Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenost s obchodováním - EK9race
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
spageta je teď offline  spageta
PříspěvekZaslal: 18.7.2017 , 14:33   Citovat  

Ahoj,

Chci se podělit o zkušenost s obchodováním s uživatelem EK9race, alias dřívější uživatel Viliem, aslias Viliem Haken z Hradce Králové a taky se zeptat, jestli jsou tyhle móresy a chování mezi Hondařema normální, protože mi to moc v pohodě nepřijde.

Tenhle člověk inzeroval swap B16A2 – komplet motor, převodovka, elektrika s jednotkou OBD 1, poloosy, táhla, top stav po GO… Motor měl být po do 1000 km generálce (hlava, kruhy, honování bloku, těsnění, převodovka, nová spojka…), vyndaný z nabouraného auta. Cena za komplet 35 000 Kč… Jelikož motor v mém vti byl nic moc, cena mi přišla fajn, napsal jsem, zavolal, potvrdil mi veškeré info a domluvili jsme se na koupi.
Přijel jsem si tedy pro motor. Příslušenství jsem bohužel moc nezkoumal (první moje chyba). Jak jsme se dohodli už po telefonu, změřili jsme tlaky, ty byly OK. Tak jsme motor i s převodovkou – spolu smontované, naložili. Dál jsme tedy začali řešit příslušenství. Poloosy v igelitu jsem si bohužel neprohlédl… Dál přišla na řadu jednotka. Poznal jsem, že se nejedná o inzerovanou OBD 1, ale OBD 2… Tvrdil mi, že je to z auta známého, že to s tím jezdilo… Když pochopil, že o tom mě nepřesvědčí, přišlo na to, že se asi někde jednotka přehodila, po té správné OBD1 se zeptá… Zároveň nevyndal kabeláž k jednotce z kastle. Dohodli jsme se tedy, že dostane 33 000 Kč, kabeláž vyndá a pošle na dobírku za zbylé 2000 Kč a zkusí pořešit jednotku. Táhla řazení nebyla vůbec, ale to jsem neřešil, jelikož motor šel zase do vti…

Mezitím jsem si dovezl motor, uložil…. Jednotku ani kabeláž samozřejmě neposlal… Polosy jsem rozbalil. Jedna jakž takž OK. Druhá s homokinet. kloubem KO a bez vnitřního kloubu… Takže to už bylo z inzerovaného komplet swapu pryč jednotka, poloosa. Dál senzor škrtící klapky, který byl odmontovanej, toho jsem si na místě nevšiml, moje chyba. Byl jsem čím dál tim víc nas…, ale tak říkal jsem si, hlavně že mám motor s převodovkou, ten zbytek holt oželím.
Nastal čas namontovat motor, nechal jsem to na kamarády v servisu. To, že rozvody atd. na první pohled mají víc než 1000 km byla maličkost, stejně jsem dával nové, s tím jsem počítal. Rozhodilo mě, že v bloku a obalu převodovky byly strhané závity na vzpěry…. No, kluci všechno pořešili, namontovali, stálo to víc času a práce… Ale když bylo vše v autě a začali odvzdušňovat spojku, přišla poslední kapka. V tuhle chvíli doslova, protože kapalina začala týct na podlahu. Mechanik vytáhl gumovou manžetu od spojkové hadice a ejhle – mezi motorem a převodovkou byla spojka, co ji svět neviděl… No, nebyla tam žádná…
To už bylo moc i na mě, takže volání do Hradce, co to má jako bejt… Vysvětlení: No, spojku jsem ti sice slíbil, ale nebyla tam. Já myslel, že si to nejdřív rozebereš a zkontroluješ… (WTF?? Proč sundávat generálkovanou převodovku ze generálkovaného motoru???) Dál, že jednotka a poloosa je sice špatně, ale nic nikde není kompletní…. Nabídl jsem smírný řešení formou peněz za díly, který z kompletního swapu “zmizely“, nebo je dodat... To prej ne, prej že cena byla dobrá, i když tam nejsou věci podle inzerátu a jeho vlastního tvrzení. Že všechny inzeráty jsou nepravdivý a nikdy nic není komplet, čímž omlouval to, co nalhal.

No, říkal jsem si, že to řešit nebudu, svět je plnej šmejdů a nebudu se kvůli tomu dál nervovat. Takže znova převodovka ven, nová spojka… K tomu jsem sehnal i jednotku… Když jsem si spočítal, kolik to stálo peněz navíc… No, řekl jsem si, že už je to tak. Motor samozřejmě není tak OK, jak vypadalo, ale z tohodle podvodníčka už stejně nic nedostanu, řešit to nebudu.
Impuls nastal teď, když díly, o kterých tvrdil, že neví, kde jsou (jednotka) nebo které jsou namontované (spojka Valeo) nebo mi je „zapomněl“ poslat (kabeláž), začal nabízet na prodej 

Přidávám pár fotek a screenshotů… Doporučuju se vyhnout jakejmkoliv obchodům s tímhle člověkem, a když už, tak zkontrolovat i nemožný… Zároveň chci poprosit, kdybyste s ním někdo měl podobnou zkušenost, pošlete mi SZ…

Dík

17821711_1674950675855733_2015422266_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
17821711_1674950675855733_2015422266_n.jpg, 19.57 kB

Haken 3 – kopie.png

Haken 3 – kopie.png, 168.61 kB

Haken 1 – kopie.png

Haken 1 – kopie.png, 276.09 kB

Haken 2 – kopie.png