Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada - pancéřové hadice - silenty - podvozek ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2010 , 20:39   Citovat  

Ahoj,

buď jsem špatně použil tlačítko Hledat a nebo tady ještě tohle téma není. Přemýšlím nad nějakými kvalitními pancéřovými hadicemi. Moje brzdy dostanou na jaře nejspíš dva kamarády na zadní nápravu a tak bych při té příležitosti chtěl rovnou zrepasovat předky i zadky a koupit jim nějaké kvalitní pancéřové hadice. Nechci žádné okruhové kravení, spíš se mi jedná o to, abych se mohl na brzdy potom znovu spolehnout i v krizovějších situacích (těch je na silnici dost a né vždy zaviněné mnou). No a druhá věc je, že bych se rovnou podíval na zoubek podvozku a nechal udělat asi rovnou i silenty, nechtěl bych nějak přehnaně tvrdé - auto je na normální ježdění. A stejně tak bych rád snížil podvozek, opět se mi jedná jen o normální ježdění, takže nepotřebuju žádný stavitelný tlumiče, ale určitě bych chtěl komplety (tlumič, pružina). Jako skvělá volba mi připadají Weitecy. Jedná se o Hondu CRX del Sol ESi, rok 1994. Takže pár otázek:

1) Kde koupit za dobrý poměr kvalita / cena pancéřové hadice?
2) Kde koupit za dobrý poměr kvalita / cena silenty?
3) Kde koupit repasovací sady na brzdy (komplet - pístky, prachovky a vše okolo)?
4) Chtěl bych brzdiče lakovat. Před tím, by jste je raději opískovali na holo a nebo by jste je raději jen "ošmirglovali"?
5) Čím lakovat brzdiče, aby vypadali dobře a barva za 2 roky neslezla?
6) Co si myslíte o podvozcích Weitec a popřípadě jaké by jste doporučili v podobné cenové relaci?

Klidně posílejte, prosím, odkazy. Rád si vaše rady poslechnu a pokud by měl někdo na jaře chuť mě svézt, abych věděl jak se který podvozek chová, tak bych byl jen rád. Jel jsem tady u nás totiž teď s targou, co má no name stavitelné pružiny na origo tlumíčích a to je HRŮŮZA. Tvrdé jako železo a prostě celkově nic moc. Byl jsem z toho rozpačitý.

Díky moc přátele

SpaceMan
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 19:57   Citovat  

Tak to koukám! Nikdo kdo by mi byl ochotný poradit??? Tak to koukám! Bueee

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 20:13   Citovat  

SpaceMan napsal:
Tak to koukám! Nikdo kdo by mi byl ochotný poradit??? Tak to koukám! Bueee

Ty hadice bych doporucoval goodridge, stoji asi 2500 na cely auto a ma je skoro kazdej Úsměv. A k tem brzdicum - kdyz je budes repasovat tak je nech opiskovat a pozinkovat, to bude nejlepsi. Taky se na to chystam ted.

Vinc 1 je teď offline  Vinc 1
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 20:21   Citovat  

Zdar - teďka jsem akorád barvil brzdiče - normálně jsem to vzal ocelákem od hrubých nečistot, potom jsem starou barvu vzal odstraňovačem starých barev no a nakonec jsem si koupil červenou barvu na kov ( teď nevim jak se to píše a do dílny se mi nechce letět ale asi Hemmerite), odmastil a natřel. S touhle barvou se nádherně pracuje - hezky se slévá, akorát dost dlouho schne a je potřeba udělat nejméně dva nátěry. Víc k tvým otázkám nevím Úsměv

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 20:27   Citovat  

hadice neni co resit - goodridge za 2400kc / 4ks

brzdice ti komplet zrepasujou, ociti, pozinc atd. napr nektere firmy ale stoji to ~1300-1500/ks nebo se do toho pustit sam...neni to zadne peklo.

Silenty...bud "mekke" a drahe OEM honda, nebo pak tvrdsi gumove hardrace nebo poly-urthanove "polo-silentbloky" bylo by dobre si udelat plan co chces menit nebo pojem "silenty na aute" je celkem dost obsahlej a "komplet" se pak tahne nekde k 30tis

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 20:45   Citovat  

Tady mas shop s pancerovkama v metrazi odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 21:09   Citovat  

Gregy.Type.R napsal:
Ty hadice bych doporucoval goodridge, stoji asi 2500 na cely auto a ma je skoro kazdej Úsměv. A k tem brzdicum - kdyz je budes repasovat tak je nech opiskovat a pozinkovat, to bude nejlepsi. Taky se na to chystam ted.

Pozinkovat? To jsem nikdy neslyšel že by se dělalo? Nějaké info?

infinity napsal:

brzdice ti komplet zrepasujou, ociti, pozinc atd. napr nektere firmy ale stoji to ~1300-1500/ks nebo se do toho pustit sam...neni to zadne peklo.

Silenty...bud "mekke" a drahe OEM honda, nebo pak tvrdsi gumove hardrace nebo poly-urthanove "polo-silentbloky" bylo by dobre si udelat plan co chces menit nebo pojem "silenty na aute" je celkem dost obsahlej a "komplet" se pak tahne nekde k 30tis

Jj slyšel jsem, že je dokážes sehnat... Úsměv Nějaké info? Klidně SZ.. Mrk

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 21:24   Citovat  

SpaceMan napsal:
Jj slyšel jsem, že je dokážes sehnat... Úsměv Nějaké info? Klidně SZ.. Mrk

No jak psal infinity - proste rozeberes brzdic, nechas ho opiskovat a pozinkovat, co to stoji nevim - piskovani skoro nic, pozinc bude mozna drazsi.

EDIT: tak jsem koukal na net a pozinkovani nabizi napr za 400 kč/m2 i s predchozi upravou opiskovanim. Takze to neni moc rekl bych

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 15:45   Citovat  

Gregy.Type.R napsal:
No jak psal infinity - proste rozeberes brzdic, nechas ho opiskovat a pozinkovat, co to stoji nevim - piskovani skoro nic, pozinc bude mozna drazsi.

EDIT: tak jsem koukal na net a pozinkovani nabizi napr za 400 kč/m2 i s predchozi upravou opiskovanim. Takze to neni moc rekl bych

nějaký odkaz někde? Úsměv Docela by mě to zajímalo, chtěl bych to dělat příští zimu, tzn. že mít auto rozebrané na špalkách asi nebude takový problém... Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 15:57   Citovat  

infinity napsal:

No co se týče hadic, tak asi opravdu ty Goodridge... slyšel jsem o nich docela dobré info a co myslíte, měnit brzdový válec či nikoliv? Mám teď vzadu bubny, ale protože chci swapovat na kotouče, tak bych nejraději vyřešil celý podvozek najednou. Tzn. nové silentbloky na ramena a na stabilizátory (ideálně aby to byl dobrý poměr cena/životnost/tvrdost - auto sice není daily car, ale tak nechci to na okruhy), ošetřit a zrepasovat brzdiče. Nové desky a koutouče na zadní nápravu (teda dle stavu), no a když vyjdou peníze tak bych nejraději i nějaký podvozek a to právě nevím jaký. Slyšel jsem od Dipse (zelená flip flop targa), který tam má už přes 3 roky pevného Weiteca -40/-40, že je to takový akorát. Takže zatím pro mě vede Weitec, teď mi ještě kolega Skyline budu dávat v květnu jak to bude s Koni, co tam bude dávat - to je -30/-30 se stavitelnou tuhostí.

BTW: Abych to ještě jednou upřesnil. Jedná se o Honda CRX del Sol 1.6 ESi a stav je po prvním majiteli luxusní. V součastnosti jsou na vyměněné přední kotouče a destičky. Vzadu jsou bubny, za které bych chtěl dát kotouče (kdo mě zná, ví, že už to nějakou dobu řeším). Tím jsem se rozhodl udělat rovnou menší GO podvozku, abych se na něj mohl 100% spolehnout (i když to mohu i teď). Chtěl bych měnit hadičky za pancířové, dát nové silentbloky na ramena a stabilizátory a když to vyjde taky i podvozek. Auto má najeto cca 84000km s origo serviskou a jasnou historií. Dovezeno po prvním majiteli z Německa před třemi lety.

A chtěl bych všem poděkovat, za jejich návrhy a nápady. Moc si toho vážím, protože v tomhle ohledu jsem tak trochu panic... šuk Se stydím

kingart je teď offline  kingart
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 17:27   Citovat  

a ty brzdove goodridge za 2400kc sezenu kde?ja jsem na zatim na zadnou Hondu pod 3000kc nenasel Se stydím

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 17:35   Citovat  

no prece u me Velmi šťastný

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 19:04   Citovat  

infinity napsal:
no prece u me Velmi šťastný
na legenda to vyjde taky 2400 jo?

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 23:39   Citovat  

SpaceMan napsal:
nějaký odkaz někde? Úsměv Docela by mě to zajímalo, chtěl bych to dělat příští zimu, tzn. že mít auto rozebrané na špalkách asi nebude takový problém... Mrk
Co se pozinku týká tak bych asi věděl a s opískováním by si známí také poradil a ceny tam nejsou moc závratné toto mě vyšlo na +-150kč i s opískováním

Foto654.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Foto654.jpg, 333.21 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2010 , 10:22   Citovat  

Meda napsal:
Co se pozinku týká tak bych asi věděl a s opískováním by si známí také poradil a ceny tam nejsou moc závratné toto mě vyšlo na +-150kč i s opískováním

Výborně Méďo... hoď mi nějaké info do SZ prosím. Určitě bychom to nějak pak sfoukli... přátele

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2010 , 16:51   Citovat  

SpaceMan napsal:
Výborně Méďo... hoď mi nějaké info do SZ prosím. Určitě bychom to nějak pak sfoukli... přátele

jen doplnim, že ´´Médi´´ zinek je galvanický, ještě se dělá žárový

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2010 , 19:14   Citovat  

Dejf napsal:
jen doplnim, že ´´Médi´´ zinek je galvanický, ještě se dělá žárový

??? Galvanické pokovování, resp. pozinkování se ještě používá? cože cože ? Mně učitelé na středce do hlavy natloukali, že už se to fakt nepoužívá. Jen mi ještě řekni, prosím, jaký je mezi tím rozdíl??? to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2010 , 21:17   Citovat  

SpaceMan napsal:
??? Galvanické pokovování, resp. pozinkování se ještě používá? cože cože ? Mně učitelé na středce do hlavy natloukali, že už se to fakt nepoužívá. Jen mi ještě řekni, prosím, jaký je mezi tím rozdíl??? to mi hlava nebere

nikdo žádné info?

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 8:39   Citovat  

SpaceMan napsal:
nikdo žádné info?

ty nemas internet? asi jo kdyz tu ses ... zeptej se pana googla. esi neznas tak tudy odkaz OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2010 , 19:14   Citovat  

happy napsal:
ty nemas internet? asi jo kdyz tu ses ... zeptej se pana googla. esi neznas tak tudy odkaz OK

díky Happy... je to jen moje lenost... a protože tak nějak tuším, že se tady tím někdo zaobíral, tak jsem se zeptal... Mrk Jinak strýček Google mi určitě nějaké informace dá.. Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rada - pancéřové hadice - silenty - podvozek ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina