Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
co vybrat z škoda octavia
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 7:54   Citovat  

pánové,mám dotázek kůli výběru škoda octavia comby(ne pro mne,ale jako služební + domácí použití)
na výběr jsou dvě buď 2,0 TDI PD/103 kW nebo 1,8 TSI/118 kW 4x4

z mého hlediska hraje prim 4x4
ale chtěl bych se zaměřit na motor s TSI jsem nikdy nejezdil ,nevím jak je choulostivá na palivo
pls poradte kdo to sedláte nebo znáte,či jste projeli nějakou tu recenzi ,já to ještě vše nenastudoval
dík
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 8:09   Citovat  

hele nejlepsi bude kombinace. a to PDcko 4x4. bracha ho ma a je moc spokojenej. je to takovej pracant. a co se tyka toho benzinu, tak taty pritelkyne ho ma a uz probehla generalka hlavy a naky el. osobne si ho ani ve 4x4 nak nedovedu predstavit. jestli to budes dostavat novy, tak bych sel do 4kolky bez ohledu na motor, ale jestli jety, tak bych vzal tdi.
   Návrat  
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 8:24   Citovat  

Kamarad ma 4x4 1.8 TSI v kombajnu predelanou jeste k tomu na LPG a krom vymeny turba ve cca 180 000km nemel absolutne zadny problem. Ted natom ma pres 230 000km a auto v pohode a nejak moc to nesetri.
Toho diesla ma strejcek ae v automatu (tiptronic tusim) a to je takovy to klasicky kadle kadle. Hezky jede, malo zere, dost se do toho vejde. Prevodovka radi krasne, bez skubani Úsměv

PAKO a ty by jsi tu 4kolku vyuzil ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 8:39   Citovat  

No co jsem cetl na autowebu komentare lidi k tomu 2.0 TDi tak bych se mu asi vyhnul obloukem. hodne lidi na nej nadava jak se rozpada a vse kazí. odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 8:48   Citovat  

určitě jo ,často hory na sněhu a ledu.
a hlavně ted přemýšlím o filtru pevných částic...je to na cestování po praze do 10km několikrát denně ...což co jsem četl o filtru pevných částí žádný zázrak...proto mi vychází benál lépe...
ale co spotřeba jak je u těhlech motorů rozdílná?
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 9:04   Citovat  

Obecně se dá říc,t že když by nerozhodovali náklady na palivo, tak bych zvolil 1,8TSI. Podle uživatelů se ten motor vážně podařil a v reálném provozu překonává 2.0TDI snad ve všech parametrech kromě spotřeby, bohužel několika uživatelům skutečně odešla hlava válců, zatím všechno vyřešeno v rámci záruky. Spotřeba se dá uhlídat někde v rozmezí 7-8l, ale u 4x4 počítej skoro o litr vyšší spotřebou. U 2.0 TDI budeš jezdit mezi 6 -7l a i při hodně rychlé jízdě po dálnici se nedostaneš k 8l, při stejném stylu jízdy budeš mít u TSI spotřebu 12l. Jinak tu 4x4 ale 1,9 TDI máme v práci a jezdíme s ní po stavbách nových dálnic a v s dobrým obutím není problém. Bral bych 1,8TSI.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 9:12   Citovat  

1.8TSI,300km po D dálnici,stále 200+ a spotřeba 9,7...dlouhodobě na trase 30km do práce a zpět pod 8,s vozejkem at s plnym nebo prázdnym se zvedne minimálně,akorát to teda máme bez 4x4 a sedan s 212ps Mrk
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 14:43   Citovat  

Táta měl tu 2.0 TDI bez 4x4 combi (nové-myšleno první majitel), spotřeba super, dlouhodobá byla 5,5, nebyl problém při trochu snažení jezdit okolo 4/100, jednou se mi to povedlo i za 3,2/100, ale to byl už extrém. Jinak Chorvatsko v 5ti lidech, narvanej kufr po střechu, box na střeše a rychlost 180+ a jel jsem za 7,8. Zásadní mínusy přišli, když auto zlomilo 90tkm a opravy ten rok stály 80t Kč - odešla nejdřív váha vzduchu, pak přetlak. ventil turba a pak za chvíli celý turbo (a to se o něj staral a chladil ho po svižnější jízdě), další mínus octávek obecně je šíleně padající cena Velmi šťastný K tomu 1,8T, tento motor neznám, nejel jsem s ním, ale co jsem slyšel a četl odcházejí hlavy, viz. psáno výše a někde jsem četl, že maj problém s ventilama (jestli tím je myšlena ta hlava netuším). Já osobně bych šel do 2.0 TDI, jede to dost slušně, málo to žere, hodně se tam vejde, ale počítej před 100tkm s většíma investicema do oprav a že do 5ti let je to auto na 1/4 pořizovací ceny.
   Návrat  
SkyDriver je teď offline  SkyDriver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 16:08   Citovat  

spoon napsal:
1.8TSI,300km po D dálnici,stále 200+ a spotřeba 9,7...dlouhodobě na trase 30km do práce a zpět pod 8,s vozejkem at s plnym nebo prázdnym se zvedne minimálně,akorát to teda máme bez 4x4 a sedan s 212ps Mrk

Jo tohle můžu potvrďit v práci máme taky 1,8 TSI pokud se s tím jezdí slušně tak ve městě za tech 7,5 se dá, jinak u nás je průměr asi 12,5 z důvodu častého používání přednosti jízdy Se stydím . Jinak na to jak jsem proti Škodovkám zaujatý tak to auto s tím motorem jede výborně.
   Návrat  
Johny_Picza je teď offline  Johny_Picza
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 16:17  Naposledy upravil Johny_Picza dne 5.5.2010 , 16:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

PAKO napsal:
pánové,mám dotázek kůli výběru škoda octavia comby(ne pro mne,ale jako služební + domácí použití)
na výběr jsou dvě buď 2,0 TDI PD/103 kW nebo 1,8 TSI/118 kW 4x4

z mého hlediska hraje prim 4x4
ale chtěl bych se zaměřit na motor s TSI jsem nikdy nejezdil ,nevím jak je choulostivá na palivo
pls poradte kdo to sedláte nebo znáte,či jste projeli nějakou tu recenzi ,já to ještě vše nenastudoval
dík

Jestli můžu poradit z pohledu bývalého bazaristy tak co se týká 2.0TDi tak rozhodně nekupovat do r.v. 2007 budeš plakat a věčně jezdit v náhradních vozidlech servisu, ve kterém to zrovna stojí.V dalších letech je poruchovost standartní.Do roku výroby 2007 jde o to,že ten motor se vyrábí od r.v. 2005 (vlastně poslední faceliftové passaty B5 je už měli) a ten motor ještě není úplně "vychytaný" takže je tam pořád nějaký problém. A co se týká 1.8 TSi tak nemůžu říct ani popel až na to, že ten motor nemá moc v lásce natural 95.Druhá věc co mluví proti tebou vybranou Octavií v benzínu je systém 4x4 od švédského haldexu který docela markantně zvedne váhu vozu a za druhé ta využitelnost je takřka nulová.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 16:17   Citovat  

moje osobní zkušenost s Passatem 2.0 TDi 103 kW
Jízda v Německu asi 400 km z 95% dálnice 130-150 km/h ... CR-V I 2.0i 94 kW jelo za 11 l benzinu a pašík za 9 l nafty ... jak jsem dále zjišťoval i od jiných majitelů, tak po městě je 10l/100 km standart to mi hlava nebere
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 16:33   Citovat  

Johny_Picza napsal:
A co se týká 1.8 TSi tak nemůžu říct ani popel až na to, že ten motor nemá moc v lásce natural 95.Druhá věc co mluví proti tebou vybranou Octavií v benzínu je systém 4x4 od švédského haldexu který docela markantně zvedne váhu vozu a za druhé ta využitelnost je takřka nulová.

Ta 1.8 TSI jezdí na N95 úplně v pohodě a i na stránkách škodovky je N95 uveden jako doporučené palivo.
S tím hodnocením 4x4 bych až tak nesouhlasil, sice zvedne váhu auta o cca 100kg, ale vzhledem k tomu že OII 4x4 máme v práci tak ten rozdíl při minulé zimě byl oproti předokolce naprosto zásadní, jasně není to stálý pohon jako u Subaru ale trakce na sněhu a podobně je mnohem lepší jak u jedné poháněné nápravy. počítám s tím, že Pako bude kupovat funglovku a teď by tam měl už být Haldex 4 generace, který je mnohem lepší co se týká připojování zadní nápravy a většina majitelů ani nepostřehne kdy se zadní náprava připojila což u předcházející generace haldexu tak nebylo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 16:36   Citovat  

Rom. napsal:
moje osobní zkušenost s Passatem 2.0 TDi 103 kW
Jízda v Německu asi 400 km z 95% dálnice 130-150 km/h ... CR-V I 2.0i 94 kW jelo za 11 l benzinu a pašík za 9 l nafty ... jak jsem dále zjišťoval i od jiných majitelů, tak po městě je 10l/100 km standart to mi hlava nebere

6e by byl pašík o tolik těžší než kokta, že to žralo 9-10? to mi hlava nebere Protože přísahám bohu, v životě na tátově koktě nešla spotřeba přes 8/100 a to občas dostala odemě pořádnej kouř kouř
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 16:40   Citovat  

jj letošní auto pánové... díka za rady...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 18:20   Citovat  

rotker napsal:
... a že do 5ti let je to auto na 1/4 pořizovací ceny.

Omlouvam se za offtopic , ale typickym prikladem padani cen neni vubec Skodovka, naopak u ni cena nelogicky zustava, zakon trhu- pomer nabidky a poptavky. Typickym vozem s velkym propadem cen jsou japonske vozy, treba i nase Hondy. Na druhou stranu to neni zadny prusvih a naopak vyhoda pro ty, co nekupuji nova auta. A tem, co si auto nechavaji hodne let a nepousti ho brzo do sveta to nevadi taky.
Priklad- muj Acco stal po jedinem roce provozu a lehce pres 20 tkm (i-CTDi!) cca 58% puvodni ceny, to by se u Octavky nestalo.
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 18:42   Citovat  

2 roky jsem se vozil v 2.0 TDI, spotřeba průměrná s mou celkem těžkou nohou 6,3 dlouhodobá... při jízdě 180+kph na dálnici kolem 7. Zažil jsem s tim i 4l na 100 když se to fakt šolíchá Úsměv

Při 100tkm ještě v záruce byla udělána hlava motoru, jelikož praskla. Ano s tím má VW-2.0 TDI občas problémy.

Nicméně oktávka jako taková je dost problémová na pozdější prodej, je jich tu jako máku a kupců rozhodně není tolik jako prodávajících.

Bully:
obecně jakmile vezmeš nové auto (nové, ne předváděčku a jiné podobné...) a vyjedeš z autosalonu, na těch prvních pár metrech ztrácíš kolem 20-30% ceny, jako kdybys je vyhodil oknem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 19:33   Citovat  

Bully napsal:
Omlouvam se za offtopic , ale typickym prikladem padani cen neni vubec Skodovka, naopak u ni cena nelogicky zustava, zakon trhu- pomer nabidky a poptavky. Typickym vozem s velkym propadem cen jsou japonske vozy, treba i nase Hondy. Na druhou stranu to neni zadny prusvih a naopak vyhoda pro ty, co nekupuji nova auta. A tem, co si auto nechavaji hodne let a nepousti ho brzo do sveta to nevadi taky.
Priklad- muj Acco stal po jedinem roce provozu a lehce pres 20 tkm (i-CTDi!) cca 58% puvodni ceny, to by se u Octavky nestalo.

Taky sry za OT, ale ukaž mi accorda, který za 4,5 roku spadne na 1/4 ceny. Zůstaňme u již mnou zmiňované oktávky, byla v plné palbě, pořizovací cena byla okolo 850t Kč, po 4,5 letech, najeto 101 tkm, nové turbo, váha vzduchu, nová ramena, nové tlumiče, nové letňáky a zimáky a byly jsme rádi, že jsme jí prodali za 205t Kč a to už byl skoro problém. to mi hlava nebere Jak píše master, je jich tu jak hub po dešti, ale málo houbařů Velmi šťastný škodovkama jsou hold natřískaný bazary k prasknutí, kdežto vidět v bazaru hondu je vyjímečnost
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 19:46   Citovat  

rotker napsal:
Taky sry za OT, ale ukaž mi accorda, který za 4,5 roku spadne na 1/4 ceny. Zůstaňme u již mnou zmiňované oktávky, byla v plné palbě, pořizovací cena byla okolo 850t Kč, po 4,5 letech, najeto 101 tkm, nové turbo, váha vzduchu, nová ramena, nové tlumiče, nové letňáky a zimáky a byly jsme rádi, že jsme jí prodali za 205t Kč a to už byl skoro problém. to mi hlava nebere Jak píše master, je jich tu jak hub po dešti, ale málo houbařů Velmi šťastný škodovkama jsou hold natřískaný bazary k prasknutí, kdežto vidět v bazaru hondu je vyjímečnost

Treba i ten Acco se prodava 4,5 roku stary za cca 9000 € (schvalne jsem se ted mrkl na mobile.de), coz je min nez tretina puvodni ceny. Kdybys sahl po modelu s nejvyssi vybavou, protoze u silnejsich motorizaci a vyssich vybav obecne cena pada mnohem vic, jsi taky na 1/4 ceny. Hondy obecne se v CR oproti Skodovkam prodavaji mnohem min uz i jako nove vozy, proto jich taky bude mnohem min i v bazarech. Ze stala nova Octavia "v plne palbe" prakticky stejne jako o tridu vyssi Acco neni muj problem. O tom kolik jste toho museli menit po pouhych 4,5 letech provozu nemluve.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
co vybrat z škoda octavia
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina