Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo mi pomuze s motorem ESI
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
JarisM85 je teď offline  JarisM85
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 16:36   Citovat  

Zdravim vas, urcite jsou tady velci odbornici na motory. Ja se jich nebojim taky,ale nikdy jsem treba nedelal gufera ventilu a vymenu pistnich krouzku.
Mam ESI a celkem papa olej a kouri a toto by snad mohlo pomoci.
Ma najeto 168tis tak si mylsim ze by na vybrus snad nemusel.
Prosim vas,kdo mi s tim pomuze,nebo udela,abych to priste umel taky Mrk Ucim se rychle, fakt je to dobrý
Chtel bych to udelat sam a ne to davat nekam do servisu,kde to odflakou,nebo za to zaplatim kdo vi kolik.
Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 17:50   Citovat  

Bez profesionálního nářadí za cca 20 000,- se ani nehneš...
A určitě si každý nechá vykrást svoje know-how. meetallll

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 17:55   Citovat  

Za 20tis mi to udelaji v Honda a jeste mi vytre a polibi kiss me

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 18:00   Citovat  

Podle mě vycházíš ze špatného předpokladu.
Nemáš na to nářadí a nevyplatí se ti ho na to shánět.
Málokdy najdeš někoho, kdo to umí a bude ochotný tě to pro tvoje modré oči učit a ztrácet čas vysvětlováním, popisováním atd.
Pokud půjde dolů hlava, musí se nechat srovnat. Ty nevíš, na koho se obrátit a pokud ano, stejně zaplatíš víc a bude to trvat dýl, než když totéž chce člověk, který tam vozí na srovnání hlavy každej tejden.
Osobně bych to svěřil PK Motorsport z Prahy. Dostaneš kvalitní práci a cena je podle mě hodně příznivá.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 18:05   Citovat  

...někdo chápe OK ...a někdo ne. KO

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 18:15   Citovat  

Lukas napsal:
...někdo chápe OK ...a někdo ne. KO

Ale di ty....

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 18:38   Citovat  

ve znojme jsou urcite taky kluci, co by ti pomohli, ale nevim, tech 20.000kc by to taky bylo, kdyz jsem se ptal kamsovi na auto, tak rikali kolem 20.000kc, ja bych to dal k PK, tam je zaruka kvality!!!! off topic: takze na konec targa?? gratuluju a pozdravuj pawsona!!!

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 20:07   Citovat  

1) GO neni levna zalezitost, jak rikali kluci:
Lukas napsal:
Bez profesionálního nářadí za cca 20 000,- se ani nehneš...
A určitě si každý nechá vykrást svoje know-how. meetallll

&
Minor napsal:

Málokdy najdeš někoho, kdo to umí a bude ochotný tě to pro tvoje modré oči učit a ztrácet čas vysvětlováním, popisováním atd.
Pokud půjde dolů hlava, musí se nechat srovnat. Ty nevíš, na koho se obrátit a pokud ano, stejně zaplatíš víc a bude to trvat dýl, než když totéž chce člověk, který tam vozí na srovnání hlavy každej tejden.

2) Sel bych rovnou do vybrusu a nove pisty, cela vybrusova sada Nippon racing s komplet tesnenim vyjde na smesne penize.
3) Udelal bych to jednou, komplet a poradne, protoze montaz-demontaz motoru, rovnani hlavy, pripadne nove tesneni pod hlavu aj. zakladni veci, ktere proste udelat musis te vyjdou na cca 10.000 at chces nebo ne...takze se opravdu nevyplati setrit napr na polozce za 2tis kc, aby jsi za xxxxx km musel kvuli tomu rozebirat motor znovu...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 21:01   Citovat  

david.hammer napsal:
ve znojme jsou urcite taky kluci, co by ti pomohli, ale nevim, tech 20.000kc by to taky bylo, kdyz jsem se ptal kamsovi na auto, tak rikali kolem 20.000kc, ja bych to dal k PK, tam je zaruka kvality!!!! off topic: takze na konec targa?? gratuluju a pozdravuj pawsona!!!

Davco,tak ja se s tebou sejdu a nejak se domluvime je to dobrý
Ale jeste az opravim auto, uz jsem trosku boural....oddaloval jsem brzdy (vozil jsem je v kufru, nebyl cas) a pneu a ve 130 me vykopla zatacka.
Jinak je to cajk. Uvazuji o to PK je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 21:03   Citovat  

infinity napsal:
1) GO neni levna zalezitost, jak rikali kluci:
2) Sel bych rovnou do vybrusu a nove pisty, cela vybrusova sada Nippon racing s komplet tesnenim vyjde na smesne penize.
3) Udelal bych to jednou, komplet a poradne, protoze montaz-demontaz motoru, rovnani hlavy, pripadne nove tesneni pod hlavu aj. zakladni veci, ktere proste udelat musis te vyjdou na cca 10.000 at chces nebo ne...takze se opravdu nevyplati setrit napr na polozce za 2tis kc, aby jsi za xxxxx km musel kvuli tomu rozebirat motor znovu...

Dekuji...tu 10tku bych do neho investoval pokud bych se do toho vesel...
Motor tak v haji neni,ma 168tis a myslim ze krouzky, gufera a srovnani a vybrouseni hlavy by stacilo,nebo alespon zatim.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 21:09   Citovat  

ja by som to nevidel tak cerne.
podla mna zhodit hlavu, premerat ci nie je skrutena co si myslim, ze na 90% nebude ak nebol motor zasadne prehriaty a podla toho nechat zrovnavat
potom pomerat ovalitu valcov a tiez az potom riesit pripadne vyberanie motora a vybrus
piesty/kruzky urcite objednavat az potom, ako bude jasne, ci normal alebo vybrusove

prace je to dost, ale v optimistickom pripade to nie je take zle.
a je fakt, ze nejake naradie k tomu treba, ale nic extremne specificke.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 21:14   Citovat  

vti [906team] napsal:
ja by som to nevidel tak cerne.
podla mna zhodit hlavu, premerat ci nie je skrutena co si myslim, ze na 90% nebude ak nebol motor zasadne prehriaty a podla toho nechat zrovnavat
potom pomerat ovalitu valcov a tiez az potom riesit pripadne vyberanie motora a vybrus
piesty/kruzky urcite objednavat az potom, ako bude jasne, ci normal alebo vybrusove

prace je to dost, ale v optimistickom pripade to nie je take zle.
a je fakt, ze nejake naradie k tomu treba, ale nic extremne specificke.

Myslis ze by si mi to take mohl udelat? Verim ti moc a nebal bych se i menisch uprav? Úsměv
Zalezi jak mas na to chut a cas Úsměv Chtel jsem se za tebou stavit a podivat se na tve poklady a tak bych spojil prijemne s uzitecnym je to dobrý

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 21:51   Citovat  

Jojo, dokud se nesunda hlava a vsechno nepromeri, tak ti ani Copperfield nerekne co je treba menit Mrk
Samozrejme neni treba to dramatizovat, ale je dobre byt pripravenym na vsechno OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:08   Citovat  

vti [906team] napsal:
...a je fakt, ze nejake naradie k tomu treba, ale nic extremne specificke.

...kleště a kompresor na kroužky, vyrážeč na gufera, stahovák na pružinky, momentový klíč, pozicionér, přípravek na řemenici, měrky, atd... tyhle věci mi jako specifické přijdou. Mrk

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:10   Citovat  

Lukas napsal:
...kleště a kompresor na kroužky, vyrážeč na gufera, stahovák na pružinky, momentový klíč, pozicionér, přípravek na řemenici, měrky, atd... tyhle věci mi jako specifické přijdou. Mrk
krom stahovaku na pruzinky ventilu jde vse vsednim a selskym rozumem...a vsednim naradim Úsměv přátele ale i to jde oje.....t Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:13   Citovat  

JarisM85 napsal:
Ale di ty....

...a člověku jako jsi ty, co lže využívá lidi, bych už ze zásady nepomohl !!

Čekal bych že tenhle špatný motor raději prodáš s nálepkou "v super stavu, po bráchovi za 50" ...nebylo by to prvně, že. to snad ne

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:15  Naposledy upravil ExEricss dne 18.8.2009 , 22:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ani stahovák na pružinky nemám... Stačí bejt šikovnej a nebát se improvizovat.... Mrk
Na to abych to takhle rozebral a složil stačí standardní dílenské nářadí... Velmi šťastný
Kleště, šroubovák, klíče 10,12,14,17, ořechy 10,12,14,17, momeňták, svěrka, ruce a oči.... Velmi šťastný
Srovnat hlavu, povyměňovat a zabrousit ventily, vyměnit všechna těsnění a gufera s tím spojená, vyměnit náplně a jedééém....
A po 30km sem to dělal znova.... pořádnej výtlem

Snímek 007.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Snímek 007.jpg, 1.34 MB

Snímek 011.jpg

Snímek 011.jpg, 344.11 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:21   Citovat  

Lukas napsal:
...a člověku jako jsi ty, co lže využívá lidi, bych už ze zásady nepomohl !!

Čekal bych že tenhle špatný motor raději prodáš s nálepkou "v super stavu, po bráchovi za 50" ...nebylo by to prvně, že. to snad ne

Tak na toto jsem cekal pořádnej výtlem
Kdo te prosi o pomoc, nic od tebe uz nechci a myslim ze za zapujceni a overeni kompresi na motoru celou kotoucovou napravu je celkem dost...tak o co ti jde?
Nikdo se te o nic neprosil...nechci tve rady a pomoc,vis to a tak nevim proc si sem psal,aby si tady delal rozruchy...prosim te,nech si to pro nekoho jineho.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:22   Citovat  

salat napsal:
...jde vse vsednim a selskym rozumem...a vsednim naradim Úsměv
= neodborná montáž, s větší možností vzniku vad.

A taky by mě zajímalo jakým "všedním nářadím" povolíš řemenici a nebo sundáš gufírka ventilů ?? To si rád poslechnu. To raději si dovedu představit sundat pružinky pomocí truhlářské svěrky, pokud ji můžem považovat za "všední nářadí", namísto toho stahováku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:23   Citovat  

ExEricss napsal:
Ani stahovák na pružinky nemám... Stačí bejt šikovnej a nebát se improvizovat.... Mrk
Na to abych to takhle rozebral a složil stačí standardní dílenské nářadí... Velmi šťastný
Kleště, šroubovák, klíče 10,12,14,17, ořechy 10,12,14,17, momeňták, svěrka, ruce a oči.... Velmi šťastný
Srovnat hlavu, povyměňovat a zabrousit ventily, vyměnit všechna těsnění a gufera s tím spojená, vyměnit náplně a jedééém....

Ondro,myslim ze te zase navstivim je to dobrý
Koukneme na to kouř

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:25   Citovat  

Ad1 - Nemluvil jsem o truhlářské svěrce
Ad2 - těsnění dříků ventilů se dají sundat i jinak nežli přípravkem k tomu speciálně určeným. To samé řemenice na klice. Tady na fóru je - myslím si - popsáno dosti způsobů jak ji povolit.
Ad3 - Definuj prosím neodbornou montáž....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:31   Citovat  

Lukas napsal:

stahovak na pruzinky nemam ale mam na to taky specialny pripravok z usa, mohol som ti to ukazat, ked si bol u mna.
mierky, momentak beriem ze by mal mat kazdy, pripravok na remenicu nemam a ide to aj bez toho, len musite byt dvaja
kompresor na kruzky nie je zase az tak drahy, akurat neviem co pouzivas na gufera, lebo normalnymi kliestami to ide dost zle Úsměv

zaklad je nebat sa a vediet co a ako a v akom poradi spravit. a bud to vyjde alebo nie Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:37   Citovat  

Na ten bazmek na kroužky sem zapoměl, pravda.... Měrky beru jako stand. vybavení, stejně jako zmiňovaný momeňták. A když je ještě ke všemu na každý druhý stránce worshop manual, kde jsou jak postupy, tak i dotahovací momenty tak to není žádný drama...
A ono když si člověk vzpomene, že v pondělí večer koupí auto, který jede na 3 válce, hulí jak trabant, žere vodu jak velbloud, nejede a chce s ním ve středu jezdit (můj případ), tak mu nic jiného než improvizace nezbude. Kór když zjistí, že nějakej Franta vedle z vesnice, co to servisoval strhnul 3 šrouby na hlavě (stržený závit v bloku).

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:38   Citovat  

Lukas napsal:
= neodborná montáž, s větší možností vzniku vad.

A taky by mě zajímalo jakým "všedním nářadím" povolíš řemenici a nebo sundáš gufírka ventilů ?? To si rád poslechnu. To raději si dovedu představit sundat pružinky pomocí truhlářské svěrky, pokud ji můžem považovat za "všední nářadí", namísto toho stahováku.
Pokud chces vse ti podrobne v SZ vysvetlim přátele

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:39   Citovat  

ExEricss napsal:
Ani...

Tak to je skvělé doporučení pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:42  Naposledy upravil ExEricss dne 18.8.2009 , 22:46, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Dělal jsem to znova, protože přez tu páru co šla z výfuku nebylo vidět, jak to hulí z důvodu spalování oleje díky K.O. pístním kruhům....
Nicméně, na Honday sem s tím dojel, dokonce sem i celkem slušně posprintoval, dovezlo mě to domů, a vozí mě to dnes a denně....
A moje práce je mimoto i tato Targa ... Komplet G.O. motoru se vším co k tomu patří + nějaké ty performance díly... 1. místo Honday D-Series Street... Já byl až 6 (jestli se nepletu...)

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:44   Citovat  

ExEricss napsal:
Na ten bazmek na kroužky sem zapoměl, pravda.... Měrky beru jako stand. vybavení, stejně jako zmiňovaný momeňták. A když je ještě ke všemu na každý druhý stránce worshop manual, kde jsou jak postupy, tak i dotahovací momenty tak to není žádný drama...
A ono když si člověk vzpomene, že v pondělí večer koupí auto, který jede na 3 válce, hulí jak trabant, žere vodu jak velbloud, nejede a chce s ním ve středu jezdit (můj případ), tak mu nic jiného než improvizace nezbude. Kór když zjistí, že nějakej Franta vedle z vesnice, co to servisoval strhnul 3 šrouby na hlavě (stržený závit v bloku).
jojo to dokonale znam...je to vsude stejny, jo a jak si mluvil o tom pripravku na stahovani krouzku tak ja to jelam timhle + sykovky HaHaaa treba ti to nekdy pomuze

P1050529.JPG

P1050529.JPG, 564.96 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:44   Citovat  

ExEricss napsal:
Ad1 - Nemluvil jsem o truhlářské svěrce
Ad2 - těsnění dříků ventilů se dají sundat i jinak nežli přípravkem k tomu speciálně určeným. To samé řemenice na klice. Tady na fóru je - myslím si - popsáno dosti způsobů jak ji povolit.
Ad3 - Definuj prosím neodbornou montáž....

...ta svěrka nebyla na tebe, to jak jsi sundal gufírka by mě fakt zajímalo, protože mi to ani za nic nešlo, dokonce ani kleštěmi na to určenými. Nakonec jsem si koupil z USA rázový vyražeč. Neobrorná montáž je montáž dílů nářadím jiným, než k tomu určeným podle technického listu, pracovního postupu.

to Pišta: jo já vím jak to vybadá...šroubuje se to na místo domků vačky. Já mám už ale takovou veklou svorku na dohc motory asi za dva tisíce.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:45   Citovat  

ExEricss napsal:
Kór když zjistí, že nějakej Franta vedle z vesnice, co to servisoval strhnul 3 šrouby na hlavě (stržený závit v bloku).

a co si potom robil ?
zavitove vlozky ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2009 , 22:50   Citovat  

Ta Traga je tady.... tudy odkaz
4 906Team - použil sem opravnou sadu Wurth Time-sert... A drží to jak čert.... tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo mi pomuze s motorem ESI
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina