Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
točí pomálu, dusí se?C5G (D15B2)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2009 , 20:47   Citovat  

zdravím řešim tu problem s zrychlenim. de o to že kdyš jedu v kliu na dvojku cca 2500otáček, a šlápnu plyn na podlahu tak auto neodstartuje hned ale pomálu zvedá rychlo jako by ho něco dusilo a nepustilo ho to hned vytočit, jakmyle se dostane nad 3500 otáček tak auto nejednou oživýa zvedá otáčky už krásne to mi hlava nebere vrtá mi to halvou a newim co filtr saní?? ucpanej vejfuk? katalizátor? nemáte stim nikdo skušenost bo už ste to nikdo řešil tuten problem? potřebuju to nějak vyřešit:( se mi to tak nelibý kdyš nemužu vytočit kdyš chci já ale kdyš chce auto:(

za každou pomoc a radu moc děkuji přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2009 , 21:27   Citovat  

Aliin napsal:
zdravím řešim tu problem s zrychlenim. de o to že kdyš jedu v kliu na dvojku cca 2500otáček, a šlápnu plyn na podlahu tak auto neodstartuje hned ale pomálu zvedá rychlo jako by ho něco dusilo a nepustilo ho to hned vytočit, jakmyle se dostane nad 3500 otáček tak auto nejednou oživýa zvedá otáčky už krásne to mi hlava nebere vrtá mi to halvou a newim co filtr saní?? ucpanej vejfuk? katalizátor? nemáte stim nikdo skušenost bo už ste to nikdo řešil tuten problem? potřebuju to nějak vyřešit:( se mi to tak nelibý kdyš nemužu vytočit kdyš chci já ale kdyš chce auto:(

za každou pomoc a radu moc děkuji přátele

Jako nevím,Hondy jsou vesměs vysokootáčkový motory podle mě a zrychlovat z 2,5 tis není asi nej.. co takle podřadit a šlápnout na to?? hm?? Nebo si pořídit nějakou Turbo ropu,ta se ti sebere i z 1000 ot.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2009 , 22:18   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Jako nevím,Hondy jsou vesměs vysokootáčkový motory podle mě a zrychlovat z 2,5 tis není asi nej.. co takle podřadit a šlápnout na to?? hm?? Nebo si pořídit nějakou Turbo ropu,ta se ti sebere i z 1000 ot.

čeče to asi slyšet nechtěl.
co palivový filtr v jakym je stavu?? svíčky, kabely neprobíjí? víčko rozdělovače???

jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2009 , 22:27   Citovat  

klasická otázka milionkrát rozebíraná zde na foru....co se týče tak na nízký otážky pomáhá poloha a stav rozdělovače,ale ruku do ohně za to nedam,prostě někde sem četl,že to tak je a prostě do 2000 se to zakucká pak to jede normálně....

R4ZoRCiviC je teď offline  R4ZoRCiviC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2009 , 1:33   Citovat  

mám ten samej motor...řešil sem ten samej problem a postupoval jsem postupně palivovej filrt,svíčky rozdělovač kabely,vejfuk,filtr vzduchovej čerpadlo...nakonec díky montymu(za což sem mu nesmírně vděčnej) se přišlo na to že sem měl skočený rozvody o zub kuky kuk nic přijemnýho..do té doby to dělalo jak říkáš dusilo se to nejelo to a akcelerovalo to velmi pomalu...s rozdílem že sem to dělo jen do 2000ot/min ...pak jsem si řekl že to je to pošahaný nepovedený "dual injection" a že od 1.5tky nemužu čekat zázraky...až do doby kdy se rozvody presadily správně a nastavil předstih správně díky Montymu Honda je to dobrý ted už to jede parádně na 1.5tku myslím až dostatečně...ale v nejbližší době po vánocích asi koupím díly na swap a fláknu tam 4bod...přidaj se koníky a co sem četl na foru a mrkal na videjka tak to jede o poznání líp i od spodu...totež radím i tobě:)jinak postupuj od toho nejdostupnějšího a nejlevnějšího...ja si takhle postupně koupil většinu věcí novejch...všechno je k něčemu dobrýÚsměv hodně štěstí

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2009 , 11:25   Citovat  

no asi se kouknu rovnou na ty rozvody:( a potom filtry atd díky všem přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2009 , 12:15   Citovat  

nemuže to ebjt vejfukem? nikde ucpanej? to sem měl totiž u 4g to mi hlava nebere

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2009 , 12:43   Citovat  

Aliin napsal:
nemuže to ebjt vejfukem? nikde ucpanej? to sem měl totiž u 4g to mi hlava nebere

jestli máš někde pletenec tak je to možný, nebo neorigo výfuk.kamoš měl pro 1.3 a taky se mu dusil civa.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 21:39   Citovat  

sablos napsal:
jestli máš někde pletenec tak je to možný, nebo neorigo výfuk.kamoš měl pro 1.3 a taky se mu dusil civa.

pletenec neni to mi hlava nebere

ale dnes se se v motoru něco šťouchal měl sem ho teda nastartovanej newim ted přesně na co jsem šáhl jestly kabely nebo něco poblíž zapalovacích kabelu a dostal sme pecku zabrnila mi celá ruka a byl sem stoho pos*anej. nebude problem někde tam?

jinak rozdělovač je nový,a zapalovací kabely taky se zdají být nové, tak už sem auto pořídil.

zase problem> kdyš stojim na místě auto beží an volnoběch a sešlápnu narád plyn až na podlahu tak auto se strašně zadusí a má už tendenci chcípnout. takže je mi to nějaká divné to mi hlava nebere

spíš bych potřeboval nikoho kdo torochu v tom dělá a mohl by mít tušení nevíte o někom kolem PLZNě? diky je to dobrý

ian je teď offline  ian
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 21:45   Citovat  

a co jednotka hlasí ti nějakou chybu ? mě se dělo neco podobnýho ale to jsem měl blbě nastavenou polohu 1. válce

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 21:49   Citovat  

ian napsal:
a co jednotka hlasí ti nějakou chybu ? mě se dělo neco podobnýho ale to jsem měl blbě nastavenou polohu 1. válce

ne nic mi nehlási
na to sem taky čučel kuky kuk

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 22:00   Citovat  

1.
Zajdi si někam kde mají stroboskop s digitálním nasavením předstihu. Když nastavíš 0 tak musíš přesně vidět TDC a když nastavíš doporučený předstih tak musíš vidět BTDC značku. Pokud je to vpořádku, tak jako že tomu moc nerozumím, tak bych si dovolil tvrdit, že řemen přeskočený není.

2. Zkus ten chcíplý stav překonat plným plynem. Jestli to pomůže, je to nakopnutá lambda (brzy odejde úplně)

3. Jestli máš nějaké řízení množství vzduchu (IACV, EACV), tak ho vyndej a pořádně pročisti (sprej na EGR ventily)

4. Zkontroluj klapku a když tak vyčisti.

Jeslti ti to nepomůže tak sežeru šneka Velmi šťastný

... k těm kabelům - když na ně špatně zatlačíš, tak ti do ruky probijou, už jsembyl taky pokopán
... k výfuku: podle mně kdyby to bylo výfukem, tak se to projeví v celém spektru otáček

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 22:15   Citovat  

Riccardo napsal:
1.
Zajdi si někam kde mají stroboskop s digitálním nasavením předstihu. Když nastavíš 0 tak musíš přesně vidět TDC a když nastavíš doporučený předstih tak musíš vidět BTDC značku. Pokud je to vpořádku, tak jako že tomu moc nerozumím, tak bych si dovolil tvrdit, že řemen přeskočený není.

2. Zkus ten chcíplý stav překonat plným plynem. Jestli to pomůže, je to nakopnutá lambda (brzy odejde úplně)

3. Jestli máš nějaké řízení množství vzduchu (IACV, EACV), tak ho vyndej a pořádně pročisti (sprej na EGR ventily)

4. Zkontroluj klapku a když tak vyčisti.

Jeslti ti to nepomůže tak sežeru šneka Velmi šťastný

... k těm kabelům - když na ně špatně zatlačíš, tak ti do ruky probijou, už jsembyl taky pokopán
... k výfuku: podle mně kdyby to bylo výfukem, tak se to projeví v celém spektru otáček

výfuk už sem taky vyloučil, určitě to bude od někud od motoru, zatim budu řešit určitě ty rozvody kdo dělal před tim, protože sou nejspíše taky nově dělaný a kouknu an ten předstih. neham to nikde pořádně nastavit. jinak mi taky fakt nic nenapadá.

ldyš sešpápnu ten plyn jak povídáš, tak nevyhraju auto si zvyšuje otáčky podle sebe.. až pak najednou cca od 3500 otáček oživý.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 0:12   Citovat  

Aliin napsal:
výfuk už sem taky vyloučil, určitě to bude od někud od motoru, zatim budu řešit určitě ty rozvody kdo dělal před tim, protože sou nejspíše taky nově dělaný a kouknu na ten předstih. neham to nikde pořádně nastavit. jinak mi taky fakt nic nenapadá.

ldyš sešpápnu ten plyn jak povídáš, tak nevyhraju auto si zvyšuje otáčky podle sebe.. až pak najednou cca od 3500 otáček oživý.

Tak to na lambdu nevypadá, spíš dodávka vzduchu - tipuju ten EACV. Čistit by se stejně občas měl - řekl bych tak 1 x za 100tis.
S tím předstihem si nech zkontrolovat taky tu polohu řemene. Myslím, že digitální stroboskop by to měl zvládnout. Já ho mám a je to jednoduché.

Obsah fóra Honda-club.cz   
točí pomálu, dusí se?C5G (D15B2)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina