Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
brzdy C4G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 20:53  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 29.3.2010 , 11:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

V sobotu jsem dělal brzdy na své C4G a v zadu zalomený oba odvzdušnováky, jeden sem měl doma náhradní, tak koupím jen jedeno prasátko, dopředu musím pořídit nový desky, pač každá je jiná a tloušťka tak 3mm, + nový těsnění na pístky a taťkovy dám kotouče at mi je lízne a vyrovná na soustruhu. Pak to snad bude brzdit ostře. Ale bojím se, že mám špatnej hlavní brzdovej válec, když mám zdechlej motor, našlapu pedál jak nic na tvrdo, ale jak ho nahodím, tak mi de pořád k zemi a to sem odvzdušnil předek a jedno to prasátko zadní, to druhý zatím nelze, ale pochybuju že to by bylo až tak moc zavzdušněný a dělalo mi to tohle..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 21:06  Naposledy upravil PAKO dne 28.3.2010 , 21:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

nová brzdovka nezpůsobuje problém,ten zpusobuje neměnění staré brzdovky,ten kastrol co myslíš je podtlaková komora s membránou a protože evidentně auto je pro tebe špaňelská ves...tak doporučuji toto tudy odkaz
je to tech web sice o škodách ale jsou tam všechny možné informace o principech věcí v automobilech
konkrétně o brzdách tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 21:09   Citovat  

no mě hlavně zajímá, kde a jak vyměnit těsnění v hl. br. válci, když koupím těsnící sadu a jestli se odvzdušnuje hl. br. válec i na C4G, jestli tam má nějaký ventily na to..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 23:26   Citovat  

Aha, takže nic... Velmi šťastný tak tam dám druhej válec z dalšího civica, třeba bude schopnej a po nalití nové kapaliny bude těsnit.. ale stejně by mě pořád zajímalo, jak a kde má ty guferka HBV.
   Návrat  
LUTEC je teď offline  LUTEC
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 23:41   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Aha, takže nic... Velmi šťastný tak tam dám druhej válec z dalšího civica, třeba bude schopnej a po nalití nové kapaliny bude těsnit.. ale stejně by mě pořád zajímalo, jak a kde má ty guferka HBV.

HBV se neovzdusnuje, kdyz mas nalitou kapalinu v nadobce, tak ovzdusnis brzdovej okruh pomoci ovzdusnovacich sroubu na trmenu pripadne brzdovem valci u kola, ale pokud si tu jen nedelas srandu z lidi, tak bych se s takovymi vedomostmi do toho vubec nepoustel..... pokud si srandu nedelas, tak HBV zatim vubec neres, protoze problem proc ti to nejde ovzdusnit je v tom utrzenem zadnim ovzusnovaku... nevim sice jak presne jsi postupoval a co vsechno si delal, ale kdyz ovzdusnujes auto, tak musis vsechny 4 kola jinak to dela bordel a chova se presne jak popisujes.... navic nejdelsi brzdova trubicka vede prave k zadnimu kolu vetsinou pravemu a prave timto kolem by se melo pri ovzdusnovani brzd zacinat, pak se postupuje na dalsi nejdelsi to je leve zadni, pak prave predni a leve predni...vsechno myslene po smeru jizdy....pokud mas utrzenej ovzdusnovak, tak budes HBV menit zbytecne....

To jak jsi popisoval, ze kdyz je vypnutej motor, ze ti jde pedal ztuha, to je zpusobeno prave tou cernou plechovou nadobou coz je posilovac brzd, ktery pracuje na bazi podtlaku ktery tvori u benzinoveho agregatu motor ve svem sacim potrubi. kdyz motor vypnes, prestava se tvorit podtlak a membrana ktera pri normalnim provozu a chodu motoru posiluje brzdovy ucinek v tu chvili zacne pusobit opacne a pedal je tvrdsi a muze se zdat, ze brzdy jsou ovzdusnene....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
brzdy C4G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina