Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C4G - třepání volantu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 23:15   Citovat  

Zdarec borci. Třepe se mi volant, měl sem sjetý vnitřky jak prase. Udělal sem geometrii a chci přezouvat Úsměv . Zarazilo mě že se ale i celkem třepe když sem dal zadní do předu(ty zadní ale taky nic moc). Že by to prostě dělaly ty gumy nízký? (195/45 R15). Kola mám týden vyvážený. Jinak brzdy dělaný, kotouče osoustružený na jedno upnutí. Při brždění nehážou, brzdama to není. Když jsem tam měl zimáky tak se mi taky zdálo že to trochu třepe s volantem. A s letníma jednou tolik. Čím to vším může být? Díky za rady.. Nápad je tu!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 5:39   Citovat  

co horní čepy a co čepy řízení...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 9:58   Citovat  

horní čepy nový v zimě, a řízení jsou ještě ok, měl jsem je venku a měly tuhý uložení. Mám ale trochu vůli v řízení si myslím, když stojím a točím volantem vlevo v pravo, tak tam trochu něco cvaká, to řízení v tom nosníku, čepy ne!
   Návrat  
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 10:46   Citovat  

To muze bejt klidne tema gumama, jsou proste uz sjete, nebo muze byt lehce hnuty kord atd...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 11:31   Citovat  

určitě to je těma gumama, ale dělalo to i na zimákách, sice méně ale taky a zimáky jsou ok! Čepy taky ok, tlumiče ok, kotouče ok, geometrie taky dělaná, ale jak sem už psal, když točím rychle doleva do prava, tak se ozývá tukání, je tam někde vůle v tom řízení. ŽE BY TO ZPŮSOBOVALO TOHLE? Spíš mě zajímají vaše zkušenosti, co vše to může být, abych mohl vylučovat možnosti Nápad je tu!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 16:19   Citovat  

vůle se ještě(jestli to již někdo nedělal)dá vymezit(s rozumem aby ti neztuhlo řízení) dole máš "maxi"matku s kontra matkou
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 16:48   Citovat  

mel sem podobnej problem a byl KO predni naboj (kola) loziska Smutný daval sem myslim za naboj asi 4500 - 5000,- .. potom vse v klidu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 22:35   Citovat  

ta matka je kde dole? v kabině, nebo v tom nosníku?

a jak poznám že je to ložisko? taky mě to napadlo. Jinak sem jel dneska 160 a netřepaalo se nic HaHaaa , přijde mi že to dělá mezi 80-110 a když udržuji rychlost, ale to je asi hodně neobjektivní. prostě se třepe Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 22:56   Citovat  

na řízení ze spoda v místech co jde hřídel od volantu ale zespoda
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 0:03   Citovat  

musím teda lehnout pod auto jo? A co je to za matku, velikost(M14,M17)? A dotažením dosáhnu čeho? Na co má vliv, na tuhost chodu volantu nebo pohybu táhel řízení?
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 0:30   Citovat  

ja tomu nerozumim na co je, ale kdyz ji utahnes hodne tak jde ztuha tocit volantem, coz by treba nevadilo ale nevraci se pak vubec, ale vule neni znat
kdyz je povolena je silne citit vule a jde snadno tocit voolantem, takze jak psal pako najit nejakej kompromis, ale pomohlo to, minimalne znatelne Chápeš!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 9:02   Citovat  

ok ok, řek bych že mi de točit lehce, a volant se vrací parádně, tak tomu trochu přitáhnu závity HaHaaa
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 9:19   Citovat  

kua lidi pomoc, kde je ta matka, nema nekdo fotku?
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 9:30   Citovat  

TRUcKER napsal:
kua lidi pomoc, kde je ta matka, nema nekdo fotku?
kdys lehnes pod auto a podivas na rizeni tak jak psal PAKO tak v mistech u te hridele ji uvidis..nebo mrkni do manualu, ja ji ani jednoh neprehlidl kdys sem lezel pod jakoukoliv zm ych hond Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 10:27   Citovat  

to sem nevěděl, jesti je to v autě nebo musím lehnout pod auto, ted myslím bude každej dotahovat Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 11:31   Citovat  

Tak jsem tu matku našel, přikládám foto. Trochu sem sní pohl, sednu do auta a volant jak přivařenej Velmi šťastný , tak sem zkoušel až se mi zdálo že to je OK, ale projet sem to nestihl.. tak snad to bude ok!

DSC01853.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC01853.JPG, 411.96 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 21:45   Citovat  

po vyladění dotažení, tak aby řízení maličko ztuhlo, třepání volantu nepřestalo, zakoupil jsem nové gumy, kola vyvážený a volant se třepe pořád!!!! od 80 do 120 se to fakt celkem dost třepe. Měnil sem tlumiče mimochodem, nwm jestli se tím může rozhodit natolik geometrie, aby to způsobovala. Čepy jen tak okem neprozkoumám, řekl bych že jsou v toleranci:-D ale gumy v ramenu nápravy jsou celkem KO. Prosím o radu..
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 9:58   Citovat  

a nehazou ti disky?me to delali zimaky a taky sem nevedel cim to je a kdyz sem je dal na vyvazovacku tak to kolo hazelo.a i kdyz sem to vyvazil na nuly tak to proste hazelo to kolo.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 21:38   Citovat  

mám tam 15´´ s 195/50, jinak zimáky 13´´ a nějaká mega guma Velmi šťastný asi 175/70. A se zimákama mi to taky dělalo, ale mín, ta guma to trochu zmírnila asi. No zainvestuju do nových čepů, jinak to nevidím, se mi třepou hodinky jak cip když jedu zrovna 90km/h třeba Velmi šťastný Ale pište klidně dál co vás napadá...
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 21:48   Citovat  

Mě brutálně rozklepávaly celý auto špatný zadní kotouče už při velice lehkým sešlápnutí brzdy, ale pokud říkáš že i při jízdě tak bych si zkusil pujčit od někoho komu to nedělá kola .. to máš jednu vyloučenou věc co tě nic nebude stát. Tlumiče bych si netypl že tohle můžou způsobit .. určitě ne na rovný silnici. A potom taky ještě jedna věc, osobně mam za to že na některých místěch to způsobuje vozovka (u aut s tvrdším podvozkem) jezdim pravidelně KV - Plzeň a na několika nmístech mi to klepe prostě v určitým spektru rychlostí a dalším lidem s tvrdými podvozky taky. Teda ona to samozřejmě nemusí být vozovka ale kombinace povrchu/gum/rychlosti kdy všechny tyhle prvky samostatně jsou ok ale současně to není ono ... aby ti to za jízdě po rovině dělaly čepy to bys je musel mít podle mě hodně vymlácený že bys to poznal i když vemeš rukou pořádně za kolo.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 22:15   Citovat  

Je fakt že jsou useky kdy se mi zdá že to nedělá ale to podle mě nebude hlavní problém. Mám tam sníženej, tudíž tvrdší podvozek, takže ono to možná v kombinaci, péra, nerovnosti povrchu, čepy bude prostě třepat! Hold civic je motokára:-D
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 22:32   Citovat  

Taky si myslim že to může prostě být x těhle věcí dohromady .. na zimákách to cítíš míň protože je tam víc gumy a asi jsou taky užší. A co se týče čepů tak moje zkušenost byla taková, že po jejich výměně třepání neustalo ale spíš se ještě zvětšilo, protože předtím se právě ve vůlích v čepech ty vibrace ztrácely a nepřenášely se tak do karoserie, ale to samozřejmě záleží na tom co je ten zdroj, ale jak říkám, myslim si že na našich silnicích auto s tvrdším podvozkem vždycky bude při nějaký rychlosti trochu klepat, pokud teda nevyměníš uplně všechno. V jednom servisu mi taky kontrolovali poloosy, jestli se neviklají v kloubech, jak v tom co je v kole (homokynetický), tak v tom v převodovce (tripod) takže to možná taky může být zdroj vibrací, ale tím to nebylo a nevím o případu, kdy by to tím bylo, ale asi se to stát může když to kontrolovali (teda pokud mě jen nechtěli přimět k tomu ten kloub u nich koupit)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 23:00   Citovat  

včera sem vyměnil pravou poloosu a homokyneták a žádná změna. Levou bohužél náhradní už nemám. Jinak sem právě objednal nový kola Velmi šťastný , takže v týdnu přezuji a uvidí se. S tou poloosou mě to napadlo taky, dyštak pak zajedu někam doservisu na kontrolu.
   Návrat  
Jirka1 je teď offline  Jirka1
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 7:40   Citovat  

ahoj, mám civic4g. Vt a taky mně to dělá , jen to nepříjemný kolem stovky a pak už to je lepší, ale chci to taky odstranit , auto působí nebezpečně. Mám tam taky spoustu novejch věcí ale pořád to dělá ať tam mám zimáky nebo liťáky. Smutný
   Návrat  
jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 9:28   Citovat  

muze to bejt i tim,ze mas vymlaceny silentbloky..na ty cepy bych urcite mrknul,ja sem vcera zjistil,ze mam vymlacenej novej cep - at zijou nase silnice
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 14:55   Citovat  

tak aspon že nejsem sámVelmi šťastný už aby byla výplata a mohlo se nakupovat Je to tam.
   Návrat  
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 16:00   Citovat  

Ty jo, tiež mi to začalo robiť crxo a tiež mám z toho hlavu smútku, na náprave všetko o.k., pred dvomi týždňami komplet zoservisované + geometria, akurát som po nej ešte pak dvíhal cca. o 2 cm predné tlmiče (sú štelovacie), vraj to geometriu rozhodí, ale neviem. Tiež som skúšal prehodiť predné gumy so zadnými, či to nie je diskom, ale síce trošku menej ale robí to stále... to mi hlava nebere daj vedieť keď dáš tie nové kolá, fakt som zvedavý či to pomože je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 21:25   Citovat  

určitě napíšu! v uterý či ve středu přezuju!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 21:13   Citovat  

Zdarec, tak mám nové kolečka, a 14dní nové gumy. Vyjíždím z pneuservisu a rozjíždím to na těch 80km/h a nic, přidávám a nic, volant se ani nehne!!!!!!!!!!!!!!! prostě paráda!!!!!!!! takže kola byly špatný, vyvážený byly dobže, ale prostě z těch našich cest byly asi trochu dokřivený. Jinak sem je střelil za 6tis ještě ten den co sem je vyzul Velmi šťastný papa prostě paráda, a borci v pneuservisu mi dali zadarmo ventytlky a nezapočítali mi polovinu závažíček na kola, prostě se jim líbila hondička Je to tam. a chtěli ji vyměnit za oktávku Velmi šťastný . Takže chlapi doporučuji nový kola, nebo nechat vyrovnat. je to dobrý

kola.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
kola.jpg, 95.66 kB
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 21:27   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Zdarec, tak mám nové kolečka, a 14dní nové gumy. Vyjíždím z pneuservisu a rozjíždím to na těch 80km/h a nic, přidávám a nic, volant se ani nehne!!!!!!!!!!!!!!! prostě paráda!!!!!!!! takže kola byly špatný, vyvážený byly dobže, ale prostě z těch našich cest byly asi trochu dokřivený. Jinak sem je střelil za 6tis ještě ten den co sem je vyzul Velmi šťastný papa prostě paráda, a borci v pneuservisu mi dali zadarmo ventytlky a nezapočítali mi polovinu závažíček na kola, prostě se jim líbila hondička Je to tam. a chtěli ji vyměnit za oktávku Velmi šťastný . Takže chlapi doporučuji nový kola, nebo nechat vyrovnat. je to dobrý
si to doufam vymenil za oktavku???
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
C4G - třepání volantu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina