Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
asi ložisko + výběr nových brzd C6G EK3
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 18:50   Citovat  

Ahoj,

po přezutí na letní alu se mi objevil problém, nevím jak 100% identifikovat co se pokazilo... Při rychlosti cca 50km/h a více při mírném zatáčení do leva (i při plném rejdu) se mi objevuje hukot od pravého předního kola, neobjevuje se pokud jedu rovně (jakoukoli rychlostí) ani při zatáčení doprava. Po přečtení několika diskuzí se mi nejpravděpodobnější závada jeví jako špatné ložisko, je nějaký způsob jak to 100% potvrdit nebo vyvrátit? Protože při určité rychlosti při přejetí nějaké nerovnosti (díry, hrbolu...) se ozývá odněkud zepředu jakoby takové cvaknutí, že by i nějaký čep, nebo uvolněný plast nebo třeba maska???

Ví někdo jaké označení má přední ložisko (nebo sada) pravého předního kola na EK3, r.v 99, 1.5 VTEC-E poface? Byl jsem se zeptat v ložiskách a mělo by to být VKBA 3246 - což je označení celé sady obsahující ložisko SKF, nevím co dál v sadě je... Zvládnu to vyměnit sám, nebo to mám nechat raději někomu zasvěcenějšímu? Mám vyměnit i ložisko na druhém kole?

Dál bych se chtěl zeptat jestli jste si někdo teď kupoval komplet destičky a kotouče na EK3, musím to taky vyměnit, už mám sílu kotouče cca 19,1 a 19 je minimum... Mohli by jste mi poradit nějaké dobré (kvalita/cena) na běžné ježdění, nejezdím brzda plyn Úsměv občas to trošku provětrám ale nijak agresivně... přemýšlěl jsem o kompletu od FERODO, asi PREMIER...

Díky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 21:32   Citovat  

ge.or.ge napsal:
Ahoj,

po přezutí na letní alu se mi objevil problém, nevím jak 100% identifikovat co se pokazilo... Při rychlosti cca 50km/h a více při mírném zatáčení do leva (i při plném rejdu) se mi objevuje hukot od pravého předního kola, neobjevuje se pokud jedu rovně (jakoukoli rychlostí) ani při zatáčení doprava. Po přečtení několika diskuzí se mi nejpravděpodobnější závada jeví jako špatné ložisko, je nějaký způsob jak to 100% potvrdit nebo vyvrátit? Protože při určité rychlosti při přejetí nějaké nerovnosti (díry, hrbolu...) se ozývá odněkud zepředu jakoby takové cvaknutí, že by i nějaký čep, nebo uvolněný plast nebo třeba maska???

Ví někdo jaké označení má přední ložisko (nebo sada) pravého předního kola na EK3, r.v 99, 1.5 VTEC-E poface? Byl jsem se zeptat v ložiskách a mělo by to být VKBA 3246 - což je označení celé sady obsahující ložisko SKF, nevím co dál v sadě je... Zvládnu to vyměnit sám, nebo to mám nechat raději někomu zasvěcenějšímu? Mám vyměnit i ložisko na druhém kole?

Dál bych se chtěl zeptat jestli jste si někdo teď kupoval komplet destičky a kotouče na EK3, musím to taky vyměnit, už mám sílu kotouče cca 19,1 a 19 je minimum... Mohli by jste mi poradit nějaké dobré (kvalita/cena) na běžné ježdění, nejezdím brzda plyn Úsměv občas to trošku provětrám ale nijak agresivně... přemýšlěl jsem o kompletu od FERODO, asi PREMIER...

Díky za rady

Budu mluvit jen k brzdam ktere sem kupoval:

Mam EBC kotouce+desticky zakladni Ultimax..objednaval sem z Anglie..cena prizniva..i kdyz kurz libry byl tenkrat upne jiny..brzdny ucinek pro me dostacujici-taky nejsem zavodnik,ale obcas ji protahnu..moc neprasi OK

celkove tedy spokojenost..v budoucnu zakoupim stejne!

O ferodu nic nvm to mi hlava nebere

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 9:13   Citovat  

ge.or.ge - mas SZ

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 12:39   Citovat  

Ja kdybych tedka kupoval desky, tak bych sel opet do Top Secret, jsou sice drazsi, ale oproti EBC nebo Ferodu mi vydrzeli asi o 3tis km vic, vadly daleko pozdeji a za studena brzdili hned jako seriove. Na EK3 je delaji

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 8:27   Citovat  

ok, díky za rady, a jak je to s těmi ložisky? Mám nechat vyměnit rovnou obě?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 8:33   Citovat  

Pokud jde o brzdy, tak Well doporučuje značku Hawk - prý jsou lepší než EBC... Já byl s EBC spokojen,ale Hawky zkusím (pokud budou mít na anglána).

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 8:34  Naposledy upravil Hlavator dne 7.5.2010 , 14:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ge.or.ge napsal:
ok, díky za rady, a jak je to s těmi ložisky? Mám nechat vyměnit rovnou obě?

ja osobne kdyz uz bych delal lozisko tak bych udelal obe..nez za par tydnu,mesicu resit to druhe

edit: tak jak vidim dycky sem myslel ze lozisko casem odejde jak vsechno ostatni..pokud tady pisou ze vydrzi 400tis pokud to clovek neodrovna sam pak tedy beru z5 Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 8:37   Citovat  

a je nějaká finta jak 100% identifikovat jestli je to vážně ložisko (kromě kompletního rozebrání)???

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 11:28   Citovat  

ge.or.ge napsal:
a je nějaká finta jak 100% identifikovat jestli je to vážně ložisko (kromě kompletního rozebrání)???

Mechanik to vetsinou pozna, jestli ti neco huci a v jedne zatacce to prestane, tak je to lozisko.

Nevidim duvod proc menit obe nebo vsechny. Lozisko bezne neodchazi pokud auto nema najeto 400tis, pouze kdyz dostane nejakou ranu, prehreje se z nejakeho duvodu apod.

sijon je teď offline  sijon
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 14:43   Citovat  

Měnil jsem LP ložisko na své EK3 minulý měsíc.
Kupoval jsem neoriginál přímo z Hondy, měli ho ihned skladem a stálo témeř stejně jako u AutoKelly a ostatních.
Taky jsem měl jistotu, že mi podle VINka dají to správné (pro EK3 jsou ve dvou rozměrech).

Přímo v Hondě mi řekli, že měnit i druhé ložisko nemá žádný smysl. (pokud samozřejmě nehučí taky)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 15:02   Citovat  

sijon napsal:
Měnil jsem LP ložisko na své EK3 minulý měsíc.
Kupoval jsem neoriginál přímo z Hondy, měli ho ihned skladem a stálo témeř stejně jako u AutoKelly a ostatních.
Taky jsem měl jistotu, že mi podle VINka dají to správné (pro EK3 jsou ve dvou rozměrech).

Přímo v Hondě mi řekli, že měnit i druhé ložisko nemá žádný smysl. (pokud samozřejmě nehučí taky)

Díky... a nevíš proč jsou ve dvou rozměrech? Jestli si dobře vybavuju tak v katalogu SKF to bylo také rozdělené na předface a poface... tak to by mohlo být ono,ne?

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 15:19   Citovat  

Mám podobný problém při jízdě rovně a zatáčení do prava. Neni to jakoby hučení, ale spíš cvakání, když ale jedu pomalu (křižovatka, kruháč) tak to přejde až do hučení jako když kvičí prase to mi hlava nebere . Mám pocit že je to zadní levé kolo, ale nejsem si uplně jist. Doufám, že to budou jen destičky Cooo???

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 17:08   Citovat  

Podryx napsal:
Mám podobný problém při jízdě rovně a zatáčení do prava. Neni to jakoby hučení, ale spíš cvakání, když ale jedu pomalu (křižovatka, kruháč) tak to přejde až do hučení jako když kvičí prase to mi hlava nebere . Mám pocit že je to zadní levé kolo, ale nejsem si uplně jist. Doufám, že to budou jen destičky Cooo???

Ono defacto cvaka a ve vyssich rychlsotech casem az huci. Pokud do leve zatacky (na kruhaci) nehuci tak to bude nejspis leve lozisko...

artaban69 je teď offline  artaban69
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 18:45   Citovat  

ge.or.ge napsal:

Popřípadě zkus zvednout předek a zatoč si kolem na jedný a druhý straně.Ložisko bys moch slyšet.Pokud by tě mátl zvuk od brzd,tak sundej kolo a šroubovákem odtáhni desky od kotouče.Ale jestli to hučí při průjezdu zatáčkou,tak bych to neřešil a dal nový.Svěř to odbornému servisu,protože musíš demontovat těhlici a ložisko vylisovat.Přitom ať se juknou na tyčky od stabilizátoru,vlastně na celej podvozek.To cvakání při jízdě po nerovnostech můžou způsobit je to dobrý

sijon je teď offline  sijon
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 20:13   Citovat  

ge.or.ge napsal:
Díky... a nevíš proč jsou ve dvou rozměrech? Jestli si dobře vybavuju tak v katalogu SKF to bylo také rozdělené na předface a poface... tak to by mohlo být ono,ne?

Bohužel netuším... já mám před facelift (r.v. 97) a pasuje mi ložisko s šířkou 41mm a vnější průměr 79mm.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 20:33   Citovat  

sijon napsal:
Bohužel netuším... já mám před facelift (r.v. 97) a pasuje mi ložisko s šířkou 41mm a vnější průměr 79mm.

díky, to by mi mohlo pomoct při identifikaci Úsměv

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 10:20   Citovat  

bordel napsal:
Ono defacto cvaka a ve vyssich rychlsotech casem az huci. Pokud do leve zatacky (na kruhaci) nehuci tak to bude nejspis leve lozisko...

Jj levá strana to je určitě, ale ted jestli přední nebo zadní kolo. Myslím si, že to budou jen destičky. Právě, že mě to hučí když jedu pomalu. První 3 minutky za studena uplný ticho pak se to podle mého názoru zahřeje a začne to dělat rámus. Ložisko by asi dělalo rachot neustále...Příští týden jedu k Zemimu na zvedák tak budem chytřejší.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 14:33   Citovat  

a našel by se někdo ochotný a šikovný v severních čechách nejlépe TP, Most kdo by se na to podíval, opravil, vyměnil... samozřejmě za úplatu Úsměv Ložisko bych si ale koupil sám, můžu ho mít za velmi dobrou cenu...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 13:57   Citovat  

Honda

Obsah fóra Honda-club.cz   
asi ložisko + výběr nových brzd C6G EK3