Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
stoceni kotoucu Most a okolí
Fórum: Servis
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 19:48  Naposledy upravil Clark dne 20.5.2010 , 18:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

zdravim, mam problem co me trapi a rad bych kdyby mi k tomu mohl nekdo napsat svuj nazor. Vim ze je to dlouhy, ale treba mi proadite a bude vas hrat dobry skutek Úsměv

situace:
v rijnu 2009 mi zacly kopat kotouce pri brzdeni, tak jsem zacal z nemecka kde jsem v tu dobu byl resit vymenu. Ta byla provedena v listopadu 2009. Nechal jsem to delat u cloveka kteremu jsem veril a u ktereho jsem servisoval auto dva roky pred tim bez jedineho problemu.
daly jse tam nove brema kotouce a nipp desky. V lednu ovsem zacly kotouce kopat znovu, vzhledem k od listopadu najtym cca 2000 km, jsem to zacal resit. Bohuzel driv jak na konci brezna jsem se nedostal na delsi dobu do CR. Takze jsem tento problem zacal resit az tehdy.

Ted ale prijde prvni hacek. Ten automechanik (rikejme pan F) u ktereho byly v listopadu meneny brzdy provozovnu zrusil a prodal jinemu automechanikovi (pan K). Ovsem souhlasil s tim ze kotouce pujdou ven a rovnou do Fa. ELIT na reklamaci. Po telefonu jsme dohodli s panem F, ze demontaz a reklamaci provede pan K, v te dobe jeste jeho znamy. Dohodl se termin, a auto jsem dal do servisu vcera (19.04.2010). Dnes jsem si ho mel vyzvednout.

Ted prichazi druhy hacek. Pan K, chtejice vymenit kotouce zjistil ze na obou kolech byly pridrene horni pistky, a tudiz neustale lehce tlacily (nerovnomerne) desky na kotouc. Firma ELIT se neofocialne vyjadrila ze s takovou reklamaci nemame velkou sanci na uspech. Tudiz jali sme se s panem K zavolat panu F, jaky bude dalsi postup. Volal pan K....Bylo mi receno, zda chci slyset to co bylo receno do telefonu nebo zda chci slyset to co mi ma byt receno. Chtel jsem vedet pravdu...Pan F delegoval pana K pravomoci me postlat do kiss me
ze se pry jedna o vec zpusobenou provozem a pokud bych nechtel dat pokoj, maji se dat kotouce na reklamaci a cela vec s velkou pravdepodobnosti dopadne tak ze reklamaci Fa. Brembo zamitne a ja budu nucen zaplatit nove kotouce.

Mam na vas prosim dotazy:
1) pokud se ty kotouce zvlnily uz predtim v zime minuly rok, a ted po 5000 km jsou zvlnene znovu, nabizi se moznost ze pan F puvodni kotouce a desky pouze NAHRADIL novymi a nehledal pricinu problemu. Tudiz udelal chybu on. ale jak mu to dokazat???

2) jak dlouha je zaruka na praci?(ta preci musi platit i kdyz dotycny co ji provadel zrusi svou zivnost)

3) mam podle vas nejakou sanci uspet? Tezko si predstavim ze pan F (nyni zamestnan v jine profesi) mi da na ruku 5000 a rekne "jo ja to predtim udelal spatne, nerozhybal pistky, na tady ze sveho penizky"

Cela situace je dukazem murphyho zakonu. Nejvic me stve ze auto ted prodavam a tohle mi to znacne komplikuje, protoze nehodlam nekomu lhat a rikat ze brzdy jsou OK.

diky za odpovedi hondari
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 20:12   Citovat  

Člověče přečetl jsem to a hodnotím to tak , že bude opravdu hodně obtzížné panu F cokoli dokázat. Pokud "oprávnil" pana K pravomocí poslat tě do kiss me - je jasné , že se hodlá zbavit jakékoli zodpovědnosti. Jestli tvrdí , že "je to provozem" - pak se nedivím , že změnil zaměstnání ne-li profesi. No budeš to mít těžké. Hodně zdaru.
   Návrat  
VendysK je teď offline  VendysK
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 20:41   Citovat  

Hele ještě nejdřív bych udělal kontrolu náboje jestli malinko nehází, ptž to může mít na to taky vliv, jinak bych asi udělal, že bych stočil za pár kaček kotouče a koupil nový desky. Jestli to prodáváš tak to je takový nejlacinější řešeni, když budeš něco platit ze svýho.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 20:48   Citovat  

Ono otázka je, jaká byla vaše dohoda. Pokud měl jen vyměnit kotouče a desky, tak holt vyměnil kotouče a desky a nic jiného neřešil.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 20:53   Citovat  

To Minor: Tak snad jenom nějakej garážmistr by neskontrolaval funkci předn. brzd a jenom dělal výměníka né??.
   Návrat  
Henry je teď offline  Henry
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 21:11   Citovat  

VendysK napsal:
To Minor: Tak snad jenom nějakej garážmistr by neskontrolaval funkci předn. brzd a jenom dělal výměníka né??.

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem Takovejch garažmisrů je plná kiss me Vzpamatuj se a otevř oči....vítej v realitě Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 21:18   Citovat  

Henry.....ty to nějak znáš Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 21:46   Citovat  

filozofovat tu nechci, ale opravovat brzdy neni jako opravovat televizi. ja to beru jako opomenuti nebo nevsimavost... nechci ani pomyslet ze by po tom co vynda zlvnene kotouce vubec nekoukne na dalsi casti brzdy.
   Návrat  
Henry je teď offline  Henry
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 21:59   Citovat  

VendysK napsal:
Henry.....ty to nějak znáš Velmi šťastný

To jsou ty všechny negativní zkušenosti se servisem, ať značkovým či soukromím....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 22:14   Citovat  

Jsem přesvědčen, že na na kouknul ve stylu brzdí to? Brzdí, fajn. A čekat, že bude sám od sebe dělat něco víc? Že bude zkoumat, jestli ti nevázne pístek? Pochybuju.
Mně brzdič přibržďoval, zadal jsem u PK výměnu všech těsnění a repasi brzdiče na obou stranách a přesně to také udělal.
Jistě, neříkal jsem mu, aby doplnil brzdovku a přesto ji doplnil a systém odvzdušnil:)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 22:35   Citovat  

Minor napsal:
Jsem přesvědčen, že na na kouknul ve stylu brzdí to? Brzdí, fajn. A čekat, že bude sám od sebe dělat něco víc? Že bude zkoumat, jestli ti nevázne pístek? Pochybuju.
Mně brzdič přibržďoval, zadal jsem u PK výměnu všech těsnění a repasi brzdiče na obou stranách a přesně to také udělal.
Jistě, neříkal jsem mu, aby doplnil brzdovku a přesto ji doplnil a systém odvzdušnil:)

s timhle ja nesouhlasim...ty to beres jako ze kazdy ma technicke vzdelani...predstav si treba (damy prominou) nejakou 19 slecnu ktera prijede s tim ze ji to pri brzdeni nejak vrni....takze sup jiny kotouce a prijedte zas? sou to brzdy... na tom muze zaviset zivot
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 22:41   Citovat  

Jak říkám, nevím, jaká byla vaše domluva. Pokud jsi mu řekl, aby ti vyměnil kotouče a destičky a on udělal přesně tohle, ale nezkoumal, jestli ti vázne pístek, tak celkem chápu, že to nemíní dál řešit.
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 22:47   Citovat  

jo, tak z toho nic nevytriskas a pokud uz to nerobi, tak uz vubec ne, jak pise henry, je to hold realita
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 5:40   Citovat  

a kde beres jistotu ze nevzal sroubovacek a nenadzvednul prachovku a nekouknul na pistky? Nebo by jsi byl ochotny zaplatit "preventivni rozebrani brzdicu s vymenou gumicek a kapaliny"? Nezapomen ze byla zima a v zime brzdy trpi extremne. Ono to ani nemusi byt zpusobeny pistkama, ale chybou kotoucu, jenze to by musel kotouce reklamovat, co se mu treba nechtelo. Neni jednodussi rict ze jsou prirezly pistky? Bohuzel pistky v brzdicich prireznou a neovlivnis to tim ze to zkontrolujes a bohuzel se to muze stat i 10km po tom co se vymeni kotouce.
Navrhoval bych jedine reseni. Nechat pretocit kotouce a zrepasovat brzdice. Pokud maji prirezle pistky tak se budou muset vymenit i ty.

A na konec bych chtel zduraznit, ze si pan, ktery Ti 2 roky servisoval auto k oboustrane spokojenosti takove jednani z Tvoji strany nezaslouzi. KO
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 8:04   Citovat  

starý kotouče začnou kopat ve chvíli kdy jsou tenký a jejich masa neudrží tvar při ohřátí ,není víceméně při jejich výměně důvod kontrolovat celej brzdovej okruh -ano kouknu na pístky,prachovky hadice, trubky pokud jsou vizuálně ok je to vše, přece při výměně desek preventivně nebudu rozebírat třmeny , brzdovej válec ,absko...
při výměně desek brzdový pístek zatlačuješ tzn hýbat se musí ,namontuju nový kotouče , desky , odfouknu třmen a zkusím jestli to brzdí a jestli odbržduje pak teprv montuju kolo a jdu na další ..Pak zkusím jestli brzdí auto souměrně , jestli brzdí ručka, hotovo -tohle je dle mě standartní postup při výměně.
horní pístky , tím je míněno co,ty máš vícepístkový brzdy ?
vemte to z druhý strany -namontujete to ,vše je v pořádku nic nekope, auto brzdí,předáte auto a zákazník se za půl roku vrátí s tím že to zas kope -mezi tím ty brzdy 4x(xkrát ) uvařil na okruhu nebo na kopci nebo s nafutrovaným vozíkem -myslíte,že to přizná (případně to někomu půjčil a tak ani o tom neví).
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 8:36   Citovat  

Dostala se ke mně informace, že Bremba jsou dost háklivé na zajetí, pokud se zajedou špatně,tak začnou brzo kopat (osobně jsem kotouče zajížděl +/-300-500km).

Další věc - když jsem koupil VTi,tak byly horší zadní kotouče (orzelé,birzdil jen as 1cm proužek uprostřed kotouče), takže to byla první věc,co se objednávala. Cestou na výměnu, kdy jsem s autem najezdil asi 800-1000km, se kousnul levý přední třmen a auto pořád brzdilo, den před kousnutý nebyl = to přidření pístlu se mohlo stát fakt kdykoli od výměny,takže reklamaci nevyhraješ, respektive, i kdyby mechanik nezkontroloval pístky,tak neprokážeš,že to bylo už před výměnou a on něco zanedbal...
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 9:33   Citovat  

Clark napsal:
s timhle ja nesouhlasim...ty to beres jako ze kazdy ma technicke vzdelani...predstav si treba (damy prominou) nejakou 19 slecnu ktera prijede s tim ze ji to pri brzdeni nejak vrni....takze sup jiny kotouce a prijedte zas? sou to brzdy... na tom muze zaviset zivot

je celkem rozdil pokud dovezes auto do servisu a reknes opravte to protoze pri brzdeni to nejak vrni nebo reknes vymente mi kotouce a desky Úsměv je plno zakazniku ktery kdyz ti rekne vymen mi kotouce + desky a ty bys mu rozebral neco vic treba kvuli zkontrolovani a nauctoval mu to tak se bude hadat ze to nechtel KO

ted to nemyslim na nikoho kdo tady psal ale kdyz doveze zakaznik auto a chce vymenit jenom kotouce + desky a primo rekne ze jinak je vsechno dobre tak at nic vic nedelam a prijdu na to ze ma treba zadreny pist tak mu vymenim kotouce a desky a na fakturu mu napisu ze ma spatne to a to a kotouce + desky byly vymenene na zadost zakaznika OK

kdyby pak chtel reklamovat a vymyslet tak mu ukazu fakturu a je vyresene
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 10:32   Citovat  

čerstvá zkušenost : ¨Mmám problém na Focusovi. Už z výroby se kotouče brzy po najetí párt tisíc km zvlní. Tak to prostě je a bylo dle dostupných informací na všech možných fórech konkrétně u modelu co vlastním já. Vzal jsem to tedy cestou zkoušení různých cest. První byla smaozřejmě výměna za originální nové od Fordu (5tis výsledek stejný), následovalo ATE (7tis zvlněno), následovalo rozebrání třmenů a kontrola celého okruhu. Výměna kotoučů za brembo. Desky měněny vždy za stejný typ.Najeto 10tis kotouče opět zvlněny. Tentokrát jsem se rozhodl jít cestou reklamace kotoučů. Výsledek. Po přeměření v laboratoři na rovinnost (nechal jsem si to změřit pro jistotu u nás v práci na 3D) je kotouč v pořádku. Tudíž zvlnění přijde zřejmě až po zahřátí Ale i tak jsem kotouče reklamoval (co kdyby náhodou). Reklamace zamítnuta, respektive doporučeno zajetí do prodejcem autorizovaného servisu na kontrolu podvozkových částí a po sléze co dostanou zprávu (o nulovém opotřebení částí) budou mi kotouče vyměněny, nebo vrácena cena z5. S tím že všechny náklady bych nesl já a až po uznání reklamace bych je dostal proplaceny.
Když to shrnu, jsem ve fázi přejít na performance kotouče a desky a ještě uvažuji, že je nechám na zkoušku zmrazit.
Pokud to spočtu jsem na Focusovi v kotoučích a deskách za už celkem dost peněz (slušnej podvozek na civica by to už asi i byl).

PS: zajíždění prováděla vždy skorožena, já mám svůj wintercar a nutno podotknout že je to dobrá řidička a když sem jjí naposledy říkal ať 500km nejede po dálnici a brzdí lehce a s přestihem tak měsíc ještě jezdila po státovkách a do města typu Praha vůbec )a to je tam normálně 3x do týdne) HaHaaa
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 12:31   Citovat  

stejne problemy s kotoucama jsou i u octavii

tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 18:16   Citovat  

najde se někdo kdo by mi stočil kotouče u nas na severu? nebo znate nekoho? uz sem hledal kde se da a bud nemaji cas nebo uz to nedelaji. diky za info pifko
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 20:09   Citovat  

Clark napsal:
najde se někdo kdo by mi stočil kotouče u nas na severu? nebo znate nekoho? uz sem hledal kde se da a bud nemaji cas nebo uz to nedelaji. diky za info pifko
skus zavolat Jurovi, má soustruh a dělá automechanika v jednom servise tak by to asi zvládnul.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 21:20   Citovat  

sablos napsal:
skus zavolat Jurovi, má soustruh a dělá automechanika v jednom servise tak by to asi zvládnul.

a to je kdo? na foru nikoho takovyho nemuzu najit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 21:58   Citovat  

Clark napsal:
a to je kdo? na foru nikoho takovyho nemuzu najit.
je ze sedlece u mostu
   Návrat  
ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 22:10   Citovat  

Clark napsal:

Ahoj, kdyby náhodou Jura neměl čas (mám na něj číslo, kdyby jsi potřeboval), zkusil bych se zeptat jednoho chlapíka co u něj nechávám dělat obráběcí práce do firmy, jsou šikovní, ale teď nějak nestíhají, tak by to asi nebylo "na počkání" je to v chemičce v Litvínově...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 20:52   Citovat  

stale hledam
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 21:30   Citovat  

Clark napsal:
stale hledam
nedopadlo to?jinak skus pejška v libovicích/byseň u slaného, ale specializují se na hlavy no
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
stoceni kotoucu Most a okolí
Fórum: Servis
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina