Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
silnejsi brzdy crx (4pist)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
mooonwalker je teď offline  mooonwalker
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 11:33   Citovat  

Zdravim hondare, chtel jsem se zeptat, mam ED9 a rad bych do nej silnejsi brzdovy system ale nechci paltit wilwood nebo brembo. Myslel jsem nejakou upravou z preludy, accorda nebo tak. Nekde jsem videl upgrade brzd acorda z rx7 ale to ma jinou roztec svorniku kol, takze by mi nepasli kotouce. Ma nekdo nejakou zkusenost nebo napad, jak na to?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 11:34   Citovat  

jeste me napadlo pouzit ty brzdy z te rx7 a dat alespon o neco vetsi kotouce z EE8/9 nebo C5G VTI?

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 11:54   Citovat  

3tis za wilwood ti přijde hodně?

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 11:59   Citovat  

Buď bych to udělal pořádně, dělal jsem u na Civic několik kitů, převážně 303/28 se šestipístama, což je drahé, nebo bych jen upgradoval sériové rozměry na pořádné kotouče a destičky. Ono se to sice nezdá, ale funguje to opravdu dobře, zkontaktuj se s Cocksem, řekne Ti svůj názor a možná tě i sveze...

Repi je teď offline  Repi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:02   Citovat  

tady si to pročti, je tam dost věcí.. nejvíc tam rvou brzdy z jakýhosi mg.. tudy odkaz

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:07   Citovat  

crxmann napsal:
3tis za wilwood ti přijde hodně?

ukaž mi kde a kupuju hned

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:08   Citovat  

posero napsal:
ukaž mi kde a kupuju hned

na speedpro mají ted výprodeje ....

Edit: 3.5 Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:15   Citovat  

Mě by spíš zajímalo jakou osvědčenou brzdovku nalejt. Máte někdo tip? Přes zimu budu dělat repas tak to vemu z jedný vody na čisto.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:17   Citovat  

crxmann napsal:
na speedpro mají ted výprodeje ....

Edit: 3.5 Mrk

cena bez kotoučů, destiček a navíc tlošťka kotouče do 22mm to je fakt málo KO

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:32   Citovat  

posero napsal:
cena bez kotoučů, destiček a navíc tlošťka kotouče do 22mm to je fakt málo KO

já to nestudoval ...tak díky za opravu info OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:39   Citovat  

nechci aby to vypadalo jako reklama ale co jsem zatím zjistil a zvážil tak pro svuj projekt využiju Danyho nabídky brzd XYZ, jelikož jsou odzkoušené je k nim "servis"

prostě něž něco bastlit a "šetřit" asi vyjde líp přihodit nějakou korunu a mít klid OK

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:50   Citovat  

pozjistuj si moznosti swapu, napr. z ITR,PRELUDE VTI (282mm) pripadne neco vetsiho...Ja jsem zastancem toho ze auto s vahou 900-1000kg pri volbe kvalitniho oblozeni nepotrebuje 4 a vice pisty...spise nez pocet pistu bych resil tloustku kotoucu, ktera je na starsich hondach ponekud mala.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 12:53   Citovat  

infinity napsal:
pozjistuj si moznosti swapu, napr. z ITR,PRELUDE VTI (282mm) pripadne neco vetsiho...Ja jsem zastancem toho ze auto s vahou 900-1000kg pri volbe kvalitniho oblozeni nepotrebuje 4 a vice pisty...spise nez pocet pistu bych resil tloustku kotoucu, ktera je na starsich hondach ponekud mala.

to je přesně ono, kotouče slabý, a navíc všechno 5ti díra.... špatně prostě

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 13:10   Citovat  

prave wilw. jsem nasel solidni za 50, to je vic nez je ted hodnota cera, takze nesmysl, co se tyka ITR a P4VTI tak to jsou prave 5ti diry(jak psal posero), coz mi na 4x100 nevleze, jedine nechat kotouce pri kazde vymene prevrtat, podlozky(no-way) nebo upravit naboj(mozna nejlepsi varianta) ale prave proto sem psal sem, abych tak nejak pozjistil ktera honda ma 4.100 a nejvetsi prumer kotouce a tloustku, mazda ma myslim 330 ale presne to nevim, spis jen zatim pozjistuju, kazdopadne diky za infa

repi: urcite kouknu

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 13:30   Citovat  

mooonwalker napsal:
prave wilw. jsem nasel solidni za 50, to je vic nez je ted hodnota cera, takze nesmysl, co se tyka ITR a P4VTI tak to jsou prave 5ti diry(jak psal posero), coz mi na 4x100 nevleze, jedine nechat kotouce pri kazde vymene prevrtat, podlozky(no-way) nebo upravit naboj(mozna nejlepsi varianta) ale prave proto sem psal sem, abych tak nejak pozjistil ktera honda ma 4.100 a nejvetsi prumer kotouce a tloustku, mazda ma myslim 330 ale presne to nevim, spis jen zatim pozjistuju, kazdopadne diky za infa

repi: urcite kouknu

V americe jsou 5ti diry trend, ma to tam kdejake EG Úsměv ...jinak abych tu neplacal blbosti tak, Rover MG-ZS 180 ma kotouce 282mm*25mm (4x100mm) takze bych zacal hledat asi tam, nebot jak je znamo rover ma toho s hondou hooodne spolecneho Mrk

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 14:05  Naposledy upravil Dutch dne 5.10.2010 , 16:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sežeň si přední brzdy, nejlépe těhlice z anglána a nebo prelude 4.g 2.2 oba mají stejné brzdiče a kotouče 282mm a jsou to 4x114,3

1) buď seženeš z anglána celé tehlice a dáš na auto a nebo a budeš mít rozteč 4x114
2) sežen z VTI předky 4x100 a vylisuj ten prostřední náboj se štěftama a nalisuj misti naboje z anglána a nech na kotouče vyvrtat díry 4x100 (což krásně jde ze 4díry převrtat na 4 díru...)
3)nevím jaké má ed9 velikost kotouče, ale mám doma celé těhlice z VTI (myslím 262mm to mi hlava nebere ), když tyto osadíš kvalitníma kotoučema a deskama bude to brzdit luxusně....

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 15:26   Citovat  

ED9 má 240 brzdy.
Dají se použít z EE8/EE9, ty mají 260 mm.
Používají se z roveru, to je pravda, a měly by jít taky z legendu, který má dvoupístkové.
Někdo doporučuje vyměnit k tomu adekvátně i hlavní brzdový válec, v případě ED9 má 13/16 oproti 15/16 u EE8/EE9. Zadky jsou v tomto případě stejné.
Četl jsem ale nějaké chytré pojednání a tam víceméně doporučovali místo zvětšování brzd kvalitnější komponenty a dobré obutí.
Možná by šlo použít i brzdy z concerta, tam jsou 260 kotouče, které ale nejsou úplně stejné jako u EE8, mají trochu jinou výšku.
Ale všechny zmíněné možnosti jsou v rámci rozteče 4x100.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 17:54   Citovat  

Někde tu mám topic, jak jsem zkoušel ty RX7 na C6g...

Vzhledem k použití Nipparts kotoučů, desek neznámé značky a stávajícího brzdového válce byl výsledek takový rozpačitý.

Teď tam budu dávat brzdiče, kotouče a posilovač z anglána Vti, tak snad to bude fungovat líp a bude to "víc" road legal než ty RX7. Na anglána Vti jsem zase hodil dvoupístek z Legenda a protože zůstaly kotouče i desky jako s jednopístkem, tak rozdíl není velký.

Pokud má smysl se zabývat MG brzdama jako dárcem orgánů, tak snad jedině z modelu MG TF Trophy - 304mm nebo pod 15" ráfky - jak píše Infinity - MG ZS 180 2,5 V6 - 282mm s výhodou tloušťky 25mm oproti 23mm z anglána Vti/ATR/NSX atd. V obou případech je ale problém s malý ET kotouče a vším co z toho plyne.

Osobně bych doporučil v případě low cost řešení brzdy z Legenda a jak píšou kluci pořešit kvalitní komponenty. Dany je na to odborník, poptej se jeho OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 18:00   Citovat  

Minor napsal:
ED9 má 240 brzdy.
Dají se použít z EE8/EE9, ty mají 260 mm.
Používají se z roveru, to je pravda, a měly by jít taky z legendu, který má dvoupístkové.
Někdo doporučuje vyměnit k tomu adekvátně i hlavní brzdový válec, v případě ED9 má 13/16 oproti 15/16 u EE8/EE9. Zadky jsou v tomto případě stejné.
Četl jsem ale nějaké chytré pojednání a tam víceméně doporučovali místo zvětšování brzd kvalitnější komponenty a dobré obutí.
Možná by šlo použít i brzdy z concerta, tam jsou 260 kotouče, které ale nejsou úplně stejné jako u EE8, mají trochu jinou výšku.
Ale všechny zmíněné možnosti jsou v rámci rozteče 4x100.

Říkám to pořád, u takového auta s takovou váhou bych šel prostě cestou dobrých kotoučů a k nim správných brzdových destiček... Tak jak si to nechal vysvětlit Cocks a myslím, že neprohloupil...
tudy odkaz
pokud se podíváte na tabulku bzrdné dráhy ze 160km/h (za stovky zabrzdí každé auto) a uvědomíte si, že Cocks jako jediný z uvedených aut nemá ABS !!! a měl poměrně nové a klouzavé gumy (Silverstone?), jeho brzdná dráha je velice kvalitní. Ještě více by se to projevilo u dráhy z 200km/h, nicméně tu jsme neřešili... U takto postaveného setupe nemá žádný problém s vadnutím brzd i u opakovaného brždění z vysokých rychlostí, tento graf byl dokonce lepší než jeho první pokus a to následoval ihned po prvním pokusu bez nějakého chlazení...

Brzdovou kapalinu u těchto aut používám EBC BF307+ jako každá závodní kapalina má několik pozitiv a několik negativ, pokud to pak bude nutné, nějak to rozvedu...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 18:07   Citovat  

jasny, no ja jeste presne nevim jak to do bunoucna bude, ale mam v planu jak odlehcit auto, tak zvysit vykon, ale je to velke do budoucna, rad bych se dostal tak na 600-700(bez ridice) kg a na 200 - 250 (spis) whp, rad bych abych pak uz s takto udelanyma brzdama ustal

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 18:14   Citovat  

mooonwalker napsal:
jasny, no ja jeste presne nevim jak to do bunoucna bude, ale mam v planu jak odlehcit auto, tak zvysit vykon, ale je to velke do budoucna, rad bych se dostal tak na 600-700(bez ridice) kg a na 200 - 250 (spis) whp, rad bych abych pak uz s takto udelanyma brzdama ustal

Vzhledem k tomu, že u N/A verze stejně nepřelezeš nakonec 200HP, budou na seriovou váhu ty brzdy stačit... Nebo půjdeš cestou přeplňování či máš na motor budget čtvrt mega?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 18:18   Citovat  

no rad bych H22 nebo D16Turbo (zatim to vypada na d16) a vaha teda tak o 300kg dolu

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 18:29   Citovat  

Jinak není problém pro mě udělat jakýkoli swap, brzdy si vždy dokážu nějak vymyslet... Záleží na penězích...

Věci z naší dílny (výhradně můj nápad, výpočty i realizace):
Honda Civic TypeR (FN2 nebo EP3) ... sériové brzdiče, kotouče 325/25 včetně změny rozteče
První čtyři fotky na této stránce ... tudy odkaz

Další čtyři fotky jsou z výroby kotoučů pro vlastní big kit a do brzdového kitu Rotora, co měl Kozina, protože kotouče byli moc drahé, tak jsem udělal štředy a kotouče tak, aby tam pasovali...

Tady tudy odkaz jsou v posledním řádku specielně odlehčované kotouče pro závodní vrchařské auto...

Honda Civic TypeR (FN2 nebo EP3) ... sériové brzdiče, dvoudílné kotouče 303/9
tudy odkaz Tady je popis jejich výroby a tady je pak finální fotka na autě se 17" disky ... tudy odkaz

Vymyslet a udělat dovedu asi cokoli, je otázka, jestli to lidi zaplatí... Na 7G a 8G je výhoda, že to vždy dělám tak v deseti setových sériích, pak to vyjde levněji...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 18:34   Citovat  

mooonwalker napsal:
no rad bych H22 nebo D16Turbo (zatim to vypada na d16) a vaha teda tak o 300kg dolu

Cesta turba je jednodušší, využitelnost je pak diskutabilní, pokud to nechceš jen na sprinty...

Pokud bych už dělal swap, asi bych dal motor K20, teď se u nás na Kladně jeden dodělává...

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:10   Citovat  

Mel jsem prave vozidlo MG ZS 180 na ktery odkazuje Repi na crx-uk foru... Auto vazilo 1200kg... Bylo seriove a brzdilo jako slak... Most jsem dal za 2:04. Kaslu na nejaky zyx anebo willwood (pomer cena/vykon rozhodne hraje pro brzdy MG)... Pokud mi civic nebude brzdit s B18C tak je tam nacpu. OK Rozhodne doporucuju... A byly to OEM MG kotouce/desky...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:14   Citovat  

-jak pises k20 je lepsi, ale take o dost drazsi, jdm preludu se da sehnat celou za 40K, je to motor co ma slusny zaklad na 250bhp s ne tak velkymi investicemi, a hlavne se to do nej muze vkladat postupne, jak jsou penize. co se turba tyka je to rychlejsi cesta ke konim, navic se da rict ze mene pracna.
-auto si stavim za ucelem hracky, za mlada jsem slepoval modely, ted si hraju s autama, nerikam ze si nenecham poradit, nebo ze se pustim do vseho, jsou veci, ktere bych radeji nechal na nekom kdo to umi, ale vzdycky bych se z toho chtel neco naucit(proste dat nekomu auto, 100tis a ukol neni nic pro me), i za cenu ze na tom stravim x hodin badanim a tak.
ale rad bych zacal od brzd, podvozku, renovace kastle, odlehcovani a tu nejdrazsi vec "upravu motoru" nechal az na konec

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:28   Citovat  

Pred chvili jsem maznul post ohledne vahy H22 motoru... Byl to bullshit... Konecne jsem nasel fakta...

H = 123lb short block or 55.7kg
B = 104lb short block or 47kg
D = 100lb short block + oil pan or 45kg

H trans = 96lb (43.5kg)
B trans = 90lb (40.8kg)

Takze Hacko neni tak tezky jak jsem si myslel nebo jak jsem se to docetl na forech... Nicmene porad je to kravskej motor. Úsměv

Sorry za OT

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:28   Citovat  

mooonwalker napsal:
-jak pises k20 je lepsi, ale take o dost drazsi, jdm preludu se da sehnat celou za 40K, je to motor co ma slusny zaklad na 250bhp s ne tak velkymi investicemi

Jo aha...tak hodne stesti s touhle teorii v praxi. Zeptej se treba rena kolik stoji 1 kun penez na H22, myslim ze se dostanes na castku pres 100k+ za tech tvojich 50 Mrk a budes rad kdyz ti to bude nejak fungovat...

Ty K20 nejsou extra drahe (kolem 50 z anglie?)...spise je to otazka montaze a nasledujicich uprav...nicmene si nemyslim, ze ED je nejlepsi platforma pro upravy takoveho razu....navis kdyz to vemes komplet s podvozkem, interierm a brzdama, tak se dostanes tak na 1/4 mega...vim o cem mluvim pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:31   Citovat  

Zemi napsal:
... Kaslu na nejaky zyx anebo willwood (pomer cena/vykon rozhodne hraje pro brzdy MG)...

Mé auto s XYZ brzdama opakovaně (a to libovolněkrát) zabrzdí ze 160km/h na nulu na nějakých 90metrech... Říkám opakovaně a bez vadnutí a auto má také 1200kg bez řidiče... A hlavně to nejdůležitější, za sezónu najedu včetně všech výletů na okruhy a podobné nesmysly přes 20tis km z toho tedy nějakých 2tis. km na okruhu !!! A provozní náklady??? Jedny kotouče a dvoje destičky na předku a jedny na zadku (zadní kotouče jsou tak na 3 sezóny). Pokud bych tohle jezdil na jiných brzdách (myslím, že pomalu nejezdím) tak mě provoz stojí daleko více...
Z toho tedy vyplývá, že velké brzdy se Ti zaplatí za zhruba dvě sezóny !!! Pokud jezdíš jen v normálním provozu, tak kotouče vydrží klidně 3 sezóny a destičky rok až dva...
Je to sice větší investice na začátku, ale pokud počítáš, vyjdou za 3 roky velké brzdy levněji... Jinak by mi všichni z těch swap kitů (325/25 se sériovými brzdiči na CTR7G a 8G) na velké brzdy nepřešli... Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:34   Citovat  

@Dany: 325/25 voni hezky, nicmene moje auto vazi necelych 900kg a chci se vejit brzdama do svych ATS DTC 15" kolecek... Úsměv Takze maximum 305mm co se do nich vejde, ale idealne bych to videl na tech 282mm... Ja to zas tak neprozivam a moje motto - kdo brzdi prohrava... pořádnej výtlem j/k

Obsah fóra Honda-club.cz   
silnejsi brzdy crx (4pist)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina