Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
"chrastění" svodů B16a2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 10:33   Citovat  

Tak ma dotaz, hledal jsem v diskuzích ale nenašel co potřebuji, problém takový, mám dané sportovní svody 4-1 na b16a2 a když přidám plyn tak se jakoby "rozrezonují" nevím jak to přesně popsat, prostě když mám málo plynu a otáčky stoupají pomalu tak to ani moc nedrnčí , ale jakmile tomu naložím tak to pod autem nehorázně chrastí

A teť co jsem stihl vyzkoumat, vlezl pod auto odpojil celou vyfukovou soustavu, nechal připojené jen ty svody a "bouchnul" jsem do nich rukou a to chrastění(cinkání) je slyšet ale přijde mi to že to sliším práve od příruby jak se spojují všechny čtyři trubky ze svodů do "jedné"

Neměl jsem je sundané ale co by v nich mohlo chrastit? nesetkla se s tím někdo?když sedím v atě tak ten kravál je otřesnej a jde práve od podlahy(pod palubovkou)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Skylinee je teď offline  Skylinee
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 12:21   Citovat  

hmm co by to mohlo být? zkusil bych je sundat a třeba profouknout vzduchem jestli tam něco není.. ale to je asi kravina :)jinak mě nic nenapadá...jsou přeci průchozí ne? leda by povolil nějakej svár v tom spoji a drnčelo to...

EDIT: mě tam nic nedrnčí Velmi šťastný

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 12:30   Citovat  

A ses si jistej, ze to je primo z tech svodu a ne z nejake jine casti vyfukove soustavy?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 13:45   Citovat  

no vse sem odpojil a nechal pripojene jen ty svody.... nastartoval a chrastilo to, jeste jsem si vzal hadr a zkusil je drzet a zda se mi ze se to malinko ztisilo ale porad nechapu to ze kdyz do nich bouchnu tak v nich chrasti Smutný

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 15:21   Citovat  

Nemáš povolený ten plechový držáček na dva šroubky pod motorem, co drží svody u katu, případně úplně odpojený? Ten umí taky dobře vibrovat.

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 15:27   Citovat  

Já bych to viděl na "cinkání" jednotlivých větví mezi sebou následkem částečného pohlcování rezonancí přenášejících se od motoru. Origo svody jsou litinové pokud se nepletu. Litina jako taková je mohutná a hlavně váží o hodně víc než tvé (předpokládám aftermarketové = tenkostěnné = lehoučké svody. Pak už jen stačí aby byly mezi větvema nedostatečné mezery + teplotní roztažnost kovů a cinkání/rachotění je na světě. Být tebou tak jednotlivé větve od sebe oddělím provizorně "vymezovací" Tkaninou a pak bych řešil dál. Pokud ti oddělení větví (třeba mokrým hadrem) pomůže - pak bych to finálně vyřešil thermo páskou. Je taky možné , že s tím má co do činění nějaký nedokonalý svár , ale to by jsi už zaznamenal jinak...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 17:25   Citovat  

Maggoth95 napsal:
Já bych to viděl na "cinkání" jednotlivých větví mezi sebou následkem částečného pohlcování rezonancí přenášejících se od motoru. Origo svody jsou litinové pokud se nepletu. Litina jako taková je mohutná a hlavně váží o hodně víc než tvé (předpokládám aftermarketové = tenkostěnné = lehoučké svody. Pak už jen stačí aby byly mezi větvema nedostatečné mezery + teplotní roztažnost kovů a cinkání/rachotění je na světě. Být tebou tak jednotlivé větve od sebe oddělím provizorně "vymezovací" Tkaninou a pak bych řešil dál. Pokud ti oddělení větví (třeba mokrým hadrem) pomůže - pak bych to finálně vyřešil thermo páskou. Je taky možné , že s tím má co do činění nějaký nedokonalý svár , ale to by jsi už zaznamenal jinak...

takovou odpověď jsem potřeboval je to dobrý , dneska budu mít ještě k dispozici origo litinové svody, tak je tam na zkoušku vrazím a tyhle pořádně prohlédnu, s tou thermo paskou uz mi to take bylo porazeno.ty svody jsou nejspiše made in xxx ,ale uvidím až je sundám kolik budou vážit

Btw: katalizator je odstraněn a právě mi je divné že ty svody nejsou nikde přidělané, jen na "motor" a dole na vyfuk, že není ještě někde nějaký držák to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 20:11   Citovat  

Podívej accorda jsem nikdy rozdělaného neměl , ale myslím , že by tam určitě měl být takový pomocný držáček na svody. Měl by se nacházet nějakých + - 20 cm od "výfukové" (katalysátorové) příruby. Chtělo by to fotku zespoda.

Skylinee je teď offline  Skylinee
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 21:14   Citovat  

Maggoth95 napsal:
Podívej accorda jsem nikdy rozdělaného neměl , ale myslím , že by tam určitě měl být takový pomocný držáček na svody. Měl by se nacházet nějakých + - 20 cm od "výfukové" (katalysátorové) příruby. Chtělo by to fotku zespoda.

ale to je u B16A2 Mrk

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 21:17   Citovat  

Maggoth95 napsal:

Nerezové svody tento držák většinou nemají. Zřejmě ho nepotřebují právě proto, že jsou oproti litinovým lehoučké.
Já ale tenkrát moje SRS 4-1 svody tímto držákem pro jistotu dodatečně vybavil.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 21:25  Naposledy upravil Maggoth dne 13.5.2010 , 21:31, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Nerezové svody tento držák většinou nemají. Zřejmě ho nepotřebují právě proto, že jsou oproti litinovým lehoučké.
Já ale tenkrát moje SRS 4-1 svody tímto držákem pro jistotu dodatečně vybavil.

Mám nerezové svody 4-2-1 jak vidno a světe div se - držák mají.

DSC00803.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC00803.JPG, 206.06 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 21:27   Citovat  

Skylinee napsal:
ale to je u B16A2 Mrk

Ok - beru zpět. Koukal jsem do avataru... No tím je to jednodušší.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 21:43   Citovat  

Maggoth95 napsal:

No jo ale tohle nejsou svody za 6000,-
Samozřejmě že kvalitní svody ten držák mají a asi by tam měl být.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 21:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
No jo ale tohle nejsou svody za 6000,-
Samozřejmě že kvalitní svody ten držák mají a asi by tam měl být.

Ok.... Chtělo by to fotku těch svodů. Počkám si až se zakladatel diskuze ozve s novými poznatky...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 6:46   Citovat  

Tak držák tam žádný není Smutný včera večer jsem si vypujčil origo litinové svody, tak o víkendu nainstaluju a nafotím ty "laděné" každopádně si myslím že právě u 4-2-1 by to chrastění ani nebylo, přece jen ten "souběh" tam je po dvojicích, ale co mi večer bylo řečeno od lulina tak ten rachot není tak hroznej, ale mne to prostě vadí.
Jen tedy doufám že to opravdu chrastějí ty svody.

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 10:15   Citovat  

nejprve bych poradne prohlid svary... mohlo se stat ze nekde nejakej polevil to mi hlava nebere (ale to je mala pravdepodobnost)..pak bych nechal dodatecne pridelat nejakej drzak..precjen se to pak nebude celou vahou opirat jen na 2 mistech .. a nasledne bych zkontroloval a dotah poradne vsechny srouby na vsech prirubach a i kolem vyfukovy soustavy.. no a jestli to bude delat i pak tak to uz je otazka motoru a primo tech svodu (muzoumit treba malinko jinej prumer v urcitym miste neboh vetsi ci mensi ohyb a na takovem to motoru to proste bude drncet) pak otazka jestli si tam ty parohy nechas nebo ne Mrk svatoušek kazdopadne kdyby to delalo i pak zkusil bych si pujcit nekde jiny a uvidis jestli to bude delat dal ?) je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 10:18   Citovat  

jinak nemusi to byt jen svodama ...ja si shodou okolnosti stavim ted cely vyfukovy potrubi sam a i kdyz tam zatim jsou original svody tak se mi stalo ze na plne pruchozi roure to zacne drncet taky...a poradne.. ovsem ja jdu za vykonem ne za zvukem takze mi to nevadi:) Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 10:22   Citovat  

Maggoth95 napsal:

prozradis mi od jakeho vyrobce jsou ty svody na obrazku???... koukal jsem na par srovnavacich testu svodu a tyhle vypadaj jak jedny od mugenu a nebo high techy.?? ovsem to uz jsou pekny penize tak nwm to mi hlava nebere diky je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 10:27   Citovat  

taky me napadlo jestli tam "neupadl" nejaky svar, ale to by asi tim tlakem vyletlo ven ne? mel sem prave nastartovano jen s tema svodama a nic nelitalo... ale je pravda ze v rozmezi cca 3-4 tis/ot to takrka zadny kraval nedela

nevim jestli ty svody neco (koně) dělaj nebo ne, zkusim origo a pokud to bude stejne tak tam necham origo a bude.

Ten drzak uz mne napadl, neni problem si ho v praci navarit ale jestli by to extra pomohlo netusim, mozna držák+thermopaska = uspěch, ještě uvidím.

edit: cekal sem ze se ozve par lidi ze jim to taky delalo, a koukam ze sem pomalu sam Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 6:34   Citovat  

Takze provedeny nasledujici kroky, sundane svody, to co sem tam slysel chrastit je lambda, ale ta na to nema vubec zadny vlvil, dal jsem seriove svody a chrasteni je porad, delal sem to sam takze sem si nemohl pridat plyn kdyz sem lezel pod autem ale vypada to nakonec na "cosi" co je pridelane za svodama viz foto, vevnitr jsou jake si vyrezi nevi nekdo co to vlastne je a je to presne v mistech odkud z auta slysim to chrasteni, takze zkusim nahradit klasickou pruchozi trubkou.

DSC08473.JPG

DSC08473.JPG, 57.91 kB

DSC08476.JPG

DSC08476.JPG, 55.46 kB

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 7:04  Naposledy upravil mirage21 dne 19.5.2010 , 7:45, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

To by měl být katalyzátor, akorát tam chybí mřížka. Chrastění dělalo tatíkovi u favorita, když kat vykuchal a vrátil zpět. To stejný bude asik u tebe Velmi šťastný

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 7:04   Citovat  

na fotce je vykuchany katalyzator

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 7:12   Citovat  

ja jen tet nechapu, co to ma za vyznam tam cpat vykuchanej katalizator? muze mi to nekdo vysvetlit? na emisich to stejnak zjistej pri STK. To uz tam dat radsi misto toho tu trubku ne? a jeste stredovej dil a koncovej je OK trubky vypadaj jak novy, a nekdo tam k tomu nacpe takovou orezlou "rachotinu"

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 7:13   Citovat  

tohle podivny "chrastění" nebo drčení či jak to nazvat se mi ozývalo z pod obou crx a vždycky se to po pár stovkách kilometrů vyřešilo samo Velmi šťastný ... ten kousek vyřezanýho plechu co tam slouží jako krytka prostě upad a byl zas klid HaHaaa ... stejně je to tam relativně k ničemu Úsměv

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 7:42   Citovat  

jj do toho vymláceného katu vevař průchozí trubku(tahle dutina je jak brzda pro správný výplach motoru)a chceš li mít na stk klid tak tam ten obal vrať (uvnitř s vevařenou trubkou) ono když budeš mít "již asi vysypanej kat stářím"je lepší než být evidentně za tunera.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 7:47   Citovat  

Hurikan napsal:
ja jen tet nechapu, co to ma za vyznam tam cpat vykuchanej katalizator? muze mi to nekdo vysvetlit? na emisich to stejnak zjistej pri STK. To uz tam dat radsi misto toho tu trubku ne? a jeste stredovej dil a koncovej je OK trubky vypadaj jak novy, a nekdo tam k tomu nacpe takovou orezlou "rachotinu"

Někdo chtěl aby to vypadalo, že tam je. Slyšel jsem, že třeba v Německu chodí policisti kolem auta i se zrcátky a dívají se jestli tam ten kat máš. Na svým autě mám místo něj jen trubku.

neyo je teď offline  neyo
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 7:59   Citovat  

mám stejnej "problém" ale na D14Z2. nejdřív jsem si myslel, že drnčení jde od svodů a nemohl na to přijít, jelikož chrastění se ozývalo jen za jízdy a když šly otáčky dolů, nejvíc v cca 3500. na zvedáku ani ťuk:) časem se to stupňovalo, nakonec jsem zjistil že to jde z od katu, kterej už dosloužil.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 15:03   Citovat  

Hurikán. Nějak nechápu proč jsi původně psal , že jsi sundal vše a zůstaly jen svody.... teď říkáš , že ti chrastí kat.... Divné - vzájemně se to popírá....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 16:29   Citovat  

Ano da se rict ze se to trochu popira, ale jak jsem psal, proste neco chrasti jako by z predku auta, kdyz sem vlezl poprvi pod auto tak mi kolega pridal plyn a to chrasteni slo na 100% od konce větví svodu, takze sem je nechal jen samostatne a zase to zkusil= velkej kraval a zase to tam chrastilo tak sem je vyndal a pujcil si origo no a to chrasteni byla lambda,tak sem vymenil za jinou ale mezi tim sem tam dal origo svody vse pripojil a hle chrastilo to uplne stejne, tak sem si rekl ze chyba musi byt jinde( tet uz sem to zkousel sam takze s origo svodama pri pridani plynu sem nemel moznost byt pod autem), no a co je hned za svodama byl ten"katalizator"

Tet kdyz nad tim tak premyslim tak to chrasteni muselo jit zpetne od toho katu, ale jak sem si vydedukoval ze to chrasti stejne jen s tema svodama to nevim( mozna ze to je tim ze mi puvodni majitel rekl ze to je tema svodama)

kazdopadne zitra tam pujdu dat jen pruchozi trubku a hned se uvidi - jinak fotku tech svodu sem dam zitra.
mozna ze mi nekdo rekne co sou zac Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 22:39   Citovat  

hm tak tady je to jasny... nejakej dobrak vykuchal kat jenze spatne takze ti tam chrastej zbytky nez bych tam neco vyvaroval tak bych ho sundal a pradne do vykuchal aby ti tam nemelo co chrastit...

ted mi ovsem reknete co tam chrasti me kdyz tam zandej kat nemam??? to mi hlava nebere HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz   
"chrastění" svodů B16a2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina