Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor na HID sadu v Brně
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 6
SkyDriver je teď offline  SkyDriver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:14   Citovat  

Ahoj chtěl bych vás upozornit na používání tzv. HID sady. Jakožto Dopravák působící v Brně bych vám rád ušetřil nějakou tu korunu. Od vedení máme nařízeno po tomhle tom jít. Takže pokud chcete předejít problémům s touto sadou, raději jí odmontujte, popřípadě je dodělejte tak aby splnila tyto 3 podmínky : 1) musí být v čočce
2) musí mít automatické naklápění světlometů
3) musí být doplněny o ostřikovače světlometů
Bohužel druhá varianta je velice nákladná. Snad se spolu budeme setkávat jen na srazech a né za těchto okolností.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:23   Citovat  

doufam ze po tom nepujdete jenom v Brne OK

Michalka je teď offline  Michalka
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:23   Citovat  

ještě, že bydlím na druhé straně ČR :o) ale sem toto nařízení také asi přišlo ...:o)

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:27   Citovat  

paráda, to je dost, že se stim někdo zabejvá. škoda, že po tom nejdou všude...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:33   Citovat  

Fajné! Úsměv

Jenom dotaz: A co budete dělat,když zastavíte ATR nebo CTR 8g? Oba mají xenony z výroby,ale nikoli v čočce...
Neměla by se kontrolovat i homologace světlometu pro použití xenonů? Na světle by mělo být E v kroužku a kód, podle kterého se dá poznat,jestli tam xenon být může nebo ne.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:34   Citovat  

No to jestli po tom jdou i jinde fakt nevím jestli né tak je fakt jen otázka času než po tom půjdou. Víc a víc D nehod zaviněných Hid sadou je toho důkazem. KO Naštěstí na Honda to není až tak častý jev.,ale i tak radši upozornit Úsměv

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:38   Citovat  

Já teda zatim xenony nemam, ale tak mi řekněte, co má člověk dělat, když originál světla svítěj úplně na <> a ty tzv. žárovky se svítivostí 2x větší jsou jen bludy a kec naštvanej

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:41   Citovat  

mrgrudge napsal:
Já teda zatim xenony nemam, ale tak mi řekněte, co má člověk dělat, když originál světla svítěj úplně na <> a ty tzv. žárovky se svítivostí 2x větší jsou jen bludy a kec naštvanej

výmluvy, mám C5G a ITR a nemám problém... žárovky obyč, v civiku původní, s jakými jsem ho před rokem a půl koupil

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Fajné! Úsměv

Jenom dotaz: A co budete dělat,když zastavíte ATR nebo CTR 8g? Oba mají xenony z výroby,ale nikoli v čočce...
Neměla by se kontrolovat i homologace světlometu pro použití xenonů? Na světle by mělo být E v kroužku a kód, podle kterého se dá poznat,jestli tam xenon být může nebo ne.

Tohle je běžná praxe, dá se to rozeznat jednoduše HID sada tě praští do očí že chvilku nic nevidíš hlavně za tmy to origo X nedělají, a pokud je tam pořád nejistota tak jak říkáš popřípadě si nechám otevřít kapotu a jdu po zdrojích. Ty Krabičky na napájení u HID najdeš vždycky i ty velice dobře schované.

MEIF je teď offline  MEIF
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:43   Citovat  

Dejf napsal:
paráda, to je dost, že se stim někdo zabejvá. škoda, že po tom nejdou všude...

přesně tak! Není nic lepšího než když tě tyhle rentgenové světla osvětlujou...grr

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:44   Citovat  

Kdo se boji .. nesmi do lesa.
Stejne veci plati i o foliich, vyfucich ... a nikdy nic.
Proste bud umite jednat s PCR nebo neumite přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:45   Citovat  

mrgrudge napsal:

No nevím kolik toho najezdíš, ale až narazíš na takového maníka v protisměru který HID má a pojedeš na neznámé cestě do kopce za horizontem bude zatáčka tak ti garantuji že to v lepším případě skončí pomuchlanými plechy. To mluvím z praxe. naštvanej

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:46   Citovat  

ReNo napsal:
Kdo se boji .. nesmi do lesa.
Stejne veci plati i o foliich, vyfucich ... a nikdy nic.
Proste bud umite jednat s PCR nebo neumite přátele

Jo něco na tom bude, jen zapomínáš že folie a výfuk bezprostředně neohrožuje ostatní účastníky provozu.

millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:49   Citovat  

jenom doplnim ze bod 2 a 3 plati pro auta od rv. 96 a vyse jestli se nepletu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:50   Citovat  

mrgrudge napsal:

Taky záleží jak máš světla zašlý - některý ty plasty jsou už pěkně žlutý nebo šedý a přes to se světlo dostane holt blbě...

Nebo zkus žárovky Narva (měl jsem je v C4g po koupi) - ale nejsou homologované pro běžný provoz... A životnost velmi nízká.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:51  Naposledy upravil DanTe dne 6.5.2010 , 7:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dejf napsal:
výmluvy, mám C5G a ITR a nemám problém... žárovky obyč, v civiku původní, s jakými jsem ho před rokem a půl koupil

Tak asi maji lepší optiku než C6G, protože já vidim úplný wc A to mam dle doktora perfektní oči, ale prostě za tmy v týhle herce nevidim nic, permanentně jezdim na dálky KO A nechápu furt vo co těm fízlům jde, když to správně nastavíš, tak nikoho neoslňuješ, 4 roky v twingu mluví za svý. Měl sem tuning čočkový světla s angel eyes, v nich HID sadu 6000k, v renaultu v Ďáblicích seřízenou a stavěli mě policajti několikrát, ale na xenony ani nemukli a v životě na mě nikdo neblik, že mu svítím do xichtu. Bohužel experti co si to koupěj, daji do auta a nechaj jak jim ruka upadne, tak to je holt těžký. Kdyby těhle joudů nebylo tolik, tak po tom nikdo nejde meetallll

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:51   Citovat  

SkyDriver napsal:
Jo něco na tom bude, jen zapomínáš že folie a výfuk bezprostředně neohrožuje ostatní účastníky provozu.

TO sice ano, ale prave proto jsem si poridil 10000K, ktera je dokonce prijemnejsi na oko nez lecktere halogeny. Trafa necham viditelne, necham si udelat potvrzeni o srovnani svetel. Zadni sedacky nemam, podvozek mam extremne tuhy a sklapeni prednich svetel mam tez. Nemam jen ostrikovace, to mozna casem doplnim. Ale mam technicak od Lupa a vysvetleni, ze moje BP nejezdi bezne po silnicich ...
A hlavne jsem nazoru, ze policista je clovek a ne hrnec v uniforme OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:53   Citovat  

já teda xenony mám, přiznávám se a nikdy jsem neměla problém, že bych někoho oslňovala nebo na mě blikal, že jsem ho snad oslepila... to mě přijde, když jedu s normálníma světlama, že jsem já slepá páč s xenonama se to nedá srovnávat ta svítivost... nedávno mě stavěl pan policista, pěkný, mladý:o) a dokonce mi svítil jen jeden xenon a nic...možná je to tím, že jsem se ukrejvala za auto přede mnou, že je neviděl a ještě jsem je stihla vypnout, ale fakt nic ... a že narážim po cestách na hodně policistů:o)moc se mi líbí, jak se začínaj žhavit :o))ale neříkám, že se poldů nebojim,bojim se pokutky, ale xenony jsou silnější než já :o) když už se bavíme o xenonech odešla mi ta krabička můžu si na netu koupit i třeba jinou značku? jen aby měla stejný výkon?nechci kupovat novou sadu...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:54   Citovat  

Hellborn napsal:
Taky záleží jak máš světla zašlý - některý ty plasty jsou už pěkně žlutý nebo šedý a přes to se světlo dostane holt blbě...

Nebo zkus žárovky Narva (měl jsem je v C4g po koupi) - ale nejsou homologované pro běžný provoz... A životnost velmi nízká.

To schválně zkusim teda, ale nejdřív asi vyměnim světla, to bude nejlepší. Stejně sou v plánu dozadu crystal s LED, tak udělám obnovu i vepředu a uvidíme přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:55   Citovat  

ReNo napsal:
TO sice ano, ale prave proto jsem si poridil 10000K, ktera je dokonce prijemnejsi na oko nez lecktere halogeny. Trafa necham viditelne, necham si udelat potvrzeni o srovnani svetel. Zadni sedacky nemam, podvozek mam extremne tuhy a sklapeni prednich svetel mam tez. Nemam jen ostrikovace, to mozna casem doplnim. Ale mam technicak od Lupa a vysvetleni, ze moje BP nejezdi bezne po silnicich ...

Reno ty 10000K jsou už hodně do modra ne?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 7:59   Citovat  

to mrgrudge: Ono je sice hezké že si to necháš seřídit, ale pokud vozíš občas i lidi nebo něco v kufru tak je ti to k ničenu kvůli tomu tam má být to automatické naklápění.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 8:03   Citovat  

ReNo napsal:

Jo tak to máš taky pravdu že jsme jen lidi, Ale zase na druhou stranu pokud mě to neoslní tak nemám důvod někoho stavět. Nevím jak ostatní kolegové, ale já nejsem ten typ který trestá přestupky preventivně. Nejdřív se přestupek musí spáchat až pak být potrestán.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 8:05   Citovat  

SkyDriver napsal:
to mrgrudge: Ono je sice hezké že si to necháš seřídit, ale pokud vozíš občas i lidi nebo něco v kufru tak je ti to k ničenu kvůli tomu tam má být to automatické naklápění.

No je pravda, že jediný co sem vozil v kufru byla muzika a maximálně spolujezdce vepředu + auto bylo sklopený na předek -30mm Takže náklon na zadek v životě nehrozil přátele Kdybych to měl v serii, tak bych asi občas zasvítil pánubohu do nebes Se stydím

5 háček
0

Michalka napsal:
Reno ty 10000K jsou už hodně do modra ne?

Tak tak, jsou jasne poznatelne.
Ale jak rikam, nehodlam maskovat, ze mam Xenony. Hodlam lepe videt a pritom mene oslnovat protijedouci vozy. Z pozice moji Hondy, a ze to zna vetsina hondaru, vim o oslepeni svoje. A na to nemusi mit protijedouci ani xenony. Pripadne xenony ma klidne z fabrky, ale co mi to pomuze, kdyz mi to stejne prazi do oci.
Pokavad podobnej zakon, tak at take prihodi identifikaci vysky celniho skla protijedouciho vozidla a dle neho sklopeni xenonu. To ze vsechny vozy nejakej nemcour(zamestnanec koncernu - vedouci useku xenony) vysteluje tak, aby neoslnoval ostatni koncernove vozy .... zatimco ja Hondar budu stejne oslepen, pac sedim o pul metru nize jak koncern ...
Nebo se naopak prijde s novou normou, ze minimalni posed ridice musi byt 70cm nad zemi? Velmi šťastný

1 háčko
0

to millhauz : člověče z hlavy to fakt nevím až budu v práci tak na to mrknu Úsměv

5 háček
0

Michalka napsal:
já teda xenony mám, přiznávám se a nikdy jsem neměla problém, že bych někoho oslňovala nebo na mě blikal, že jsem ho snad oslepila... to mě přijde, když jedu s normálníma světlama, že jsem já slepá páč s xenonama se to nedá srovnávat ta svítivost... nedávno mě stavěl pan policista, pěkný, mladý:o) a dokonce mi svítil jen jeden xenon a nic...možná je to tím, že jsem se ukrejvala za auto přede mnou, že je neviděl a ještě jsem je stihla vypnout, ale fakt nic ... a že narážim po cestách na hodně policistů:o)moc se mi líbí, jak se začínaj žhavit :o))ale neříkám, že se poldů nebojim,bojim se pokutky, ale xenony jsou silnější než já :o) když už se bavíme o xenonech odešla mi ta krabička můžu si na netu koupit i třeba jinou značku? jen aby měla stejný výkon?nechci kupovat novou sadu...

Osobně na tato individua ani neblikám, protože v lepším případě akorát ukáží prostředníček... naštvanej

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 8:07   Citovat  

ReNo napsal:
Tak tak, jsou jasne poznatelne.
Ale jak rikam, nehodlam maskovat, ze mam Xenony. Hodlam lepe videt a pritom mene oslnovat protijedouci vozy. Z pozice moji Hondy, a ze to zna vetsina hondaru, vim o oslepeni svoje. A na to nemusi mit protijedouci ani xenony. Pripadne xenony ma klidne z fabrky, ale co mi to pomuze, kdyz mi to stejne prazi do oci.
Pokavad podobnej zakon, tak at take prihodi identifikaci vysky celniho skla protijedouciho vozidla a dle neho sklopeni xenonu. To ze vsechny vozy nejakej nemcour(zamestnanec koncernu - vedouci useku xenony) vysteluje tak, aby neoslnoval ostatni koncernove vozy .... zatimco ja Hondar budu stejne oslepen, pac sedim o pul metru nize jak koncern ...
Nebo se naopak prijde s novou normou, ze minimalni posed ridice musi byt 70cm nad zemi? Velmi šťastný

ta poslední věta HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 8:08   Citovat  

SkyDriver napsal:
to millhauz : člověče z hlavy to fakt nevím až budu v práci tak na to mrknu Úsměv

Od toho je ten homologační kod - některý starší auta (konkrétně Báva,co jsem koukal) měly možnost xenonů i obyč halogenů a mají na světlech oboje.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 8:09   Citovat  

Hellborn napsal:
Osobně na tato individua ani neblikám, protože v lepším případě akorát ukáží prostředníček... naštvanej

nenadávej mi Bueee Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 8:09   Citovat  

SkyDriver napsal:
Jo tak to máš taky pravdu že jsme jen lidi, Ale zase na druhou stranu pokud mě to neoslní tak nemám důvod někoho stavět. Nevím jak ostatní kolegové, ale já nejsem ten typ který trestá přestupky preventivně. Nejdřív se přestupek musí spáchat až pak být potrestán.

Presne tak. Postaram se o to, abych neoslnoval ostatni. Je mi i tak jasne, ze modre svetlo je cajtolapka, ale proc mi davat pokuty, kdyz oslnuji mene nez vetsina ucastniku provozu?
Kdyby bylo dobre sestelovanych xenonu vice, verim, ze by bylo nehod mene. Ale jsem si vedom toho a ze je casto potkavam, ze kdejakej feliciar si tam sam mrskne cinske xenony a rovnou jede. Takove bych take vrazdil :twisted:

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor na HID sadu v Brně
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina