Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Osobá blízká?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:04   Citovat  

Pořád platí osoba blízká?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:05   Citovat  

jj a jeste dlouho bude
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:07   Citovat  

Marfi napsal:
Pořád platí osoba blízká?

cože cože ? co si zas vyváděl VTEC
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:12   Citovat  

jo jeste to plati zatim nez to ty magori schvalej.
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:13   Citovat  

cože cože ?
   Návrat  
miky007 crx je teď offline  miky007 crx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:16   Citovat  

jo platí vím protože to bylo to jedine co mě mohlo zachranit před velkým pruserem Se stydím
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:17   Citovat  

sablos napsal:
jo jeste to plati zatim nez to ty magori schvalej.

I když to schválí,tak budeš platit "jen" pokuty, body ne - aspoň podle toho,co jsem četl. Osobu blízkou nemůžou zrušit úplně a odpovědnost za vozidlo není odpovědností za přestupek, takže body může dostat pouze viník... Mrk

Prachy za pokutu nas....,ale hlavně že papíry zůstanou,ne? Mrk

Spíš mě nasr... tou blbostí s vodítkem na psa v délce 1.2m (náš 6kg Bišonek určitě někoho napadne - je děsně nebezpečnej! HaHaaa ),ale beru to tak,že když seberou MPíkům měření rychlosti,tak obec musí rejžovat jinde...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 9:37   Citovat  

ále špatně jsem zaparkoval pořádnej výtlem
   Návrat  
Dr.no je teď offline  Dr.no
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:10   Citovat  

Zdravím všechny, dle mého velmi přesný a užitečný návod jak se vyhnout pokut je zde:
tudy odkaz

Dále pak tudy odkaz

Doporučuju prostudovat.
btw pozor na osobu blízkou - neříkejte já nic já muzikant (hondař), to osoba blízká, páč když nejsou ouřadové líná hovada (což většinou jsou) tak by si mohli předvolat členy Vaší rodiny. Takže se budete držet zákona a prostě odmítnete v danné záležitosti vypovídat a ať se třeba poserou, páč důkazní břemeno je na nich ne na Vás.. OK
Takže řekněte: pro státní policii:
V souladu se zákonem č. 283/1991, §12 odstavce 3 sbírky nebudu podávat vysvětlení v této věci.

Pro udatné policitsty z MP:
V souladu se zákonem č. 553/1991, §11 odstavce 3 sbírky nebudu podávat vysvětlení v této věci

Tento postup je zcela zákonný a je právem každého občana ČR: Policista je oprávněn vysvětlení požadovat a vy jste oprávněn jej odepřít.
Takže hodně štěstí, Marfy by mohl být první, který to vyzkouší v praxi Úsměv

PS: nešiřte prosím tento článek příliš dál, protože čím více lidí se tímto bude ohánět, tím méně peněz do městských a státní kasy a tím více se budou ouřadové snažit tomuto zamezit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:21   Citovat  

Dr.no napsal:
Zdravím všechny, dle mého velmi přesný a užitečný návod jak se vyhnout pokut je zde:
tudy odkaz

Dále pak tudy odkaz

Doporučuju prostudovat.
btw pozor na osobu blízkou - neříkejte já nic já muzikant (hondař), to osoba blízká, páč když nejsou ouřadové líná hovada (což většinou jsou) tak by si mohli předvolat členy Vaší rodiny. Takže se budete držet zákona a prostě odmítnete v danné záležitosti vypovídat a ať se třeba poserou, páč důkazní břemeno je na nich ne na Vás.. OK
Takže řekněte: pro státní policii:
V souladu se zákonem č. 283/1991, §12 odstavce 3 sbírky nebudu podávat vysvětlení v této věci.

Pro udatné policitsty z MP:
V souladu se zákonem č. 553/1991, §11 odstavce 3 sbírky nebudu podávat vysvětlení v této věci

Tento postup je zcela zákonný a je právem každého občana ČR: Policista je oprávněn vysvětlení požadovat a vy jste oprávněn jej odepřít.
Takže hodně štěstí, Marfy by mohl být první, který to vyzkouší v praxi Úsměv

PS: nešiřte prosím tento článek příliš dál, protože čím více lidí se tímto bude ohánět, tím méně peněz do městských a státní kasy a tím více se budou ouřadové snažit tomuto zamezit.

To není žádná novinka - ještě můžeš odmítnout vysvětlení na úřadě podle přestupkového zákona, ale je to pouze v případě,že můžeš způsobit "újmu" osobě blízké. Úsměv A i když si předvolají členy mojí rodiny, tak co? Odmítnou to vysvětlení stejně jako já, protože i když jsem jel já,tak jsem jejich osoba blízká a oni mi nechtějí způsobit újmu,ne? Čili to není lenost úředníků,ale prostá nemožnost prokázat spáchání přestupku.

Pachatel může lhát (nesmí ale křivě obvinit jiného) a členové rodiny mi nechtějí způsobit újmu, takže papa ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:21   Citovat  

já měl 8x špatné parkování řekl jsem že osoba blízká no a šel sem zase domu:-)
   Návrat  
Kolben je teď offline  Kolben
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:29   Citovat  

Až ti něco přijde, tak mi napiš na e-mail Kolben2366@seznam.cz. A já ti pošlu přesnou formuli, už jsem to několikrát psal a vždy bez problémů. Já to měl vždy za rychlost. Funguje to skvěle. Brácha je policajt tak vím jak na to. Zatím.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:37   Citovat  

Už se vidim,jak se to naučim,zastavěj mě a: "Pane řidiči,víte čeho jste se dopustil?" "V souladu se zákonem č. 553/1991, §11 odstavce 3 sbírky nebudu podávat vysvětlení v této věci " .... a budem na sebe čumět pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:40   Citovat  

spoon napsal:
Už se vidim,jak se to naučim,zastavěj mě a: "Pane řidiči,víte čeho jste se dopustil?" "V souladu se zákonem č. 553/1991, §11 odstavce 3 sbírky nebudu podávat vysvětlení v této věci " .... a budem na sebe čumět pořádnej výtlem

Čumět nebudete,neboj! Když mu to řekneš,tak Tě pustí a pak Ti přijde předvolání k projednání přestupku na úřad, protože jsi evidentně nesouhlasil s projednáním v blokovém řízení na místě... Úsměv
   Návrat  
ReJa je teď offline  ReJa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:40   Citovat  

Si to můžeš napsat na papírek, vytisknout, podepsat a rovnou to můžeš podávat při kontrole z okýnka Úsměv. Nebo si to nechat udělat jako fólii na zadní okno Úsměv
pořádnej výtlem

spoon napsal:
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:45   Citovat  

[/quote] Pachatel může lhát (nesmí ale křivě obvinit jiného) a členové rodiny mi nechtějí způsobit újmu, takže papa ...[/quote]

Jasná,ale už vidím jak budou členové tvé rodiny strašně rádi že musí na fízlárnu něco vysvětlovat, už vidím např. moji mámu jak lže policajtům nesouhlas
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:46   Citovat  

ReJa napsal:
Si to můžeš napsat na papírek, vytisknout, podepsat a rovnou to můžeš podávat při kontrole z okýnka Úsměv. Nebo si to nechat udělat jako fólii na zadní okno Úsměv
pořádnej výtlem

muhehe " Dobrý den,pane řidiči,silniční kontrola" a lup ho,tu máš papírek pořádnej výtlem
Hellborn:je mi to jasný,že to tak hladce neprojde,on by možná ještě něco řekl,pak už bych čuměl jen já,pže bych žádný paragrafy a odstavce v rukávu neměl HaHaaa
Jo,kde jsou ty časy,kdy všechny mé pokuty mizely při sepisování oznámení o přestupku ... Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:55   Citovat  

když tě chytěj na místě tak ti žándá blízká osoba nepomuže.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 10:57   Citovat  

Dr.no napsal:

Jasná,ale už vidím jak budou členové tvé rodiny strašně rádi že musí na fízlárnu něco vysvětlovat, už vidím např. moji mámu jak lže policajtům nesouhlas

A to jako myslíš,že když jim řekneš, že v souladu s § XY odmítáš podat vysvětlení,tak si Tvou rodinu nemůžou předvolat, když tento § odkazuje na osoby blízké???? pořádnej výtlem

Navíc jako vlastník vozidla máš povinnost vědět, komu jsi vozidlo svěřil - přesně provozovatel vozidla nesmí přikázat nebo svěřit samostatné řízení vozidla osobě, o které nezná údaje potřebné k určení její totožnosti. Jinak to lze kvalifikovat jako přestupek podle § 22 odst. 1 písm. l) zákona o přestupcích. Občas to s tím policajti a úředníci trochu zkouší... Takže vím,kdo řídil,ale jméno neřeknu, protože je to osoba mně blízká.
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:06   Citovat  

Může mě někdo přiblížit oč se tady jedná, to jako když špatně zaparkuji,a budu tam mít třebas botu,tak zavolám na policajty oni přijedou já řeknu že jsem ale neřídil já, nýbrž "osoba blízská" a oni mě ji zadarmo sundají a nazdar? cože cože ?
   Návrat  

4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:19   Citovat  

Hellborn napsal:
A to jako myslíš,že když jim řekneš, že v souladu s § XY odmítáš podat vysvětlení,tak si Tvou rodinu nemůžou předvolat, když tento § odkazuje na osoby blízké???? pořádnej výtlem

Navíc jako vlastník vozidla máš povinnost vědět, komu jsi vozidlo svěřil - přesně provozovatel vozidla nesmí přikázat nebo svěřit samostatné řízení vozidla osobě, o které nezná údaje potřebné k určení její totožnosti. Jinak to lze kvalifikovat jako přestupek podle § 22 odst. 1 písm. l) zákona o přestupcích. Občas to s tím policajti a úředníci trochu zkouší... Takže vím,kdo řídil,ale jméno neřeknu, protože je to osoba mně blízká.

a třeby když mi kamarád bude hodně blízkej tak je to taky takhle:-)
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:24   Citovat  

rooney napsal:
Může mě někdo přiblížit oč se tady jedná, to jako když špatně zaparkuji,a budu tam mít třebas botu,tak zavolám na policajty oni přijedou já řeknu že jsem ale neřídil já, nýbrž "osoba blízská" a oni mě ji zadarmo sundají a nazdar? cože cože ?

Asi tak nóó OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:27   Citovat  

Marfi napsal:
a třeby když mi kamarád bude hodně blízkej tak je to taky takhle:-)

Na své milostné vztahy se mě neptej... pořádnej výtlem Kdo je považován za osobu blízkou stanoví občanský zákoník (§116 odst. 1)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:29   Citovat  

rooney napsal:

botu asi zadara nesundavají (podobně jako zaplatíš odtah), nevím,jestě jsem jí na autě neměl... Ale pokutu za špatné parkování nedostaneš... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:30   Citovat  

mě to za botu vrátili když sem jim řek že mám na kole škrábanec:-)
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:30   Citovat  

PepaCR5446: Dík

Hellborn: Aha, tak taky děkuju, já budu raději dobře parkovat HaHaaa
   Návrat  

Milhouse je teď offline  Milhouse
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:40   Citovat  

Marfi napsal:
když tě chytěj na místě tak ti žándá blízká osoba nepomuže.

To je zrovna tvůj případ ne? A jak to nakonec dopadlo?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:41   Citovat  

Hellborn napsal:

Mno to je samozřejmě jejich právo to vyšetřovat, ale spíš se na to vybodnou.
Jde o to, (samozřejmě musíš bejt hustej a nenechat se zastrašit atd), ale prostě řekneš , že odmítáš vypovídat a tím to hasne, nemusíš už říci ani slovo, prostě odmítnutí výpovědi a pak už jen mlčet... Přečti si ten článek, nepamtuju si přesný detaily...
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 11:49   Citovat  

Osobou blízkou je jakákoliv osoba, jejíž újmu bych mohl považovat za sobě vlastní, je to i v tom zákoníku. A už vidím benga, jak předvolávají celou mojí rodinu, okruh x kamaradů a přítelkyň Mrk Hodně štěstí...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2008 , 12:17   Citovat  

Střelec napsal:
Osobou blízkou je jakákoliv osoba, jejíž újmu bych mohl považovat za sobě vlastní, je to i v tom zákoníku. A už vidím benga, jak předvolávají celou mojí rodinu, okruh x kamaradů a přítelkyň Mrk Hodně štěstí...

Blbě!

Osoba blízká je automaticky: příbuzný v řadě přímé (táta, máma,syn, děda...), sourozenec a manžel, partner. Jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném (třeba švagr (k Tobě není nijak příbuzný, je z úplně cizí rodiny),který s Tvou ségrou bydlí v prvním patře Vašeho baráku...) pouze v případě, že bys jejich újmu vnímal jako svou vlastní.

Kamarády tam jen tak nenacpeš... Samozřejmě, zde vyvstává otázka, jestli prokážou,že to osoba blízká nabyla. Říct to můžeš...

Dr.no napsal:
Mno to je samozřejmě jejich právo to vyšetřovat, ale spíš se na to vybodnou.
Jde o to, (samozřejmě musíš bejt hustej a nenechat se zastrašit atd), ale prostě řekneš , že odmítáš vypovídat a tím to hasne, nemusíš už říci ani slovo, prostě odmítnutí výpovědi a pak už jen mlčet... Přečti si ten článek, nepamtuju si přesný detaily...

Číst to nebudu, nemám čas, ale přestupky (mimo jiné a ne dopravní) mě živí... Úsměv A o téhle srandě s osobou blízkou vím asi 6 let... Úsměv

Já neříkám,že musíš odpovídat. Ale když Ti budou chtít znepříjemnit život,tak si Tě zas předvolají kvůli tomu,jestli jsi věděl,kdo s Tvým autem jel a to už je podezření na jiný přestupek... Záleží na nich,jak Ti budou chtít znepříjemnit život....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Osobá blízká?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina