Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Butik a jeho provozování
Fórum: Klubové záležitosti
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 8:45   Citovat  

chci se vás členů zeptat jaký máte názor na ohodnocení práce v budiku,jde o to že človíček co butik obhospodařuje butik jednoznačně dotuje,tudíš dotuje nás všechny co kupujem z něj.Momentálně jsou dvojí ceny,člen a nečlen.již jednou sem dával návrh na finanční ohodnocení pro správce butiku(potvůrka)je dobře že to prošlo(nebyl jsem sám kdo o tom přemýšlel a připravil návrh,ještě vím o Helbíkovi)i když momentální ohodnocení je pro mne nedostačující.Jde o to že jezdí po krásách českých kochá se...ehm...kochá se klesající ručičkou palivoměru,občas člověk zaslechne hlášku,dobijte si svůj kredit atd...jednu cestu jsem s potvůrkou absolvoval taktéž,Žehrov-Praha(přistoupil jsem)-Chuchle tam dojednala věci co jsou k vidění v butiku(já byl jen za navigaci Velmi šťastný ).Spočítal jsem že za nynější bakšiš co dostane z prodeje musí prodat něco k 500 třičkům(ono by to bylo míň ,ale zisk pomalu stoupá lineární křivkou z důvodů že prodej každého trička znovu přináší náklady)aby pokryla jen tuto jednu cestu,proto se vás chci zeptat,co by jste řekli na to aby správce butiku měl (obchody pod 30% marži nemívají,a to většinou jsou podstatně víše)10-15% z ceny zboží na pokrytí nákladů,aby se alespoň dostal(a) na pokratí nákladů.Tudíš tričko za 100Kč (nakoupeno od dodavatele)+10% =110kč+zisk klubu(ten nevím ,ale je to také nějaké %tuelní minimum),zisk klubu se dělí ještě pro člena nečlena.To že k produktu přidáme 10-15% navíc ,nás nikoho nezrujnuje a je to o ohodnocení za skladování ,ježdění na poštu ,evidování,telefonování,objždění dodavatelů,a hlavně neskutečně času kdy mi si občas něco koupíme a potvůrka to odmaká ,ale pro všechny co si jen něco koupíme...jinak náklady na ohodnocení jdou z butiku,tudíš se nebude odlehčovat peněžence klubu...očekávám te´d vaše názory,či návrhy a podle nich chci utvořit anketu a odhlasovat co předestřu radě k projednání...díky za pozornost...PS:ono se tu nejedná o veliké obraty zboží,i na to přihlížejte.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 9:08   Citovat  

návrh to není špatný ba na opak je skvělí já se přikláním i k hodnocení rady ale to je jiná diskuze která by se měla taky řešit? Úsměv ale k věci s tím to navrhem souhlasímm v plném znění. OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 9:55   Citovat  

Potvůrce jsme již v prosinci na krizové schůzce navrhli a po té na schůzce 4.2.2008 (viz zápis) odhlasovali 50% z čistého zisku každého prodaného kusu. V praxi to znamená, bude-li tričko nakoupeno za 100kč a prodáno za 150kč, pak 25kč patří potvůrce a 25kč patří klubu. To jestli tato volba pokryje její náklady se uvidí časem, snad ano.

V případě nedostatečného pokrytí nákladů se prostě cena musí zvednout. (nebo jí koupíme hybrida HaHaaa )
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 10:01   Citovat  

Daver napsal:
Potvůrce jsme již v prosinci na krizové schůzce navrhli a po té na schůzce 4.2.2008 (viz zápis) odhlasovali 50% z čistého zisku každého prodaného kusu. V praxi to znamená, bude-li tričko nakoupeno za 100kč a prodáno za 150kč, pak 25kč patří potvůrce a 25kč patří klubu. To jestli tato volba pokryje její náklady se uvidí časem, snad ano.

V případě nedostatečného pokrytí nákladů se prostě cena musí zvednout. (nebo jí koupíme hybrida HaHaaa )

že by hybrida to mi hlava nebere

něco takového jsem četl ale asi mi uniklo že to nebyl navrh ale oznámení Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 10:21   Citovat  

Daver napsal:

a praxe je jaká? za kolik se kupuje za kolik se prodává??? mě bylo zděleno taktéž 50% z marže ale výsledná cena na tričku cca 6kč,né 25kč ať se to udělá jak se tp udělá...měli bychom se dostat k pokrytí nákladů.to je důležité.z loňska by měla být cca představa kolik se toho prodalo...s novím sortimentem co jsem viděl by se obrat mohl dle mého odhadu minimálně zdvojnásobit
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 10:26   Citovat  

předpokládám že částky se budou řešit soukromě ale pokud k tomu dojde žádám o kopiji SZ která bude zaslána Pakovi děkuji. Chápu že ty to ceny utajuje každý obchodník ale snad by nám mohli být aspoň zaokrouhleně vysvětleny svatoušek
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 12:56   Citovat  

kojak napsal:
předpokládám že částky se budou řešit soukromě ale pokud k tomu dojde žádám o kopiji SZ která bude zaslána Pakovi děkuji. Chápu že ty to ceny utajuje každý obchodník ale snad by nám mohli být aspoň zaokrouhleně vysvětleny svatoušek
u těch cen asi tajnosti nebudou...co já vím tak vždy se koupilo a prodalo přes butik tak že relativně s toho nic skoro nebylo...tudíš zákazník na tom byl nejlépe a butik nejhůře,stávalo se a doufám že se to již stávat nebude...že si někdo objednal zboží které bylo následně obědnáno u výrobce,zakoupeno zaplaceno a objednávatel-zákazník pak ee zboží neodebral,tudíš nezaplatil...a správec butiku s toho jen hlavu v pejru,a zboží (hadry sou bohužel na velikost)skladem...ale jak píšu,dostat stav nákladů na butik minimálně na nulovou rovinu bude dokonalé...práce pak bude příjemnější...a kde se člověk usmívá,tam se dobře daří...
   Návrat  
hóky je teď offline  hóky
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 16:15   Citovat  

Já sem pro,nikdo by neměl na tom prodělávat,i tak si myslím že ceny budou suprové kdyby sme si to měli sami kupovat v nějakejch značkovejch obchodek tak tam necháme majlant.Musím pochválit o suprovej nárust věcí v butiku.
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.2.2008 , 21:59   Citovat  

PAKO napsal:
a praxe je jaká? za kolik se kupuje za kolik se prodává??? mě bylo zděleno taktéž 50% z marže ale výsledná cena na tričku cca 6kč,né 25kč ať se to udělá jak se tp udělá...měli bychom se dostat k pokrytí nákladů.to je důležité.z loňska by měla být cca představa kolik se toho prodalo...s novím sortimentem co jsem viděl by se obrat mohl dle mého odhadu minimálně zdvojnásobit

já myslim, že je to holka šikovná přátele mohla by to zvládnout i bez tvýho počítaní pifko
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Butik a jeho provozování
Fórum: Klubové záležitosti
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina