Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Del Sol - co nej jizdni vlastnosti - zkusenosti?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 14:14   Citovat  

Rad bych se pobavil s mistnimi zkusenymi tunery, jak mit co nejlepsi jizdni vlastnosti na tarze pri zachovani rozumneho jizdniho komfortu (tj. nestavim okruhovy special). Zakladem je urcite podvozek, divam se po stejnem, jaky prodavam zde: tudy odkaz , tj. Koni Sport tuhostne stavitelne, pevne snizeni 30 mm. Snad se brzo proda, abych mohl koupit spravnou verzi.

Pak je tu ale spousta dalsich veci - stabiky, dily zaveseni, silentbloky apod., tezko rict, co menit a co je OK origo, idealne z vlastnich zkusenosti.

V planu jsou jeste brzdy (nejspis vyhraje EBC - zlute desky a plny kotouc, do turbogroove se mi nechce kvuli hlucnosti) a premyslel jsem i nad rizenim (zkraceni prevodu od quaife). Pokud nekdo mate zkusenosti i s timto, nevahejte a podelte se.

Pokud mate i tip na misto, kde nakoupit, tim lepe (ebay? nejaky tuningshop u nas?).

PS: Pneu zustane 195/50/15. Motor nema cenu tunit (je to ESi). Vpredu je horni rozpera z VTi.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 14:22   Citovat  

doporučuju, komplet GO podvozku. takže vyměnit čepy, axiální táhla, silentbloky nahradit polyurethany komplet.

brzdy bych dal jak říkáš, měli by stačit

koni podvozek taky neni špatná volba

řízení od guaife je podle mě hloupost, pomůžeš si o prd za ty peníze .... psalo se tady o tom dost na foru

jinak kdybys nevěřil že aspoň malinko vim o čem mluvim koukni do mojí garáže Mrk

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 14:24   Citovat  

Vim ze to asi slyset nechces, ale mel jsem tu cest s obema a Esinku bych nechal spis jako auticko do pekneho pocasi a kochat se nez ji trapit agresivni jizdou. Ono ani VTicko targa neni moc sportak, do zatacek se to krouti a proste ta absence strechy je poznat. Ale na druhou stranu trebas Hanz ti napise urcite sve zkusenosti, tomu se sni dari na okruhu Mrk Ja holt byl zvyklej na 2g a ta je o necem jinem malinko.. tim chci rict ze brzy OK, podvozek ok, mozna bych zainvestoval do polyuretanu od Hyperflexu (ja jsem snima maximalne spokojenej) a nechal to byt.. Mrk

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 14:32   Citovat  

Ve strucnosti...komplet bushingy, jestli budes snizovat, tak predni+zadni odklony pro korekci, rozpery vsude kam to jenom pujde a poradny gumy OK Stabilizatory bych zezacatku az tak neresil, zalezi jak se auto bude chovat po vyse vypsanych upravach.

btw jestli se nemuzes zbavit toho koni podvozku, tak si kup nejake jine ramena, na ktere to pujde uchytit. Bud nejake starsi (napr z itr) ci aftermarketove (a tim zaroven i vyresis silentbloky na zadnich ramenech) - a nebudes muset pak kupovat jiny.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 14:40   Citovat  

infinity napsal:
a poradny gumy OK

skoro sem zapoměl, to je to nejdůležitější, zvolit správný gumy pro to co chceš jezdit

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 14:48   Citovat  

Ja mam na ESi TSS-Tuning stavitelny podvozek. Predni horni rozpera sla trochu poznat, zadni hodni vubec, zadni dolni skoro taky ne, predni dolni byla dost poznat.
Ale nejsem zastancem takovych tech levnych tycek... Predni dolni je NEUSPEED, vrch mam imitaci Mugenu a zadni dolni DC Sports.

Na VTi mam stelovak od KW, je lepsi nez ten TSS, rozpery mam zatim jen nahore, ale dolu dopredu budu davat Cusco.

Muj osobni nazor je, ze pokud to snizis jen o 3 cm, tak camber kit nepotrebujes. Ja mam auto niz tak o 8-10 cm...a sjizdeji se mi malinko vnitrky pneu.
Holt ke camber kitu jsem se jeste nedopracoval... Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:06   Citovat  

hm, to mas svetlou vysku tak 5cm Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:11   Citovat  

infinity napsal:

...delas jako by jsi moje auta nikdy nevidel. Tak to valím bulvy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:13   Citovat  

infinity napsal:

já mam 7cm HaHaaa

Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:36   Citovat  

posero napsal:
já mam 7cm HaHaaa

tohle že je 7cm? dyt je to vysoký skoro jak serie:D

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:38   Citovat  

Ryba napsal:
tohle že je 7cm? dyt je to vysoký skoro jak serie:D

hm je bohužel se mi vejš nevejde výfuk Ble protože tam už je longshit, takže přesně vprostřed auta je to 7cm k prostřednímu tlumiči výfuku

snad novej od wheela bude líp sedět zdá se tak bych mohl jezdit jako člověk no

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:41   Citovat  

posero napsal:
hm je bohužel se mi vejš nevejde výfuk Ble protože tak už je longshit

snad novej od wheela bude líp sedět zdá se tak bych mohl jezdit jako člověk no

jo vejfuk u mě je taky největší problém, cinkám snim kde můžu Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:44   Citovat  

Ryba napsal:
jo vejfuk u mě je taky největší problém, cinkám snim kde můžu Velmi šťastný

ta plechovka uprsotře je úplně placatá Velmi šťastný jinak níž už nechci, neprojedu nikde a je to fakt na hraně párkrát sem si na horší cestě už škrtnul i břichem Ble

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 15:46   Citovat  

posero napsal:
ta plechovka uprsotře je úplně placatá Velmi šťastný jinak níž už nechci, neprojedu nikde a je to fakt na hraně párkrát sem si na horší cestě už škrtnul i břichem Ble

tak to sem rád že v tom nejsem sám. ale dost už OT Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 16:00   Citovat  

Diky za postrehy panove, jen tak dal! Konkretne:

posero: "doporučuju, komplet GO podvozku. takže vyměnit čepy, axiální táhla, silentbloky nahradit polyurethany komplet"
Silentbloky jsou to stejne, jako "bushings"? Mozna blba otazka, ale abych vedel, jestli infinity mluvi o tom stejnem, nebo ne:-)

"řízení od guaife je podle mě hloupost, pomůžeš si o prd za ty peníze"
Zvlastni, zrovna o vikendu jsem mluvil se Soptou a rikal, ze podle ohlasu je to parada. Mas konkretni zkusenost a pripadne v cem to nepomohlo? Je to o otacku lepsi, nez original, to se mi zda hodne slusny rozdil...?

PS: garaz mas vazne slusnou, kdes ty veci nakupoval?

gizmi: neboj, otazku tuneni plazoveho vozitka uz jsem si zodpovedel:-) Pokud jde o hyperflex, opet otazka jako na poseru - odkud je mas, co takova sranda stoji?

infinity: vim, ze jsme se o tom po SZ bavili uz pred Vanoci - otazkou je, jestli ta ramena pasuji 1:1 a pokud ano, jestli to ma nejaky prinos. Pokud budou ramena drazsi, nez cca 4k, tak se to vubec nevyplati a je proste lepsi mit ten spravnej podvozek. Samozrejme i to je moznost, pokud by nezajem trval, zase z toho nechci mit doma vystavku.

infinity/lukas: pokud jde o camber kit, predpokladam, ze nejde jen o to, aby se srovnalo sjizdeni (a auto nebylo do A), ale taky se to hodi k uprave nastaveni (na okruh se negativni camber urcite hodi vic, nez do mesta). Kde takovou srandu koupit a jak moc je slozite nastavovani? Lze to delat nekde na kolene v Sosnove?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 16:19   Citovat  

posero napsal:

...a uz ti neslo radit pri prujezdu pres pricny prah??
Jestli ne...tak to mas jeste malo snizene... Velmi šťastný

Jinak ten stredni tlumic je fakt peklo...na ESi jsem ho prodrel skrz. Tak to valím bulvy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 16:33   Citovat  

to Skyline: ramena by pasovat mely...civic 92-96 ma stejny rozchod jako ITR. Videl jsem je za 50-100 USD, ale jsou dost tezke, takze posta vyjde tak na 50 USD.
Neni problem to na zavodni draze seridit...ale otazka je jak? Zavodni tymy k tomu vyuzivaji telemetrii. Nebo ty to budes stelovat pocitove?
Camber kit ti zmeni odklon. Osobne nevim jaky to bude mit dopad na sbihavost a geometrii. Urcite by bylo dobre to vyzkouset...hodit to na laserovku, udelat geometrii a sbihavost...pak prestelovat camber kit a udelat ji zvona...a porovnat vysledky.

Na otazku kde sehnat? ...vsechny cesty vedou na EBAY. Cool

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 16:41   Citovat  

Lukas: z toho, co pises mam dojem, ze pokud pri 30 mm snizeni nedojde k nejakemu vetsimu rozhaseni kol a nebudou se gumy extremne sjizdet, camber kit bych neresil. Odklony jsou zjevne veda a zas takovy zavodnik, abych na to mel hromadu dalsiho hardwaru, nejsem. Tedy bude lepsi, kdyz do toho nebudu hrabat Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 16:41   Citovat  

Lukas napsal:
...delas jako by jsi moje auta nikdy nevidel. Tak to valím bulvy

targa ma standartni svetlou vysku 14cm, jestli jsi to snizil o 8-10 tak mas cca tech 4-6 cm (za predpokladu, ze mas seriovy obvod kol a nemas nize umisteny vyfuk, ci napr h-brace).
btw: pokud se Te moje poznamka k tvemu autu citove dotkla, tak mi napis do pm, ja Te priste budu ignorovat Mrk

skyline: prinos je ten, ze nebudes muset prodavat tento podvozek a kupovat novy...proste si dokoupis ramena a jezdis Mrk
nastavovat odklon nekde podomacku nevim nevim...ja to resim navstevy autoservisu, kde si muzu nechat nastavit libovolne (a hlavne presne) hodnoty. Je to velka alchymie a hlavne to neni jenom vyska,tuhost,odklon ale take roll center, sbihavost atd...nastavit dobre podvozek umi malokdo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 17:02   Citovat  

infinity napsal:
targa ma standartni svetlou vysku 14cm, jestli jsi to snizil o 8-10 tak mas cca tech 4-6 cm (za predpokladu, ze mas seriovy obvod kol a nemas nize umisteny vyfuk, ci napr h-brace).
btw: pokud se Te moje poznamka k tvemu autu citove dotkla, tak mi napis do pm, ja Te priste budu ignorovat Mrk

Ano CRX tech 5 cm bude, kola jsou 175/55 R15, del Sol presne nevim, protoze to mam 1000 km na to abych se na ni podival a taky jsem s ni dva roky nejel, kola jsou 195/45 R15.
Ale prijde mi trapne se tu s tebou hadat o centimetrech. meetallll

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 17:22   Citovat  

tak většinu věcí mam od wheelmana se kterym je super spolupráce OK dicompracing, sportovníautodoplňky

s tou GO sem to myslel tak, že je dobrý vyměnit co je třeba... i to co je načatý.... všechny čepy stojí 3t to neni investice aby se kupovali třeba jen spodní a ušetřily se tak 2t si myslim OK

prostě rada zní jasně, postavit podvozek do opravdu 100% stavu, na komplet silenty (já použil Energy suspension) dát nový brzdy kerý si vybral dobře si myslim (i když ještě bych zvážil ty destičky a možná zkusil nějaký ferodo DS) a dobře zvolit gumy podle to ho co a jak chceš jezdit OK

to řízení se rozebíralo tolikrát, že už mi to fakt nebaví... nikdo to nemá, pořád jen teorie, co sem to sháněl tak to stálo snad 8t a dodací lhůta asi rok tak sem to vzdal Tak to valím bulvy

jinak jestli nechce snižovat nějak extrémně tak odklony neřeš, i když na zadní nápravě ty odklony stojí stejně jako nový PU silenty takže tam se vyplatí je koupit, dopředu už je to dražší... ale i já se svym snížením mam odklony dobrý vepředu OK

kdyby cokoliv klidně piš na sz je možný, že to tady přehlídnu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 17:24   Citovat  

Lukas napsal:
...a uz ti neslo radit pri prujezdu pres pricny prah??
Jestli ne...tak to mas jeste malo snizene... Velmi šťastný

Jinak ten stredni tlumic je fakt peklo...na ESi jsem ho prodrel skrz. Tak to valím bulvy

jestli myslíš ty černožlutý tak ty přejedu akorát, kdyby ne nedojel bych nikam...

a myslim si, že kdybych byl ještě níž tak už ten podvozek absolutně nebude fungovat jak má a nebude se s tim dát jezdit

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 18:57   Citovat  

infinity: tenhle prinos je jasnej Úsměv Me slo spis o to, jestli takova zmena v praxi k necemu je, nebo je to jen jiny uchyceni kvuli jinymu tlumici, tj. efekt v praxi nula, jen se navysuji naklady... Nastavovani odklonu ale resit asi nebudu, i kdyz me zase hloda posero a to jeho "vzadu je to stejne drahy, jako silent" Úsměv

posero: GO podvozku - jasny, nema cenu pulku vymenit a druhou mit starou, rekl bych, ze za 150k km, co to auto ma, na to nikdo nesahl. Co ta axialni tahla, na rovinu netusim, co to vubec je a jestli je nutne to vymenit, nebo jen dobre. Divam se na ceny u tebe v garazi, silenty 7k, cepy 3k, axialni tahla 1000, jestli dobre pocitam, vc. ramen z ITR a tech veci na GO jsem v tom za ca 13k v materialu plus prace. Zapomnel jsem na neco duleziteho, co s tim taky souvisi? Jeste vlastne ten odklon vzadu - pises, ze je to v cene zhruba toho silentu, pritom tam mas ale jiny ramena od D2, jak tomu mam rozumet? Z te sady silentu za 7k neco odectu a misto toho koupim neco jineho? Nebo tu sadu potrebuju celou a naopak jeste neco prikoupim a naklady se mi o neco navysi?

Jo a to rizeni - OK, jednu diskusi si pamatuju, ale prave mi prislo, ze tam nikdo nic poradne nevedel. Ze se to resilo vickrat jsem nevedel, zase tady nesedim porad. Jestli ma ale quaife dodaci lhuty rok, tak se ani nedivim, ze to nikdo nema, kdo vi, jestli budu tu targu jeste mit:-)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 20:52   Citovat  

hele ty silenty budou stát míň, já tam mam i silenty na motor ty počítej cca 5500,-

řízení zkus pozjistit třeba se to hnulo OK budu jenom rád když to někdo vyřeší ale já na to nemam chuť teď

ramena zadní, příčný, spodní mam D2 za 2500,- horní blox štelovací cena nevim ale vycházeli stejně jako silenty od energy

omega je teď offline  omega
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 20:56   Citovat  

ohledne řízení som sa pýtal už aj ja , keď ti pomože tu je topic :

tudy odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 23:02   Citovat  

13 tis? tak s tim bych urcite nepocital...zde je seznam veci co budu menit, mozna te neco taky napadne. predni+zadni odklony (buddyclub), rear toe kit (blox/hard race), bushing kit (hard race), lower engine mounts (energy), shifter stabilizer (energy), front end links (prothane), predni + zadni silenty stabilizatoru (prothane).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 23:28   Citovat  

no viděl bych to asi tak

brzdy cca 5t
silenty 6t
čepy atd 5t
zadní ramena spodní horní 5t
+ práce a věci co se dycky něco pohnojí HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 12:14   Citovat  

posero napsal:
no viděl bych to asi tak

brzdy cca 5t
silenty 6t
čepy atd 5t
zadní ramena spodní horní 5t
+ práce a věci co se dycky něco pohnojí HaHaaa

Silenty - sada sice stoji kolem 6k, ale nejsou v ni uplne vsechny, takze co jsem se dival, bude to spis horsi (pokud budu chtit i zadni, co je do kastle a na stabiky). Cepy jsou naopak o dost levnejsi, az me to prekvapilo (horni+dolni delphi jsou za 1k kc/strana, tj. 2k celkem, predpokladam, ze se to tyka pouze predni napravy, aspon v autokelly nic na zadni nemaji).

Co ale ta zadni ramena? Proc je menit? Budu muset vymenit spodni kvuli uchytu (za nejake to z ITR), ale proc bych menil horni?

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 13:00   Citovat  

skyline napsal:
Silenty - sada sice stoji kolem 6k, ale nejsou v ni uplne vsechny, takze co jsem se dival, bude to spis horsi (pokud budu chtit i zadni, co je do kastle a na stabiky). Cepy jsou naopak o dost levnejsi, az me to prekvapilo (horni+dolni delphi jsou za 1k kc/strana, tj. 2k celkem, predpokladam, ze se to tyka pouze predni napravy, aspon v autokelly nic na zadni nemaji).

Co ale ta zadni ramena? Proc je menit? Budu muset vymenit spodni kvuli uchytu (za nejake to z ITR), ale proc bych menil horni?

horní se mění, když chceš nastavit odklon

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 13:12   Citovat  

Dejf: OK, takze kdybych chtel odklon, vymenim i horni. Pak ale nepotrebuju komplet kit tech silentu, protoze na tom hornim rameni uz jsou soucasti toho noveho kusu, ne? Otazkou je, na kolik vyjdou silenty po parech...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Del Sol - co nej jizdni vlastnosti - zkusenosti?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina