Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odštěpky železa v oleji
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
gear je teď offline  gear
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 13:35   Citovat  

mám dotaz, při vypouštění starého oleje se v něm vyskytlo pár drobných kousků železa, asi odštěpky z šál. motor má nalítáno 212tkm, co s tím, popř je velký důvod se bát aby se časem šály nerozpadly úplně a motor se zadřel na klice ? co by bylo potřeba vyměnit ? kolik stojí šály na D15Z6 ?

díky za každou odpověď
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 13:40   Citovat  

co tomu nejak predchazet a pravidelne necistoty zachytavat a dostavat ven pri kazde vymene oleje? magneticke vypoustaky

Diky tvrdym casticem v oleji dochazi k abnormalnimu opotrebeni pistu, pistnich krouzku a valcu...coz se pak projevi treba vyssi spotrebou oleje...

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 13:45   Citovat  

Ja se porad divil naco jsou ty magneticky vypoustaky. Diky

infinity napsal:
co tomu nejak predchazet a pravidelne necistoty zachytavat a dostavat ven pri kazde vymene oleje? magneticke vypoustaky

Diky tvrdym casticem v oleji dochazi k abnormalnimu opotrebeni pistu, pistnich krouzku a valcu...coz se pak projevi treba vyssi spotrebou oleje...

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 13:52   Citovat  

infinity napsal:

ty už seš jak Horst Fuchs ( nebo jak se jmenoval ) Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 14:45   Citovat  

a nějaký příspěvky k věci ? Smutný a těm vypoušťákům nevěřím, ptže věci v motoru máš slitiny cínu, hliníku... na ty magnet nezabere...

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 18:48   Citovat  

Kolik stoji saly,to zjistis i mailem nebo telefonicky bud v Honde anebo nekterych prodejnach autodilu.Spis by me ale zajimalo,proc by to podle tebe mely byt zrovna saly?Ja ji videl rozsekanou jen tehdy,kdyz sla ojnice na vylet,jinak vydrenou,poskrabanou apod.,to ano.Fotku tech kovovych kousku nahodou nemas k mani?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 20:14   Citovat  

Wayne: dovolte pane abych Vam pripomenul muj motor z CRXka ... Zrovna tobe (snad to nebyl Jazzik) jsem ukazoval jak mam celej blok krome oleje i sem tam kousek nejakeho kovu..a bylo to z salek.. Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 20:17   Citovat  

fotky bohužel nemám Smutný a šály říkám proto že mě nic jinýho nenapadlo, přece jen drží klikovku a při těch otáčkách mohly povolit... jinak kdybych to měl popsat tak to byly takový malý kovový drobečky do 1mm. nenapadá vás co by to mohlo být popř. jestli to může být něco vážnýho ? na chodu motoru nic poznat není a ani na zvuku, krom teda těžšího běhu po nastartování a větším hluku, který trvá asi 2 vteřiny než začne pracovat olej...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 20:22   Citovat  

Gear: vim co myslis, blbe se to popisuje..u me to delala opravdu salka, ale spis se jakoby sloupavala (neco jako kdyz se nalakuje a pak se to casem droli drobnejma kousickama) Mrk ...jinak me zacal klepat motor na spodku kdyz se ohral pak, ale bylo to diky uniku oleje..

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 20:22   Citovat  

gizmi napsal:
Wayne: dovolte pane abych Vam pripomenul muj motor z CRXka ... Zrovna tobe (snad to nebyl Jazzik) jsem ukazoval jak mam celej blok krome oleje i sem tam kousek nejakeho kovu..a bylo to z salek.. Mrk

Ale Wayne netvrdí, že to nemůže být z šál. On jenom říká, že to může být i z něčeho jiného.
Tak se tu prosím nesnaž zase něco rozpoutávat. Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 20:24   Citovat  

Petr78: joooo, zato ty jsi ted pomohl tim OTckem..ja alespon pisu svou zkusenost .. je to dobrý a Wayne je muj skorosoused a uz i skorobracha pomalu (alespon ja ho tak beru)...takze jsi neodhadl situaci a prosim nech me byt.. Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 20:42   Citovat  

gear napsal:
fotky bohužel nemám Smutný a šály říkám proto že mě nic jinýho nenapadlo, přece jen drží klikovku a při těch otáčkách mohly povolit... jinak kdybych to měl popsat tak to byly takový malý kovový drobečky do 1mm. nenapadá vás co by to mohlo být popř. jestli to může být něco vážnýho ? na chodu motoru nic poznat není a ani na zvuku, krom teda těžšího běhu po nastartování a větším hluku, který trvá asi 2 vteřiny než začne pracovat olej...

Zkus, jestli ty kousky reagují na magnet.
Ten větší hluk a těžší chod při startování opravdu nevěstí nic dobrého. Pokud se to teda děje i při teplotě nad nulou, tak to znamená že motor jde opravdu na sucho a je potřeba s tím něco dělat než bude pozdě.
Vyměnit šály nebude bolet tolik jako měnit proražený blok a zlomenou ojnici....
Každopádně s tím už radši nejezdi a začni se schánět po někom, kdo se ti mrkne na motor zevnitř.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 21:03   Citovat  

tak sme se bavili s otcem a je možný že ty špatnosti po startu můžou být i novým olejovým filtrem(Nipparts), který nedrží tlak a pouští všechen olej zpátky do vany po delším stání. koupíme jiný a uvidíme, snad to bude tím... ale ty odštěpky to pořád neřeší... Bueee Bueee

každopádně budu jezdit zase chvíli fáčkem....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 21:08   Citovat  

gear napsal:
tak sme se bavili s otcem a je možný že ty špatnosti po startu můžou být i novým olejovým filtrem(Nipparts), který nedrží tlak a pouští všechen olej zpátky do vany po delším stání. koupíme jiný a uvidíme, snad to bude tím... ale ty odštěpky to pořád neřeší... Bueee Bueee

A jak rychle po startu zhasíná kontrolka mazání?
Je fakt, že olejový filtr Nipparts asi nebyla nejlepší volba. Smutný
Na jaký olej to jezdilo a jaký tam máš teď? Byly ty "suché" starty i před výměnou oleje?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 21:13   Citovat  

gear napsal:

Když už jsi pro to byl u Alicanteho,tak sis teda už mohl skáknout k Rom.ovi pro origo filtr... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 21:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
A jak rychle po startu zhasíná kontrolka mazání?
Je fakt, že olejový filtr Nipparts asi nebyla nejlepší volba. Smutný
Na jaký olej to jezdilo a jaký tam máš teď? Byly ty "suché" starty i před výměnou oleje?

kontrolka mazání zhasíná hned po startu, ale pokud to je opravdu filtrem tak zhasne tak jako tak, ale chvíli trvá než čerpadlo natlačí olej a než se olej dostane všude... jestli to dělalo i předtím to si nejsem jistý, myslím ale že ne... ale ruku do ohně za to nedám.. olej stále 10w40...

Hellborn: jjo kdybych to věděl tak si od něj vezmu i MTF co mi teď bude posílat poštou Úsměv

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 21:50   Citovat  

gear napsal:
kontrolka mazání zhasíná hned po startu, ale pokud to je opravdu filtrem tak zhasne tak jako tak, ale chvíli trvá než čerpadlo natlačí olej a než se olej dostane všude... jestli to dělalo i předtím to si nejsem jistý, myslím ale že ne... ale ruku do ohně za to nedám.. olej stále 10w40...

Hellborn: jjo kdybych to věděl tak si od něj vezmu i MTF co mi teď bude posílat poštou Úsměv

ten motor bude asi KO KO jestli se z něj něco sype tak hotovka

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 21:57   Citovat  

H_ele možná bych taky ale nepanikařil. Někde sem tady na foru viděl fotku bordelu co byl právě ve filtru nipparts po zakoupení. Takže to klidně může bejt vypláchnutej bordel z filtru. Teda pokud si ho tam měl i před výměnou oleje. Ale určitě bych na to nechal kouknout někoho kdo tomu rozumí.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:07   Citovat  

CRXMANN napsal:
H_ele možná bych taky ale nepanikařil. Někde sem tady na foru viděl fotku bordelu co byl právě ve filtru nipparts po zakoupení. Takže to klidně může bejt vypláchnutej bordel z filtru. Teda pokud si ho tam měl i před výměnou oleje. Ale určitě bych na to nechal kouknout někoho kdo tomu rozumí.

to já bych panikařil mnoho

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:09   Citovat  

posero napsal:
to já bych panikařil mnoho

pak dělá člověk chyby .... chce to pomalu a v klidu krok po kroku.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:11   Citovat  

CRXMANN napsal:
pak dělá člověk chyby .... chce to pomalu a v klidu krok po kroku.

každopádně olej ven, filtr pryč, sundal bych víko a vanu to nic nestojí a koukal bych co vykoukam co v tom je za bordel.... ale jako ty km nevim no moje vti má 200 dostává heft neuvěřitelnej a všechno v klidu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:25   Citovat  

posero napsal:
každopádně olej ven, filtr pryč, sundal bych víko a vanu to nic nestojí a koukal bych co vykoukam co v tom je za bordel.... ale jako ty km nevim no moje vti má 200 dostává heft neuvěřitelnej a všechno v klidu

každopádně se do toho budem muset podívat, teď jezdit holt nebude... jinak ty km by měly sedět, je na ně celkem poctivě psaná serviska. je to auto od Alicanteho...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:29   Citovat  

gear napsal:
každopádně se do toho budem muset podívat, teď jezdit holt nebude... jinak ty km by měly sedět, je na ně celkem poctivě psaná serviska. je to auto od Alicanteho...

nevim jestli by to pro mě byla záruka kvality on to auto dostal protiúčtem co sem tak vyčetl takže asi tak....

jinak s tim asi někdo jezdil jako dobytek, bohužel auto sem jen viděl, neslyšel takže ti nepovim co s tim ale zbytečně s tim nejezdi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:34   Citovat  

posero napsal:
nevim jestli by to pro mě byla záruka kvality on to auto dostal protiúčtem co sem tak vyčetl takže asi tak....

jinak s tim asi někdo jezdil jako dobytek, bohužel auto sem jen viděl, neslyšel takže ti nepovim co s tim ale zbytečně s tim nejezdi

ale jo, tak to já neříkám jako že musí být tím pádem bezchybný... spíš sem myslel že kdyby to takhle špatně startovalo jak teď tak že by si toho všiml i on...

ty drobky v oleji to neřeší, ale aspoň ty starty.. Smutný

jinak jak sem psal... přesedlám zas na čas na favouse... co se dá dělat

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:46   Citovat  

To me fakt mrzi, ale na behu motoru mi nic divnyho neprislo a ze by neco bylo v neporadku me za tech nekolik set km vubec neprislo. Tesne po startu byvaji tyhle motory chvilinku o neco hlucnejsi, kdyz uz maji neco najeto, to mi divne neprijde.. Po zahrati bezi naprosto normalne.

Kdybych ti mohl nejak pomoct, rad to udelam.. Co budes delat - rozebirat? Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:47   Citovat  

gear napsal:
ale jo, tak to já neříkám jako že musí být tím pádem bezchybný... spíš sem myslel že kdyby to takhle špatně startovalo jak teď tak že by si toho všiml i on...

ty drobky v oleji to neřeší, ale aspoň ty starty.. Smutný

jinak jak sem psal... přesedlám zas na čas na favouse... co se dá dělat

no dál to nebudu komentovat bylo by to ode mě zbytečný a už sem z toho vyrostl

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:55   Citovat  

no jak sem ti psal, zkusíme jiný filtr jestli nepořeší aspoň ty starty a pak se bude muset rozebrat spodek motoru a zjistit odkud se vzal ten brodel Bueee nebo nejlíp to udělat najednou, když už bude olej venku tak to rozebrat.. asi tak..

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 22:55   Citovat  

posero napsal:

Ano, protiucet to byl, to je pravda. S autem jsem jen par set km jezdil a nic extra zvlastniho mi neprislo. Mrzi me, ze s tim muze byt nejaky problem, ale ac Honda , porad jsou to jen stroje.. Smutný

Ze nic ode me neni pro tebe zaruka kvality je vic nez jiste, pac ty si zrejme o sobe myslis, ze si nevetsi chytrak HaHaaa a navic jsme meli osobni spory (ne obchodni), ktere tu ventilovat nemusim (ackoliv by se hodne lidi asi divilo..) .. KO

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 23:07   Citovat  

alicante napsal:
Ano, protiucet to byl, to je pravda. S autem jsem jen par set km jezdil a nic extra zvlastniho mi neprislo. Mrzi me, ze s tim muze byt nejaky problem, ale ac Honda , porad jsou to jen stroje.. Smutný

Ze nic ode me neni pro tebe zaruka kvality je vic nez jiste, pac ty si zrejme o sobe myslis, ze si nevetsi chytrak HaHaaa a navic jsme meli osobni spory (ne obchodni), ktere tu ventilovat nemusim (ackoliv by se hodne lidi asi divilo..) .. KO

myslim, že tu máš jinej problém než mě Mrk já sem necekl ani slovo třeba rakvička se mi líbí za ty peníze OK

to, že si myslim co si myslim nenapravíš jednou si udělal co si udělal a konec nazdar.... a neřešme tu osobní věci. jiank určitě divilo máš recht OK já se za nic nestydim ...

jde tady o auto

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2010 , 18:11   Citovat  

Tak auto by mělo být v pořádku, asi sem na něj přecitlivělej... hluk po startu a kovový cvakání jsou prý ventily, až bude teplo tak se musí seřídit a bordel v oleji se prý vyskytuje normálně, pokud to teda nejsou velký kusy, to už by bylo horší Úsměv tak snad Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odštěpky železa v oleji
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina