Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak jsem málem zadřel VTECa :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:01   Citovat  

Jedu si takhle po dálnici z Prahy do Plzně, najednou se mi začalo zdát, že auto místama ztrácí výkon, jakoby jelo na 3 válce. Bylo mi to divný, jelikož svíčky, kabely a všechny filtry jsem dělal nedávno. Tak jsem v Plzni zastavil a po otevření kapoty jsem myslel, že snad špatně vidím. Na motoru chybělo víčko od oleje, olej rozstříkanej všude po motoru. Změřil jsem hladinu a nebylo tam vůbec nic, měrka zůstala úplně suchá. Víčko jsem naštěstí v motoru našel, olej sehnal, dolil a evidentně to žádný následek nezanechalo, ale stejně se mi z toho doteď špatně spí. Co kdyby se kousnul třeba při předjíždění? Smutný Vůbec nechápu, jak k tomu mohlo dojít. To víčko bylo dobře utažený a má snad 4 závity. Stalo se vám někomu něco podobnýho? Snad to nenechalo žádné následky. Auto táhne normálně. O poznání línější je akorát když naložím 2 další lidi, ale to je snad u benzínovejch motorů normální.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:04   Citovat  

pokud byla cejtit ztráta výkonu díky nedostatku oleje už bych se bál o motor Chápeš! měl jsem to to samý... cejtíš že se mu nechce do omezovače vynechává a za 3 dny byl hotovej a klepal jak mistr kovář Tak to valím bulvy

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:09   Citovat  

kdyz se motor zadre, tak to neni tak ze by si jel a najednou z niceho nic by se kousnul a ty bys skoncil v prikope...nejdriv zacne mlatit jako kráva a pak vetsinou vylitne ojnice pres blok, protoze se zlomi...
Mazani ti treba neprobliklo? Pokud ne tak nemej strach. Kolik oleje si tam pak teda dolil?

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:09   Citovat  

taky sem ho ztratil na 1,5 ale oleje sem potratil tak 3deci takže nou stres .... chyba byla ve špatnym dotažení

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:11   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
pokud byla cejtit ztráta výkonu díky nedostatku oleje už bych se bál o motor Chápeš! měl jsem to to samý... cejtíš že se mu nechce do omezovače vynechává a za 3 dny byl hotovej a klepal jak mistr kovář Tak to valím bulvy

po dolití oleje to zmizelo. Najel jsem s tím od tý doby 300 km a žádnej propad výkonu nepozoruju. Jak se dá ověřit papírově? Brzda? Nejhorší je, že se nerozsvítila kontrolka oleje, ani se dle budíků nezvedala teplota motoru, prostě nic týhle skoro fatální závadě nenasvědčovalo Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:13   Citovat  

FastCivic napsal:
kdyz se motor zadre, tak to neni tak ze by si jel a najednou z niceho nic by se kousnul a ty bys skoncil v prikope...nejdriv zacne mlatit jako kráva a pak vetsinou vylitne ojnice pres blok, protoze se zlomi...
Mazani ti treba neprobliklo? Pokud ne tak nemej strach. Kolik oleje si tam pak teda dolil?

Vešlo se tam plnejch 5 litrů - nezůstalo tam fakt nic. Rozstříkaval se nejspíš postupně, jelikož nevěřím tomu, že bych těch 20km jel na sucho. To jedině že by VTEC byl fakt nesmrtelnej a nepotřeboval ani olej...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:23   Citovat  

tak to si fakt strelec....
p.s. stalo se mi to taky
ale moji blbosti ze jsem to sam zapomel zasroubovat ... Úsměv
a zmizelo mi tak mm pul litru oleje a nic se nestalo a taky sem citil ze to jede nejak hur ale po tom co jsem to dolil a zaspuntikoval zpet to bylo opet ok Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:25   Citovat  

Newer napsal:
tak to si fakt strelec....
p.s. stalo se mi to taky
ale moji blbosti ze jsem to sam zapomel zasroubovat ... Úsměv
a zmizelo mi tak mm pul litru oleje a nic se nestalo a taky sem citil ze to jede nejak hur ale po tom co jsem to dolil a zaspuntikoval zpet to bylo opet ok Úsměv

no radost z toho nemám, byl jsem z toho špatnej celej víkend a trochu to nabouralo mojí důvěru k tomuhle autu. Přece jen tak nemůže odletět utažený víčko, kde to jsme? Po dolití a zašpuntování naštěstí taky jelo ok.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:27   Citovat  

Střelec napsal:
no radost z toho nemám, byl jsem z toho špatnej celej víkend a trochu to nabouralo mojí důvěru k tomuhle autu. Přece jen tak nemůže odletět utažený víčko, kde to jsme? Po dolití a zašpuntování naštěstí taky jelo ok.

podle me jsi to asi nemel dostatecne dotazeny a "utrepalo" se to .. postupem casu Úsměv
ale stejne je to divny, ja to dycky mel problem spis povolit nez aby se to povolovalo samo.

Scotty33 je teď offline  Scotty33
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2009 , 23:28   Citovat  

Taky se mi to už stalo ale na fiatu tipo a tam neni šroubovací ale jen nacvakávací a i tak sem koukal jaq se to mohlo stát

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0

muze odlitnout vsechno.. me odlitlo prozmenu vicko na chladici i pres plny dotazeni.. nemci nemaj nekonecnej zavit ale jednou otocis a zacvakne se to - spolehlivejsi- a i presto to odlitlo.. s tim olejem bych si hlavu nelamal, kdybys ses rozjel na studenej bez oleje tak nereknu ale takle jsi mel na stenach jeste zbytky oleje : )) takze no stress...

posero je teď offline  posero
5 háček
0

nevěřim že si ho vyklepal jen tak Ble

Blur je teď offline  Blur
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 0:13   Citovat  

Newer napsal:
podle me jsi to asi nemel dostatecne dotazeny a "utrepalo" se to .. postupem casu Úsměv
ale stejne je to divny, ja to dycky mel problem spis povolit nez aby se to povolovalo samo.
tak tak, vždycky přemejšlim kdo to tak utáhnul HaHaaa

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 0:18   Citovat  

jestli se tam vešlo 5L oleje a bylo cítit jak motor netáhne tak to už přijde brzy finále KO

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 0:21   Citovat  

jojo, na vicko pozor, me uz se to stalo 2x, nechapu jak, ale mel jsem to dotazene, jel jsem pro kola, dojel jsem tam a jak jsem vystoupil z auta, nestacil jsem se divit, olej mi tekl i po narazniku, ale celou cestu jsem jel uplne v nejnizsich otackach a pred odjezdem jsem dolil, tak v poho, ale ted uz to vicko vzdy tak dorvu, ze ho musim pri povolavi natukavat klicem na kola Velmi šťastný

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 0:21   Citovat  

hopit napsal:
jestli se tam vešlo 5L oleje a bylo cítit jak motor netáhne tak to už přijde brzy finále KO

finále s jeho starou večer v posteli možná, ale motoru ne Úsměv

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 0:29   Citovat  

Jednou jsem videl dokument na nejake nemecke TV, kde prasili vraky starych aut aby zjistili, co vsechno vydrzi. Sypali cukr a pisek do nadrze atd. atd. a mimo jine jezdili s uplne vypustenym motorem, bez kapky oleje. Nez ho zadreli, trvalo jim to poradnych par km, a to uz motor signalizoval prehrati nejenom kontrolkou, ale i v kabine bylo tak nahuleno, ze museli nechat motor bezet jenom naprazdno. Vydrzi to vic, nez si clovek mysli. Pokud ti nijak dramaticky nestoupla teplota, tak bych hned nepanikaril.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 0:36   Citovat  

A neni divne ze nezacala svitit kontrolka po tom co se ztratilo 5L oleje? to mi hlava nebere

myst je teď offline  myst
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 3:27   Citovat  

v klidu, kamos jezdil zhulenej po meste dva dny s kontrolkou mazani a auto furt jezdi... (aladinova lampicka s kapickou, jak rekl na Audi asistance kdyz tam volal) =) sice s audinou, ale coz... presvedcilo me to, ze auto umi je i na bozi vuli =)))

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 3:39   Citovat  

Střelec napsal:
po dolití oleje to zmizelo. Najel jsem s tím od tý doby 300 km a žádnej propad výkonu nepozoruju. Jak se dá ověřit papírově? Brzda? Nejhorší je, že se nerozsvítila kontrolka oleje, ani se dle budíků nezvedala teplota motoru, prostě nic týhle skoro fatální závadě nenasvědčovalo Smutný

asi bych si nechal změřit tlaky, než hned chodit na brzdu.. ale auta vydrží hodněěěě je to dobrý

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 8:53   Citovat  

za chvili bude auto v sekci bazar HaHaaa

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 10:11   Citovat  

Jojo u CTR jsem dolil olej na benzince a v mezi case jsem si umyl okna a doplni vodu do ostrikovacu. Pak jsem zmeril hladinu, byla ok tak jsem merku zandal, zapotu zabouchl a vyjel. Nastesti jsem si to po 300m ovedomil, tak jsem zastavil a vicko stale zastrceny v kabelech... Se stydím

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 10:23   Citovat  

Měření tlaků nic moc nezjistíš, motor bez oleje se většinou zadře na kluzných ložiscích vačky a na klice. V tomto případě bych měl větší obavu jak dopadla vačka. Jesli je pravda co říkáš, tak by jsi podle toho množství oleje co chybělo měl mít motor už po smrti Smutný
Každopádně hodně štěstí, a určitě si nech zkontrolovat spínače oleje.

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 10:37  Naposledy upravil dark dne 23.11.2009 , 11:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Osobne bych si nechal rozlousknout spodek motoru a zkontroloval loziska ALESPON na klice. To je naprosto zasadni vec.

Je s podivem, ze se ti nerozsvitila kontrolka oleje. To se mi vazne, ale vazne nezda.

Pokud tam skutecne padlo 5l oleje, jels na sucho a podle me mas pridreno na klice. Ihned inspekce stavu ojnicnich a axialnich salu, a pri sebemensim opotrebeni vymena, v pripade vetsiho opotrebeni si nech zmerit ovalitu kliky.

A PROSIMTE, NEVER VSEM NESMYSLUM KTERY TI TU NEKTERY LIDI PISOU, ZE JE TO V KLIDU. EVIDENTNE NEKTERY LIDI VUBEC NETUSI O CEM MLUVI A CERPAJI JEN Z INFORMACI "Z DOSLECHU" NEBO "KAMOS RIKAL". V klidu to NENI.

Pridreni se muze projevit klidne az za 2-5 tis km, ale o to drazsi to potom bude.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 10:48   Citovat  

Me se taky nezda ze by kontrolka tlaku oleje ani neblikla kdyz tam bylo tak malo. To mi ukazuje bud na spatne cidlo nebo kontrolku. Jeste je taky mozne ze akorat nevidel ten novy olej na merce jak ho tam lil protoze je pruhlednej takze ted jezdi par litru nad max. V tom motoru by i pri kompletni vymene melo byt jen neco pres 4 litry takze 5 litru nee Úsměv

Algol je teď offline  Algol
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 11:00   Citovat  

1. nezdá se mi, že by to vyházelo všechen olej...
2. už vůbec se mi nezdá, že by dotažený víčko, byť i trochu hůř, prostě opustilo hrdlo...kolik km by se s tím muselo jezdit, aby se to vibracemi povolilo? Několik tisíc? To si nekontroluješ motor?
3. nebylo to tak, žes to víčko nenasadil vůbec? Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 11:10   Citovat  

Vy mi teda dávate Smutný

Algol napsal:
1. nezdá se mi, že by to vyházelo všechen olej...
2. už vůbec se mi nezdá, že by dotažený víčko, byť i trochu hůř, prostě opustilo hrdlo...kolik km by se s tím muselo jezdit, aby se to vibracemi povolilo? Několik tisíc? To si nekontroluješ motor?
3. nebylo to tak, žes to víčko nenasadil vůbec? Velmi šťastný

Víčko tam bylo, při přebírání ze servisu jsem to kontroloval. Nevím jak moc bylo dotažené, ale nepředpokládám, že by ho nechali povolené. Pod haupnu se denně nedívám. Ujel jsem cca 1000 km. Teď mě napadá, že auto při kontrole oleje nebylo na úplně rovině ale bylo lehce na křivo, tak možná tam přece jen něco málo zůstalo.

Algol je teď offline  Algol
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 11:48   Citovat  

To Střelec: ale né, to je jenom legrace, ta mosí byt aj dyby fotra věšali..no ni? Velmi šťastný

Mimochodem, to si nepoznal na volnoběhu, že tam to víčko nemáš? Ble
Ono u toho auta pak pěkně lítá volnoběh, pokud není víčko na svým místě, tj. při brždění to skoro zdechá...mě se tohle stalo jenom jednou na Supře, díky mojí blbosti sem to víčko ani neosadil a pak si ho ještě přejel...jel sem s tím pak 100 km pro nový a přišel asi o decko oleje...proto přemýšlím, jestli je možný aby to vyházelo všechen olej...

Do motoru se taky nedívám každý den, ale cca. jednou za týden to zkontroluju, takový sichr pro všechny případy...navíc se mi ten motor líbí.... pořádnej výtlem

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 11:53   Citovat  

bavil jsem se s mechanikem co delal tvé auto a vzhledem k tomu že se nedalelo nic kvuli čemu by bylo potřeba dolívat olje tak víčko nesundaval, při finální mntáži za nej vzal jestli je utažené a podle nej bylo Smutný

Každopádne bych zrčite nechal proveřit stav šál na klice a ojnicích ( mylsím že stav klikových už dost naůpoví jak budou vypadat ojniční ) a případně vyměnit..
zarážející je že s enerozsvítilo čidlo tlaku oleje - asi tam bude nejaký problém i s ním..

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:05   Citovat  

na kontrolky se nespoléhejte ani v novejch autech Chápeš! jsou to jebky a zrovna tohle zařízení není moc spolehlivý.....zatím jsem viděl jen jednu funkční Velmi šťastný

a jak píše Dark - pokud to vyházelo 5litrů oleje, což je i pro mě dost nepochopitelný, asi jsi tomu dost nakládal, tak bych opravdu měl strach o motor...ano, opravdu vydržej hodně, viz ten cíva na youtube... ale věř mi, že zrovna na potvoru to máš lízlý na šálách...já takhle oddělal CA16DE ..jednou jsem zjistil že mi tam chybí asi lit a půl oleje (žralo to nesmysl oleje na sto) a tak jedu a najednou to do kopce přestávalo jet tak jsem podřazoval až to nechtělo jet ani na dvojku a mlátilo v tom jéjej tak jsem vylez, otevřu haubnu, vyvyalil se dým, svody rozpálený do běla..... HaHaaa

když už nic jinýho tak ten motor alespoň dobře poslouchej, on začne tiše cvakat jakoby měl ventil navíc..ale to už je známkou problému..hned stop a nový šály atd a modli se aby to bylo cajk....ale třeba s tím opravdu nic není..každopádně bych se na to nespoléhal.

u céra jsem taky zapomněl dát zpátky víčko na olej a po pár km mě na to upozornil dým zpod kapoty a smrádek oleje napálenýho na svodech, ale ztratilo jen cca 0,5 l oleje takže jsem to ani neřešil a jen dolil.......

jakmile to půjde tak jdu do gauče na tlak oleje, ten ti vždycky ukáže jestli tam je málo nebo hodně..kontrolka se rozsvítit nemusí..pak máš klid.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak jsem málem zadřel VTECa :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina