Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada alternátoru
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kaktusbiker je teď offline  Kaktusbiker
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 17:37   Citovat  

No popíšu vam muj příběh tak si jedu jedu přijedu vypnu a za chvili chci odjet a nejde nastartovat říkam si baterka ale přišlo mi to divne protože jsem jel asi 15 km (před cestou jsem nastartoval normalně) no pak jsem nějak znova nastartoval a jel jsem postupně chabli světla a stěrače už nestíraly a tak .... no tak jsem si řekl že to je altík protože jsem cítil smrad (takový ten typický pro to když se spalí něco elektrického) tak jsem vyměnil alternator a nastartuji a ma to divný zvuk a začne se znova kouřit z alternatoru tak jsem to rychle vypl a absolutně si nevím rady (jinač zas to byl ten stejný smrad) zkontroloval jsem elektriku jestli je vše zapojene všechno prostě netuším čím to muže být Smutný Bueee jestli mate nějake napady byl bych rad
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 20:23   Citovat  

odkud jsi?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 20:27   Citovat  

Typoval bych to na nějaký zkrat kterej přetěžuje altík - zkus zkontrolovat kabeláž od altíku k baterii a ke startéru.. Némáš tam nějakou fušeřinu v pojistkách, jako místo pojistky kus drátu atd.. ?? a očistil bych kostry OK

Kaktusbiker je teď offline  Kaktusbiker
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 20:36   Citovat  

pojistky jsem kontroloval všechny jsou dobré zkusím očistit tu ty kostry. Jsem z Brna ... ale ještě před tím než to zas budu startovat chci udělat co nejvíce věcí aby mi zas zbytečně neodešel alternator.... teda auto je v brně ja jsem z havířova

Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 21:40   Citovat  

a tocil se ti ten alternator? mrkni na remen jestli neni spaleny, mel jsem podobny problem s tim ze se me alterantor zasekl... (auto stalo delsi dobu)

Nio je teď offline  Nio
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 13:30   Citovat  

škoda že nejsi blíž Prostějova-bych se ti na to mrknul

Altík snese veliký proudy-a na baterii je připojených pár silových kabelů na + který ti ten proud bez problémů přenesou aniž by se na nich začala škvařit izolace.Jeden z nich vede jako přívod do pojistkové skříňky a druhý (můj favorit) vede ke startéru.Tam je izolovaně uložený a stává se že izolátor začne vodit. Nevěříte?Klasický pertinax když opálíte zapalovačem zuhelnatí a uhlík jak víme vodí.Začne se hřát víc a víc dokut nenastane skrat.Jenže to by se ti vybíjela beterie i při vypnutém klíčku a to hodně rychle jestli to dává takový proudy pro alternátor.

To chce proměřit Se stydím

Warezz.K je teď offline  Warezz.K
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 19:37   Citovat  

Nebudu zbytečně zakládat téma, myslím si, že by to sem mohlo patřit. Takže popíšu problém:

Jednoho dne mi nedobíjel altík. Zjistilo se, že je to nejspíše uhlíkama. Tak místo čekání (ten si zrepasuju později) jsem si sehnalaltík od známýho (myslím, že se mu věřit dá) Pracně sem všechno zapojil a udělal a po nastartování po chvilce se rozžhaví rotor altíku (to na čem je navinutej ten řemen) a začne se z toho kouřit a smrdět to Smutný Něco se prostě pálí. Celej altík je studenej, dobíjet normálně dobíjí dle kontrolky, jen ten rotor je žhavej, že na něm neudržíte ruku. Nějaké nápady? Jen vyndavat se mi to zas fakt nechce.

Auto Honda CRX 2Gen, D16Z5, altík originál co k tomu patří, ze stejného auta

Díky za odpovědi.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 20:27   Citovat  

Predpokladam,ze sel protocit pred montazi lehce a loziska to tedy nejsou,jinak bys ho tam snad nedal.
Demontaz te stejne nemine,aspon muzes hledat ten spravny trik,jak ho vytahnout.Odkrytuj ho pro zacatek a podivej se na uhliky a sberaci krouzky,jestli nejsou opaleny.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 21:25   Citovat  

Warezz.K napsal:
Nebudu zbytečně zakládat téma, myslím si, že by to sem mohlo patřit. Takže popíšu problém:

Jednoho dne mi nedobíjel altík. Zjistilo se, že je to nejspíše uhlíkama. Tak místo čekání (ten si zrepasuju později) jsem si sehnalaltík od známýho (myslím, že se mu věřit dá) Pracně sem všechno zapojil a udělal a po nastartování po chvilce se rozžhaví rotor altíku (to na čem je navinutej ten řemen) a začne se z toho kouřit a smrdět to Smutný Něco se prostě pálí. Celej altík je studenej, dobíjet normálně dobíjí dle kontrolky, jen ten rotor je žhavej, že na něm neudržíte ruku. Nějaké nápady? Jen vyndavat se mi to zas fakt nechce.

Auto Honda CRX 2Gen, D16Z5, altík originál co k tomu patří, ze stejného auta

Díky za odpovědi.
no to vypada na loziska KO, jak pise wayne urco si to skontroloval a nedal bys ho tam jinak Úsměv a nebo dalsi moznost ze si pretahl remen a ten prokluzuje a pali se a kladka stoji ..to udelal kamos na R19

Warezz.K je teď offline  Warezz.K
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 8:15   Citovat  

Tak SNAD vyřešeno. Díky jednomu známému a taky vám všem Úsměv Povolil sem malinko řemen, tak aby nebyl uplně napnutej fest, ale zase aby nevyskočil a netancoval tam. Běželo to několik minut a OK. udělal sem testovací jízdu a taky OK. Dobíjet dobíjí, elektrika funguje, žádný zvláštní efekty, žádnej kouř. Jen samozřejmě všude horko a všechno horký což je normální asi Úsměv A řemenice taky žhavá. Ale nic se nevypaluje už zatim. Tak snad to bude OK a někde vám nevyhořim Úsměv

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 8:31   Citovat  

Takze se ti to zrejme hralo kvuli lozisku,jestli remen nesel propnout ani o fous.No doufej,ze´s to podchytil vcas.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Záhada alternátoru
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina