Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti benzin 2.3 V5 110kw
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 17:27   Citovat  

Doufám že se tu na mě nesesypete, ale máte někdo zkušenosti s tímto koncernovým motorem? Je mi jasné že to není žádná raketa ale jde mi spíše o poruchovost/ spotřeba....jasně je to 2.3 ale jestli se s tím jde dostat kobinovaně na třeba 8,5 či to žere jako Impreza v turbu takže neskutečně HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 17:43   Citovat  

tento motor nic moc.kamos to mel v passatu.no a nakonec mel myslim nejaky problem s elektrikou.ale to zalezi kus od kusu.ale spotreba nic moc.volil bych 1.8T popr. 2.8V6 tam je spotreba snad lepsi jak v te 2.3 V5.
na 8.5 kombinovane si myslim ze se nedostanes.
   Návrat  
takyněkdo je teď offline  takyněkdo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 17:50   Citovat  

Říká se že raději brat 1.8T se spotřebou se dá jit až k 8mi/100km jinak prumer je 10..Kamarád má golfika a jede to dost slušne je to dobrý Ta 2.3jka má dražší servis,pokud se ti tam něco pokazí..I tu spotřebu má vyšší ale nejel jsem vtom..Nevím jak to jede takže nemužu dál soudit ale myslím si že turbo bude daleko živější OK
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 18:04   Citovat  

Jezdil jsem s obojim (jednou Golf, pak Prassat) a urcite radeji 1,8 T 150 PS nez 150PS 2,3 V5 (mluvime-li o starsich 2,3 2 ventilech z konce 90. let, napr. Prassat B5), zvlast pokud jde o spotrebu. Turbo jede podstatne lepe a podstatne min zere - koncernovy 2,3 V5 motor je rozezrany odspoda liny motor, kde jedine plus oproti 1,8 T je podstatne zajimavejsi zvuk (ktery je ale beztak hodne utlumeny), tot ale vse. wc
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 18:06   Citovat  

No co jsem koukal totiž tak se mi hodně zalíbil tehle interiér, naprostá nádhera ale dával se do Toleda jen do motorizace V5 a nejsem si jistý jestli se toledo s 1.8T dělalo.
tudy odkaz

Jinak zvažuji samozřejmě alternativu Accord počínaje 1998 anebo pak Boru..taky docela ok. Civic jde totiž do světa. Oficiálně jsem nedal inzerát, jelikož auto ještě potřebuji na velikonoce kdy jedu do Karviné. Pak bude na prodej.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 18:19   Citovat  

Toledo 1.8t v nabídce nebylo ale pokud se ti líbí i Leon tak bych šel do Leonu 1.8t je to dobrý a možná by jsi našel Leona i v kuži Mrk Boru v turbu asi nenajdes,možná pro US trh Ble Těžko říct ale to toledo je fakt dobrá volba škoda jen ten motor to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 18:44   Citovat  

takyněkdo napsal:
Toledo 1.8t v nabídce nebylo ale pokud se ti líbí i Leon tak bych šel do Leonu 1.8t je to dobrý a možná by jsi našel Leona i v kuži Mrk Boru v turbu asi nenajdes,možná pro US trh Ble Těžko říct ale to toledo je fakt dobrá volba škoda jen ten motor to mi hlava nebere

No to jo, velký kufr (i když přístup nic moc), ten interiér no mňam....ale fakt jsem ho viděl jen u těch V5.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 19:04   Citovat  

Robik napsal:
No to jo, velký kufr (i když přístup nic moc), ten interiér no mňam....ale fakt jsem ho viděl jen u těch V5.

Jj, akorat tu radost z rizeni vozu si budes muset nejak domyslet no .. HaHaaa

Jinak Toledo s 1,8 T se delalo ve verzi Cupra, ale az ke konci vyroby, kdy uz se dvouventilova V5 davno nedodavala.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 19:48   Citovat  

Tehdá jsem po Passatu taky koukal a motor 2.3 V5 mi byl vyloženě rozmluven. Nic moc výkon a spotřeba 10-12l. Šel bych do té 1.8T. Když ti 150ps nebude stačit, tak není problém chip na 180-200 ps Úsměv Ale i v sérii jede solidně. OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
neewman je teď offline  neewman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 21:01   Citovat  

Vubec nebrat...porad odchazeji indukcni civky,nejede to nijak zavratne.Dobra kasycka na penize.To bych radsi ropoucha je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 21:49   Citovat  

neewman napsal:
Vubec nebrat...porad odchazeji indukcni civky,nejede to nijak zavratne.Dobra kasycka na penize.To bych radsi ropoucha je to dobrý

Co je ropouch? Velmi šťastný Že to není závoďák to vím. Hlavně mi šlo o spolehlivost ale koukám zatím žádné pozitivní zprávy. Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 21:55   Citovat  

TDI
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 22:00   Citovat  

kamarad ma na prodej pekneho golfa 4 prave s timto motorem, mylsim za 70 000, mylsim ze spotreba rikal neco kolem 8l
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 22:28   Citovat  

TRUcKER napsal:
kamarad ma na prodej pekneho golfa 4 prave s timto motorem, mylsim za 70 000, mylsim ze spotreba rikal neco kolem 8l

No to je stejná spotřeba jako Accord 6g...nad kterým taky uvažuji... Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 22:31   Citovat  

TRUcKER napsal:

To to ale musí pustit z kopce, ne? Velmi šťastný Já jsem taky v inzerátech četl borce, který s tímhle 2.0 Accem prej jezdili za 7l, přitom reálná spotřeba je 9.5 - 10. Mi přijde, že jakmile se auto prodává, tak najednou všem padne spotřeba o 2 dolu a žere to jak 1.4 Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 22:34   Citovat  

Robik napsal:
No to je stejná spotřeba jako Accord 6g...nad kterým taky uvažuji... Velmi šťastný

na 8 zapomeň, na to ten 2.0 není dělanej, viz. můj příspěvek výše. 8 jsem udělal za celou dobu co ho mám (12.000 km) jen jednou a to když jsem jel v kalamitě dálku (150km) celou cestu okolo 70kmh na 4, max. 80kmh na petku a nikdy jsem auto nevytočil přes 2800 otáček, k tomu lehká noha, atd. prostě totál klobouk nuda styl - jinak to tehdá ani nešlo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 22:35   Citovat  

Střelec napsal:
To to ale musí pustit z kopce, ne? Velmi šťastný Já jsem taky v inzerátech četl borce, který s tímhle 2.0 Accem prej jezdili za 7l, přitom reálná spotřeba je 9.5 - 10. Mi přijde, že jakmile se auto prodává, tak najednou všem padne spotřeba o 2 dolu a žere to jak 1.4 Velmi šťastný

10 jo? A to máš 2.0 nebo 1.8?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 22:37   Citovat  

Střelec napsal:
na 8 zapomeň, na to ten 2.0 není dělanej, viz. můj příspěvek výše. 8 jsem udělal za celou dobu co ho mám (12.000 km) jen jednou a to když jsem jel v kalamitě dálku (150km) celou cestu okolo 70kmh na 4, max. 80kmh na petku a nikdy jsem auto nevytočil přes 2800 otáček, k tomu lehká noha, atd. prostě totál klobouk nuda styl - jinak to tehdá ani nešlo.

No jo ale proto bych chtěl spíše 1.8 co tu spotřebu má nižší...slyšel jsem to už ze dvou nezávislích zdrojů..že ten ta 1.8 jede skoro stejně a přitom spotřeba menší....
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 22:45   Citovat  

Robik napsal:
No jo ale proto bych chtěl spíše 1.8 co tu spotřebu má nižší...slyšel jsem to už ze dvou nezávislích zdrojů..že ten ta 1.8 jede skoro stejně a přitom spotřeba menší....

Sice už jsme trochu offtopic , ale: ta 1.8 není špatná, ale zase Accord je poměrně těžký auto, takže si moc ve spotřebě nepolepšíš. Dle spritmonitor.de, kam desítky lidí zadávají svoje tankování-spotřeby ke konkrétnímu modelu a motoru bude spotřeba nižší o 0.2l/100km, což není zrovna moc zajímavý - aspoň pro mě ne. Spíš bych bejt tebou uvažoval o 2.3, co nahradila tenhle 2.0. Dělala se od roku 2001, kdy proběhnul i facelift.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 23:39   Citovat  

Střelec napsal:

s tim s tebou souhlas Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 23:48   Citovat  

Střelec napsal:
Sice už jsme trochu offtopic , ale: ta 1.8 není špatná, ale zase Accord je poměrně těžký auto, takže si moc ve spotřebě nepolepšíš. Dle spritmonitor.de, kam desítky lidí zadávají svoje tankování-spotřeby ke konkrétnímu modelu a motoru bude spotřeba nižší o 0.2l/100km, což není zrovna moc zajímavý - aspoň pro mě ne. Spíš bych bejt tebou uvažoval o 2.3, co nahradila tenhle 2.0. Dělala se od roku 2001, kdy proběhnul i facelift.

Tak 1.8 v A6G bere v realu o 1-2 l min nez 2.0. Pravda, jen pokud se jezdi spis lehce a ne stoji cihla na plynu (coz je nekdy, uznavam, tezke). A6G 2.0 byl vzdycky pomerne rozezrany motor, o pozdejsi 2.3 nemluve .. Smutný Rekl bych, ze tam se rozdil mezi A6G 2.0, prip. 2,3 versus VW 2,3 V5 docela stira. Nápad je tu!
   Návrat  
Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 8:32   Citovat  

Mám Acco 1,8 a jezdim s ním za 8,5l Do práce to mám 35km z čehož 10 je přez Plzeň a že taková Plzeň v půl 4 odpo neni zrovna spotřebě nakloněna Velmi šťastný A jak píše Alicante 1-2 litry benzinu navíc za pouhých 6kw rozdílu je docelá velká daň. kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 9:22   Citovat  

Choze.S napsal:
Mám Acco 1,8 a jezdim s ním za 8,5l Do práce to mám 35km z čehož 10 je přez Plzeň a že taková Plzeň v půl 4 odpo neni zrovna spotřebě nakloněna Velmi šťastný A jak píše Alicante 1-2 litry benzinu navíc za pouhých 6kw rozdílu je docelá velká daň. kouř

8 kW, osum !! Velmi šťastný Honda Bude hodně záležet na noze no. Já i s Fabií 1.4 MPI jezdil za 7.5l a pod to jsem se nedostal a to to byla lemra líná...
   Návrat  
Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 9:32   Citovat  

Střelec napsal:
8 kW, osum !! Velmi šťastný Honda Bude hodně záležet na noze no. Já i s Fabií 1.4 MPI jezdil za 7.5l a pod to jsem se nedostal a to to byla lemra líná...

Omlouvám se za překlep a že jsem ti ubral výkon VTEC aneb vim to od Růženy z prasečáku, těm dávali acht...vosum, můj milej zlatej německej. My nejsme žádný unterwassermani. pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 9:38   Citovat  

Choze.S napsal:
Omlouvám se za překlep a že jsem ti ubral výkon VTEC aneb vim to od Růženy z prasečáku, těm dávali acht...vosum, můj milej zlatej německej. My nejsme žádný unterwassermani. pořádnej výtlem

Je fakt, že ten výkon 113 kw je na tu 2.3 nic moc a ani tenhle 2.0 není žádnej zázrak, vzhledem k tomu, že i Alfa Romeo v tý jejich starý 156 vytáhnula ze sériovýho 2.0 114 kW. Jasně že Honda má svoje DOHC VTECy, ale stejně... Tím rozhodně nechci obhajovat Alfu, nikdy bych si jí nekoupil i tak Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 11:36   Citovat  

Střelec napsal:
Je fakt, že ten výkon 113 kw je na tu 2.3 nic moc a ani tenhle 2.0 není žádnej zázrak, vzhledem k tomu, že i Alfa Romeo v tý jejich starý 156 vytáhnula ze sériovýho 2.0 114 kW. Jasně že Honda má svoje DOHC VTECy, ale stejně... Tím rozhodně nechci obhajovat Alfu, nikdy bych si jí nekoupil i tak Úsměv

To by ani nebylo chytre koupit si 2.0 Twin Spark, kdyz vetsina jich konci svuj zivot s ojnici vne bloku .. Mrk Tenhle alfackej motor ma sice zajimavej zvuk, ale muzu te uklidnit, ze 2.0 v Acco6G je proti ni dravec, proste bych rekl, ze subjektivne jede lip a mel by prese vsechno porad min zrat nez ital .. Anebo uz Alfa, co jsem mel, mlela z posledniho, nevim HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 11:39   Citovat  

Střelec napsal:

Jj nad Alfou 156 jsem taky uvažoval ale po tom co jsem vyslechl zkušensoti tak ruce od ní pryč...zatím zvažuji pořád Toledo, Accord, Bora.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 13:57   Citovat  

Robik napsal:
Jj nad Alfou 156 jsem taky uvažoval ale po tom co jsem vyslechl zkušensoti tak ruce od ní pryč...zatím zvažuji pořád Toledo, Accord, Bora.

kdyz alfu 156 tak 2.4 JTD zajimavy diesel. 2.0 u 156 je tragicky motor.uz od vyroby ma vule a je citlivy na olej a jak psal alicante tak to je Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 20:01   Citovat  

Prosím adminy o uzamčení, nebo i smazání tématu. Byl jsem dnes v Praze v AAA, sedl si jak do Toleda tak do Accordu a Acco je bezesporu minimálně o třídu větší auto, lépe se v něm sedí...to Toledo je +- na úrovni sedanu 5g co se týče interiéru takže bych si moc nepomohl...Acco parádnísvezení, zamiloval jsem si ho a zůstanu tedy Hondařem....dávám tedy poptávku po Acco 6g Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2010 , 21:06   Citovat  

Robik napsal:
Prosím adminy o uzamčení, nebo i smazání tématu. Byl jsem dnes v Praze v AAA, sedl si jak do Toleda tak do Accordu a Acco je bezesporu minimálně o třídu větší auto, lépe se v něm sedí...to Toledo je +- na úrovni sedanu 5g co se týče interiéru takže bych si moc nepomohl...Acco parádnísvezení, zamiloval jsem si ho a zůstanu tedy Hondařem....dávám tedy poptávku po Acco 6g Úsměv

Zajímavý postřeh. Já měl jak Acco 5G (dokonce 2), tak 6G a co se týče prostoru uvnitř, tak Acco všeobecně není nijak extra prostorné. Řidič a spolujezdec jakž takž, ale za mě už si pohodlně nikdo nesedne, musím se posunout blíž a to se zase nesedí pohodlně mě (189cm). 6G má o něco menší vnitřní prostor, než 5G. Je to vidět i na rozvoru, zmenšil se. Jinak interiér mi přijde hezčí u 5G, zvlášt ten masivní volant Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti benzin 2.3 V5 110kw
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina