nesepíná? asi ho rozdělám a vyzkouším v horké vodě..

a doleješ tu vodu na maximum???nebo leješ do nekonečna??

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 15:23   Citovat  

ahoj podle toho co pises bych rek ze to bude termostat, vodni pumpa nebo tesneni pod hlavou.
tesneni poznas jednoduse bubla uz par vterin po startu kdyz je motor jeste chladnej a nema tam co varit. postavil bych to cumakem do prudkyho kopce otevrel chladic dolil nastartoval a proturoval jestli to bude bublat, strikat, nebo se voda v chladici ani nehne

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odvzdušnění chladící soustavy - problém
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina