Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Casomira
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2007 , 14:47   Citovat  

Koukal sem ze na Honday 07 ste meli casomiru nejspis tu od H-fans?

Odkaz

Zajima mne jake tam jsou pouzite senzory, predpokladam ze nejake opto snimace, mozna infra? Optosnimace maji obvykle kratky dosah a kdyz je okolo moc svetla tak to neni moc spolehlive. A laserove jsou uz cenove docela vysoko. Start je asi jen na zelene svetlo nebo u startu jsou taky sniamce? Kdyby nahodou nekdo vedel neco blizsiho tak by mne to pomohlo jelikoz bude treba neco zbastlit...
Profi casomiry budou zrejmne fungovat bud s indukcni smyckou zabudovanou nekde v draze nebo spis nejaky radiovy vysilac s uzkym rozptylem.. zatim sem moc netu nenasel Smutný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 19:45   Citovat  

jednoduchej senzor se da udelat z gumovy hadicky asi 2m dlouhy kterou na jednom konci zaslepis a na druhym konci das malinkej mekkej balonek z nejakyho kapatka kterej pri prejetim hadice kolem zmackne mikrospinac mravenec podobny hadicovy senzory jsem videl na silnici asi na pocitani aut

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 19:54   Citovat  

Frik napsal:
Koukal sem ze na Honday 07 ste meli casomiru nejspis tu od H-fans?

Zajima mne jake tam jsou pouzite senzory, predpokladam ze nejake opto snimace, mozna infra? Optosnimace maji obvykle kratky dosah a kdyz je okolo moc svetla tak to neni moc spolehlive. A laserove jsou uz cenove docela vysoko. Start je asi jen na zelene svetlo nebo u startu jsou taky sniamce? Kdyby nahodou nekdo vedel neco blizsiho tak by mne to pomohlo jelikoz bude treba neco zbastlit...
Profi casomiry budou zrejmne fungovat bud s indukcni smyckou zabudovanou nekde v draze nebo spis nejaky radiovy vysilac s uzkym rozptylem.. zatim sem moc netu nenasel Smutný

Honda jj. H-fans. a hele to je moje šiška :music:

tudy ta co vidiš, je startovni senz, cilovy senz, semafor. tzn meri to i reakční čas OK a je to fotobunka tušim . Dark by ti řek víc asi Nápad je tu!

mravenec o časomíře taky přemejšlíme. o nečem luxusnějšim, že dáme do kupy . když už , tak už ...

Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 10:25   Citovat  

No gumova hadicka, mne teda nenapadla, ale obavam se ze pri stylu nektrerych jezdcu by byla asi brzy na maderu Úsměv

Co se tyka snimace, tak to vidim asi na ten laser s optikou, neni tak drahy a dosah vic nez je treba, akorat bude problem s montazi cidel, aby se dal snadno paprsek nasmerovat pres odrazku zpatky na snimac a bylo to odolne proti otresum, vetru atd..

Taky uvazuju uz o sofistikovanejsim reseni, takze reakcni doba + cilova rychlost atd. to uz bude umet taky + semafory a zobrazeni casomiry na velke LED segmentovky.

BTW 400m sprinty a treba 5 drah, jak to resili na Mimoni s kabelama? Úsměv To je docela balik... Úsměv

petrveit je teď offline  petrveit
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2007 , 21:37   Citovat  

Časomíra je mojí konstrukce, takže pár info: čidla jsou ve všech případech infra vysílače/přijímače. Na startu se měří i reakční doba pomocí startovacích čidel, tj. k dispozici je čas reakce od bliknutí zelené, čistý čas průjezdu a celkový čas včetně reakce. Pokud by si Standa se Schumim ihned po příjezdu na poslední Komárovice nedali po dráze snad 5x slalom mezi kužely, kde ležel kabel, snad by startovací čidla fungovala i nadále Bueee . Bohužel, 50 přejetí Civicem ve smyku UTP kabel nepřežije ani kdyby se moc snažil. Pokud by vše bylo funkční, časomíra se ovládá ze startu, tj. i semafor je pár metrů za startem a vše je lépe vidět, časy se dají ihned hlásit do mikrofonu atd. Ač mám Hondy rád, do 400m kabelu již znovu investovat nehodlám (díky Johnymu, že původní byl gratis Mrk ).

Jinak hoši, nápad s hadicí a balónkem mě rozesmál ... nemáme náhodou skoro rok 2008?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Casomira
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina