Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 7G - snížení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
pinduss je teď offline  pinduss
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 19:13   Citovat  

Zdravím, zajímalo by mně, jak moc by trpěly původní tlumiče, kdybych koupil jen pružiny (-30mm) Ventura . Osobně si myslím, že se jim to nebude líbit a měl bych koupit s pružinami i tlumiče. To je potom cena úplně jinde a v tom případě bych se na to asi wc Nejde mi tolik o snížení, jako o velké vykrojení blatníků - po snížení by podle mně nebylo tak markantní Se stydím Tak nevím, jestli koupit jen ty pružiny, bo přišetřit na komplet podvozek. Nic jsem tady na fóru o snížení Acco 7G nevyhrabal, tak proto nové vlákno
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 19:15  Naposledy upravil ARMIK dne 5.2.2010 , 19:21, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pruziny postaci, origo tlumice to v poho zvladnou Mrk

PS: A osobne bych sel do Weitecu : tudy odkaz

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 19:19   Citovat  

Když vidím ty silnice uvažoval bych spíše o zvednutí Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 19:22   Citovat  

Zbytecny praseni auta, pokud neco delam, delam to poradne - bud vem origo kit showa (ojety podle me sezenes kolem 10k), nebo to nech byt, jak to je. Neboj, zvyknes si, ja si taky zvyknul a ze je to na zimnich 16" peknej offroad uz jsem si nekolikrat pochvaloval. Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 19:31   Citovat  

A nemá to tu někdo snížený o těch 30 - 35mm? Rád bych viděl, jak to vypadá.. Nic jsem ani nevigůglil zmatenej
Jinak silnice jsou strašný, to máš pravdu. Na zimu to bude asi chtít hodit zpátky staré pružiny a zvednout to Mrk

No, jdu to trochu promyslet do davu pifko pifko pifko

fuck3rkkt je teď offline  fuck3rkkt
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 19:36   Citovat  

koukni tady mozna ti to trochu pomuze Úsměv tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 20:22   Citovat  

pinduss napsal:
A nemá to tu někdo snížený o těch 30 - 35mm? Rád bych viděl, jak to vypadá.. Nic jsem ani nevigůglil zmatenej
Jinak silnice jsou strašný, to máš pravdu. Na zimu to bude asi chtít hodit zpátky staré pružiny a zvednout to Mrk

No, jdu to trochu promyslet do davu pifko pifko pifko

Jo ma to Verca i Alicante myslim, mrkni k nim do garaze.

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 20:33   Citovat  

pinduss napsal:

Prihazuju par fotek z vlastni zahradky, kamaradova cerna showa, stribrne je origo.

DSC_7113.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_7113.jpg, 4.73 MB

DSC_7078.jpg

DSC_7078.jpg, 4.59 MB

acco1.JPG

acco1.JPG, 152.55 kB

acco2.JPG

acco2.JPG, 229.45 kB

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2010 , 20:37   Citovat  

Na puvodnim ATS jsem mel pruziny Showa a origo tlumice ss nefungovalo to vubec zle, ted mam komplert H+R podvozek a sedi to primo prikladne, proste tak, ze v zatackach vyklepu 99% vozu na nasich silnicich. 2. stranka veci je, ze je to brutalne tvrde a musis si pak davat pozor na vsechno - obrubniky, zmrazky, propadly asfalt atd. Predni naraznik proste dostava zabrat. Snizeni oproti serii mam v soucasnosti cca 5,5 cm, ale je to vyskove stavitelne.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 0:10   Citovat  

Ja mam 7G Tourer a snizil jsem jenom za pomoci pruzin. Pouzil jsem Pro-Kit od Eibach (35-30, ve skutecnosti vsude asi o 5 mm vic), je to tusim nejdrazsi varianta samotnych pruzin, zato se i podle zahranicnich diskuzi a spousty zkusenosti osvedcila na snad nejlip- a to neplati jenom pro Acco. Krome estetiky mi vadilo plavani auta ve vysokych rychlostech. Jezdim casto pres Nemecko, takze casta a dlouhodoba jizda 180-200 km/h. S Eibach se temer zachoval puvodni komfort, zato jsou pruziny progresivnejsi a auto tolik nezaklekava, jizdni vlastnosti jsou ted subjektivne vyvazenejsi nez predtim. Pokud ti jde vylozene o sportovni jizdu a vyuzil bys to, urcite je lepsi komplet kit i s kratsimi tvrdymi tlumici. K origo tlumicum plati obecne pravidlo, ze by se nemelo snizovat vic nez tech 30, 35, 40 mm, mely by byt radsi nove nebo zanovni a vydrzi i tak o neco kratsi dobu, nez s origo pruzinami. S autem se i casteji skrtne- Tourer 7G ma rozvor jeste o 5 cm delsi nez limuzina, takze je to poznat jeste vic. Mam ted svetlo vysku jenom cca 10 cm a v jednom miste dokonce 8 cm, takze co to udela s tak dlouhym autem je jasne, zvlast kdyz se na neco najede trosku nestastne. Zadni naprava se neda nastavit na odklon, takze se po snizeni dostane vic do "A" a pri nevhodnych pneu a vetsim zatizeni se muzou nepravidelne a brzo sjizdet plaste (muj pripad).
Jak to vypada s Eibach na mem aute mas treba tudy tady , i kdyz to neni moc poznat. Predni kolo je jenom par mm pod urovni blatniku a zadni snad 1 cm, bez nakladu teda Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 9:51   Citovat  

Ok, děkuji za tipy! Prubnu ty pružiny a uvidí se. Ale chci jen těch 30-35mm, protože bych pak ani nenajel do dvora Velmi šťastný Až to tam dám, tak pošlu echo, jak to dopadlo + fotoz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 10:54   Citovat  

pinduss napsal:
Ok, děkuji za tipy! Prubnu ty pružiny a uvidí se. Ale chci jen těch 30-35mm, protože bych pak ani nenajel do dvora Velmi šťastný Až to tam dám, tak pošlu echo, jak to dopadlo + fotoz

Nojo, presne muj problem Úsměv Nemuzu snizovat bo bych nevjel do garaze Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 11:17   Citovat  

ARMIK napsal:
Nojo, presne muj problem Úsměv Nemuzu snizovat bo bych nevjel do garaze Smutný

Ja trpim treba kdyz jedu do mistniho obchodaku s podzemnim parkovistem. Nemuzu vyjet ven smerem nahoru pres ten zlom aniz bych nezabral prirubou vyfuku. A to mam uplne prazdne auto, posunuju se po centimetrech pri praci jenom se spojkou a jeste se snazim jet co nejvic nakrivo, abych "zkratil" rozvor oproti jizde naprimo to mi hlava nebere
Kratsi auto muze spodkem skoro lizat asfalt a nic se nedeje, ale kdyz je rozvor o pul metru delsi nez treba u CRX, muze zacit problem. Nehlede na to, ze kdyz si clovek neda pozor a auto se muze navic pekne nestastne zhoupnout. O nutnosti opatrne dojizdet celem k obrubnikum nemluve, stejne tak jako hlazeni snehu "brichem" HaHaaa

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 11:22   Citovat  

Bully napsal:
Ja trpim treba kdyz jedu do mistniho obchodaku s podzemnim parkovistem. ...
já mam c5g a jeho rozvorem a snížením pro mě podzemní garáže neexistujou Bueee stejně jako normálně přijet na geometrii, na stk, kamkoliv....

prostě s nízkym autem neprojedeš všude no... nemluvě o tom že přední nárazník mam na 4 šroubech aby se přizpůsobil když dostane napapat, bych nevěřil co vydrží origo lízátko HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 13:37   Citovat  

2 Bully: Kde jsi ty pružiny kupoval? Našel jsem něco na yatego.de - Eibach Pro-Kit - předek 30-35mm, zadek 30mm za 180 euro - což je docela solidní cena. V pondělí to zkusím obědnat. pic

ps: taky mě napadá, jestli se po snížení budou světla svítit kam mají?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2010 , 18:02   Citovat  

pinduss napsal:
2 Bully: Kde jsi ty pružiny kupoval? Našel jsem něco na yatego.de - Eibach Pro-Kit - předek 30-35mm, zadek 30mm za 180 euro - což je docela solidní cena. V pondělí to zkusím obědnat. pic

ps: taky mě napadá, jestli se po snížení budou světla svítit kam mají?

Na netu se okolo 180€ pohybuji bezne, plus si musis pripocitat postovne. Ja jsem je objednaval primo v servisu a prodejne autodilu, udelali mi velmi slusnou cenu 161€ s podminkou montaze u nich, takze me zase natahli na cene za montaz Smutný (neziju v CR). Svetla je lepsi nechat seridit (pokud nemas xenony s automatickym nastavenim), neni to sice zadna tragedie, ale s Eibach jde o kousek niz predek nez zadni naprava. Oproti seriovemu stavu, kdy je mezi kolem a blatnikem vetsi mezera vpredu nez vzadu to snad ne Dal si nech cca po 500 km, az si pruziny sednou, seridit geometrii. Hned po namontovani auto ztvrdne, ale prave po zajeti se vsechno rozhybe jak ma, ideal pro jizdni vlastnosti vs. komfort je mit takhle snizene auto na origo 16" Velmi šťastný , ale to mam jenom pres zimu, letni kola mam 18". Zit v Cechach a jezdit v tech dirach- a po D1- vic jak do 17" bych nesel, na peknem asfaltu je to ale parada.

0
PříspěvekZaslal: 21.2.2010 , 20:09   Citovat  

Tak to nakonec obědnam i s tlumičema viz s2k . Tak jsem zvědavej,jak to bude vypadat. Kdyby jste někdo něco chtěl z toho shopu, tak se ozvěte,mohli bysme se šábnout o poštovné Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2010 , 20:49   Citovat  

pinduss napsal:
Tak to nakonec obědnam i s tlumičema viz s2k . Tak jsem zvědavej,jak to bude vypadat. Kdyby jste někdo něco chtěl z toho shopu, tak se ozvěte,mohli bysme se šábnout o poštovné Velmi šťastný

Je otazka, jak dobre bude tenhle kit fungovat oproti opravdu kvalitnim pruzinam, ale znacku neznam, takze nemuzu hodnotit. Kazdopadne se priprav ze se sadou vcetne tlumicu muzes ziskat lepsi jizdni vlastnosti kdyz pojedes na hrane, zato utrpi komfort jizdy.

notabene je teď offline  notabene
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 11:24   Citovat  

Máte někdo porovnání Weitec vs. Eibach Pro, popřípadě Eibach Sport?

Mám obavu že by se musel stejně pořídit Camber kit, pak už se vyplatí uvažovat o Showě..

Jak moc je problém vzadu s pneu?

Díky!

Jinak já uvažuju ještě o Tein, hodně to doporučují jako soft variantu na tsxclubu..

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 16:55   Citovat  

notabene napsal:
Máte někdo porovnání Weitec vs. Eibach Pro, popřípadě Eibach Sport?

Mám obavu že by se musel stejně pořídit Camber kit, pak už se vyplatí uvažovat o Showě..

Jak moc je problém vzadu s pneu?

Díky!

Jinak já uvažuju ještě o Tein, hodně to doporučují jako soft variantu na tsxclubu..

Porovnani primo osobni nemam, ale Pro-Kit od Eibach se povazuje za komfortem blizky origo podvozku (+ ziskane pozitivni jizdni vlastnosti), na rozdil od jinych vyrobcu. Pokud pouzijes cely komplet, tj. vcetne kratsich tuzsich tlumicu, sice ziskas jeste lepsi jizdni vlastnosti pri jizde na hrane (pokud to vazne vyuzijes), zato pri normalnim jezdeni budes o dost vic vytreseny. Jinak co jsem videl Tein na Acco 7G, tak hodne poklesne zadni cast auta a predek zustava nahore. Eibach snizi naopak vic predni cast vozu a tahle generace Accordu konecne vypada normalne HaHaaa
Problemy se sjizdenim pneu jsem mel, ale sam mam Pro-Kit Eibach na Toureru a jezdim s nim hodne zatizeny na dlouhe vzdalenosti, takze zadni kola jdou do A o to vic a trpi vic nez u sedanu pri beznem jezdeni. Velky vliv ma i volba plastu, kdy jsou nektere vic nachylne na nerovnomerne sjeti, ale pokud nepouzivas neco jako 225/40x18" jako ja, Camber Kit uplne vynech jako zbytecnost. Ted jsem treba nazul GY Efficient Grip v tomhle nizkem profilu a naprosto v pohode, preventivne jsem jenom po cca 5000 km prehodil zadni kola za predni.
Camber kit treba zrovna u me nepripada ani v uvahu, protoze bych uz musel kvuli zmene odklonu kol upravovat podbehy (ted tam mam pri zatizeni cca 5mm mista). A to mam kola 7,5" siroka a bezne ET 45. Je to i tim, ze ma Tourer vzadu o 30 mm sirsi rozchod oproti sedanu a tim logicky kola lezou ven na kazde strane o 15 mm vic. Camber kit pri snizeni do 30-35 mm proste i u velkych kol pri vhodnych pneu, obcasnem prehozeni kol a tuplem u sedanu nema cenu resit.

Verča je teď offline  Verča
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:18   Citovat  

Doufám, že jsi z kraje, kde nebývá v zimě moc sněhu Velmi šťastný ...mám to snížený o 40 mm na pružinách a řeknu ti, že v zimě mi přední nárazník fungoval, jako radlice KO to je asi tak největší nevýhoda, kterou jsem zaznamenala.

Pak taky musíš dávat bacha na obrubníky a retardéry, občas jsem je taky očuchala břichem Velmi šťastný ale tak s tím asi počítáš..
Snížený to vypadá mnohem líp, takže good luck Mrk

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 22:09   Citovat  

Verča napsal:
Doufám, že jsi z kraje, kde nebývá v zimě moc sněhu Velmi šťastný ...mám to snížený o 40 mm na pružinách a řeknu ti, že v zimě mi přední nárazník fungoval, jako radlice KO to je asi tak největší nevýhoda, kterou jsem zaznamenala.

Pak taky musíš dávat bacha na obrubníky a retardéry, občas jsem je taky očuchala břichem Velmi šťastný ale tak s tím asi počítáš..
Snížený to vypadá mnohem líp, takže good luck Mrk

A to mas o 5 cm kratsi rozvor nez ma Tourer, coz dela opravdu hodne to mi hlava nebere Ale je to jak pises, kdyz si da clovek trosku pozor, jde to i tak.

notabene je teď offline  notabene
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 7:27   Citovat  

Díky za info .-)

Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2010 , 15:20   Citovat  

Zdarec lidé. Chystám se na výměnu horního ramene a uložení předního stabilizátoru na Accu 2.4. Při jednom bych chtěl vyměnit i pružiny ( koupil jsem Eibachy). Stahováky mi jeden kolega půjčí ale netvářil se dvakrát souhlasně s myšlenkou že bych si to chtěl měnit sám. Pružiny jsem ještě neměnil a tak se ptám. Je lepší nechat to udělat servis nebo se to dá zvládnout v garáži?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 15:21   Citovat  

Tominek napsal:
Zdarec lidé. Chystám se na výměnu horního ramene a uložení předního stabilizátoru na Accu 2.4. Při jednom bych chtěl vyměnit i pružiny ( koupil jsem Eibachy). Stahováky mi jeden kolega půjčí ale netvářil se dvakrát souhlasně s myšlenkou že bych si to chtěl měnit sám. Pružiny jsem ještě neměnil a tak se ptám. Je lepší nechat to udělat servis nebo se to dá zvládnout v garáži?

Takže nakonec jsem to svěřil servisu. Ale mám další dotázku. Pružiny jsou Eibachy a na ty jsem slyšel samou chválu, že nejsou zas tak brutálně tvrdé jako od jiných výrobců. Jenže mi se zdá že je auto tvrdé až moc. Tak mě napadá, při montáži kratších pružin, nezkracují se náhodou ty gumové dorazy které jsou na tlumičích?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 22:17   Citovat  

Tominek napsal:
Takže nakonec jsem to svěřil servisu. Ale mám další dotázku. Pružiny jsou Eibachy a na ty jsem slyšel samou chválu, že nejsou zas tak brutálně tvrdé jako od jiných výrobců. Jenže mi se zdá že je auto tvrdé až moc. Tak mě napadá, při montáži kratších pružin, nezkracují se náhodou ty gumové dorazy které jsou na tlumičích?

Kolik si s nimi uz najel? Nez si pruziny sednou, musis s nimi neco najet, "rozhybaji se".
K tem dorazum- sprotvni pruziny nejsou jenom kratsi, ale maji predevsim tuzsi charakteristiku (a Eibach ma na rozdil od jinych vyrobcu prave progresivnejsi prubeh- tj. tuzsi spis ke konci), aby chodily k dorazum podobne jako seriove. Dorazy nech ty, co tam jsou Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 7:05   Citovat  

Bully napsal:
Kolik si s nimi uz najel? Nez si pruziny sednou, musis s nimi neco najet, "rozhybaji se".
K tem dorazum- sprotvni pruziny nejsou jenom kratsi, ale maji predevsim tuzsi charakteristiku (a Eibach ma na rozdil od jinych vyrobcu prave progresivnejsi prubeh- tj. tuzsi spis ke konci), aby chodily k dorazum podobne jako seriove. Dorazy nech ty, co tam jsou Úsměv

Já na nich mám najeto cca.500km. Ale před tím prý byly půl roku na Acuře TSX (bral jsem je tady přes bazar). Takže rozhýbané by snad už být měly. Vycházeli jsme z toho, že pružiny by měly být na obě auta stejné, takže snížení 35/30mm. Ale na stránkách Eibachu jsem našel že pro TSX je snížení o cca 5mm větší, možná i proto budou mít charakteristiku krapet jinou.

Jirka79 je teď offline  Jirka79
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 7:14   Citovat  

Ahoj,
když to snižujete, děláte něco i s blatníkama? "Vytahujete" je do stran, třeba? Něco jak je na obrázku, ale odmyslete si to prasokřídlo.

Neurazte se ale mě to snížení bez rozšíření blatníků připadne jako by to auto jezdilo pořád s plným kufrem. Na můj vkus ty blatníky moc přesahují přes kola.
Sice je to mimo téma, ale nemáte někdo na acco 7g výfuky MAGNAFLOW? Je jedno kterej díl.
Dík. papa
Honda Honda Honda

hondajas.jpg

hondajas.jpg, 170.59 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 8:27   Citovat  

Tominek napsal:
Já na nich mám najeto cca.500km. Ale před tím prý byly půl roku na Acuře TSX (bral jsem je tady přes bazar). Takže rozhýbané by snad už být měly. Vycházeli jsme z toho, že pružiny by měly být na obě auta stejné, takže snížení 35/30mm. Ale na stránkách Eibachu jsem našel že pro TSX je snížení o cca 5mm větší, možná i proto budou mít charakteristiku krapet jinou.

Probirali jsme to uz i v danem inzeratu, vim o ktery jde- koupil jsi levne, ale jses si 100% jisty, ze je to presne to co se hodi pro tvoje auto? My jsme se bavili vsichni o Pro-Kit od Eibach naladeny vzdy na konkretni typ a motorizaci, a ten proste nemas. Potom nemuzes cekat stejne vlastnosti jako o kterych tu piseme.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 8:39   Citovat  

Jirka79 napsal:
Ahoj,
když to snižujete, děláte něco i s blatníkama? "Vytahujete" je do stran, třeba? Něco jak je na obrázku, ale odmyslete si to prasokřídlo.

Neurazte se ale mě to snížení bez rozšíření blatníků připadne jako by to auto jezdilo pořád s plným kufrem. Na můj vkus ty blatníky moc přesahují přes kola.
Sice je to mimo téma, ale nemáte někdo na acco 7g výfuky MAGNAFLOW? Je jedno kterej díl.
Dík. papa
Honda Honda Honda

Pokud se kolo vleze do blatniku, tak prece nema vyznam s karoserii nebo i jenom s podbehy nic delat. K cemu ti bude blatnik presahujici kolo o par cm, pokud neco vypada trapne, pak prave takhle zapadle kolo, ne naopak. Pokud snizis Acco 7G prave jenom o ty 3-4 cm, porad je mezi kolem a blatnikem na vysku nejaka mezera, "plny kufr" se deje az pri plnem kufru Velmi šťastný
Kdyz vytrcis kola ven az tak, ze musis vytahnout blatniky az takovym zpusobem jako na prilozenem obrazku, nejenom ze zmenis celkovou vyvazenost modelu, ale diky uplne jinym pakovym pomerum i hodne snizis zivotnost (nejenom) vsech podvozkovych dilu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 7G - snížení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina