Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozdíl ITR or CTR 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 18:50   Citovat  

Zkousel uz nekdo oboje auta a muze porovnat tyto 2 auta. Vykon,podvozek,spotreba,komfort. Integra byla sice poctivý auto sestavovany rucne s kovanymi vecmi,vsechno odlehcene a je to pouze 1,8 ale ma na sveho novejsiho brašku CTR 7g ? Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 19:46   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 20:00   Citovat  

Můj názor je všeobecně znám, nicméně prostě pokrok nezastavíš, možnosti úprav CTR7G jako kompletního auta jsou daleko větší, šestistupňová převodovka, motor novější generace, je to konstruované na větší kola, atd...

ITR není špatné auto, ale ani žádné nedostižné super auto kam ho integristi řadí... Když jsme vyjeli v rally poprvé s CTR7G, tak se nám integristi smáli, jak můžeme s tou popelnicí závodit, ale do konce roku již na CTR7G jezdili všichni integristi, co chtěli být na předních příčkách...

Já jsem měl možnost porovnat obě auta jak v sériové podobě, tak i v úpravě pro rally sk. N a jednoznačně jsem zvolil CTR7G. Dokonce lze říct, že CTR7G bylo vlatně konečně auto, které mě přesvědčilo ke změně mé Preludy BB1 2.2VTEC, kterou jsem měl od roku 1995 a když vylezla ITR a pak i ATR, měl jsem přímé srovnání a nikdy mě to nedonutilo ke změně...

Každý má na to svůj názor a mě zrovna ITR nikdy nepřirostla k srdci, tím to asi je, prostě mě ničím nechytla, ale je pravda, že já chci od auta trošku něco jiného...

Takže pokud chceš, řekni co přesně chceš porovnat, asi to dokážu nějak do pár vět dostat...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 20:39   Citovat  

No tak kdyz to tak vemu zrychleni 0-100 to ma plus minus stejne to nema cenu srovnavat ITR toci do 9000 asi jedinej rozdil ...
Ale tak spise spotreba jestli to vyjde na stejno ? ..
A hlavne komfort ale na tom bude asi 100% lip CTR 7g protoze ITR je odlehceny do maxima nebo jak to vydis ?... No a hlavne ITR se da sehnat uz od 150 tisic bez problemu ale taky je o 10 let starsi ...
A jeste CTR 7g ma taky v motoru vsechno kovany jako ITR ?..to je asi tak vse co by me zajimalo ... přátele
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 22:43   Citovat  

Myslim ze Dany a vlastne i ty sis odpovedel.Pokud te k ITR nevaze nic citove (nebo financne HaHaaa ), pak je logickou volbou CTR7g.
Jinak nechapu kde jste vsichni prisly na to, ze jen ITR ma "kovane vnitrnosti".Vsechny osobni auta maji veskery vnitrek kovany.Kovani je vyrobni postup.ITR ma jen jiny material ze ktereho ma "vnitrek" vyrobeny, nez tehdejsi automobily.
Na prumernou spotrebu se u vozidel s oznacenim TypeR nehledi (radsi Velmi šťastný ), ale u ITR muzes zapomenout na cisla jako je 6,5l ci 8l, spise mam pocit ze se zacina na 12l a vejs, proste na benzince budes jako doma HaHaaa (jo a natural 94 se do tajparu nelije kuky kuk )
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 22:53   Citovat  

Skin3r napsal:
No tak kdyz to tak vemu zrychleni 0-100 to ma plus minus stejne to nema cenu srovnavat ITR toci do 9000 asi jedinej rozdil ...
Ale tak spise spotreba jestli to vyjde na stejno ? ..
A hlavne komfort ale na tom bude asi 100% lip CTR 7g protoze ITR je odlehceny do maxima nebo jak to vydis ?... No a hlavne ITR se da sehnat uz od 150 tisic bez problemu ale taky je o 10 let starsi ...
A jeste CTR 7g ma taky v motoru vsechno kovany jako ITR ?..to je asi tak vse co by me zajimalo ... přátele

upřímně.. jakto, že může člověk na silnici s takto silným autem, aniž by neuměl pořádně psát bez chyb česky? situace je v čechách opravdu alarmující.. Smutný
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 23:15   Citovat  

eXi_ napsal:
upřímně.. jakto, že může člověk na silnici s takto silným autem, aniž by neuměl pořádně psát bez chyb česky? situace je v čechách opravdu alarmující.. Smutný

HaHaaa denně se setkávám s horšími hrubkami, třeba nedávno "octranit" Velmi šťastný Aby to nebyl úplně offtopic Dany napsal vše podstatné, já to upřesním jen s tou spotřebou, která se tu už taky řešila, tak doufám, že se tu zase nerozpoutá nějaká hádka, kdo má "menšího pindíka" a kdo jezdí za 3L/100 Velmi šťastný Na 12L/100 s CTR i ITR začínat budeš, pokud tomu budeš stále nakládat a šlapat na krk, normální svižná jízda se pohybuje od 8-10/100, ba i v některých extrémních případech se tu někteří jedinci se zkrácenou převodovkou dostali pod hranici 7L/100, ale u TypeRů řešit spotřebu je trochu vedlejší kolej, na druhou stranu je dobré vědět, jestli tě to auto nesežere zaživa Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 23:23   Citovat  

Je mi to jasny novejsi auto je to proste lepsi Úsměv Za ty chyby se omlouvam nad timhle fakt nepremejslim co napisu jinak po precteni znovu ty chyby samozrejme vidim Úsměv přátele
   Návrat  
Speedy je teď offline  Speedy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 23:25   Citovat  

Integra umí jezdit i za 7.8l na 100km, ale jen když s ní jedeš jak s běžným autem. pokus si ji chceš užít tak potom je těch 12 adekvátní.

A pro mě ty auta maj zásadní rozdíl a to v tom že Integra je prostě krásná a i ikdyby byla horší stejně je to jasná volba je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 23:28   Citovat  

Nikdo nepsal co je lepší a co horší, záleží co se líbí tobě, a ke kterýmu autu máš blíž, mně se prostě líbilo CTR, tak padla volba na CTR, případně se v obou svez a budeš zase o něco moudřejší Úsměv
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 23:38   Citovat  

Prumernou spotrebu s 2.0 upravenym motorem jsem mel behem honday (tzn sprinty, slalomy, vyjizdky + cesta tam a zpet) mel 9,5L/100.

Jinak za 150 koupis opotrebovany auto a pokud budes chtit aby to melo minimalne stejne vlastnosti jako pred 12ti lety, tak do toho casem minimalne kilo vrazis.

ITR je surovejsi, CTR ma modernejsi motor a prevodovku...podle me obe auta srovnatelna...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.12.2010 , 23:44   Citovat  

ámen Velmi šťastný
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.12.2010 , 0:17   Citovat  

infinity napsal:
Prumernou spotrebu s 2.0 upravenym motorem jsem mel behem honday (tzn sprinty, slalomy, vyjizdky + cesta tam a zpet) mel 9,5L/100.

jo, ale nerekls, ze cesta tam a zpet se pro tebe rovna 600km Velmi šťastný (hlavne peace, mysleno v dobrem přátele )

S tou spotrebou maji kluci pravdu, da se i tak.Ikdyz jak nad tim tak premyslim, tak i tady se da pouzit znamej slogan Hondy "tam kde ostatni konci (se spotrebou), my (majitele tajpárů) zaciname" HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.12.2010 , 10:30   Citovat  

Je pravda, že jsem se s tou myšlenkou zabýval již dlouho a jak jsem sepisoval pár vět, rozhodl jsem se z toho udělat článek...

Pár lidí to potěší, pár naštve, ale každopádně je to pro mě docela zajímavé téma, které mě trošku chytlo, sám chci vidět plusy a mínusy vedle sebe... Nevím, jestli to stihnu do týdne, musím si nechat odstup, aby to bylo objektivní (alespoň trošku).

Bude to nelítostný boj mezi integristy a zbytkem světa pořádnej výtlem

EDIT: Jinak tohle vím jen z vyprávění Velmi šťastný , ne je to od kamaráda, co vydržel s CTR7G jet "normálně" celou jednu nádrž a jeho spotřeba při dodržování předpisů byla pod 9 litrů na 100km, za deset se dá jezdits neupraveným autem celkem svižně a i s jízdou na dálnici okolo 160Km/h. Pokud jedeme s klukama na Nordschleife a jedeme okolo 150km/h, tak i CTR7G upravená a se zkrácenou převodovkou jedou za 10 litrů...
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.12.2010 , 10:35   Citovat  

rotker napsal:
HaHaaa denně se setkávám s horšími hrubkami, třeba nedávno "octranit" Velmi šťastný Aby to nebyl úplně offtopic Dany napsal vše podstatné, já to upřesním jen s tou spotřebou, která se tu už taky řešila, tak doufám, že se tu zase nerozpoutá nějaká hádka, kdo má "menšího pindíka" a kdo jezdí za 3L/100 Velmi šťastný Na 12L/100 s CTR i ITR začínat budeš, pokud tomu budeš stále nakládat a šlapat na krk, normální svižná jízda se pohybuje od 8-10/100, ba i v některých extrémních případech se tu někteří jedinci se zkrácenou převodovkou dostali pod hranici 7L/100, ale u TypeRů řešit spotřebu je trochu vedlejší kolej, na druhou stranu je dobré vědět, jestli tě to auto nesežere zaživa Velmi šťastný

Jenom ja Hihi

vanocni offtopic
   Návrat  
Speedy je teď offline  Speedy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.12.2010 , 10:39   Citovat  

Dany napsal:
Je pravda, že jsem se s tou myšlenkou zabýval již dlouho a jak jsem sepisoval pár vět, rozhodl jsem se z toho udělat článek...

Pár lidí to potěší, pár naštve, ale každopádně je to pro mě docela zajímavé téma, které mě trošku chytlo, sám chci vidět plusy a mínusy vedle sebe... Nevím, jestli to stihnu do týdne, musím si nechat odstup, aby to bylo objektivní (alespoň trošku).

Bude to nelítostný boj mezi integristy a zbytkem světa pořádnej výtlem

Chtěl si říct mezi integristy a pekaři pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.12.2010 , 10:50   Citovat  

Speedy napsal:
Chtěl si říct mezi integristy a pekaři pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Já do toho částečně zapojím i ATR a je z toho širší veřejnost...
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.12.2010 , 12:34   Citovat  

Do CTR alebo do ITR sa bude určite investovať. Treba brať ohlad aj na cenu nahradných dielov.
Kúpiť funkčné performance diely môže v niektorých prípadoch znamenať aj polovičnú investíciu v prospech ITR Mrk
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 1:04   Citovat  

ITR ma jednu velkou nevýhodu a to je objem motoru 1,8 jinak celkové jednoduchý auto u CTR je celkové lepši jediná nevýhoda je ECU vemena s HONDATA je drahá a ja to firmu nemam rad...to je muj názor s všechno se da udělat super auto je to jen o finance je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 10:15   Citovat  

dimitar napsal:
ITR ma jednu velkou nevýhodu a to je objem motoru 1,8 jinak celkové jednoduchý auto u CTR je celkové lepši jediná nevýhoda je ECU vemena s HONDATA je drahá a ja to firmu nemam rad...to je muj názor s všechno se da udělat super auto je to jen o finance je to dobrý

Vzhledem ke managementu motoru, hlavně pak třeba variabilnímu natáčení sací vačky nemůže být jednotka jako u starších typů, ale když se to naučíš, tak je to docela jednoduché, až uděláš 100 motorů s K20, tak už dělat B motory nebudeš...
Díky proměnlivé délce otevření sacích ventilů můžeš udělat motor, kterej jede "nohoře" ale přitom má výrazně lepší průběh ve středu, protože si prostě můžeš udělat 6 map časování sací vačky na jednom motoru a ty potom kombinuješ...
Jednoduché, geniální, účelné, výkonné...
Máš pravdu, že to je dražší, jenže s tím získáš současně online dataloging, možnost měnit SW opravdu lehce a diagnostiku... Dle mě...
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 11:16   Citovat  

Až budu velkej, tak si koupím CTR, protože jsem pekař a jihlavanka voní hezky Hihi
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 12:53   Citovat  

nejde o to naučit se de tom ze vedeni HONDATA udělalo něco co se mi nebili nema to nic společný s auto je to pravna vec. A 100 motoru K20 zatim delat nebudu nemam čas HaHaaa .je jasné ze je CTR lepši a novejsi auto ale ja zatím neviděl rychli CTR Se stydím
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 15:41   Citovat  

Já si ITR zamiloval pro její tvary a odlišnost od ostatních aut. Integra mezi nima vyčnívá.
Až potom sem zjistil že má i něco podkapotou Úsměv ale to bylo až na druhém místě.
Prostě je jiná Mrk
   Návrat  
Kvasnour je teď offline  Kvasnour
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 18:21   Citovat  

Coudu moje řec ! ITR by si asi neměl kupovat člověk ,který k ní nemá citové a netouží po ní Úsměv , možná by byl v určitém směru překvapený ba možná i zklamaný ,třeba co se výbavy týká atd. Ale Pro mě a určitě nejen pro mě je výjmečká, krásná a zábavná VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 19:06   Citovat  

Jeste jaky to je jet s integrou po nasich silnicich je to jeste horsi nez civic 6g ? pomohlo by par tlumicich pasu v nejhorsim pripade ?

A jak to je s vybavou? klimatizace ani stresni okynko to tam ani nedavali ? A co ABS , EPS ?

A prepinani na ostrou vacku to uz chci asi po integre moc co ? HaHaaa
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 19:29   Citovat  

Skin3r napsal:
Jeste jaky to je jet s integrou po nasich silnicich je to jeste horsi nez civic 6g ? pomohlo by par tlumicich pasu v nejhorsim pripade ?

A jak to je s vybavou? klimatizace ani stresni okynko to tam ani nedavali ? A co ABS , EPS ?

No srovnani ITR a C6G co se tyka podvozku je komicke. ITR je opravdu kostitras. Jinak ve vybave muzes mit:

central, okna+zrcatka v elektrice, ABS, posilovac rizeni, klima. Az na klimu je myslim vse standard. Z tech dulezitych veci ve vybave je to myslim vse. Na nejakou stabilizaci nebo stresni okno zapomen. Pokud se ti ITR nelibi co se tyka vzhledu a nemas k tomu autu nejaky vztah tak spis kup CTR. Sehnat peknou ITR je problem v dobrym stavu. Tam zahucis dost penez do podvozku, brzd a motoru ktery uz neco pamatuji hold. Ale jinak je to dle meho opravdu velmi zabavne auto, co se tyka pozitku z jizdy zrejme lepsi nez CTR. Je ale uz v zakladu dost nepohodlne a hlucne. Jinak prepinani na ostrou vacku je samozrejmost. Od 5800 do 8800 otacek a efekt je urcite znatelnejsi nez u CTR. Respektive je to vic slyset. ITR je proste surovejsi nez CTR. Navic ma napriklad velmi dulezity samosvor coz CTR v zakladu myslim nema, ale da se dokoupit (cca 20000). CTR ma nepochybne lepsi (modernejsi) motor, co se tyka podvozku tam asi nebude moc velky rozdil v moznostech auta. CTR ma vetsi brzdy coz muze byt nevyhoda pro ITR ovsem i na ITR se daji koupit hodne dobre brzdy standardni velikosti, ktere snesou krute zachazeni.
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 20:02   Citovat  

Skin3r napsal:

To sou bomby zas cože cože ? ...kluku nejdřív si něco přečti o Honda motorech než se na něco takovýho zeptáš Velmi šťastný
Nic ve zlém ale Jen nebejt línej a zkusit si něco najít sám než se ptát na každou blbinu Úsměv

např na kámošwebu tudy odkaz mají spoustu informací a samo že zde jich taky najdeš tuny !

ITR readme !!!
   Návrat  
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 20:14   Citovat  

coudu napsal:
To sou bomby zas cože cože ? ...kluku nejdřív si něco přečti o Honda motorech než se na něco takovýho zeptáš Velmi šťastný
Nic ve zlém ale Jen nebejt línej a zkusit si něco najít sám než se ptát na každou blbinu Úsměv

např na kámošwebu tudy odkaz mají spoustu informací a samo že zde jich taky najdeš tuny !

ITR readme !!!

OK
   Návrat  
Kvasnour je teď offline  Kvasnour
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 20:20   Citovat  

ještě dodám , že rádio bylo též jen za příplatek Velmi šťastný Z osobní zkušenosti.... v čechách sloušnou ITR neseženeš, to by si musel mít hodne velké štěstí , na mobile.de a jim podobných se dají sehnat slušné kousky v origo stavu (jinou nebrat!!!) za 9000- 11000eur ,záleží na najetých km,počtu majitelů a na celkovém stavu a údržbě)
hondě lidí mi na HC říká , že jsem zaplatil příliš moc ,ale myslím ,že za slušnou ITR po prvním majiteli hýčkané opečovávané s laskou ,je cena adekvátní ...
Než se rozhodneš, je dobré se s někým ,kdo takové auto jaké ty chceš má a svést se v něm....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.12.2010 , 21:31   Citovat  

Super tak sem se naucil hledat na tom druhym H-C Velmi šťastný Tak sem si precet o DC2 a kdyz sem byl v tom čtení tak i rovnou DC5 ..

A hlavne tohle HaHaaa tudy odkaz

A tak me napadlo Honda asi nema zadnou konkurenci od jiny znacky u auta bez turba ?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozdíl ITR or CTR 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina