Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
swap B18C6 (ITR) => B20B nebo B20Z (CRV)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Twilite je teď offline  Twilite
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 21:23   Citovat  

čau všichni. koukal jsem, že tu jsou dost technický diskuze a taky hodně lidí, který hondám fakt rozumí, tak třeba poradíte... - rád bych slyšel co nejvíc názorů. řeším teď jak rozumně hnout s výkonem na ITR. uvažoval jsem o standardních věcech jako pořádně udělat sání (cai, klapka, manifold, těsnění) a výfuk (svody, catback) a nějaký další drobnosti (jako svíčky, kabely, flywheel, těsnění pod hlavou) + samozřejmě upravená ECU, nejlépe hondata. ale teď mi jeden dobrý kamarád, na kterého dám, protože hondám opravdu rozumí, dal brouka do hlavy s tím, že stejně těmahle úpravama toho tolik ze standarní ITR 1.8 tolik nevytřískám - a navíc to všechno nebude rozhodně levná záležitost. prý dobrá a ne tak náročná cesta je vyměnit blok za dvoulitr B20 z CRV, protože to je stejná B série. prý jsou hondí motory v tomhle úžasný - že se stejné série dají poměrně hodně snadno swapovat, jen s minimálními úpravami. jak jsem koukal, tak ve Státech je to celkem běžná praxe, na fórech tam k tomu je hafo informací. stejně se toho ale nějak podvědomě bojím. vzhledem k tomu, že nejsem technik, tak si nedokážu představit případné komplikace anebo si to naopak v hlavně možná nadměrně ztěžuju... co si o tomhle swapu kdo myslíte? popř. neznáte někdo nějaký dobrý link na tuhle tématiku?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 21:41  Naposledy upravil FastCivic dne 25.11.2007 , 22:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

nooo, a co bys do toho bloku dal?
Pokud wikipedia nelže, tak tyhle bloky maji rozdilne vrtání (Bore) Úsměv
B18C6

* VTEC
* Found in:
o 1998-2001 Honda Integra UK and Euro Spec Type R
* Type: 1.8 litre 16v DOHC 4 cylinder in-line
* Displacement: 1797 cm³
* Compression: 11.1:1
* Air intake diameter: 70mm
* Bore: 81 mm (3.189")
* Stroke: 87.2 mm (3.433")
* Rod Length: 137.9 mm (5.429")
* Rod/Stroke Ratio: 1.58
* Power: 190ps/139kW/187hp (SAE net hp) (139 kW) @ 7900 rpm & 131 ft·lbf/178 Nm @ 7300rpm
* Red-line: 8400rpm
* Transmission: S80 w/LSD

B20B

* NON-VTEC
* Found in: Honda CR-V, Honda Orthia
* Displacement: 1973
* Power: 126hp @ 5500rpm
* Torque: 133 ft @ 4200 rpm

* Compression: 8.8:1
* Bore: 84 mm
* Stroke: 89 mm
* Redline: 6300 rpm red line

Pokud bys do toho chtel dat vnitrnosti z Integry, tak bys nejdriv musel patrat po tom, jestli jsou tyhle vnitrnosti nejakym zpusobem mezi sebou kompatibilni (nechat kliku a ojnice z Integry ale pisty kvuli vrtani z CRV...uz by to ale zase nebyl dvoulitr, protoze obsah je reseny nejen vrtanim, ale i zdvihem a ten by urcovala kratsi klika z integry)...páč pokud by se na ten blok dala povesit periferie (sani, vyfuck...) z Integry, tak vnitrnosti z CRV nevim jestli by ten vykon udrzely, kdyz B20B ma jen 126koní...jo a ted me napadlo, ze na B20B asi nedas VTEC hlavu z Integry, prave kvuli jinemu vrtani...

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 22:00   Citovat  

tyhle swapy me hodne zajimaji a tak sem trochu brouzdal po netu a zjistil, ze B20B je prevrtany B18x, na ktery by mela pasovat DOHC VTEC palice z Integry:)
tady pokud umis polsky se neco dozvis:)

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:01   Citovat  

Hodně info o tomhle swapu najdete pod heslem Frasnkenstein nebo LSvtec (pokud sde nemýlím, doma se podívám po odkazech). Je to dvoulitr u HRV a zbytek hlava z integry neboi B16A1. Víc napíšu doma.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:07   Citovat  

FastCivic napsal:
tyhle swapy me hodne zajimaji a tak sem trochu brouzdal po netu a zjistil, ze B20B je prevrtany B18x, na ktery by mela pasovat DOHC VTEC palice z Integry:)
tady pokud umis polsky se neco dozvis:)

polsky vůbec, ale anglicky naštěstí jo. je toho na webu poměrně dost. jen se většinou jedná o swapy z US LS integer, tak nevím, jestli to je stejný. zatím jsem se po tom pídil jen trochu. určitě se najde i ITR, která tenhle swap má. koneckonců na honda-clubu je jedna prelude se swapem ne?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:08   Citovat  

Minor napsal:
Hodně info o tomhle swapu najdete pod heslem Frasnkenstein nebo LSvtec (pokud sde nemýlím, doma se podívám po odkazech). Je to dvoulitr u HRV a zbytek hlava z integry neboi B16A1. Víc napíšu doma.

no vidíš, já měl za to, že to je CRV... ale to je jedno. každopádně pokud vím, tak se jedná o 150 koňový dvoulitr. co jsem ale vyčetl, tak "frankenstein" se říká každému swapu, tzn. i různé B16xx atd. Jak jsem pochopil, tak ta B-série je opravdu geniálně "interchangable", aspoň tak to lidi píší.

moc ocením další info a linky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:16   Citovat  

FastCivic napsal:
nooo, a co bys do toho bloku dal?
Pokud wikipedia nelže, tak tyhle bloky maji rozdilne vrtání (Bore) Úsměv
B18C6

Pokud bys do toho chtel dat vnitrnosti z Integry, tak bys nejdriv musel patrat po tom, jestli jsou tyhle vnitrnosti nejakym zpusobem mezi sebou kompatibilni (nechat kliku a ojnice z Integry ale pisty kvuli vrtani z CRV...uz by to ale zase nebyl dvoulitr, protoze obsah je reseny nejen vrtanim, ale i zdvihem a ten by urcovala kratsi klika z integry)...páč pokud by se na ten blok dala povesit periferie (sani, vyfuck...) z Integry, tak vnitrnosti z CRV nevim jestli by ten vykon udrzely, kdyz B20B ma jen 126koní...jo a ted me napadlo, ze na B20B asi nedas VTEC hlavu z Integry, prave kvuli jinemu vrtani...

ano, mají rozdílné vrtání. pokud vím, tak se tam musí dát nové písty. všude na webu píší, že se fakt téměř nic měnit nemusí. je tam jen jeden technický problém, už nevím, co to je (něco s mazáním?) - ale prodávají se na to přímo kity.

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:29   Citovat  

no B20 sa swapuju v amerike do bars coho...civic crx integra...
pobehaj vsetky navody co najdes aby ta nic neprekvapilo...
ja predtym nez som daval do civica H22ku tak som pol roka zbieral iba info aby som si bol isty vto co robim Úsměv

aa drzim palce Úsměv bo mozno B20 ma lepsi potencial na upravy ako B18ka..vatsi krutak to isti urcite Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:33   Citovat  

2Bera napsal:
no B20 sa swapuju v amerike do bars coho...civic crx integra...
pobehaj vsetky navody co najdes aby ta nic neprekvapilo...
ja predtym nez som daval do civica H22ku tak som pol roka zbieral iba info aby som si bol isty vto co robim Úsměv

aa drzim palce Úsměv bo mozno B20 ma lepsi potencial na upravy ako B18ka..vatsi krutak to isti urcite Mrk

ty máš v civicu H22??? tak to je peklo...

já sám si to dělat nebudu - autům rozumím jen z řidičského pohledu Úsměv takže se musím spolehnout na jiné chytré hlavy... proto se raději ptám. máš nějaké dobré odkazy na swapy?

jak to šlo tobě?

s hondatou je to instantně tak 20 koní a 30nm navíc, to je good...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:48   Citovat  

Twilite napsal:
ty máš v civicu H22??? tak to je peklo...

já sám si to dělat nebudu - autům rozumím jen z řidičského pohledu Úsměv takže se musím spolehnout na jiné chytré hlavy... proto se raději ptám. máš nějaké dobré odkazy na swapy?

jak to šlo tobě?

s hondatou je to instantně tak 20 koní a 30nm navíc, to je good...

no priame odkazy nemam....tiez som si zapol google a dal vyhladavat....napr .. swap b20b .. b20b interga B20 DC2..atd atd..musis vyskusat vsetky kombinacie a najde ti urcite daco....ale ber to tak ze tam aj tak nebude popisane vsetko...

kebyze mam integru tak by som tam tlacil H22ku...podvozok ma neuveritelny super auto...a rozdiel vo vahe motoru neni az taak velky Úsměv

takze google google google Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2007 , 23:53   Citovat  

neviem presno vo co tam go..ale daco vtec hlava + B20
link

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 0:55   Citovat  

Přiznávám, že se mi CRV a HRV pletou. B20 má tedy CRV, jak mi sdělil přítel google.
Hodím sem pak pár odkazů, ale tuhle věc stavěl nedávno Jura z Mostu na crx EE8, čli blok z CRV, palice z B16A1. To céro teď jezdí na Slovensku. Pokud se správně pamatuju, je tam nutné vyřešit přívod oleje k vtecovému ventilu, jinak to na sebe sedí. A ty bloky se dost špatně shánějí, nějak nejsou nikde nazbyt:) Nějaké čtení a ještě ještě ještě

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 8:47   Citovat  

mozna zkus heslo "cr-vtec" ... melo by to neco najit.

frankensteina ma Prelude-Z ... H23 predelanou na VTEC s pouzitim dilu z H22.

co se tyce ruznych kombinaci dilu (kombinovani hlava/blok/streva) tak to neni jen u Bkovych motoru, ale i u D, F a H, i kdyz ty hratky s Bckama jsou nejrizsirenejsi - maji asi nejvetsi vykonovy potencial (respektive potencial pomerneho narustu) a jsou rozsirenejsi nez Hcka, ktery bych videl zase o level vyse i kdyz H22 asi neni az takovy technicky sperk jako Bcko z integry (B18C4?). ale holt objem nicim nenahradis a kroutak je kroutak.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 8:52   Citovat  

Kazdopadne, az to swapnes, a zbude Ti B18, tak dej vedet, jde to strcit do acco 3g Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 9:46   Citovat  

kandik napsal:
Kazdopadne, az to swapnes, a zbude Ti B18, tak dej vedet, jde to strcit do acco 3g Úsměv

to bude za těžký money Úsměv)) narovinu, pokud ten swap opravdu udělám (a že jestli jo, tak to stejně nebude teď hned - na autě potřebuju nejdřív udělat jiný věci), tak si starý blok asi pro jistotu nechám...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 9:50   Citovat  

happy napsal:
mozna zkus heslo "cr-vtec" ... melo by to neco najit.

frankensteina ma Prelude-Z ... H23 predelanou na VTEC s pouzitim dilu z H22.

co se tyce ruznych kombinaci dilu (kombinovani hlava/blok/streva) tak to neni jen u Bkovych motoru, ale i u D, F a H, i kdyz ty hratky s Bckama jsou nejrizsirenejsi - maji asi nejvetsi vykonovy potencial (respektive potencial pomerneho narustu) a jsou rozsirenejsi nez Hcka, ktery bych videl zase o level vyse i kdyz H22 asi neni az takovy technicky sperk jako Bcko z integry (B18C4?). ale holt objem nicim nenahradis a kroutak je kroutak.

jo jo, na google toho je mraky. jen se v tom vyznat a hlavně najít spolehlivý zdroj...

hlavní otázku, kterou si kladu - opravdu bude stačit jen vyměnit blok a přeprogramovat ECU? přijde mi to relativně jednoduchý. třeba mi není jasný, jestli to pak bude taky točit těch 9.000 (jestli to nový blok a jeho vnitřnosti vezmou) a vlastně se stane jen to, že to bude de facto ITR motor, jen s vyšším obsahem. protože ITR se nám přece líbí proto, že sice neoplývá krouťákem, ale má úžasný peak power a je to strašná pila. o to bych nerad přišel. když se kouknu třeba na kompresní poměry, tak jsou hodně odlišný. ITR má 11:1 (nebo 11.1:1?) a B20B snad kolem 8:1 a B20Z asi 10:1...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 9:53   Citovat  

Minor napsal:
Přiznávám, že se mi CRV a HRV pletou. B20 má tedy CRV, jak mi sdělil přítel google.
Hodím sem pak pár odkazů, ale tuhle věc stavěl nedávno Jura z Mostu na crx EE8, čli blok z CRV, palice z B16A1. To céro teď jezdí na Slovensku. Pokud se správně pamatuju, je tam nutné vyřešit přívod oleje k vtecovému ventilu, jinak to na sebe sedí. A ty bloky se dost špatně shánějí, nějak nejsou nikde nazbyt:) Nějaké čtení a ještě ještě ještě

díky za odkazy, mrknu. máš kontakt na toho Juru, popřípadě nového majitele? to by mě hodně zajímalo. mimochodem, CRX s dvoulitrem musí být peklo Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 10:32   Citovat  

Napsal jsem ti ho do SZ

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 11:29   Citovat  

Minor napsal:
ale tuhle věc stavěl nedávno Jura z Mostu na crx EE8, čli blok z CRV, palice z B16A1. To céro teď jezdí na Slovensku.

na slovensku to beha?boa ze som ju este nevidel to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 17:40   Citovat  

happy napsal:
ale holt objem nicim nenahradis a kroutak je kroutak.

trosku tomu moze pomoct turbo muhehe

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 18:47   Citovat  

2Bera napsal:
trosku tomu moze pomoct turbo muhehe

o tom zadna .... ale bavili jsme se o "natural aspiration" Velmi šťastný ... a tim preplnenim objem motoru prakticky zvetsujes ... teda objem spalene smesi ... a wotomtoje Mrk ... takze "objem nicim nenahradis" plati i tady, stejne tak u ruznych vysokootackovych motoru, kde spaleny objem v danem casovem useku honis zvysenym poctem cyklu ...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 19:08   Citovat  

ano jura dělal tuhle přestavbu motor z crv nebo hrav do toho dělal kopii pístu z ctr a vačky taky kopie ctr.jediné co bylo že blok a hlava neměli stejne kanálky na olej takže to bylo vedene zvenku motoru bud na mazání nebo na vtec.ani nevim jak to crxo dopadlo ale když už tam ten motor byl tak to nák extra nejelo.Já bych do toho nešel už jsem se jednou spálil.určitě to nebude jen dát blok a jedeš bude to stát mega peněz a bude stim sraní..si myslim já.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 20:44   Citovat  

Marfi napsal:
ano jura dělal tuhle přestavbu motor z crv nebo hrav do toho dělal kopii pístu z ctr a vačky taky kopie ctr.jediné co bylo že blok a hlava neměli stejne kanálky na olej takže to bylo vedene zvenku motoru bud na mazání nebo na vtec.ani nevim jak to crxo dopadlo ale když už tam ten motor byl tak to nák extra nejelo.Já bych do toho nešel už jsem se jednou spálil.určitě to nebude jen dát blok a jedeš bude to stát mega peněz a bude stim sraní..si myslim já.

v čem ses spálil?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 20:46   Citovat  

no přestavoval motor 1,5 na 1,6 a místo 20tis to stálo 100 HaHaaa ale bylo tam dost náhod no KO

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:02   Citovat  

Vačky pokud vím použil JUra kopii mých ZEX, písty si asi opravdu nechával odlít, kanálky myslím sedí, jen te blok nemá přivod pro vtecový ventil. A nejelo mu to, protože mu to přisávalo pod sáním vzduch. Aspoň tak to říkal. Jinak v tom posledním odkazu, co jsem dával, je někdo k téhle přestavbě dost kritický.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:08   Citovat  

takže když přestavbu tak jedině celej motor je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:14   Citovat  

Minor napsal:
Vačky pokud vím použil JUra kopii mých ZEX, písty si asi opravdu nechával odlít, kanálky myslím sedí, jen te blok nemá přivod pro vtecový ventil. A nejelo mu to, protože mu to přisávalo pod sáním vzduch. Aspoň tak to říkal. Jinak v tom posledním odkazu, co jsem dával, je někdo k téhle přestavbě dost kritický.

dost kritický obecně ke swapu s B20 nebo k B20+B16xx?

musím říct, že si furt neumím udělat názor - někdo říká, že je to v pohodě a good, někde mě od toho odrazuje...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:16   Citovat  

no budeš mít v záloze blok z itr.já bych se poradil s klukama ze slovenska 906team ty maj tenhle motor naučenej dělaj i jednotku atd.takže když jim to tam na nakou zimu dáš tak ti z toho udělaj pořádnej stroj.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:18   Citovat  

Marfi napsal:
no budeš mít v záloze blok z itr.já bych se poradil s klukama ze slovenska 906team ty maj tenhle motor naučenej dělaj i jednotku atd.takže když jim to tam na nakou zimu dáš tak ti z toho udělaj pořádnej stroj.

jo? a to je kdo? tím naučeným motorem máš na mysli std ITR?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2007 , 21:21   Citovat  

Kriticky k vtecový hlavě na CRV bloku. Kvůli změně poměru mezi zdvihem a vrtáním, který už není optimální, je prý tahle bestie náchylnější na rychlost pístů ve vysokých otáčkách. Ten motor nemá nahoře pevně kotvené vložky válců a může docházet k stranovému rozkmitání a polséze k destrukci motoru. Aspoň tak jsem to četl, tak snad tu neříkám nějaké bludy.

Obsah fóra Honda-club.cz   
swap B18C6 (ITR) => B20B nebo B20Z (CRV)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina