Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
domaci WiFi
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 14:36   Citovat  

Potrebuju domaci WiFi abych doma za NTBookem netahal kabel porad, tak jsem se chtel optat zkusenych jestli je treba toto ok?
tudy odkaz
nebo radsi nejakou jinou znacku?
pripojeni domu mam 10 Mbit/s up i down
vidim ze se delaji dve frekvence 2.5 a 5 GHz tak jestli nemuze byt problem treba v tom?
Jestli to neni ok tak mi prosim poradte jiny pristroj odtud: tudy odkaz

Diky je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 14:38   Citovat  

tudy odkaz
mam doma uz vic jak dva roky a naprosta spokojenost
   Návrat  
ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 14:49   Citovat  

Ja mam uz hooodne dlouho tenhle a nemenil bych. tudy odkaz
   Návrat  
jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:01   Citovat  

ahoj,z vlastní zkušenosti vyhnout se čemukoliv od edimaxu a zyxelu....d-link,asus,ovislink je ověřená kvalita která obvykle nezklame...pokud si to chceš nastavovat sám tak asi asus nebo ovislink,d-link byl pro mě dycky oříšek...co se týče pásma 2,4GHz nebo 5GHz tak s tvym připojením rozdíl nepoznáš,jediný v čem bude rozdíl je cena....co dál je o budoucna dobrý rozmyslet a pořídit sou AP/Routery který mají ty antenky sundavací a můžeš si ji vyměnit za normální - díky tomu se dokážeš bezdrátově na něco připojit a použít to jako klienta...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:06   Citovat  

jazzik napsal:
ahoj,z vlastní zkušenosti vyhnout se čemukoliv od edimaxu a zyxelu....d-link,asus,ovislink je ověřená kvalita která obvykle nezklame...pokud si to chceš nastavovat sám tak asi asus nebo ovislink,d-link byl pro mě dycky oříšek...co se týče pásma 2,4GHz nebo 5GHz tak s tvym připojením rozdíl nepoznáš,jediný v čem bude rozdíl je cena....co dál je o budoucna dobrý rozmyslet a pořídit sou AP/Routery který mají ty antenky sundavací a můžeš si ji vyměnit za normální - díky tomu se dokážeš bezdrátově na něco připojit a použít to jako klienta...

sundavaci ma ta od ninjy ale je to D-Link. Dokaze to takova trubka jako ja teda nastavit?
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:13   Citovat  

jazzik napsal:
s tim edimaxem bych nesouhlasil. meli jsme ho doma 3 roky. mozna i dele a jel bez jedine chybicky jak pres kabel tak wifi. takze sem snim byl spokojeny jenze ted se koupila od O2 ten zyxel a hruza.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček

Já se připojím s jíným dotazem.

Mám doma modem od kyslíku Huawei echolife, bezdrát funguje, ale poslední dobou nějak často vypadává,během chvilky se opět připojí,ale ideální to není...

Plus na sezení na zahradu signál nedosáhne - nějakou další wi-fi,která by byla blíž?
   Návrat  
lukes je teď offline  lukes
2 háčka

Nevím, jestli 2,4GHz nebo 5GHz nepozná. Já myslím, že na noťasu zrovna jo a velice snadno. Na jednom mu net půjde a na druhém ne, jelikož mají notebooky vestavěné karty s anténou pouze na 2,4GHz. Co se týče nastavení, tak nejsnadněji asi nastavíš Ovislinka. Jinak pak musíš vědět, jestli chceš APčko, nebo router. Rozhodnutí je na snadě: jestli máš od poskytovatele IP adresu přidělovanou DHCP serverem, nebo ručně a dále jestli ti bude stačit net na notebooku, nebo budeš chtít připojit více zařízení. Pokud chceš čistý bezdrát, aby jsi nemusel tahat kabel a budeš mít připíchlý jen jeden PC zároveň, pak jdi do APčka. Pokud hodláš připojit více zařízení naráz, tak jdi do routeru. Cena je možná jen o pár kaček vyšší a využití je větší. Jinak co se týče spolehlivosti, tak si myslím, že je to spíše o kusu a použitém firmwaru, protože mě všechny Edimaxy v pohodě jedou a není žádný problém.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:17   Citovat  

Hellborn napsal:
Já se připojím s jíným dotazem.

Mám doma modem od kyslíku Huawei echolife, bezdrát funguje, ale poslední dobou nějak často vypadává,během chvilky se opět připojí,ale ideální to není...

Plus na sezení na zahradu signál nedosáhne - nějakou další wi-fi,která by byla blíž?

Huawei není zrovna optimální modem, myslím, že vhodnější by bylo použít modem D-Link, nebo ZyXel. Z vlastní zkušenosti při větším zatížení odpojuje net, nebo nenačte stránku na první pokus. Jinak co se ho týče, nemá odpojovací anténku, takže budeš muset řešit APčkem, které dáš na strategicky výhodné místo. Opět dvě možnosti - buď jako AP, takže kabelem do něj, bezdrátem ven a nebo mód repeater, kdy bude mít připojené jen napájení a jeho anténka bude zároveň přijímat i vysílat. Tam už je nastavení komplikovanější.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:20   Citovat  

Jinak já mám ZyXel, ale ne ten dodávaný O2čkem, ale svůj. Dodávaný je P660HW-T3, ten zvládal z 16Mbit/s pouze 9Mbit/s a tak jsem koupil P661HW-D3 a momentálně 14Mbit/s z 16. Maximální spokojenost.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:21   Citovat  

balw napsal:
Huawei není zrovna optimální modem, myslím, že vhodnější by bylo použít modem D-Link, nebo ZyXel. Z vlastní zkušenosti při větším zatížení odpojuje net, nebo nenačte stránku na první pokus. Jinak co se ho týče, nemá odpojovací anténku, takže budeš muset řešit APčkem, které dáš na strategicky výhodné místo. Opět dvě možnosti - buď jako AP, takže kabelem do něj, bezdrátem ven a nebo mód repeater, kdy bude mít připojené jen napájení a jeho anténka bude zároveň přijímat i vysílat. Tam už je nastavení komplikovanější.

Mám omezení umístění v jednom pokoji,kde je vstup linky (bohužel na opačném konci baráku ež sezení na zahradě - cca 30m přes pár zdí). K modemu potřebuju připojit min. 2 počítače (počítám můj a pro potomstvo) a to wi-fi na notebook...
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:26   Citovat  

PreludeZ napsal:
sundavaci ma ta od ninjy ale je to D-Link. Dokaze to takova trubka jako ja teda nastavit?

Dokážeš to nastavit Mrk stačí si stáhnout manuál a vědět základní věci co potřebuješ nastavit. Máme ten samej co ninja na doporučení zuz@(y) Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:27   Citovat  

Hellborn napsal:
Mám omezení umístění v jednom pokoji,kde je vstup linky (bohužel na opačném konci baráku ež sezení na zahradě - cca 30m přes pár zdí). K modemu potřebuju připojit min. 2 počítače (počítám můj a pro potomstvo) a to wi-fi na notebook...

Tak to potom od modemu budeš muset táhnout kabel přes zdi k místu, kde je výhled na zahradu a tam dát další AP. Jelikož máš internet od O2 s modemem, neřešíš IP adresy, takže koupíš Access Point, připojíš a můžeš frčet. Pokud by byl signál na zahradě slabý, stačí koupit silnější všesměrovou anténu. Přiložené mívají většinou jen 2dBi a můžeš si koupit třeba 7, 9 dBi.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:36   Citovat  

balw napsal:
Nevím, jestli 2,4GHz nebo 5GHz nepozná. Já myslím, že na noťasu zrovna jo a velice snadno. Na jednom mu net půjde a na druhém ne, jelikož mají notebooky vestavěné karty s anténou pouze na 2,4GHz. Co se týče nastavení, tak nejsnadněji asi nastavíš Ovislinka. Jinak pak musíš vědět, jestli chceš APčko, nebo router. Rozhodnutí je na snadě: jestli máš od poskytovatele IP adresu přidělovanou DHCP serverem, nebo ručně a dále jestli ti bude stačit net na notebooku, nebo budeš chtít připojit více zařízení. Pokud chceš čistý bezdrát, aby jsi nemusel tahat kabel a budeš mít připíchlý jen jeden PC zároveň, pak jdi do APčka. Pokud hodláš připojit více zařízení naráz, tak jdi do routeru. Cena je možná jen o pár kaček vyšší a využití je větší. Jinak co se týče spolehlivosti, tak si myslím, že je to spíše o kusu a použitém firmwaru, protože mě všechny Edimaxy v pohodě jedou a není žádný problém.

no zatim pojedu jen jedno zarizeni, mozna casem i vic ale to neni jiste, kdyz koupim teda ale toto:
tudy odkaz
tak budu mit vystarano i do budoucna s vice zarizenimi ze?
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 15:57   Citovat  

mam 3 roky zyxel a no problém...
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 16:25   Citovat  

ja mam ten samy D-link co Ninja a jsem spokojeny, s natavenim mi taky pomahal mam na tom 2 notasy a vymenil sem tu odnimatelnou antenku za 7db ale na venek a do garaze to nestaci no
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 20:26  Naposledy upravil kojak dne 4.2.2010 , 20:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

taky mám výše zmíněný d-link nikdy jsem to nedělal a za pomocí návodu a jednoho tel s Renem jsem vše pochopil.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 20:36   Citovat  

uz mam objednany ninjuv D-link kouř
diky vsem za rady přátele je to dobrý
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 20:39   Citovat  

PreludeZ napsal:
uz mam objednany ninjuv D-link kouř
diky vsem za rady přátele je to dobrý

taky ho mam a super, a oproti tomu co ma treba hellborn ma tak 3x vetsi dosah
   Návrat  
Mr.Yoda je teď offline  Mr.Yoda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 21:50   Citovat  

RB493 + R52 odkaz a mikrocase Úsměv))
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 22:05   Citovat  

To by bylo to pravé ořechové. Nevím ale, chtěli o nejsnažší na nastavení.
   Návrat  
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 22:14   Citovat  

Mr.Yoda napsal:
RB493 + R52 odkaz a mikrocase Úsměv))

Na domaci pouziti trochu zbytecny davat mikrotika nemyslis?Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 22:23   Citovat  

D15B2 napsal:
Na domaci pouziti trochu zbytecny davat mikrotika nemyslis?Velmi šťastný

Pro moje domácí použití ne Velmi šťastný
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 7:04   Citovat  

Koupil sem ted k mladý router TP-LINK. Nový na aukru za 400Kč a valí v pohodě. Má pokoj v podkrový a mobil se mi připojí, hned v autě když zaparkuju před barákem. A to je mezi domem a autem ještě zahrada a silnice(cca 15m)...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 13:32   Citovat  

jen se jeste musim zeptat, co jste mysleli tim ze je obtiznejsi ten D-link nastavit? Ja jsem to pripojil podle manualu jsem zkontroloval jestli blika vsechno co ma, pak jsem nastavil IP, DNS, atd od providera, pak jsem si dal heslo aby se mi nepripojoval nikdo jinej a to bylo cely. Od te doby funguje skvele. Je tam jeste neco co jsem zapomnel nastavit?
Diky OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 14:39   Citovat  

Potom možná DHCP server, ale ten máš jistě zapnutej. Ony se ty zařízení většinou prodávají již přednastavený, takže nastavíš WAN(IPčko, bránu, DNS), LAN(IPčko, DHCP) a WIFI(kanál, název a zabezpečení) a toť vše.
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:10   Citovat  

urcite bych resil 5GHz pasmo, je nejmene rusene, male pingy. Timto predejdes problemum. Jdeme s dobou. Je jedno jestli jde o domacnost nebo 100m vzdalenost. Ale pokud ti to jede bez problemu tak je vse super. Pokud ti to bude vypadavat je to mozna zpusobene rusenim.

offtopic to neni jen poznamka k technologii:OK:
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 15:43   Citovat  

Jo, v tomto je 5GHz pásmo lepší, ale jde o to, že 99% nynějších notebooků pásmo 5GHz nechytne...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 17:47   Citovat  

balw napsal:
Jo, v tomto je 5GHz pásmo lepší, ale jde o to, že 99% nynějších notebooků pásmo 5GHz nechytne...

Moje 2 roky starý Lenovo má ABG kartu, takže 5GHz chytneš, hodně často vídávam AG karty.

Podle mě je nesmysl mít doma 5GHz, 2GHz bohatě stačí..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 19:54   Citovat  

Ano, je to možné. Já se doposud setkal jen s B a G pásmy.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
domaci WiFi
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina