Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrchy 2010-co kdo pojedete
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2009 , 21:13   Citovat  

chystate se na novou sezonu nekdo na zavody do vrchu?
prip do jakeho podniku? KW berg....patera...triola....atd
zajimalo by me, pro a proti k jednotlivym serialum, k organizaci, pravidlum atd pokud mate nekdo zkusenosti, ci postrehy...

sam muzu hovorit pouze za jedno svezeni na triola cupu, ktere se mi moc libilo a jednou jsem se byl podivat na KW....shodou okolnosti oboje na okruhu, tak to celkem odsypalo....
otazka je, co na kopci, kde se ceka na svoz dolu atd...nejvic stiznosti na organizaci jsem slysel na pateru cože cože ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.12.2009 , 22:27   Citovat  

Tak můžu posoudit jak Pateru, tak Triolu a Patera je na tak vysoké úrovni, že Triola se tam nedostane ani za 100let.
KW soudit nemohu, ale tam auta bez rámu atd. myslím vůbec nesmí.

Patera doplácí na velkou popularitu. Organizaci se vlastně nedá nic vytknout. Svozy jsou organizované, vyhlášení, přejímky, všechno opravdu na slušné úrovni. Ale problém je, že má strašně moc aut a proto se to vleče. Jako např. v Berouně jelo 150 aut. Už to samo o sobě zdržuje a samozřejmě pokud se k tomu přidá v každé jedné třídě jedna nehoda hned máš dlouhý odpoledne. Co se týká pravidel a přejímek jsou jasně daná a přejímky probíhají a celkem fungují.
Startovní pole bohaté. Trochu si myslím že zbytečně hystericky staví retardéry kde se dá. Najde se i v tomhle seriálu dost podvodníků, ale to je jejich věc.

Co se týká Triolacupu tak žádné technické přejímky, auta v seriích nejsou rozhodně seriová už na první pohled a klidně jezdí v kategorii kde nemají co dělat, organizace chabá (viz. pickup který proti mě vyjel v Berouně kde jsem to šlehal na rovince pod plným). Vyhodnocení serií probíhá že je ofiko do 2000ccm a sám víš co tam jezdí za monstra. Body se počítaj celé skupině takže s 1.6 nemáš šanci.

Když to shrnu u Patery je jak lepší organizace, tak závodní auta. Přispívá k tomu i jejich pravidelně aktualizovaný web.
Triola je taková spíš severočeská, na první pohled chudší, ale zase se tam všichni znaj, tak je to tak jako přátelštější.
Nikdo si tam s pravidlama evidentně moc hlavu neláme, ale je vidět že organizátoři to dohání vůli to celé prostě zvládnout. Evidentně nemají takové prostředky jako Patera. Ale jak říkám má to něco do sebe. Smůla je že jejich web je mrtvý a to kdy (v kolik hodin) se jede se kolikrát z jejich stránek nedozvíš. Když se jel Beroun nebyla tam ani čárka v kolik se třeba dělá přejímka a kdy je plánován start. Což si myslím že jim škodí.

Já pojedu obojí a uvidíme. Obojí má něco do sebe. Takže se koukej zaregistrovat už je otevřená registrace k Paterovi na Most 23.3.2010.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.12.2009 , 22:53   Citovat  

jak píše CRXman, od sezony 2010 se na KW Berg může s autem starším než 01.1995 pouze s klecí a sedačkou. Novější sériové auta závodí jako dosud, třídy platí rovněž
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2009 , 23:17   Citovat  

CRXMANN napsal:
Tak můžu posoudit jak Pateru, tak Triolu a Patera je na tak vysoké úrovni, že Triola se tam nedostane ani za 100let.
KW soudit nemohu, ale tam auta bez rámu atd. myslím vůbec nesmí.

Patera doplácí na velkou popularitu. Organizaci se vlastně nedá nic vytknout. Svozy jsou organizované, vyhlášení, přejímky, všechno opravdu na slušné úrovni. Ale problém je, že má strašně moc aut a proto se to vleče. Jako např. v Berouně jelo 150 aut. Už to samo o sobě zdržuje a samozřejmě pokud se k tomu přidá v každé jedné třídě jedna nehoda hned máš dlouhý odpoledne. Co se týká pravidel a přejímek jsou jasně daná a přejímky probíhají a celkem fungují.
Startovní pole bohaté. Trochu si myslím že zbytečně hystericky staví retardéry kde se dá. Najde se i v tomhle seriálu dost podvodníků, ale to je jejich věc.

Co se týká Triolacupu tak žádné technické přejímky, auta v seriích nejsou rozhodně seriová už na první pohled a klidně jezdí v kategorii kde nemají co dělat, organizace chabá (viz. pickup který proti mě vyjel v Berouně kde jsem to šlehal na rovince pod plným). Vyhodnocení serií probíhá že je ofiko do 2000ccm a sám víš co tam jezdí za monstra. Body se počítaj celé skupině takže s 1.6 nemáš šanci.

Když to shrnu u Patery je jak lepší organizace, tak závodní auta. Přispívá k tomu i jejich pravidelně aktualizovaný web.
Triola je taková spíš severočeská, na první pohled chudší, ale zase se tam všichni znaj, tak je to tak jako přátelštější.
Nikdo si tam s pravidlama evidentně moc hlavu neláme, ale je vidět že organizátoři to dohání vůli to celé prostě zvládnout. Evidentně nemají takové prostředky jako Patera. Ale jak říkám má to něco do sebe. Smůla je že jejich web je mrtvý a to kdy (v kolik hodin) se jede se kolikrát z jejich stránek nedozvíš. Když se jel Beroun nebyla tam ani čárka v kolik se třeba dělá přejímka a kdy je plánován start. Což si myslím že jim škodí.

Já pojedu obojí a uvidíme. Obojí má něco do sebe. Takže se koukej zaregistrovat už je otevřená registrace k Paterovi na Most 23.3.2010.

dik za postrehy OK
u trioly se mi libi, ze je tam kategorie vylozene pro 2WD auta s obsahem nad 2000ccm..tim padem nemusis resit eva a sti, stejne tak formule..
coz ale je trochu i u KW, kde formule maji svoji kategorii, takze precejen je nejaka miziva sance na uspech Tak to valím bulvy
tohle ma patera reseno jak?
ovsem u trioly to ma i svouji stinnou stranku, a to je mala ucast v kategorii....ono mozna je lepsi byt 5 z 15 nez 2 z 4 Mrk
nekdo navic rika, ze KW ma zajimavejsi trate...
   Návrat  
neewman je teď offline  neewman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2009 , 23:55   Citovat  

U Patery mas dobrou konkurenci,stejne jako na KW.Ale na KW jezdi lidi z MČR takze docela ostry.
Dostalo se ale ke me,ze pry u Patery neni moc pratelska atmosfera.Zatimco na Triole je to pohoda kouř
KW berg je super poradanej,hodne dobry a zajimavy trate.Tam uz se da beco budovat...
Triola je podle me takovy lepsi HOBBY ale taky pekny trate,nejake stejne jak u Patery.Auta dobre postavená na to ze to je HOBBY,silna konkurence ve třídách nad 2000ccm.Pratelska atmosfera,pokec s lidma,super.Celou sezonu jsem nekde na Triole byl jako mechanik... kouř
Patera-dobra organizace,zajimave ceny,dobra auta.Ale vse pokulhava velkym poctem aut.Nemam zkusenost,vse z doslechu.
Pristi rok chce David Fryček,majitel CARBONIE rozjet okruhové zavody a to me a kamose zajima nejvic Velmi šťastný Melo by jit o Sosnovou,Most a dalsi mensi trate u nas.Urcite bezpecnejsi jak kopce je to dobrý a vic se svezete a vyblbnete....
   Návrat  
neewman je teď offline  neewman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2009 , 0:13   Citovat  

tudy odkaz -Triola kalendar 2010

tudy odkaz -Krušnohorský pohár 2010

tudy odkaz -Závody na okruhu 2010-fáze domluv

tudy odkaz -KW berg 2010

tudy odkaz -ÚAMK EDDA 2010

Stačí si vybrat,vybiral bych si podle startovného,tratě....A hlavne podle poradani,zabezpeceni a konkurence Velmi šťastný
KW berg je hodne náročny na finance!!!!!!!!!A jet jen pro radost to mi hlava nebere Když závodit tak o BEDNU VTEC
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2009 , 7:04   Citovat  

když buh, aláh a třeba i samotnej satan dá, tak bych se chtěl svézt na domácím berouně a v mostě. + ještě něco

ale uvidim jak se mi podaří poskládat auto, a jestli potom zbyde nějaká kačka na závody

umístění neřešim, stejně budu muset do ''závoďáků''
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2009 , 12:12   Citovat  

Patera cup:
Atmosféra přátelská, organizace precizní, hlavně co se týče toho, když se stane bouračka, velice rychle se uklidí a hned se jezdí dál, to u MČR vrchách nebo u Rally cupu je naprostej opak (po i malé bouračce se dobu nic neděje). Jinak velice rozmanitý startovní pole.

Na triole jsem byl pouze jako divák ale s paterou se to srovnat nedá, daleko míň aut+pravidla jak psal výše crxman.

Pravidla se u Patery řeší včetně diskvalifikací atd, (ale zas nějak extrémně jako na MS samozřejmě ne). Podvodníky tu řešit nebudu, ti jsou všude.

Formule u Patery nejezděj (nepočítám že párkrát jel nějakej historik a 2x formule student - ikdyž už jeli, měli svojí třídu)

Osobně si myslím, že je lepší být 5. z 20 než 2 z 5.

KWBERG cup je moravsko-slovenský pohár, takže se trochu prodraží o dalekou cestu.

Jsem občasnej mechanik z jednoho týmu v EDA Patera cupu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2009 , 18:54   Citovat  

Driver napsal:
Patera cup:
Atmosféra přátelská, organizace precizní, hlavně co se týče toho, když se stane bouračka, velice rychle se uklidí a hned se jezdí dál, to u MČR vrchách nebo u Rally cupu je naprostej opak (po i malé bouračce se dobu nic neděje). Jinak velice rozmanitý startovní pole.

Na triole jsem byl pouze jako divák ale s paterou se to srovnat nedá, daleko míň aut+pravidla jak psal výše crxman.

Pravidla se u Patery řeší včetně diskvalifikací atd, (ale zas nějak extrémně jako na MS samozřejmě ne). Podvodníky tu řešit nebudu, ti jsou všude.

Formule u Patery nejezděj (nepočítám že párkrát jel nějakej historik a 2x formule student - ikdyž už jeli, měli svojí třídu)

Osobně si myslím, že je lepší být 5. z 20 než 2 z 5.

KWBERG cup je moravsko-slovenský pohár, takže se trochu prodraží o dalekou cestu.

Jsem občasnej mechanik z jednoho týmu v EDA Patera cupu.

a u kterýho si Tě někdy pučím HaHaaa
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2009 , 19:14   Citovat  

já jedu kw berg (jako divák) Honda
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2010 , 11:00   Citovat  

Chtěl bych si v letošní sezoně zkusit zajet také nějaký ten vrch ale vidím to tak na 1-2závody. Celý podnik bohužel finančně neutahnu Bueee

Jelikož nemám moc přehled co všechno to obnáší a jak postupovat, chtěl bych poprosit jestli by někdo zkušenější neporadil.

Co se týká auta tak mám Civica 5G VTI. 3bod pásy, u řidiče skořepina Autostyle, bez rámu

Budu moc rád za každou radu začátečníkovy Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2010 , 11:58   Citovat  

koukni do pravidel na edda.cz, pak na berg-trophy.cz a triolacup.cz
v nekterem serialu musis mit ram, jinde ne, jinak jsou pravidla vicemene stejna
ja osobne jsem chtel jet KW berg, protoze je tam i kategorie 2WD vozy(vyjma formulovych), kde by mohl mit civic mozna sanci, ale vzhledem k tomu, ze vetsina zavodu jsou dvoudenni a volneho casu mam diky rozestavenemu baraku velmi malo, tak to vidim na sporadickou ucast na jednodennich zavodech, ktere jsou predevsim v triole.
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.1.2010 , 12:01   Citovat  

eso-sannycars napsal:
koukni do pravidel na edda.cz, pak na berg-trophy.cz a triolacup.cz
v nekterem serialu musis mit ram, jinde ne, jinak jsou pravidla vicemene stejna
ja osobne jsem chtel jet KW berg, protoze je tam i kategorie 2WD vozy(vyjma formulovych), kde by mohl mit civic mozna sanci, ale vzhledem k tomu, ze vetsina zavodu jsou dvoudenni a volneho casu mam diky rozestavenemu baraku velmi malo, tak to vidim na sporadickou ucast na jednodennich zavodech, ktere jsou predevsim v triole.

v jaký budeš kategorii s turbem? jaký tam jezdí vozy?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2010 , 12:27   Citovat  

vsude budu v kategorii E+2000, tedy upravene cestovni vozy a diky koefic. turba obsah nad 2 litry
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2010 , 14:59   Citovat  

pojedu tu i někdo třeba rally Cooo??? na radouňské rally jsem viděl C7G, ale jestli to bylo CTR nevím OK ať mám co fotit Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.1.2010 , 19:00   Citovat  

Václav napsal:
Chtěl bych si v letošní sezoně zkusit zajet také nějaký ten vrch ale vidím to tak na 1-2závody. Celý podnik bohužel finančně neutahnu Bueee

Jelikož nemám moc přehled co všechno to obnáší a jak postupovat, chtěl bych poprosit jestli by někdo zkušenější neporadil.

Co se týká auta tak mám Civica 5G VTI. 3bod pásy, u řidiče skořepina Autostyle, bez rámu

Budu moc rád za každou radu začátečníkovy Úsměv

Zdarec
Tady jsou odkazy na propozice Edda a Triolacup

Jinak velmi rychle v kostce.
Řidič : musí mít vždy přilbu, kombinézu, (u eddy rukavice).
Sedadlo musí být vybaveno minimálně 4bodovým pásem typu Y
Úpravy kategorie SE Edda:
pneumatiky s homologací pro běžný provoz ,,E"
rotující části motoru nesmí být měněny za odlehčené (setrváky, kliky apod.)
jedinou vnitřností, která může být nahrazena jsou vačky.
Spojka libovolná, zavěšení seriové, příprava směsi a vstřikování nesmí být měněno, pouze může být zvýšen tlak v soustavě. Průměr klapek nesmí být měněn, vzduchový filtr libovolný.
Podvozek smí být snížený, ale nesmí být změněny odklony kol, tam kde je v serii montována rozpěra může být.
Brzdy jsou libovolné při zachování seriového průměru kotoučů.
Uložení podvozkových částí nesmí být na unibalech.
Řízení musí zůstat seriové.
To je v kostce všechno...doufám že se potkáme ..... VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 6:44   Citovat  

CRXMANN napsal:
Zdarec

Spojka libovolná, zavěšení seriové, příprava směsi a vstřikování nesmí být měněno, pouze může být zvýšen tlak v soustavě. Průměr klapek nesmí být měněn, vzduchový filtr libovolný.
Podvozek smí být snížený, ale nesmí být změněny odklony kol, tam kde je v serii montována rozpěra může být.

tak to si asi chtěl říct min. tříbodové pásy ne Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 7:37   Citovat  

CRXMANN napsal:
Zdarec

Díky moc za odpověd.
ještě bych měl pád doplnujících otázek jestli mohu...
Co se přilby,kombinézy popř. rukavic týká jsou na něk kladeny nějaké požadavkz, nebo je to uplně jedno jaké kdo má????
Pásy mám typu Y ale tříbodové (3body uchycení na karoserii) znamená to že jsou nedostačující????
Plánoval jsem do sezony koupit Unhortodox underdrive, nenapadlo mě že by mohli vadit.....
jinak mám ještě vzadu rozpěru ale ta se dá v pohodě vyndat...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 7:46   Citovat  

Václav napsal:
Díky moc za odpověd.
ještě bych měl pád doplnujících otázek jestli mohu...
Co se přilby,kombinézy popř. rukavic týká jsou na něk kladeny nějaké požadavkz, nebo je to uplně jedno jaké kdo má????
Pásy mám typu Y ale tříbodové (3body uchycení na karoserii) znamená to že jsou nedostačující????
Plánoval jsem do sezony koupit Unhortodox underdrive, nenapadlo mě že by mohli vadit.....
jinak mám ještě vzadu rozpěru ale ta se dá v pohodě vyndat...

jak by asi tak mohl býr tvar ''Y'' 4bod ...

vybavení se nijak moc neřeší, kombinéza třeba monterková

řemenice nevadí, ale nemůžeš jet serie Mrk

třeba u eddy je to kontrolovaný docela dost, na triole je to dost benevolentní, páč se tam na serie dost hází bobek
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 7:56   Citovat  

Dejf napsal:
jak by asi tak mohl býr tvar ''Y'' 4bod ...

vybavení se nijak moc neřeší, kombinéza třeba monterková

řemenice nevadí, ale nemůžeš jet serie Mrk

třeba u eddy je to kontrolovaný docela dost, na triole je to dost benevolentní, páč se tam na serie dost hází bobek

právě proto se ptám jestli platí to Y nebo ten 4bod....
jinak to ty řemenice asi ještě zvážim Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 8:00   Citovat  

Václav napsal:
právě proto se ptám jestli platí to Y nebo ten 4bod....
jinak to ty řemenice asi ještě zvážim Se stydím

asi takhle, na triole vadit asi nebudou ( pokud by to fungovalo jako letos )

u eddy by to byl problem
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 12:13   Citovat  

CRXMANN napsal:

takže se drží docela přísně série..když toto auto nesplní, deš mezi závoďáky? Úsměv
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 13:18   Citovat  

Streetkid napsal:
takže se drží docela přísně série..když toto auto nesplní, deš mezi závoďáky? Úsměv

když nesplní tak mezi závoďáky jako serie a mám takový pocit,že ale max. 2 nedostatky,jinak se musí řídit podmínkama pro "E" což je hnedka klec,atd.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 13:33   Citovat  

furt čtu ty pravidla a podle toho co píšou bych jel asi s formulema Tak to valím bulvy

ve zkratce, bych chtěl nastoupi s c5g hatch se swapnutym b16 nejspíš x1,7 svatoušek samosvorem, štelovacíma odklonama, bez interieru, a bez rámu Velmi šťastný

pustí mi s tim aspoň na parkoviště?
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 13:47   Citovat  

posero napsal:
furt čtu ty pravidla a podle toho co píšou bych jel asi s formulema Tak to valím bulvy

ve zkratce, bych chtěl nastoupi s c5g hatch se swapnutym b16 nejspíš x1,7 svatoušek samosvorem, štelovacíma odklonama, bez interieru, a bez rámu Velmi šťastný

pustí mi s tim aspoň na parkoviště?

pořádnej výtlem na parkoviště by mohli,bez rámu to je asi tak celý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 13:52   Citovat  

RASTA napsal:
pořádnej výtlem na parkoviště by mohli,bez rámu to je asi tak celý

no tak já přes ten motor plesknu velkej plstovej dekl od škodů a budu tvrdit, že tam mam HTP a ten krouťák obrovskej pořádnej výtlem

eso má rám?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 13:54   Citovat  

posero napsal:
no tak já přes ten motor plesknu velkej plstovej dekl od škodů a budu tvrdit, že tam mam HTP a ten krouťák obrovskej pořádnej výtlem

eso má rám?

záleží co pojedeš...

u eddy si neškrtneš, ale na triolu by tě možná pustily
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 13:56   Citovat  

Dejf napsal:
záleží co pojedeš...

u eddy si neškrtneš, ale na triolu by tě možná pustily

vypadá to, že nic.... když dotoho svařim rám tak mi na technický tak leda zamávaj a jako zas nemam na to provozovat auto jen na závody Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 14:06   Citovat  

posero napsal:
vypadá to, že nic.... když dotoho svařim rám tak mi na technický tak leda zamávaj a jako zas nemam na to provozovat auto jen na závody Tak to valím bulvy

jedna věc jsou pravidla a druhá je jejich vymáhání

eso jel právě triolu

crxmann jak eddu tak triolu a ty byla po stránce dodržování pravidel uplně mimo

rám může být i montovanej. svar je svar, ale lepší než drátem do oka

v příloze ''J'' jsou i šroubový spoje ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2010 , 14:09   Citovat  

Dejf napsal:
jedna věc jsou pravidla a druhá je jejich vymáhání

eso jel právě triolu

crxmann jak eddu tak triolu a ty byla po stránce dodržování pravidel uplně mimo

rám může být i montovanej. svar je svar, ale lepší než drátem do oka

v příloze ''J'' jsou i šroubový spoje ...

no jako takovej fanda abych si kvůli pár svezením za rok vždy namontoval a odmontoval rá nejsem.... takže asi volný jízdy na okruhu to jistí Mr. Green
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrchy 2010-co kdo pojedete
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina