Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
uchyceni poloosy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 14:49   Citovat  

Cau lidicky,

potrebuju nutne pomoct. Mam problem s poloosou (dlouha u řidice)na motoru D16Z5, ktery vygradoval tim ze jsem zjistil ze je strzenej zavit na bloku motoru. Dlouha poloosa je v pulce prichycena na blok motoru, konkretne 3 sroubama. Jeden znich (zrovne ten nahore coz je ten nejmin pristupnej) je strzenej. Predchozi majitel swapoval motor a asi nevi jak se ma zatahovat do hliniku naštvanej naštvanej . Bohuzel pro me je to dost ozehave misto a nechtel bych kvuli jednomu zavitu kupovat novej blok Mrk.
Ptam se kdo s tim ma zkusenosti a kdo mi poradi. Jde to neak vyvlozkovat? je nato neaka special sada? nas napadlo vyvrtat novej zavit, do toho zavitu nasroubovat valecek ve kterym by byl vyrezanej ten spravnej zavit na puvodni sroubek. Druha moznost je ze by se udelal zavit na vetsi sroub, ale to by se musel upravit drzak na poloosu.Co je vetsi komplikace? Slo by to tak? Musim vyhodit motor je to des vubec se mi nechce to mi hlava nebere

Prosim o pomooc je to des.

pro vsechny: nedotahujte ty srouby na tvrdo kdo to ma pak opravovat. to snad ne

vim ze zde podobne tema jiz je, ale ptam se na konkretni misto na bloku
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 14:53   Citovat  

ja mam misto motoru D16Z2 motor D13B1 a na tom byl pouze jeden zavit, tak to drzi na jednom.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 14:57   Citovat  

Hrošík napsal:
ja mam misto motoru D16Z2 motor D13B1 a na tom byl pouze jeden zavit, tak to drzi na jednom.

offtopic
pls ja chci mit auto v dobrem nezkurv*nym stavu. CRXko miluju. Ted mi to drzi na 2sroubech - ty jsou natom dobre. Ale nevim jak by to casem dopadlo. Jezdim jako prase. Uz jsem investoval do poloosy a nechci aby se znicila.
TAkze piste jen ti kterí maj stejnej motor a vijou co s tim. je to dobrý

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:12   Citovat  

1: motor von
2:pokúsit sa prerezat závit
3: dat tam stif/viac vydrží a ked sa posere lahšie vymeníš
4: ked sa ti chce daj aj tie dalšie dva
5: už vieš čo dalej.....motor dnu

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:14   Citovat  

Já sice nemá stejnej motor, ale tento problém bych řešil, vyříznutím většího závitu do bloku a použitím většího šroubu.
Bude stačit o 2mm větší šroub, takže zvětšení díry na držáku poloosy nebude takový problém jako kdybys dával vložku pro původní šroub. To je zbytečně komplikovaný. Pro vložku bys do bloku musel vyvrtat větší díru než 2mm a to už by mohlo hrozit přílišné ztenčení materiálu kolem té díry v bloku a už by mohla být snížená pevnost.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:17   Citovat  

azael74 napsal:
1: motor von
2:pokúsit sa prerezat závit
3: dat tam stif/viac vydrží a ked sa posere lahšie vymeníš
4: ked sa ti chce daj aj tie dalšie dva
5: už vieš čo dalej.....motor dnu

Při tomhle pokusu by motor ven nemusel. Zkusil bych to udělat na autě a až když se to nepovede, tak potom teprve motor ven a ten můj způsob.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:19   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já sice nemá stejnej motor, ale tento problém bych řešil, vyříznutím většího závitu do bloku a použitím většího šroubu.
Bude stačit o 2mm větší šroub, takže zvětšení díry na držáku poloosy nebude takový problém jako kdybys dával vložku pro původní šroub. To je zbytečně komplikovaný. Pro vložku bys do bloku musel vyvrtat větší díru než 2mm a to už by mohlo hrozit přílišné ztenčení materiálu kolem té díry v bloku a už by mohla být snížená pevnost.

prilisneho ztenceni materialu se nejvic bojim. Pokusim se vyrezat vetsi zavit. Vic zjistim az motor bude venku. Honda

diky za prispevky

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:19  Naposledy upravil PAKO dne 6.2.2010 , 15:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

nic neřezat ,jen očistit odmastit použij lepidlo na opravu závitů ,kdy to nacpeš do díry na šroub dáš druhou složku zatočíš s citem a dle návodu posléze můžeš používat ta sruhá složka na šroubu tam je proto aby se nepřilepil a šel zase ven,aby jsi se nebál že ti tam šroub zůstane na věky...

inspirace máš například tady tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:21   Citovat  

Petr 78 napsal:
Při tomhle pokusu by motor ven nemusel. Zkusil bych to udělat na autě a až když se to nepovede, tak potom teprve motor ven a ten můj způsob.

Bohuzel na aute to neni mozne. neni misto. neni prostor je to sileny Velmi šťastný.
mel bych otazku co by se mohlo stat kdybych stim jezdil a zavadu neresil. Padl tady navrh znicit to a koupit nove auto Velmi šťastný Velmi šťastný jen vtip Velmi šťastný Velmi šťastný pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:24   Citovat  

PAKO napsal:
nic neřezat ,jen očistit odmastit použij lepidlo na opravu závitů ,kdy to nacpeš do díry na šroub dáš druhou složku zatočíš s citem a dle návodu posléze můžeš používat ta sruhá složka na šroubu tam je proto aby se nepřilepil a šel zase ven,aby jsi se nebál že ti tam šroub zůstane na věky...

jojo dobry je to dobrý posles odkaz na to lepidlo? kolikrat si to stim lepil a kolikrat to bylo 100% v pohode + sroub musi jit vysroubovat. na veky je neprijatelne HaHaaa
pro PAKA: jakou zatez to vydrzi. neakej vykon tam je.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:58   Citovat  

to už si dohledej,já mám takhle vylepený i štefty na hlavě pro výfuk,odkaz tam je
jinak zkuz firmu seal-mart ,ta sídlí v praze malešicích v areálu za fordem charouzem ,kdysy byli v zeleném domečku

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 18:33   Citovat  

PAKO napsal:

inspirace máš například tady tudy odkaz

Šikovná věcička je to dobrý
Tohle by se bez vyndání motoru určitě dalo udělat. Ale je to přecijenom chemie, takže bych tomu na 100% nevěřil.Však to tam i píšou že na to není 100% spoleh. Ale za zkoušku by to stálo.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 19:21   Citovat  

Ja to zas nechci delat metodou pokus omyl. Co kdyz to lepidlo neklapne a pujde to kakat... nechce se mi to delat 2x. Delal to nekdo z vas nekdy na CRX? je tam strasne malo mista vubec tam nejde videt. Kdyz bych tam pral neakou hmotu chtel bych i videt kam to cpu jestli je to vse ok. Motor ven, pak by slo delat poradne.
Urcite vam dam vedet jak to dopadlo Honda
Jeste se zeptam co si myslite o namahani sroubu co to ted drzi (2). Cero jezdi porad den co den.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2010 , 8:26   Citovat  

Po dlouhe dobe jsme to sli zalepit lepidlem (na doporuceni od PAKA)a bohuzel, lepidlo neklaplo. Sroub tam i pres velke usili nesel nasroubovat proste zavit tam je uplne vyšlehanej. 6 stovek uplne vhaji.
Ted je narade metoda č.2. Tedy rezani zavitu. NAstesti je tam docela dost materialu do kteryho vyrezat novy zavit. Drzte mi palce muhehe .
Jeste doplnim ze lepidlo je fakt na prd. Pro moji velikost sroubu je tam moment 10 Velmi šťastný coz je smesny na tak namahanou cast. Lepidlo je vhodny kdyz strhneme sroub na karburatoru nebo tak neco ... Honda

Obsah fóra Honda-club.cz   
uchyceni poloosy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina