Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Platí ještě ,,osoba blízká" ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 15:48   Citovat  

Včera mě měštáci nachytali, jak parkuju v místě, kde byl zákaz vjezdu. Lístečku jsem si všimnul, když jsem se k autu vrátil, nikdo mě při tom nechytnul. Jaká hrozí bloková pokuta a kolik bodů mi můžou sebrat? Funguje ještě výmluva na osobu blízkou?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:04   Citovat  

na osobu blizkou se vyprdni, zajdi tam zaplatis stovku pokuty, body za to zadny nejsou a mas klid
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:17   Citovat  

mot napsal:
na osobu blizkou se vyprdni, zajdi tam zaplatis stovku pokuty, body za to zadny nejsou a mas klid

byl v zakazu VJEZDU to myslim tak mirne neni ne?
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:20   Citovat  

HonDan napsal:
byl v zakazu VJEZDU to myslim tak mirne neni ne?

ajo tak jsem si to blbe precetl, no takze poruseni zakazovych prikazovych znacek, cili 1 bodik dolu a pokuta jestli se nepletu od 0 do 2000, zalezi na tom clovickovi za okynkem kolik ti urci, pokud nemas zadny jiny prestupky, tak by to nemelo byt moc, ale osoba blizka ti v tomto pripade asi nepomuze
   Návrat  
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:28   Citovat  

a proc by jako nepomohla samozrejme ze pomuze.
Zajde tam a rekne ze tam nebyl on a odmita vypovidat dle zakona toho a toho (to si musis najit kterej to je s tou osobou blizkou) a hotovo.
Hlavne se nenechat zblbnout nekdy ty potvory ti reknou ze uz to nejde a takovy keci aby ses lekl a naprasil sebe. proto je lepsi se odvolat primo na ten paragraf
Otcovi kdyz blbe parkoval tak mu to ten urednik rovnou rekl ze to byla urcite osoba blizka ze a on rekl jojo a vyrizeny Velmi šťastný
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 17:02   Citovat  

no možná to špatně chápu, ale z.č.361/2000 Sb. říká v §10 odst.(3) Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení tohoto zákona; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu [14d].

[14d] odkazuje na z.č. 200/1990 Sb. a konkrétně:
§ 60
Podávání vysvětlení
(1) Každý je povinen podat správním orgánům nezbytné vysvětlení k prověření došlého oznámení o přestupku; podání vysvětlení může být odepřeno, jestliže by takovým osobám nebo osobám jim blízkým (§ 68 odst. 4) hrozilo nebezpečí postihu za přestupek, popřípadě za trestný čin nebo by porušily státní nebo služební tajemství anebo zákonem výslovně uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti.
(2) Tomu, kdo se bez závažných důvodů nedostaví na výzvu ke správnímu orgánu k podání vysvětlení podle odstavce 1, nebo tomu, kdo bezdůvodně podání vysvětlení odmítá, může správní orgán uložit pořádkovou pokutu až do výše 5000 Kč.
(3) Pořádková pokuta uložená orgánem obce je příjmem této obce. Pořádková pokuta uložená jiným správním orgánem České republiky je příjmem státního rozpočtu České republiky.

tebe prece nikdo na podani vysvetleni nezval, takze podle me se nemuzes ani odvolavat na osobu blizkou, ne? to mi hlava nebere
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:19   Citovat  

jestli je to v praze, tak to zahod, je kalamita, snezi, listecek se rozmocil, rozpad, nevis o nem. beztak ti nic neprijde. Kdyztak osoba blizka vyplyva z ustavy, tu mam pocit nezmenili.
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:23   Citovat  

Kamarád na doporučení jeho známého (policisty) napsal dopis, že to řídila osoba jemu blízká a že se tím nebude už zabývat ve stručnosti. Úsměv Prej to rvonou hážou pak do koše Velmi šťastný
   Návrat  
Jarda-SannyCars je teď offline  Jarda-SannyCars
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:24   Citovat  

pokud se nepletu tak osoba blizka je stale ale kdyz se ni na ni vymluvis tak musis rici kdo to byl jinak budou s tebou zachazet jako s tim kdo to spachal..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:34   Citovat  

mot napsal:
no možná to špatně chápu, ale z.č.361/2000 Sb. říká v §10 odst.(3) Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení tohoto zákona; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu [14d].

§ 60
Podávání vysvětlení
(1) Každý je povinen podat správním orgánům nezbytné vysvětlení k prověření došlého oznámení o přestupku; podání vysvětlení může být odepřeno, jestliže by takovým osobám nebo osobám jim blízkým (§ 68 odst. 4) hrozilo nebezpečí postihu za přestupek, popřípadě za trestný čin nebo by porušily státní nebo služební tajemství anebo zákonem výslovně uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti.
(2) Tomu, kdo se bez závažných důvodů nedostaví na výzvu ke správnímu orgánu k podání vysvětlení podle odstavce 1, nebo tomu, kdo bezdůvodně podání vysvětlení odmítá, může správní orgán uložit pořádkovou pokutu až do výše 5000 Kč.
(3) Pořádková pokuta uložená orgánem obce je příjmem této obce. Pořádková pokuta uložená jiným správním orgánem České republiky je příjmem státního rozpočtu České republiky.

tebe prece nikdo na podani vysvetleni nezval, takze podle me se nemuzes ani odvolavat na osobu blizkou, ne? to mi hlava nebere

zval, na tom lístečku bylo předvolání s tím, že jsem podezřelý ze spáchání přestupku.
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:39   Citovat  

a bylo tam ze te predvolavaji "k podani vysvetleni" nebo jen ze jsi podezrely ze spachani prestupku?
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:42  Naposledy upravil qasper dne 17.1.2010 , 18:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jarda-SannyCars napsal:
pokud se nepletu tak osoba blizka je stale ale kdyz se ni na ni vymluvis tak musis rici kdo to byl jinak budou s tebou zachazet jako s tim kdo to spachal..

to si právě myslim, že ne-e. Princip byl v tom že si nemusel vypovídat proti někomu kdo je ti blízký a tím pádem si nemusel říct kdo to byl a pak neměli vinu na koho "hodit". Kdyby si musel říci kdo to byl ... tak by si vlastně proti tý "osobě blízký" svědčil. Teda aspoň takhle to chápu já Se stydím
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:47   Citovat  

Dojdi tam a postav se k tomu jako chlap ne?! ... To se bude každej schovávat za máminu sukni (čti: osobu blízkou)??
Taky občas parkuju kde nemám nebo bez placení, ale jsem smířenej s tím, že když na to dojde, tak je to prostě moje rozhodnutí a moje chyba a nemám zapotřebí se na něco vymlouvat

PS: Myslím, že původ smyslu osoby blízké byl v tom, když Ti tako osoba způsobila škodu nebo ublížení na zdraví tak ty jsi proti ní nemusel vypovídat a poškodit tím i sám sebe...a ne se na ni vymlouvat
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:51  Naposledy upravil zam3k dne 17.1.2010 , 18:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ajsik napsal:
Dojdi tam a postav se k tomu jako chlap ne?! ... To se bude každej schovávat za máminu sukni (čti: osobu blízkou)??
Taky občas parkuju kde nemám nebo bez placení, ale jsem smířenej s tím, že když na to dojde, tak je to prostě moje rozhodnutí a moje chyba a nemám zapotřebí se na něco vymlouvat

Asi nějak tak bych to také komentoval....já osobně použil osobu blízkou jednou...a to když ještě Pánové v Mělníku měli ten radárek na neoznačeném přejezdu....jel sem tam 48km/h......tak sem to hodil na osobu blízkou....jinak mi to příjde divný,pořád říkát..... ,,a jak to obejít,aybch nic neplatil"
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 18:52   Citovat  

Ajsik napsal:

PS: Myslím, že původ smyslu osoby blízké byl v tom, když Ti tako osoba způsobila škodu nebo ublížení na zdraví tak ty jsi proti ní nemusel vypovídat a poškodit tím i sám sebe...a ne se na ni vymlouvat

osoba blízká neni jen mamka Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:01  Naposledy upravil Hellborn dne 18.1.2010 , 8:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jarda-SannyCars napsal:

Nemusíš (jo, jsi povinen znát osobu,který jsi auto "půjčil",ale Ty jí "znáš",ale využíváš svého práva podle přestupkového zákona a nebudeš jí jmenovat.) a nebudou.

A mimochodem, i když tu "osobu blízkou" omezí (na zrušení by museli změnit Ústavu, respektive odstoupit od Listiny základních práv),tak se budou sice platit prachy,ale body se dají pouze pachateli (kterého nezjistí...).
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 8:53   Citovat  

A co prostě přiznat chybu a zaplatit to???? to mi hlava nebere
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 9:01   Citovat  

V Praze jsem od MP dostal 2x listecek za nejakou hloupost (napr. mel jsem zaplaceno na 30 min. a prisel za 2 hod. ..), pokazde jsem ho zahodil a nikdy nic neprislo .. kiss me

Priznat chybu - v zivote urcite u zasadnejcich veci, ale proc se zbytecne sebemrskat za spatne parkovani.. to mi hlava nebere
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 9:50   Citovat  

Na ty co tu jako vzdy moralizujou(klasika Honda-Club) se vyprdni. Listecky vyhazuj...
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 10:04   Citovat  

Od známýho policajta vím, že tyhle pokuty maji promlčecí lhůtu jeden rok, takže když se nedostavíš na policajty sám do lhůty jednoho roku, tak tu pokutu zahoději do koše a tyhle pokuty nikdo neřeší, takže no stress a lístek klidně zahoď Úsměv Dokud není botička, tak neřešit Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 10:11   Citovat  

mrgrudge napsal:
Od známýho policajta vím, že tyhle pokuty maji promlčecí lhůtu jeden rok, takže když se nedostavíš na policajty sám do lhůty jednoho roku, tak tu pokutu zahoději do koše a tyhle pokuty nikdo neřeší, takže no stress a lístek klidně zahoď Úsměv Dokud není botička, tak neřešit Velmi šťastný

Všechny přestupky (teda vyjímky existují,ale ty nejsou dopravní... Mrk ) mají zánik odpovědnosti po jednom roce... Mrk
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 10:35   Citovat  

Hellborn napsal:
Všechny přestupky (teda vyjímky existují,ale ty nejsou dopravní... Mrk ) mají zánik odpovědnosti po jednom roce... Mrk

jen pro info jak je to s tim kdyz pojedu nacerno v MHD? taky plati promlceci lhuta 1 rok? vim ze znamemu prislo buhvi co z prazske MHD po necelych 5 letech.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 11:51   Citovat  

U MHD určitě ne, kámoš takhle spoléhal na promlčení a pak začali chodit dopisy a poslední byla návštěva executora na zabavení majetku ve výši zhruba 25 tisíc, tohle bych určitě řešil co nejdřív.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 12:21   Citovat  

Clark napsal:
jen pro info jak je to s tim kdyz pojedu nacerno v MHD? taky plati promlceci lhuta 1 rok? vim ze znamemu prislo buhvi co z prazske MHD po necelych 5 letech.

Jízda načerno není přestupek. Pokud se pamatuju,tak povinnosti cestujícího jsou stanoveny zákonem o dopravě, případně se jízda načerno snad (nevím,ještě jsem to neřešil v praxi) brala jako porušení smlouvy o přepravě...

Každopádně režim je naprosto odlišný. Složenka - výzva k zaplacení - soud - exekuce... Dost často se k té ticce,co je pokuta, přibyde ještě jedna nula. A dopravní podnik si dobře hlídá promlčení (v případě pravomocného rozsudku je to 10let a za tu dobu pěkně nabíhají úroky a je na DP,kdy to předá exekutorovi - klidně mu to dá za 9let a 6 měsíců po rozsudku...)
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 12:28   Citovat  

Hellborn napsal:
Každopádně režim je naprosto odlišný.

prakticky receno, je lepsi jet do mesta autem a parkovat jak prase nez jezdit v MHD na cerno meetallll
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 12:36   Citovat  

Clark napsal:
prakticky receno, je lepsi jet do mesta autem a parkovat jak prase nez jezdit v MHD na cerno meetallll

Jak kde... Pokuta v MHD je pořád levnější než placení odtahu... Velmi šťastný
   Návrat  
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 12:40   Citovat  

Kamarad nezaplatil tehda 500+13 kc pokutu do 3 pracovnich dni a za 2 roky mel krasnych 9000 Úsměv
Za ty prachy mas rocni salinkartu Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2010 , 8:58   Citovat  

Bitkar napsal:
jestli je to v praze, tak to zahod, je kalamita, snezi, listecek se rozmocil, rozpad, nevis o nem. beztak ti nic neprijde. Kdyztak osoba blizka vyplyva z ustavy, tu mam pocit nezmenili.

jj, bylo to v Praze. Dostal jsem předvolání z důvodu podezření ze spáchání přestupku. Asi se na to taky vyprdnu. Hlavně aby mi za rok taky nepřišlo 8000,- Úsměv
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.1.2010 , 10:23   Citovat  

mot napsal:

§ 60
Podávání vysvětlení

"které provozovatel svěřil vozidlo"...klíče leží doma na stole a jsou přístupné celé rodinně,nevím kdo s ním jel (poskytl jsem veškeré informace k odhalení pachatele a nepoužil jsem ani osobu blízkou,neodmítl jsem podání vysvětlení,nedostávám se do situace kdy odmítám ani kdy jsem vůz přímo svěřil osobě blízké,tudíš nemohu byt trestán ani jako majitel či provozovatel-jíná je firemní auto,musí být cesťáky)není nad to plně sppolupracovat s našim orgánem HaHaaa
   Návrat  
lulin je teď offline  lulin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2010 , 11:01   Citovat  

PAKO napsal:
"které provozovatel svěřil vozidlo"...klíče leží doma na stole a jsou přístupné celé rodinně,nevím kdo s ním jel (poskytl jsem veškeré informace k odhalení pachatele a nepoužil jsem ani osobu blízkou,neodmítl jsem podání vysvětlení,nedostávám se do situace kdy odmítám ani kdy jsem vůz přímo svěřil osobě blízké,tudíš nemohu byt trestán ani jako majitel či provozovatel-jíná je firemní auto,musí být cesťáky)není nad to plně sppolupracovat s našim orgánem HaHaaa

dneska mě čeká podobné vysvětlení...díky za typ, já byl totiž v době spáchání rychlé jízdy v práci a kdo mi jezdil s mým autem bych tedy taky rád věděl!!! \Budu trvat na vyšetření, at můžu někomu v rodině vynadat co mi jezdí s autem svatoušek
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Platí ještě ,,osoba blízká" ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina