Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přehřívaní hondy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Bartek je teď offline  Bartek
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 12:33   Citovat  

Prosím mohl by někdo pomoct s problémem přehřívaní Hondy civic 1996 (D16Y3) made in UK?
Byl jsem u mechanika a nechal skontrovat celý vodní system. Nově ovzdušněné, proplachnutý chladič, termostat propouští a nezasekavá. Pak jsem provedl ostrý jizdy do 6tis a motor normalně držel teplotu. Ujel jsem 200km z plně naloženým a nic se nestalo. Ale dnes po ujetí asi 80km (plně naloženo) normalní jizdou do 3-4tisic jse začalo auto přehřívat a šla teplota až červenýmu. A mělo se problem uchladit na křižovatce. Ale mezi servisem a dneškem jsem ujel 1500-2000km a žadný problém.

1. Mechanik mi tvrdí že těsnění pod hlavou nebo hlava prasklá. Ale voda se vyloženě nestrací a mám za studena dolito až MAX v nadržce. Olej ve vodě není.
2. Zasekává se termostat a musím koupit nový.
3. blbne sahara? zapne se jen když auto stojí z vypnutým motorem.
4.????

Ma někdo nějaký napad jak to vyřešit? Děkuju za jakoukoliv radu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 12:38   Citovat  

Ucpanej chladic? Velmi šťastný tohle me dela CRXko veteranek ... kdyz jezdim po meste, nebo ho vytahnu na ostrejsi jizdu, nebo v Praze kolona, tak NIC a vpohode..a jakmile jedu po dalnici, tak spatne a pomerne hodne se prehrejva KO Bohuzel je to prorostlej chladic (auto dlouho stalo) a resit to tedy budu az po zime.. je to dobrý

celkove pokud se ti voda nevytraci, tak mechanik rika kraviny...termostat taky nemyslim, ikdyz tim nic nezkazis a vymenou udelas jen dobre (je to spotrebni vec a stoji to par korunek)

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 12:46   Citovat  

Díky za radu. Zkusím teda ten termostat. Chladič prej vypadá jak nový když ho promivaly. Co stojí nový chladič?

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 13:26   Citovat  

Jsou 2 ruzny veci, kdyz se auto hreje jen pri vysoky rychlosti na dalnici (pri naporu vzduchu) a kdyz se ma problem uchladit v kolonach na krizovatce, coz je tenhle pripad. Vymenil bych termostat, ten stoji par korun (cca 200 Kc?) a hlavne jeste sledoval tu Saharu, jestli spina jak ma a jestli voda, kdyz neubyva, taky cirkuluje jak ma, tzn.jestli si ji chladic pri zchladnuti auta nasaje zpatky z expansky a je tam podtlak jak ma bejt..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 16:29   Citovat  

Taky doporučuju vyměnit termostat, pořádně odvzdušnit a mělo by to být v pohodě.
Zkoušel si šahat na spodní a horní hadici co vede do chladiče, když se to přehřívalo? Byly obě stejně horký?

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 17:28   Citovat  

Vrchni trubka byla tak horká že ani ruka nešla udržet . A ta spodní byla mín. Takže by to měl chladič dobře chladit. Obědnám ten termostat a uvídí se. Sahara má nějaký čidlo které ovladá zap/vyp.? Protože jsi nejsem vedom že by na staní na křižovatce se spinala nebo ne. Protože kdyby spinala tak by snad neměl byt problem uchladit ne? Že když tak i to bych obědnal.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 18:04   Citovat  

a ty hadice co vedou z/do chladiče jsou tvrdý když je to ohřáty??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 19:04   Citovat  

Bartek napsal:
Vrchni trubka byla tak horká že ani ruka nešla udržet . A ta spodní byla mín. Takže by to měl chladič dobře chladit. Obědnám ten termostat a uvídí se. Sahara má nějaký čidlo které ovladá zap/vyp.? Protože jsi nejsem vedom že by na staní na křižovatce se spinala nebo ne. Protože kdyby spinala tak by snad neměl byt problem uchladit ne? Že když tak i to bych obědnal.

No tak to je jasný. Zasekává se ti termostat a někdy zůstává zavřený i když je motor ohřátej.
Takže novej termostat a je spraveno. Mrk
Holt ani Honda nemá dokonalý termostaty (nevydrží věčně).

A spínač sahary je to čidlo na tělese temostatu (jakoby za motorem, pod rozdělovačem).

0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 9:18   Citovat  

Ahoj tak se po delší době opět hlasím o pomoc. Takže termostat za 300kč vyměněn a radně ovzdušněno. A byl do dneška klid. Dneska zase 80km v pěti lidech a ke konci cesty (ve městě) už mi zas litala teplota. Takže by další zavada na čidlu sahary? neví někdo co to stojí? 500Kč ? Jinak auto už má nalitano 222000 a asi podle papiru nebyla dělaná vodní pumpa (1000kč?). Tak mě napadlo jestli ta by ještě nemohla zlobit. Prosím o radu. Byla by škoda ten motor uvařit když je v dobrý kondici a nežere olej.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 13:31   Citovat  

Bartek napsal:
Ahoj tak se po delší době opět hlasím o pomoc. Takže termostat za 300kč vyměněn a radně ovzdušněno. A byl do dneška klid. Dneska zase 80km v pěti lidech a ke konci cesty (ve městě) už mi zas litala teplota. Takže by další zavada na čidlu sahary? neví někdo co to stojí? 500Kč ? Jinak auto už má nalitano 222000 a asi podle papiru nebyla dělaná vodní pumpa (1000kč?). Tak mě napadlo jestli ta by ještě nemohla zlobit. Prosím o radu. Byla by škoda ten motor uvařit když je v dobrý kondici a nežere olej.

U vodní pumpy závadu nehledej. Jediná závada vodní pumpy je, že se opotřebí její ložisko a ona začne prosakovat. Ale ani v tomto případě se to neprojeví na horším chlazení motoru.
A když ti teplota vylétla nahoru, tak sahara nesepla? Šahal jsi na na hadice k chladiči? Jestli byly stejně teplé?
Nemizí ti chladící kapalina?

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 15:22   Citovat  

ked ti to zacne blbnut, tak zastav, pootvor expansku a pozeraj, ci ti nebublinkuje a ci sa ti nezdvihla hladina v expanske.
a ako uz bolo pisane, pozri, ci si to natiahne spat vodu z expansky do chladica ked vychladne. nechaj motor vychladnut cez noc a rano otvor viecko chladica, voda musi byt az po vrch lebo ak si to nepotiahlo z expansky, tak je problem bud vo viecku, chladici alebo tesnenie pod hlavou (dost casty pripad, da sa to testnut tlakovou skuskou).

btw: ked ti ide teplota hore tak skus zastat a pozri ci to vtedy kuri, lebo vacsinou ked je problem s tesnenim/hlavou, tak na volnobeh napriek zvysenej teplote nechce poriadne kurit...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 15:26   Citovat  

Mně tohle dělalo víčko...

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 16:22   Citovat  

co chladič, je OK?
mě na C6G takhle blbnul chladič a za pár měsíců začal prosakovat, ve městě a v kolonách se teplota držela v pohodě, ale jak jsem jel po dálnici tak teplota lezla nahoru, dolů jsem jí srazil jen zapnutím topení na plno-takže jsem vždy z jízdy po dálnici byl komplet mokrej Velmi šťastný
vyměnil jsem chladič (3200,-) a byl klid - druhý C6G topil i ve městě, taky KO chladič (oboje 1,4 55 a 66kW)

qasper je teď offline  qasper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 17:24   Citovat  

měl sem taky ten problém Úsměv vyměnil sem chladič a bylo to v pohodě a při tý výměně sem ještě zjistil, že ten co sem tam měl nebyl origo a byl menší to mi hlava nebere Tak to valím bulvy

0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 22:02   Citovat  

Hadice jsou obě dvě stejné horké až jsme se pomalu popapil a jsou tvrdé. Zitra uvidím kam zmizí voda v hladiči a expanzce. Ale tento problem řešil termostat. Dneska zas v koloně lital ukazatel ale ne uplně k červenému. Že by s vyfuku šlo hodně kouře to taky ne.

Sahara: Mohl by mi prosím někdo vysvětlit kdy ma zap/vyp? tady na foru jsme si četl že se zap. jen z otočeným kličem a nenastartovaný motor. Což mi přijde jako blbost. Měl by zap i v koloně s nastartovaným motorem ne? a to se neděje. Pořad to vydím na to čidlo sahary.

A 3000 za nový chladič se mi nechce moc davat. Když neteče a je krasně čistý.

Vičko bych taky možna vyděl za problem. Kolem něj je to torchu kapičkama poprskany. Takže packy trochu víc zohnout?

A těsnění to asi taky není protože to vubec neprská do otevřené expanzky.
Díky za jakýkoliv rady.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2009 , 22:24   Citovat  

Bartek napsal:
A těsnění to asi taky není protože to vubec neprská do otevřené expanzky.

co znamena neprska ?
stupla hladina v expanske ?
podla mna ano, otazka je, kolko zase klesne ked sa uplne vychladi motor, musi vsetko co stuplo vratit do chladica.
takze rano otvor chladic a pozri, ci je tam voda az po vrch.

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 0:39   Citovat  

Petr 78 napsal:
U vodní pumpy závadu nehledej. Jediná závada vodní pumpy je, že se opotřebí její ložisko a ona začne prosakovat. Ale ani v tomto případě se to neprojeví na horším chlazení motoru.
A když ti teplota vylétla nahoru, tak sahara nesepla? Šahal jsi na na hadice k chladiči? Jestli byly stejně teplé?

jednou sem viděl velkej maras a to byla pumpa kde chyběli asi 3 lopatky ( prostě zmizeli) a auto nechladilo

0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 16:22   Citovat  

vti [906team] napsal:
co znamena neprska ?
stupla hladina v expanske ?
podla mna ano, otazka je, kolko zase klesne ked sa uplne vychladi motor, musi vsetko co stuplo vratit do chladica.
takze rano otvor chladic a pozri, ci je tam voda az po vrch.

Tak co voda vystoupí nad MAX v expanze tak po vychladnutí se vratí do chladiče až po víčko. A voda se nějak nestrací.
Bylo mi řečeno že když by bylo těsnění pod hlavou tak by šli bubliny do expanzky což se neděje.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 16:43   Citovat  

Bartek napsal:
Tak co voda vystoupí nad MAX v expanze tak po vychladnutí se vratí do chladiče až po víčko. A voda se nějak nestrací.
Bylo mi řečeno že když by bylo těsnění pod hlavou tak by šli bubliny do expanzky což se neděje.

tak to vidim na chladic.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 20:22   Citovat  

Petr 78 napsal:

Já když jsem měl to samé auto co Bartek tak jsem měl stejný problém nešlo to uchladit a pořád jsem nevěděl proč ani mechanik nevěděl co tomu je. Pak jsme na to přišli vodní pumpa vždy jak se to zahřálo tak pumpa propustila vodu nebylo to hodně a motor to vždy odpařil tak to nebylo poznat. Vyměnila se pumpa a v pohodě

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2009 , 13:30   Citovat  

optimas napsal:
Já když jsem měl to samé auto co Bartek tak jsem měl stejný problém nešlo to uchladit a pořád jsem nevěděl proč ani mechanik nevěděl co tomu je. Pak jsme na to přišli vodní pumpa vždy jak se to zahřálo tak pumpa propustila vodu nebylo to hodně a motor to vždy odpařil tak to nebylo poznat. Vyměnila se pumpa a v pohodě

Jestli to nesouviselo s tím, že tou netěsností se tam dostával vzduch a chladící systém byl zavzdušněný. Pak chlazení nefunguje jak má.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2009 , 17:38   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jestli to nesouviselo s tím, že tou netěsností se tam dostával vzduch a chladící systém byl zavzdušněný. Pak chlazení nefunguje jak má.

Ne ne ,pak už jsem musel dolívat i vodu a jak jsem ji už dolil tak jsem jezdil dál ručička byla ok dokud se voda nezahřála pak začala ručička stoupat až k červenému a těsnění co je kolem hřídele pumpy neudrželo ten tlak vytvořený v chladicím systému a prupustilo vodu. Voda se opět dolila a zase se jezdilo až to zase pumpa neudržela měl jsem mokrou i tu izolaci na kapotě ze spoda ,ale ze začátku to nešlo poznat že to propouští pumpa až po čase. Jestli ji taky nemá chytlou a začíná mu to takhle pak se to zhorší ,ale to je jenom kdyby jestli atd. kdoví co s tím je každopádně bych sledoval vodu jestli se neztrácí

Nio je teď offline  Nio
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 3:32   Citovat  

Petr 78 napsal:

cože? Tak to koukám! jako že by byl v chladícím systému menší tlak než je tlak vzduchu? Tomu nevěříš doufám

Jinak k tématu: Mechanik kterej protáhne chladič tím že napojí hadici a prožene chladičem vodu nic nezmění na tom,že jeho žebra jsou tenká a po deseti letech na výměnu.Tím jeho testem nezjistí nic.Pokut změřil termostat a systém má čerpadlo OK tak dej nový chladič a vše bude chladit bezproblémů Mrk No a samozřejmě to chce otestovat funkci sahary.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 5:06   Citovat  

vodní kámen to je prevít....tady pomůže jedině calgonit
nebo přidat tůůůrbooo tudy odkaz
ale není nad zlatej českej ocet to mi hlava nebere

juturn je teď offline  juturn
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 16:50   Citovat  

Taky ted resim problem z prehrivanim ale navic mne to i obcas netopi,jednou topi jednou zase ne.Kdyz to topi tak se teplota drzi normalne ale v dobe kdy auto netopi tak i toplota je vysoka. Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přehřívaní hondy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina