Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
podvozok XYZ racing sport
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
rumy je teď offline  rumy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 11:47   Citovat  

ahojte
vcera som si nahodil podvozok od XYZ ale mam takyto problem..ten podvozok ma moznost nastavovania odklonu vysky a tuhosti
cela montaz prebehla bez problemov az na jeden a to ked si nastavujem tuhost a potom to vyskusam zahupanim celehou auta.. tak stale sa sprava ten podovozok ze je na najtvrdsom nastaveni.. a pritom ho mam uuplne na najmeksom.. nastaven.. proste ja mozem tocit tou tuhostou a voobec sa nic neprejavuje:( prosim porad te mi ako by som mal dalej pokracovat..
dakujem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 11:57   Citovat  

No ja nevim jiste a mozna napisu blbost ale selsky rozum mi rika, ze nastavujes tuhost tlumice. A cely ti to drzi pruzina, ktera je asi dost tvrda rekl bych. Takze to proste tim ze se o to opres asi moc nevyzkousis. Zas nemuzes cekat ze to nastaveni bude od "podvozek stary skodovky" do "podvozek okruhovyho auta". To by ses o to musel zrejme oprit trochu vic - rekneme par set kilo abys to poznal. Podle me to poznas az v provozu.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 12:57   Citovat  

Gregy.Type.R napsal:
No ja nevim jiste a mozna napisu blbost ale selsky rozum mi rika, ze nastavujes tuhost tlumice. A cely ti to drzi pruzina, ktera je asi dost tvrda rekl bych. Takze to proste tim ze se o to opres asi moc nevyzkousis. Zas nemuzes cekat ze to nastaveni bude od "podvozek stary skodovky" do "podvozek okruhovyho auta". To by ses o to musel zrejme oprit trochu vic - rekneme par set kilo abys to poznal. Podle me to poznas az v provozu.

myslim,že blbost nepíšeš,já bych soudil selsky to samý Velmi šťastný
pozná se to nejvíc až když vyvineš nějaký požadavek..
př.mám oblíbenou zatáčku,kterou jezdim ve 150 ti a tam poznám jak je na tom tuhostně podvozek HaHaaa

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 14:28   Citovat  

Rada racing od XYZ ma hoooodne tvrde pruziny. Nepouzitelne na street, kopce.. proste na cokoliv krome okruhu. Takze je normalni, ze se ti to zda porad stejne, protoze ty pruziny jsou extra tvrde.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 15:42   Citovat  

v první řaďe je Racing Spec ( okruhovka ) a SuperSport ( měkčí )

tak že záleží co opravdu máš

každopádně RacingSpec je celkem hardcore a je fakt leda tak na ten okruh ... proto ta tvrdost

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 19:32   Citovat  

noo ako ja sa nehadam ide oto ze kamos ma kupene BC racing a tam ked nastavil tu tuhost tak proste to bolo uz zahupanim auta citit.. tak preto sa len pytam.. za dalsie.. este ked tocim volantom tak mi strasne nieco tam puka.. a pred tym to nerobilo..zajtra to idem este raz zhodit a popozerat... a este vysku auta nastavit.. tak kdam vediet v podnelok co a ako.. zatial dakujem..aspon dako ste ma upokojili ..

James je teď offline  James
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 20:09   Citovat  

to ti urcite pukaju tycky riadenia alebo gulaky riadenia Mrk

Mne to tiez zacalo robit hned jak som to nahodil, treba kupit nove a bude to v pohode

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 20:17   Citovat  

rumy napsal:
noo ako ja sa nehadam ide oto ze kamos ma kupene BC racing a tam ked nastavil tu tuhost tak proste to bolo uz zahupanim auta citit.. tak preto sa len pytam.. za dalsie.. este ked tocim volantom tak mi strasne nieco tam puka.. a pred tym to nerobilo..zajtra to idem este raz zhodit a popozerat... a este vysku auta nastavit.. tak kdam vediet v podnelok co a ako.. zatial dakujem..aspon dako ste ma upokojili ..

To je prece uplne jedno, kdo ty podvozky dela. Úsměv Dulezite jsou pruziny jak jsem ti psal... Racing je JEN na okruh, na street ci cokoliv jineho je to nepouzitelne. Podvozek musi kopirovat a ne odskakovat.
BC ma v nabidce vice verzi, takze tezko hadat, co tvuj kamarad ma. Ale co jsem ja jel v BC s 8/6kgm pruzinama tak nebyl problem, stejne jako XYZ SuperSport.. Racing je proste hardcore. Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2010 , 21:14   Citovat  

oki super chalani tak to poskusam. este james pisal som ti ss aby si mi poslal daky tvoj navod co si mal k xyz lebo ja som tam nemal nic.. lebo stohto neviem kolko co ma byt asi tak nastavene.. dakujem
foto je od james

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 12:58   Citovat  

este mam otazocku ked tu pruzinu prednu spustim nizsie cize nebude tak prepruzena to auto by sa tym padom malo slabsie chovat na ceste? lebo mam maximalny hokej v tom ako to mam spravne nastavit Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 13:15   Citovat  

Tim snizis predpeti, takze to bude mekci. Kazdopadne jak uz bylo receno nekolikrat, rada Racing je nepouzitelna na street. Objednej si mekci pruziny, pak to bude ok.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 13:18   Citovat  

jagy napsal:
Tim snizis predpeti, takze to bude mekci. Kazdopadne jak uz bylo receno nekolikrat, rada Racing je nepouzitelna na street. Objednej si mekci pruziny, pak to bude ok.

Satyho myslim vyšly na cca 4 000,-

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 13:19   Citovat  

ale to od ineho vyrobcu?

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 13:29   Citovat  

Stlačení pružiny je dáno hmotností auta ne nějakým nastavením...

Specifikace Sport má podobnou charakteristiku jako třeba Tein SuperStreet, nicméně to není žádná měkota, takže se to pravdu nedá poznat pohupováním auta, u podvozku se počítá s vyvynutou silou několik set kilogramů... Pružiny jsou 7kg vpředu a 8kg vzadu, tvrdším zadkem se eliminuje naklánění zadku a pomáhá se extrémně slabému zadnímu stabilizátoru...

Přesně jak se píše nahoře, tuhost nastavení je opravdu již jen jak rychle se vlastně pístnice dokáže pohybovat, respektive jak moc je olejovou propustí přibržďovaná případně jak dlouhý a tvrdý je doraz... Je třeba auto projet a tak na tom něco ladit. Pokud je na autě cítit nastavení tuhosti již jen při hýbání karoserií, neznamená to nic jiného, než že jsou daleko měkčí pružiny, což povede k většímu komfortu, ale většímu naklánění v zatáčkách a podobně...

Protože se každé auto staví jinak, má jiné pružiny (jak tuhostí, tak i délkou, která je neprávem podceňovaná), jiné monotuby atd... není možné ty změřené rozměry porovnávat s ničím jiným, než zase se srovnatelným podvozkem na srovnatelném autě, takže já sice nějaké porovnatelné data mám, nicméně "po telefonu" nejsem schopen odhadnout, jestli to je opravdu správně...

Stalo se mi třeba, že si člověk namontoval podvozek a každý tlumič si nastavil trošku jinak, aby mu auto stálo úplně rovně a měl stejné vzdálenosti od kol k lemu blatníků, a dost dalších neuvěřitelných příhod... Je pravda, že nastavitelné podvozky mají montovat lidé, kteří o tom mají alespoň nějaké obecné znalosti a zkušenosti... Není sice nic složitého, ale čím více se dá na podvozku nastavit, tím více se na něm dá i zkazit... Nicméně není lepší pocit, než radost ze správně nastaveného podvozku...

Může to samozřejmě být výrobní vada, ale tomu dávám osobně tak 5%, spíš to je nějaká špatná konfigurace nebo nějaká kravina, nicméně je nutné to vidět... Smutný

Co se týká ostatních specifikací jako je tarmac rally a racing spec, je opravdu nutné předem vědět, na co bude podvozek určen. Racing spec mi jezdí na závodních autech na slovenském okruhovém mistrovství a je za ty peníze slušný a funguje kvalitně, nicméně není třeba použitelný ani na závody do kopců, což jsme si na třeba na Satyho autech ověřili. Mojí výhodou je, že o tom něco málo vím a jsem díky kontaktům schopen tu specifikaci předělat, takže zakázková přestavba stála Satyho asi 4tis kč a je z toho podvozek docela obstojný na kopcové závodění s možností jednoduché přestavby na okruh, tudíž dvě specifikace v jednom...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 13:35   Citovat  

jagy napsal:

Snížením horní pružiny rozhodně žádné předpětí nezmenšíš a měkčí to rozhodně nebude... To je všechno dáno tuhostí pružiny a hmotností auta z čehož vyjde to základní klidové stlačení pružiny...
Tím snížením jen měníš postavení (respektive vysunutí) pístníce proti tělu tlumiče, čož má samozřejmě vliv na charekteristiku tlumení, ale jen tím, že se pístnice dostane do jiného pracovního rozsahu...

On má specifikaci SuperSport, žádnou RacingSpec, takže to tvrdé není, respektive na něho subjektivně to tvrdé být může, ale ty pořád pleteš jablka s hruškama HaHaaa ...

EDIT: Teď to čtu znovu, ano Jagy, on to napsal trošku nesrozumitelně, tak se omlouvám...
Ta firma se totiž jmenuje XYZ Racing a má i specifikaci racing, proto to nedorozumění, ale protože to byl podvozek původně pro Kinga na projekt jeho Civica, ak já ani nevěděl, komu ho prodal a neměl jsem možnost ho ani odskoušet ani namontovat...
Ale jedná se o pravdu o STREET specifikaci tudíž SuperSport, na normální ježdění bych nikomu nic jiného nedoporučil... Proto si myslím, že to je v pořádku...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 15:33   Citovat  

rumy napsal:
oki super chalani tak to poskusam. este james pisal som ti ss aby si mi poslal daky tvoj navod co si mal k xyz lebo ja som tam nemal nic.. lebo stohto neviem kolko co ma byt asi tak nastavene.. dakujem
foto je od james

Fotky jsem samo dělal já (proto to jsou přímo tlumiče na EP2, EP3) a sloužili právě pro to, abych měl zpětný feedback od lidí, jak to mají nastavené, jak to je vysoko a podobně, nicméně na každém autě to je jiné...

Základní nastavení je vždy od výrobce hotové, jen to chce překontrolovat...

James je teď offline  James
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 17:22   Citovat  

Dany napsal:
Fotky jsem samo dělal já (proto to jsou přímo tlumiče na EP2, EP3) a sloužili právě pro to, abych měl zpětný feedback od lidí, jak to mají nastavené, jak to je vysoko a podobně, nicméně na každém autě to je jiné...

Základní nastavení je vždy od výrobce hotové, jen to chce překontrolovat...

jj, neberiem si za ne ziaden kredit, len som ich posunul dalej, dufam, ze to nevadi Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 17:34   Citovat  

Ne v poho, jen mě překvapilo, kam se až dostali... Velmi šťastný

Šlo spíš jen o to, že to nesloužilo jako návod k nastavení (že by výrobce udával tyto míry), ale naopak pro mě, jako zpětnou vazbu, abych mohl ty tlumiče nastavovat správně již od sebe a měl porovnání...

Obsah fóra Honda-club.cz   
podvozok XYZ racing sport
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina