Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Svítící kontrolka žhavení Civic 1.7 cTDi
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Elv je teď offline  Elv
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 7:40   Citovat  

Ahoj, dnes se mi vyskytl zvláštní problém u Civica r.v. 2004 1.7 cTDi. Za jízdy mi svítí kontrolka žhavení, přičemž jsem nepostřehl, že byse nějak změnily jízdní vlastnosti. Při rozjezdu se mi zdálo, že motor vydává o jeden zvuk navíc, podobal se zvuku co dělá špatný ložisko, ale když jsem zařadil za 2 tak už jsem ho neslyšel (možná ho celkový hluk v autě přehlušil).

Nevíte někdo co s tou kontrolkou žhavení? Ujel jsem cca 40 km s vítí pořád.

Díky moc je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 7:44   Citovat  

viem že bud hlási že je vadný žhavič/u forda/alebo máš problém z palivovým filtrom/nie som si 100%istý

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 7:51   Citovat  

v každém případě to signalizuje poruchu

Elv je teď offline  Elv
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 11:46   Citovat  

Tak to je pěkný. Na to že jí mam cca 3 týdny mě tohle sdělení moc netěší Ble

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 13:03   Citovat  

nemusi to byt nic hroznyho, zajed do servisu at ti vyctou zavadu a budes vedet vic Mrk

Elv je teď offline  Elv
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 14:12   Citovat  

jj, do servisu jsem volal a celkem mě pobavili. když jsem jim řekl, že mi svítí kontrolka žhavení a na druhý straně se ozvalo: "hmm, to je zajímavý. a máte BENZÍN, nebo DIESEL?" tak jsem z toho byl trochu nesvůj Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

každopádně už kontrolka zhasla, ale stejně tam radši zajedu OK

díky za rady, chlapi je to dobrý

HynekVTi je teď offline  HynekVTi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 18:16   Citovat  

mě také na mém c7g 1.7ctdi 2004 svítilo žhavení, vyměnil jsem palivový filtr a vše je ok

SkyDriver je teď offline  SkyDriver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 22:17   Citovat  

Elv napsal:
jj, do servisu jsem volal a celkem mě pobavili. když jsem jim řekl, že mi svítí kontrolka žhavení a na druhý straně se ozvalo: "hmm, to je zajímavý. a máte BENZÍN, nebo DIESEL?" tak jsem z toho byl trochu nesvůj Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

každopádně už kontrolka zhasla, ale stejně tam radši zajedu OK

díky za rady, chlapi je to dobrý
pořádnej výtlem tak to je hustý

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 9:01   Citovat  

Ahoj,
včera, jak byly ty mrazy okolo -15°C jsem jel do práce...tak 8km to bylo v pohodě a potom jsem předjížděl kamión a najednou to začalo škytat a ECU chcípla motor a rozsvítily se kontrolky motoru a žhavení. Vyjel jsem si chyby z ECU a byly to(ty významy OBDII chyb jsem si našel na netu, tak si myslím, že by to mohlo být ono):

P1087 – O2 Sensor Circuit Slow Response in Lean Control Range (Bank 1 Sensor 1)
P1095 – O2 Sensor Circuit Slow Switching From Lean to Rich (Bank 1 Sensor 1)

A kontrolka žhavení by měl být palivový filtr. Naftu jsem bral den předem Vervu od Benziny.

Abych se dostal domů, tak jsem to natočil, jestli to nepojede a ono to jelo, ale mohl jsem to točit jenom tak cca do 1700ot pod plynem, pak si to zase škytlo a chcíplo. Tak jsem zkusmo odpojil "váhu vzduchu", co to udělá, tím se odpojí i turbo a ono to bez toho jede v pohodě(až na to, že to chlastá jako dobytek a je to líný). O2 sensor by ale měla být lambda na výfukovým systému pokud se nemýlím.

Mohl by mi někdo pomoci s identifikací závady a proč se to chová tak ja se to chová? Může to mít souvislost s tím velkým mrazem? Něco je zakydaný sněhem?

Díky.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 11:26   Citovat  

no to bude zamrzla nafta, ne? tzn. ucpano parafinem na palivaku. Momentalne moje ctdi je ve stejnym stavu, stoji dole ve meste a cekam az budou rozumny teploty. Bral jsem mimochodem taky slavnou vervu " do minus triceti" a lehlo to stejne jak minulej rok, fakt k pokakání....
aktualni povetrnostni situace me cim dal vic priblizue myslence ze nejlepsi Honda bude Subaru

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 12:07   Citovat  

kandik napsal:
no to bude zamrzla nafta, ne? tzn. ucpano parafinem na palivaku. Momentalne moje ctdi je ve stejnym stavu, stoji dole ve meste a cekam az budou rozumny teploty. Bral jsem mimochodem taky slavnou vervu " do minus triceti" a lehlo to stejne jak minulej rok, fakt k pokakání....
aktualni povetrnostni situace me cim dal vic priblizue myslence ze nejlepsi Honda bude Subaru

To me utvrzuje v dojmu ze jsou na tom v CR pohonne hmoty s kvalitou dost na stiru. Tady byly taky dost silne mrazy, Acco i-CTDi stoji porad venku pred domem a kdyz je potreba ho po par dnech pouzit (do prace ted jezdim s CTR), neni problem. Ze jsem vzdycky ujel na nadrz at uz na naftu nebo benzin vic tady v okoli nez s ceskymi PH na dovolene myslim taky nebude jenom zdani.

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 12:13   Citovat  

Já jel ve čtvrtek ráno do práce, prvních několik km dokud to bylo studený úplně v pohodě. Když se to začlo ohřívat a přidal sem víc plynu při předjíždění začalo to škubat. Pustil jsem plyn počkal chvíli, přidal znova (párkrát už se mě to stalo a tohle pomohlo) a škubání nepřestalo a jako bonus se rozsvítila kontrolka motoru (ne žhavení). Po vyřazení motor chcípl. Nechal jsem to ject bez motoru a cca po minutě jsem zkusil nastartovat a auto normálně chytlo a jelo jako by se nic nedělo až na svítící kontrolku. Večer, když jsem jel z práce kontrolka z ničeho nic zhasla a od té doby bez problému.

Nafta taky Verva...

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 12:19   Citovat  

Biosložka je znát , pri -20C snižuje emise o 100% Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 12:36   Citovat  

Hm, ale to na palivo nevypadá, když bez turba to jede v pohodě, tak tam je přísun nafty dostatečný.

hopit: Velmi šťastný

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 13:03   Citovat  

Naftu beru na zprofanovaný Shellce a pohoda i bez aditiv - nikdy mi nic nezamrzlo (4 roky).

Kontrolka žhavení: u ctdi to může být milion variant závad, mě cca před 14 dny - to ještě mrazy nebyli - se za jízdy rozsvítila kontrolka žhavení+motoru a konec. Nafťák dodejchal a zastavil. Musel jsem ručně dopumpovat naftu a takhle jsem dojel domu. Opustil mě TDC senzor - údajně nějaký čidlo co hlídá otáčky klikového hřídele. Na omluvu ropáka musím říct že to byla první závada kdy jsem zůstal stát na cestě po 148t km.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 15:54   Citovat  

Hondza napsal:
Já jel ve čtvrtek ráno do práce, prvních několik km dokud to bylo studený úplně v pohodě. Když se to začlo ohřívat a přidal sem víc plynu při předjíždění začalo to škubat. Pustil jsem plyn počkal chvíli, přidal znova (párkrát už se mě to stalo a tohle pomohlo) a škubání nepřestalo a jako bonus se rozsvítila kontrolka motoru (ne žhavení). Po vyřazení motor chcípl. Nechal jsem to ject bez motoru a cca po minutě jsem zkusil nastartovat a auto normálně chytlo a jelo jako by se nic nedělo až na svítící kontrolku. Večer, když jsem jel z práce kontrolka z ničeho nic zhasla a od té doby bez problému.

Nafta taky Verva...

tak bych doporučoval rychle vymenit palivák, lejt do toho tu nejlepčejčejší naftu a nejakou aditivni vodičku k tomu. Priste uz ti to muze hýknout naposled, minulej rok to zaclo nenapadane takovymto priznakem, a za tejden, kdyz prituhlo o trochu vic to lehlo uplne....

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 17:13   Citovat  

No nechci nějak pomlouvat kvalitu nafty na pumpách Benzina ,ale jak tady čtu tak několika lidem to zamrzlo tak sem přidám i svůj poznatek z naší firmy kde chlapi jezdí s nakladními auty MAN montážní dílna a celá firma vždy poslední pracovní den musí všichni dotankovat do plna. A hle tady se zrodil problém 30.11.2010 všichni natankovali do plna a ráno ani jeden Man nevyjel. A proč? Všem zamrzl palivový filtr. A to chlapi tankovali na různých pumpách. Takže firma rozvázala smlouvu s tankovacími karty Benzina + náhradu škody což byla jen výměna pal. filtrů. Takže jsem rád že jsem do osobáku nikdy na Benzině netankoval

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:53   Citovat  

No tak abych to nějak ukončil...jelikož dnes opět přituhlo, tak jsem konečně vyměnil filtr a kuchnul starý. Obrázky snad mluví za vše. i dkyž to na první pohled nevypadalo, filtr je hodně slušně zasviněnej, když jsem po něm přejel šroubovákem, tak z něj vylezlo dost humusu. Auto zatím šlape OK Úsměv

Fotografie0302.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0302.jpg, 29.46 kB

Fotografie0305.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0305.jpg, 28.65 kB

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:56   Citovat  

Stepa napsal:
No tak abych to nějak ukončil...jelikož dnes opět přituhlo, tak jsem konečně vyměnil filtr a kuchnul starý. Obrázky snad mluví za vše. i dkyž to na první pohled nevypadalo, filtr je hodně slušně zasviněnej, když jsem po něm přejel šroubovákem, tak z něj vylezlo dost humusu. Auto zatím šlape OK Úsměv

Kde se kupuje taková dobrota ? to snad ne

Obsah fóra Honda-club.cz   
Svítící kontrolka žhavení Civic 1.7 cTDi
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina