Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Práce VŠ technika v zahraničí-pro a proti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.4.2011 , 14:48   Citovat  

Dodělávám strojní výšku se zaměřením na konstrukci vozidel+strojů a uvažuju, že bych na pár let tady zanechal kamarády a kamarádky ve štychu a jel někam vydělat kapitál na podnikání.
Jako nejlbižší možnost bych viděl Německo, kde se uvažuje o zrušení pracovního povolení a už prý teď berou zahraniční kontruktéry do oživující se výroby a je jich tam nedostatek. Jednotný nástupní tarif pro absolventa technické školy je prý 4000e/měsíc, což je čtyřnásobek, co bych dostal u nás. Nedělám si iluze, že se budu všechno zaučovat od začátku a po škole pořádně nic neumím, ale školu to byla a je náročná, vzala mi 7 let života, tak bych rád měl satisfakci..
Chci se především zeptat lidí, kteří tam práci zakusili, jak se Němci k cizincům a hlavně Čechům chovají? Je mi jasné, že je to o lidech, někdo je hulvát na každého, jiný lidumil, ale přesto mě zajímá, co se o Češích v německé společnosti traduje.
Zajímám se o historii, Němec se nad Čechem odjakživa měl snahu povyšovat a nejspíš by mi rychle ruply nervy, kdyby nadřízený mi stále dával sežrat, že jsem přivandrovalec z Východu, byť bych třeba makal líp než domácí.
Další možností jsou anglicky mluvící země, možná Anglie (PreludeZ by mohl vědět Úsměv ) a jako třešnička na dortu mě láká Austrálie, kde bych jako naplavenina mohl být mezi svými Úsměv
Jazyky AJ a NJ znám na lehce pokročilé úrovni, ale jet tam teď z fleku tak se domluvím jen rukama nohama, takže potřebuji se otrkat.

Pište postřehy, za každý moc děkuju je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Matjbc je teď offline  Matjbc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2011 , 15:23   Citovat  

Před vánocemi jsem byl mesíc a půl pracovně v Australii a byl jsem naprosto uvařenej jak se k nám tamní lidé chovali, fakt luxus, ale určo jsem byl v jiné situaci než by jsi tam byl ty takže nebrat jako dogma, ale pohoda pohodička Velmi šťastný
   Návrat  
ibsmotor je teď offline  ibsmotor
PříspěvekZaslal: 25.4.2011 , 15:29   Citovat  

Zil jsem tam nekolik let, ale to bylo jeste za bolsevika. Nemci meli cechy radi, ale obcas to hazeli do jednoho pytle. No a pak se zvedla opona a zjistili ze cesi kradou, jsou bordelari, atd. Co se da delat.

Presto se nenech zmalomyslnet, zatni zuby, neber si vse osobne, protoze ty zkusenosti jsou daleko dulezitejsi, nez si neco o sobe myslet. A pokora uz temer z naseho slovniku vymizela, tak treba to pomuze:-)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2011 , 16:26   Citovat  

tem 4000 moc never, zvlaste na vychode ne. spis je 50%. Porad nas vetsina bere tak jako zdejsi vetsina bere madary nebo polaky.
ale kazdy sveho stesti strujcem, pokud je clovek sikovnej a slusnej tak se ta bariera prolomi rychle.
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.4.2011 , 22:56   Citovat  

Matjbc napsal:
Před vánocemi jsem byl mesíc a půl pracovně v Australii a byl jsem naprosto uvařenej jak se k nám tamní lidé chovali, fakt luxus, ale určo jsem byl v jiné situaci než by jsi tam byl ty takže nebrat jako dogma, ale pohoda pohodička Velmi šťastný

tam by měl být přístup nejvíc bezproblémový, když každý druhý tam je přistěhovalec z celé planety Úsměv
ibsmotor napsal:
Zil jsem tam nekolik let, ale to bylo jeste za bolsevika. Nemci meli cechy radi, ale obcas to hazeli do jednoho pytle. No a pak se zvedla opona a zjistili ze cesi kradou, jsou bordelari, atd. Co se da delat.

Presto se nenech zmalomyslnet, zatni zuby, neber si vse osobne, protoze ty zkusenosti jsou daleko dulezitejsi, nez si neco o sobe myslet. A pokora uz temer z naseho slovniku vymizela, tak treba to pomuze:-)

přesně takto jsem myslel to zaškatulkování Čechů..počítám s tím, že to nebude ze začátku kamarádský vztah typu bavorský strejda vs. bavorský strejda, ale z Brna jsem zvyklý na multikulturní společnost a nedělá mi to problém, tak doufám že oni, "západnější" občani budou ještě tolerantnější.
Jinak zdravý pohled na věc je to dobrý

Clark: to východní Německo je takové břemeno zbytku..holt 40 let domrvené infrastruktury a morálky ze dne na den nikdo nepředělá. Ty jsi tam osobně pracoval?
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.4.2011 , 23:45   Citovat  

Delam v Lucembursku, ziju tady uz 11. rokem. Ve tvem oboru nedelam, ale ptas se na obecne veci, tak aspon neco.

Prvni a zakladni vec (na ktere drtiva vetsina veci pohori) je vubec to si nejake misto najit. Vsude maji plno i "domacich" absolventu, uz ze zakona maji povinnost umistovat prednostne prave je. Pocitej s tim ze nikdo neceka s otevrenou naruci na cizince co neovlada poradne ani svou praci (pises ze jsi absolvent), ani jazyk atd. atd. . Prace je dneska malo i pro lidi s praxi a teoreticky pro zamestnavatele podstatne jednodussimi (jazyk, zazemi, ...).

Pokud bys nahodou to stesti mel a podarilo by se ti skutecne sehnat misto co by aspon castecne odpovidalo tve kvalifikaci, 4000€ bude tvoje mzda mozna pred duchodem, ale tezko nastupni plat. Dal pocitej s daleko vyssimi naklady na zivot, jak s temi vstupnimi (bydleni, zarizovani se, vytvareni rezerv- zit z ruky do huby jako v CR na zapade nejde, vsechno se toci daleko rychleji a ve vyssich castkach atd.), tak s temi beznymi jako ze je drazsi prakticky vsechno a spousta veci dost vyrazne. Jisteze se da zit stylem "ukrajinec na ubytovne" (nemyslim to nijak zle a sam mam z tehle zeme treba vyborneho kamarada), ale to se da vydrzet jenom chvilku, treba jenom styl rychle vydelat par penez a supky dupky zpatky domu. Kdyz nekde zijes par let tak dost rychle preberes +- obvykly zivotni styl lidi okolo sebe (lidi podobneho postaveni, svych pratel, sousedu, ..), zacnes zit proste dustojne a normalne a zjistis ze jen tak bokem uz proste zadny kapital nevytvoris.

Posledni vec- pokud uz ted mas obavy z toho ze te nekdo bude povazovat za cizince tak ti garantuju ze bude Velmi šťastný Nikdo se nikdy pred nikym jen tak nepodela, tvuj puvod bude u par lidi jenom jednou ze zaminek k tomu se vysplhat pres tvoje zada. Kdyby to nebylo tohle, bude to neco jineho. To co si budujes doma zustava doma a v zahranici proste zacnes od zacatku. Pokud nemas jiste misto, par pribuznych a plnou penezenku, tak si proste vsechno musis hezky od zacatku zaslouzit a trva to docela dlouho Mrk Navic je to ztizene jazykovou barierou a tim, ze se musis proste naucit spolehnout sam na sebe. Malokdo na to ma.

Kazdopadne pokud se ti nejaka moznost pracovat urcitou dobu v zahranici naskytne, bez do toho. Neni nad osobni zkusenost.
   Návrat  
Jirka79 je teď offline  Jirka79
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 12:22   Citovat  

Dělal jsem půl roku v Rakousku -jako konstruktér a katastrofa přístup. Lokalita okolo Salzburku a otřesný jednání. Arogantní, zákeřný.... fuj. Z toho jsem dělal rok v německu a tam to bylo jiný kafe. Tam se člověk opravdu cítil jako plnohodnotný člen týmu a né jako nějakej vejškrabek.
4000 éček je reálný ale budeš se asi muset hodně snažit. 48% je daň, ale to určitě víš. Ale i tak to stojí za to. A východní Německo je trochu jinej svět Úsměv .
Tak držím palce draku.
   Návrat  
Edenxx je teď offline  Edenxx
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 16:21   Citovat  

Ahoj,

pracuji necely rok na universite v Londyne. A uprimne, chovaji se tu k Vam jako k rusovi ( tupost anglicanu je tak silna ze se me pomerne pravidelne ptaji jestli pijeme v CR k obedu vodku). Neocekavej ze Te inzenyrsky titul zachrani ( vlastnim doktorad z konstrukce ).

Mimochodem, jedinci kteri se dobre maji v zahranici jsou lide kteri delaji povl praci...zednici, ridici, smazici hranolek....

Nejdulezitejsi pro zivot je ne koukat na plat v KC ale na plat v mene navstiveneho statu a odpocitat naklady na provoz. Moje osobni naklady na prvni mesic v Londyne byly 40.000 Kc...zadna hospoda zadna party...jen najem je 17.000 mesicne za (better toilet Úsměv) 2x3m.

Za tu dobu jsem mel moznost tu poznat stovky lidi z celeho sveta a ver mi ze kazdy po case narazi na neviditelnou hranici( za kterou se zahranicni delnici nepousti). Protoze mista v office jsou pro mistni Anglicany.

Takze zahranici doporucuji kazdemu kdo si stezuje jak se mame v CR spatne ( obvzlaste Anglii, neni to tak daleko aby jste poznali tupost naroda prichazejici postupne z USA).

Perlicka na zaver....studenti 3 rocniku University jsou na tom znacne hur nez nasi studenti 1. rocniku stredni skoly.

Hezky den a preji mnoho stesti. Vracim se za mesic a nemohu se dockat navratu. Pivo 0.3 ...150Kc.....Lahev vina 800 Kc...vstup do bezneho klubu 300-600.

Zdravim z Londyna.
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 17:28   Citovat  

Streetkid napsal:
Dodělávám strojní výšku se zaměřením na konstrukci vozidel+strojů a uvažuju, že bych na pár let tady zanechal kamarády a kamarádky ve štychu a jel někam vydělat kapitál na podnikání.
Jako nejlbižší možnost bych viděl Německo, kde se uvažuje o zrušení pracovního povolení a už prý teď berou zahraniční kontruktéry do oživující se výroby a je jich tam nedostatek. Jednotný nástupní tarif pro absolventa technické školy je prý 4000e/měsíc, což je čtyřnásobek, co bych dostal u nás. Nedělám si iluze, že se budu všechno zaučovat od začátku a po škole pořádně nic neumím, ale školu to byla a je náročná, vzala mi 7 let života, tak bych rád měl satisfakci..
Chci se především zeptat lidí, kteří tam práci zakusili, jak se Němci k cizincům a hlavně Čechům chovají? Je mi jasné, že je to o lidech, někdo je hulvát na každého, jiný lidumil, ale přesto mě zajímá, co se o Češích v německé společnosti traduje.
Zajímám se o historii, Němec se nad Čechem odjakživa měl snahu povyšovat a nejspíš by mi rychle ruply nervy, kdyby nadřízený mi stále dával sežrat, že jsem přivandrovalec z Východu, byť bych třeba makal líp než domácí.
Další možností jsou anglicky mluvící země, možná Anglie (PreludeZ by mohl vědět Úsměv ) a jako třešnička na dortu mě láká Austrálie, kde bych jako naplavenina mohl být mezi svými Úsměv
Jazyky AJ a NJ znám na lehce pokročilé úrovni, ale jet tam teď z fleku tak se domluvím jen rukama nohama, takže potřebuji se otrkat.

Pište postřehy, za každý moc děkuju je to dobrý

Ahoj,
Bully to napsal velmi vystizne, hlavni problem bude tu praci vubec sehnat a penize sice jsou lepsi ale ty naklady na provoz jsou zase mnohem vyssi. I s tema penezma souhlasim, 4000 je fakt moc...

Ja pracuju jako konstrukter motoru, takze v podstate dost podobne co chces delat, ale co tu mozna jeste nezaznelo a dobry zpusob jak vydelat je, byt zamestnany u firmy v CR ktera ma pobocky po svete a pak neni problem jet dlouhodobe na sluzebni cestu a slusne si vydelat na dietach. Takhle to praktikuju ja (ted kdyz mam doma rodinu tak uz moc ne...) a je to lepsi nez se dat v zahranici zamestnat, pokud tam tedy neplanujes zustat natrvalo. Kdyz jsi totiz na sluzebce tak se o tebe firma postara,plati ti cesty domu, plati naklady s ubytovanim, diety a jeste ti zaplati vyplatu, kdezto kdyz jsi zamestnanec v zahranici tak se o sebe musis starat sam, vsechno si platit a zarizovat a moc ti z platu nezbyde.

U me ve firme to je tak, ze kdyz je na nejake pobocce projekt a potrebujou lidi tak daji poptavku treba sem do Prahy a kdyz chces a sef to schvali tak muzes jet a pobocky mame v GB, Ger, USA atd ale jeste to funguje tak, ze nase firma obcas pujcuje konstruktery zakaznikum (automobilkam po celem svete) takze ted byl napr kolega pul roku v Indii, predtim byly kolegove asi 2 roky v JPN, ted je nabidka Malajsie a tak podobne. Samozrejme jsou lepsi casy kdy je nabidek dost a pak jsou casy kdy tady porad dodelavas a opravujes nejaky drobky po ostatnich a uz te to neba...
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 17:40   Citovat  

Zila jsem par let ve Vidni.. Vzdycky to stejne je a bude o pristupu jednotlivce. Muzes narazit na skvelou partu lidi, co te budou brat jako rovnocennyho partaka, ale muzes narazit i na blbce.. Mam z jednoho mesta a jednoho statu obe zkusenosti. Tezko to rict takhle obecne.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 19:16   Citovat  

Já bych to zkusil. Zpátky se můžeš vrátit vždycky. Bydlím pár km od hranic a co mám vypozorováno, tak jídlo je tam levnější než u nás. Nájmy jsou taky podobný, max. o 30-50% vyšší, podle městě. Na menších městech může být nájem i nižší, jak u nás. Pivo v hospodě dražší asi 2x tolik, stejně tak jídlo v restauraci, v krámu ale stojí obojí stejně, nemluvě o vyšší kvalitě jídla. Sem se vozí jen samý sajrajty, co tam už nikdo nechce a ještě to u nás stojí o půlku víc. Elektronika, oblečení - levnější. Co je tam výrazně dražší jsou služby a zdravotní péče celkově, ale od toho zabereš 4x takovej plat, navíc pokud jezdíš domu, tak si můžeš spoustu věci zařídit u nás (např. zubař). Já bych neváhal, pokud máš němčinu na hodně slušný úrovni a při škole si nabral nějakou praxi v oboru. Jinak to budeš mít jako absík dost těžký. Pokud půjdeš dělat do západního německa a ne na východ, tak bych se nebál ani o peníze. Když tam má lopata, která montuje šroubky do dřeva (mám tam známý), 2500e hrubýho, tak proč by strojní inženýr nemohl mít nástup kolem 4000? Myslím, že nic přehnanýho na tom není, pokud seženeš práci v oboru. Držím palce a dej vědet, jak se to vyvíjí (pokud se rozhodneš odjet) OK Jo a jinak jako Hondaře tě může zajímat i cena benzínu, která je kolem 40,-/l, ale zase mi to na německej benzín vzalo o víc jak 2 litry míň, takže je paradoxně levnější. U nás se do toho musí dávat hrozný sajrajty. Já sám dělám pro německou firmu a právě se snažím zapracovat na němčině, jelikož je u nás možnost přejít za cca 2 roky pracovat na pobočku do Německa, což jsem si dal jako cíl, jelikož ta životní úroveň je tam fakt jinde.
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2011 , 19:30   Citovat  

Streetkid napsal:
Clark: to východní Německo je takové břemeno zbytku..holt 40 let domrvené infrastruktury a morálky ze dne na den nikdo nepředělá. Ty jsi tam osobně pracoval?

jak tu už zaznělo od ostatních, není to tak snadné jak se to zdá. Na peníze musíš mít štěstí a na lidi dvojnásob. Nedá se to jednoznačně říct, ale podle mě to za tu zkušenost stojí!
Já byl všehovšudy v zahraničí dva roky a něco, a pracovně z toho asi tři měsíce Úsměv. Myslím že existuje hranice do které jsi tam jakoby na "návštěvě" a po ní už musíš přemýšlet, jestli hodláš něco budovat a o něco se vážně snažit. A´t už v sociální nebo pracovní rovině.
Záleží jaký jsi charakter (ja tu naší dolinku nemohl opustit Úsměv) a jestli máš pevný cíl před očima.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Práce VŠ technika v zahraničí-pro a proti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina