Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zimni pneu na CR-V
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
rygl je teď offline  rygl
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 19:54   Citovat  

Ahoj vsem,

poridil jsem zanovni Hondu CR-V a i original druhou sadu kol 18". Resim, jake zimni pneu. Sice je teprve srpen, ale rikam si, ze by mohly byt pneu levnejsi. Co byste doporucili? S autem jezdim prevazne po silnici, teren vyjimecne. Letmym pohledem na internet jsem zjistil, ze na v rozmeru 225/60 R18 H na vyber moc v e-shopech moc neni:

- Yokohama W.drive V902
- Pirelli W 210 SottoZero
- Continental ContiWinterContact TS790V 225/60 R18 V
- DunlopGrandtrek SJ6 (ale jen rych. index Q)
- Hankook W300 103V
- VREDESTEIN WINTRAC 4 XTREME XL

Nejsem zadny zavodnik, najezdim kolem 10-15 tisic rocne, vozim rodinu. Na cem jezdite vy? Je nejaka pneumatika, ktere se mam obloukem vyhnout?

Diky vsem

Ales

Diky za tipy.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 20:15   Citovat  

Pirelli moc zimáky neumí,doporučil bych ty Vredesteiny..O ostatních nemám přímý reference.Sám jezdim Michelin Alpin A3 a lepší zimáky jsem neměl,tak mrkni,jestli je nedělaj v tvym rozměru Mrk

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 20:26   Citovat  

měl jsem na CR-V 2005 Michelin Latitude Alpin 4x4 ... a na ničem lepším jsem v zimě nejel ... ale nechaj si je zaplatit Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 20:35   Citovat  

Rom. napsal:
měl jsem na CR-V 2005 Michelin Latitude Alpin 4x4 ... a na ničem lepším jsem v zimě nejel ... ale nechaj si je zaplatit Smutný

Nebude to varianta A3 pro dospělý auta?Pocity by odpovídaly Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:15   Citovat  

spoon napsal:
Nebude to varianta A3 pro dospělý auta?Pocity by odpovídaly Velmi šťastný

Tak Michelin v rozmeru 225/60 R18 nic nedela... Tak to koukám!

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:21  Naposledy upravil spoon dne 10.8.2010 , 21:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak si kup na zimu 17" a nedrob Velmi šťastný
btw co máš na léto,když na zimu 18" Lucy Nebo budeš zouvat?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:33   Citovat  

tak kup 235/60R18, to už se určitě seženou Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:42   Citovat  

spoon napsal:
Tak si kup na zimu 17" a nedrob Velmi šťastný
btw co máš na léto,když na zimu 18" Lucy Nebo budeš zouvat?

Na leto mam Dunlopp Grandtrek ST30 225/60 R18. Shodou okolnosti jsem koupil original disky Honda 18" za velmi dobrou cenu prave s temito pneu. Cili mam dvoje 18" disky, na jednech letni a na druhe chci neco na zimu.

17" a 18" je takovy rozdil? V cene mi to teda neprijde... Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:50   Citovat  

Já už myslel,že tu vybalíš něco přes 20" svatoušek
Rozdíl tam bude hlavně ve výběru a nejspíš i ceně..Třeba moje letnáky měly rozdíl 12tis na sadě mezi 17" a 18" ,když jsem na jaře pokukoval..
Koukni se na "J" na ráfku,když to pak naházíš do konfigurátoru,vypadnou ti všechny přijatelný rozměry gum,který na to můžeš nazout.Řeknou ti to i v pneuservisu.Nebudeš limitován jen tím 225/60.Nebo v techničáku by to mohlo být taky rozepsaný Mrk

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 6:59   Citovat  

Kup na zimu rozhodně menší průměr, tedy 17". Je to lepší jelikož má guma vyšší profil a na zimních vymlácených a hrbolatých cestách to je větší pohodlí - vlastní zkušenost, máme doma taky CRV3g a na něm přes léto ty 18" Grandtreky a na zimu odkaz. Tím rozměrem si nejsem 100% jistý, jestli budeš chtít, tak zjístím přesně. Jinak je to fakt super guma, během letošní kruté zimy nebyl žádný problém, všude se vydrápalo, jel jsem s nima jednou i dost na hraně na sněhu a taky bez problému (zbytek dořešilo VSA Velmi šťastný ). Další věc je, že je jako zimáky dávaj a doporučujou v Hondě v Ústí n. L. a hlavně ty gumy nehučej je to dobrý Jinak ten rozměr rozhodně najdeš ve velkým techničáku

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 12:26   Citovat  

spoon napsal:
Rozdíl tam bude hlavně ve výběru a nejspíš i ceně..Třeba moje letnáky měly rozdíl 12tis na sadě mezi 17" a 18" ,když jsem na jaře pokukoval..
Koukni se na "J" na ráfku,když to pak naházíš do konfigurátoru,vypadnou ti všechny přijatelný rozměry gum,který na to můžeš nazout.Řeknou ti to i v pneuservisu.Nebudeš limitován jen tím 225/60.Nebo v techničáku by to mohlo být taky rozepsaný Mrk

Nejvetsi rozdil v cene dela vyska profilu, pokud jsi mel na mysli 17 vs. 18" pro Acco. Tech 18" pro CRV ma profilove c. 60 a ne 40. Ale i tak se mi 12 tkc zda az moc, ja mam u "sveho" prodejce cenu na 225/40x18" u znackovych pneu (Pirelli, GY, ..) cca 150€ vc. prezuti, vyvazeni a likvidace starych plastu, u 17" je to asi 115€, takze zhruba 3-3,5tkc u vsech 4 kol, coz neni vubec nijaky zavratny rozdil.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 14:25   Citovat  

Bully:jo,u "svýho" prodejce Mrk Já jen pokukoval,takže ve finále bych se asi taky dostal na jinou cenu,když bych "svýmu" šlápnul na kuří oko,ale v běžnejch internetovejch cenách takovejhle rozdíl byl Mrk

0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 15:40   Citovat  

spoon napsal:

Diky za tip. V TP je "J" je 7 pro 18" (225x60 R18) a 7 1/2 pro 19" (245/45 R19). Nemate nahodou link na nejaky konfigurator, ktery umoznuje zadat "J" ?

Jinak hlavni duvod, proc shanim ty 18" je to, ze disky uz mam. A nechce se mi zase schanet plechove, nejspis bych za cenu, za jakou jsem poridil ty hlinikove i s pneu, nekoupil.

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 21:01   Citovat  

rygl napsal:
Ahoj vsem,

poridil jsem zanovni Hondu CR-V a i original druhou sadu kol 18". Resim, jake zimni pneu. Sice je teprve srpen, ale rikam si, ze by mohly byt pneu levnejsi. Co byste doporucili? S autem jezdim prevazne po silnici, teren vyjimecne. Letmym pohledem na internet jsem zjistil, ze na v rozmeru 225/60 R18 H na vyber moc v e-shopech moc neni:

- Yokohama W.drive V902
- Pirelli W 210 SottoZero
- Continental ContiWinterContact TS790V 225/60 R18 V
- DunlopGrandtrek SJ6 (ale jen rych. index Q)
- Hankook W300 103V
- VREDESTEIN WINTRAC 4 XTREME XL

Nejsem zadny zavodnik, najezdim kolem 10-15 tisic rocne, vozim rodinu. Na cem jezdite vy? Je nejaka pneumatika, ktere se mam obloukem vyhnout?

Tady z těch bych já osobně vybral ten Continental ContiWinterContact TS790V - je to sice starší model, ale jsou OK
Nějaký konfigurátor je třeba tady: tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:51   Citovat  

JARYN napsal:
Tady z těch bych já osobně vybral ten Continental ContiWinterContact TS790V - je to sice starší model, ale jsou OK
Nějaký konfigurátor je třeba tady: tudy odkaz

Diky za tip. Co rikate na to, ze tahle pneu z r. 2007 je o 1.800 levnejsi nez nova? Je mi jasne, ze material pneumatiky s casem meni vlastnosti k horsimu (guma tvrdne), ale jaka je progrese toto jevu? Pneumatiky planuju na aspon 4-5 let, nenajezdim moc. Koupili byste 3 roky stare pneu?

Zatim mi to vychazelo na ty Vredesteiny, ale Continental ContiWinterContact jsou z r. 2007 jeste levnejsi...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:38   Citovat  

Rygl:těch Vredesteinů bych se fakt nebál,doporučoval mi je kámoš,kterej prodává stovky gum denně jako variantu,když neměl skladem ty moje A3..A co jsem koukal na nějaký testy,nevedly si vůbec špatně..
Guma by se měla měnit max.po čtyřech letech,pže ztrácí svoje vlastnosti,takže pokud je nehodláš sjet za první dvě sezony,3 roky starou gumu bych si nekupoval..Ne nadarmo se říká: "ušetři na gumách,zbyde ti na rakev" Velmi šťastný
V tvym případě,máš auto za x set tisíc,moc toho nenajezdíš,takže když si rozpočítáš investici(která tě evidentně nezruinuje HaHaaa )do kvalitních gum na ty tvoje čtyři roky,budeš se pak jen plácat poramenou,jak dobře si udělal..Lepší než si koupit lisovanou tmu a pak si rvát vlasy Mrk

0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 13:08   Citovat  

spoon napsal:
Rygl:těch Vredesteinů bych se fakt nebál,doporučoval mi je kámoš,kterej prodává stovky gum denně jako variantu,když neměl skladem ty moje A3..A co jsem koukal na nějaký testy,nevedly si vůbec špatně..
Guma by se měla měnit max.po čtyřech letech,pže ztrácí svoje vlastnosti,takže pokud je nehodláš sjet za první dvě sezony,3 roky starou gumu bych si nekupoval..Ne nadarmo se říká: "ušetři na gumách,zbyde ti na rakev" Velmi šťastný
V tvym případě,máš auto za x set tisíc,moc toho nenajezdíš,takže když si rozpočítáš investici(která tě evidentně nezruinuje HaHaaa )do kvalitních gum na ty tvoje čtyři roky,budeš se pak jen plácat poramenou,jak dobře si udělal..Lepší než si koupit lisovanou tmu a pak si rvát vlasy Mrk

Dekuji za nazor. Velmi šťastný Slisovana tma, to je dobry Velmi šťastný tak to budou asi ty Vredesteiny.

Mimochodem, takova otazka: v TP mam jiz zmineny rozmer 225/60 R18. Podle vseho by na rafek s "J 7" mely jit dat i sirsi pneu 235/60, pro ktereryzto je vyber mnohem vetsi.

Co musim udelat pro to, aby mi tuto zmenu zapsali do TP (a ja nemel problem na STK)? Podhleha to nejakemu schvaleni vyrobcem/dovozcem? Prepokladam, ze ano.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 13:36   Citovat  

Krapítek širší gumy bych neřešil,na STK by řvali,pokud bys měl třeba 20" místo 18" ,ale 225/35 asi řešit nebudou..
Je to můj názor,pže jsem byl 2x na STK s jinejma pneu než mám napsaný v TP,pokaždý na jiný stanici a nikdo nepíp.Neřešil to nikdo ani při pojistný události na sněhu,kde by je teoreticky mohli použít proti mě,ale nafotil si jen vzorek,boky a platili svatoušek Můj případ je teda 195/60/15 v TP a skutečnost 195/65/15..A vydyndat z Honda ČR změnu zápisu v TP bude bud nadlidskej nebo placenej počin,v lepšim případě obojí. Třeba poradí někdo zkušenější..
OK

0
PříspěvekZaslal: 3.11.2010 , 20:29   Citovat  

Zdravim.

Takze nakonec jsem koupil trochu jinak, nez jsem puvodne planoval. Za cenu, ktera byla pomerne zajimava, aspon ve srovnani s internetem, jsem koupil PIRELLI W210 Sottozero 225/60 R18 100 H.

Prvni postrehy:
Vyvazeni: az na jednu pneumatiku s minimem zavazicek, na jedne je dokonce jen snad 5g
Hlucnost: lepsi, nez letni Dunlopp Grandtrek ST30 sjete na 40%. Mel jsem z hlucnosti obavy, ale je to dobre a to i na dalnici.
Na mokru: na kocicich hlavach, kde se Dunlopy utrhly pomerne snadno, tyhle drzi, ale je to mozna jen tim ze jsou nove a mekke.

Rygl

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2010 , 22:52   Citovat  

Myslím, že velmi dobrá volba OK
Nevím kolik už máš na nich najeto, ale mám zkušenosti, že pořádně sedlé k autu jsou tak po 1500 km, a pak to je to pravé ONO Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zimni pneu na CR-V
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina